סוכני רכב
-
@Klonimoos כתב בסוכני רכב:
ג. למה אוי ואבוי אם השכ’‘ט מגולם?
בגלל שהלקוח צריך לדעת כל דבר על הרכב כולל מה המחיר שלו ומה המחיר של המתווך ברגע שהכל מגולם זה מתחיל להיות כמו שיטת ה"סמוך" ו"הכל יהיה טוב" ו “לא רואה מסוך ו"עכשיו עשה טיפול”
מה גם שיתכן מאוד שאם המתווך יצליח להוציא פחות ממחיר השוק זה יהיה לכיסו ולא לכיס הלקוח
לכן לדעתי חובה שהמחיר יהיה נפרד כמו כל בעל מקצוע ושלא יהיו חירטוטים -
@ראובן-שבתי אתה מערב בין סוכן רכב למתווך רכב
סוכן מוכר מה שיש לו ומה שמתאים לו וידחוק אותך כמה שיותר שתקנה את זה וכו
מתווך זה מי שמחפש עבורך רכב אבל אוי ואבוי אם השכ’'ט שלו מגולם במחיר הרכבאין קשר מה שאמרתי למה שכתבת
כמו שענו לך
יש אנשים שיש להם מגרשים קונים כל רכב קיים ומנסים למכור
אני רוצה לחדש לך שגם מתווכי רכב קונים רכבים גם אם אף אחד לא ביקש מהם
אם המתווך רואה מציאה מטורפת הוא קונה, ובטוח יבוא היום או מחר מישהו שירצה את הרכב
מגולם ברכב= לך יעלה הרכב הזה 30 אלף שקל ביד 2 ואצלו גם יעלה 30 אלף שקל, איך קרה הנס איפה הוא מרוויח? הוא שילם על זה פחות ממך הוא יודע למצוא רכבים יותר זולים הסוכניות רכב בארץ (אלבר שלמה ועוד) מתקשרים אליו כשיש מציאה, ולכן זה לא באמת עולה לך, זה נחשב מגולם ברכב -
-
@ראובן-שבתי אני לא הייתי סומך על אדם כזה אלא מחפש בלתי תלוי או בודק אותו טוב טוב
ובכל אופן הוא לא האדם שמתאים ל"עזור" למי שלא מבין אלא בדיוק ההיפך צריך להיות מאוד מבין כדי להנצל ממוקשים וזה יותר חמור מאדם פרטי -
@ראובן-שבתי אני לא הייתי סומך על אדם כזה אלא מחפש בלתי תלוי או בודק אותו טוב טוב
ובכל אופן הוא לא האדם שמתאים ל"עזור" למי שלא מבין אלא בדיוק ההיפך צריך להיות מאוד מבין כדי להנצל ממוקשים וזה יותר חמור מאדם פרטימה זה משנה אם ביקשת ממנו רכב ועכשיו הוא רץ לחפש לך
או שהוא מוצא מציאה גדולה ורק מחכה שמישהו יבקש כזה רכב
בסוף כל סוכן יכול לגנוב אותך גם אם הוא רץ לחפש לך מה שביקשת, ולכן אני יקנה מסוכן אמין שאני סומך שהוא ימכור לי מה שמתאים לי ולא מה שמתאים לו -
@Klonimoos כתב בסוכני רכב:
ד. @sk3000 אני מזכיר שיש פה בפורום את @שמואל-קליין שכבר התפרסם במקצועיותו ברכבים, ואמינותו בתיווך. תראה בפרופיל שלו.
חבר קנה אצלו ומאוד מרוצה!!!
גם הרמת השירות וגם מהשקיפות…
לא החסיר אף פרט שהיה באוטו!!!
ממליץ בחום. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
אני יתן את הסיכום שלי
סוכן רכב שאינו אמין לא יעזור כלום ולא משנה איך הוא קונה את הרכב ובכמה הוא מוכר וכמה הוא זול אני לא אקנה ממנו
סוכן רכב אמין, אני סומך עליו שימכור לי רכב שטוב לי ושמתאים לי ולא מפריע לי איך הגיע אליו האוטו מתי הוא קנה את זה ולמה הוא קנה את זה ואיך הוא עשה עלי כסף.
אין הרבה סוכנים אמינים
אבל יש כמה כאלה מאוד ידועים -
קודם כל
תודה לכולם על המילים החמות
אכן אני עובד כסוכן שמתווך ב99% מהמקרים רכבים שלא שלי
יש לי נישה מאוד מסוימת שאני קונה הייבריד או אאוטלנדר,
וכן לפעמים יש עמלת תיווך שכוללת בדיקה מקיפה 0תלוי מאיפה מגיע הרכב)
ואני תמיד אומר ללקוח
סוכן לא בהכרח יביא לך את המחיר הכי זול בשוק (למרות שבד’'כ אני כן מגיע למחיר דיי טובים) כמו שיביא לך מוצר טוב ובדוק -
@ראובן-שבתי כתב בסוכני רכב:
כשיש לסוכן רכב ביד, יהיה לו אינטרס שהקונה יקנה את הרכב הזה, אפילו שיכול להיות שאם לא היה לו אותו, היה אפשריות אחרות, (גם אם הסוכן באמת מאמין ברכב) “כי השוחד יעוור עיני חכמים” זה התורה אמרה, אפילו אנשים חכמים (ואמינים…), אני חושב שצריך להיות בדרגה מאוד גבוהה-לבודד את האינטרס של המתווך- סוכן והתמקד נטו לטובת הלקוח, וזה רק מתווך שלא גם מהצד קונה רכבים,(וודאי שיש כאלה שהם יוצאים מהכלל)
מהסיבה הזאת אני לא קניתי אף פעם רכב כדי למכור, מעדיף שיהיה לי אינטרס של 100% לטובת הלקוח. -
מהסיבה הזאת אני לא קניתי אף פעם רכב כדי למכור, מעדיף שיהיה לי אינטרס של 100% לטובת הלקוח.
או שאין לך מספיק לקוחות ואתה יכול להתקע עם רכב
אם אני סוכן רכבים ואני רואה קורולה במצב פצצה במחיר טוב יש לי ביום 40 בקשות לרכבים, מה האינטרס שלי להתעוור ולמכור לך את הקורולה למרות שזה לא מה שאתה מחפש?
אני ימכור לך מה שתרצה
אבל עוד עשר דקות מישהו מתקשר ומבקש קורולה וואלה יש לי רכב כזה עכשיו בינגו
מה הבעיה בזה? -
@אלוף-העולם-1 חייב לציין שגם אני קניתי אצל שמוליק קליין וזכיתי לשירות ואמינות ברמה הכי גבוהה שיכולה ליהות . אני מדבר על שירות הרבה הרבה מעבר למכירה עצמה .לאורך כל הדרך מענה ועזרה בכל מה שקשור לרכב . בקיצור ממליץ בחום! שירות. אמינות . ומקצועיות .
-
@ראובן-שבתי כתב בסוכני רכב:
כשיש לסוכן רכב ביד, יהיה לו אינטרס שהקונה יקנה את הרכב הזה, אפילו שיכול להיות שאם לא היה לו אותו, היה אפשריות אחרות, (גם אם הסוכן באמת מאמין ברכב) “כי השוחד יעוור עיני חכמים” זה התורה אמרה, אפילו אנשים חכמים (ואמינים…), אני חושב שצריך להיות בדרגה מאוד גבוהה-לבודד את האינטרס של המתווך- סוכן והתמקד נטו לטובת הלקוח, וזה רק מתווך שלא גם מהצד קונה רכבים,(וודאי שיש כאלה שהם יוצאים מהכלל)
מהסיבה הזאת אני לא קניתי אף פעם רכב כדי למכור, מעדיף שיהיה לי אינטרס של 100% לטובת הלקוח.@ראובן-שבתי כתב בסוכני רכב:
מהסיבה הזאת אני לא קניתי אף פעם רכב כדי למכור, מעדיף שיהיה לי אינטרס של 100% לטובת הלקוח.
או שאין לך מספיק לקוחות ואתה יכול להתקע עם רכב
אם אני סוכן רכבים ואני רואה קורולה במצב פצצה במחיר טוב יש לי ביום 40 בקשות לרכבים, מה האינטרס שלי להתעוור ולמכור לך את הקורולה למרות שזה לא מה שאתה מחפש?
אני ימכור לך מה שתרצה
אבל עוד עשר דקות מישהו מתקשר ומבקש קורולה וואלה יש לי רכב כזה עכשיו בינגו
מה הבעיה בזה?אני חושב ששניכם צודקים, עקרונית, וגם לא חולקים. אין מה להכליל פה, הכל תלוי בכל סיפור לגופו.
-
תודה לתגובות. קראתי והחכמתי.
אבל השאלה שנותרה היא, מה הוא בעצם שכר הטרחה, כמה התשלום, זה באחוזים ממחיר הרכב?לא כ’‘כ מבין לאן אתה חותר.
שכר הטירחה, הוא על הטירחה במציאת רכב מתאים ותקין. זה לא קל.
התשלום משתנה בין המתווכים, ברכבים הסטנדרטים זה באיזור של ה 1000-2000 שקל. מה שידוע לי.
ובד’'כ זה לא באחוזים אלא מחיר קבוע.
אבל כמו שהזכירו פה, המחיר לא יהיה יקר ממחיר רכב שאפשר להשיג באופן עצמאי, כי למתווך יותר יכולות להגיע למחירים טובים. אבל בכלל לא מוכרח שיהיה יותר זול גם. הנקודה היא מחיר משתלם.