האם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?
-
-
@מיישה כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
בדקתי את זה עם מחשב רכב.
בירידה, גם אם הסל"ד בשמיים, המנוע לא לוקח אפילו טיפת דלק!@מאיר כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
תבדוק באיזה רכב זה (חדש/ישן/היברידי)
עולה מן האמור שבניוטרל לוקח יותר דלק!
@סמך כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
אסביר - כאשר אתה בירידה, הרכב לא צריך לתת כח/דלק כדי להתקדם קדימה, ולכן אין הזרקת דלק כלל.
ולמרות זאת הטורים גבוהים בגלל סיבובי מנוע שנובעים מסיבוב הגלגלים וללא צריכת דלק]
ברגע שאתה עובר לניוטרל, המנוע מתנתק מהגלגלים, וכדי לשמור את המנוע בתנועה יש הזרקת דלק ששומרת אותו על כ- 500 סל"דאני בדקתי עם מחשב במיצובישי לנסר 2008 ויצא שעל ניוטרל לוקח לי פחות מאשר על דרייב בירידה!!!
ניוטרל סביבות 1.2 ליטר לשעה
דרייב בירידה (בלי ליגוע בגז כמובן) סביבות 2.2/8 ליטר לשעה -
@YOLEVI כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
אני בדקתי עם מחשב במיצובישי לנסר 2008 ויצא שעל ניוטרל לוקח לי פחות מאשר על דרייב בירידה!!!
ניוטרל סביבות 1.2 ליטר לשעה
דרייב בירידה (בלי ליגוע בגז כמובן) סביבות 2.2/8 ליטר לשעהכשתסביר לי בהגיון איך זה קורה יש מה לדבר,
בדיקת OBD לא מספיק אמינה לצריכת דלק בשביל להביא ממנה הוכחה.
תסביר לי מה גורם לדרייב לקחת יותר דלק
ואם תרצה שאני יסביר למה אתה טועה אני כאן,
ההבדל בין דרייב לניוטרל הוא האם ההילוכים מתחברים לסיבוב המנוע או שהם מנותקים ממנו, (מתנתק ומתחבר על ידי מוט קטן שננעץ בהילוכים),
המנוע הוא אותו מנוע, צריך איקס דלק בשביל שהוא יצליח לעבוד, פחות דלק הוא יכבה,
כשאתה על ניוטרל המנוע חייב דלק נניח 3 ליטר לשעה
כשאתה נכנס לדרייב אין משהו שגורם לו להוסיף דלק
משום שהחלק שאחראי לזריקת הדלק זה החיישן שיושב על פתח המצערת, (שנפתח ונסגר לפי לחיצות הדוושת דלק)
ואם אין מה שילמד את המנוע לקחת יותר דלק למה שהוא יקח -
@ראובן-שבתי המנוע יוצר וואקום שמושך אוויר גם אם המצערת סגורה, חיישן MAF מזהה את כניסת האוויר ומזרים דלק בהתאם, ייתכן שברכבים חדשים סידרו את זה כדי לחסוך אבל בישנים המחשב בכלל לא יודע כמה לחצת על הדוושה, וממילא ברגע שהרכב על ניוטרל והמנוע על סרק הוא משתמש בכמות המינימלית של דלק כדי לשמור על רצף הפעולה, אבל כשהוא מחובר לגלגלים ממילא הסל"ד עולה ואיתו כמות יניקת האוויר המזוהה ע"י חיישן הMAF וכנ"ל.
-
גם אני חולק על הדעה הרווחת כאן שיותר חסכוני לנסוע בירידות על דרייב מעבר לנימוקים שהזכירו @YOLEVI ו @נייטרון-חפשי וההסבר הוא פשוט אם נניח אני בירידה וברצוני לנסוע במהירות של 100 קמ"ש - אם הירידה לא מספיק תלולה (מה שקורה בד"כ) אם אסע על ניוטרל הרכב יצבור תאוצה ויגיע ל 100 מעצמו אבל אם אסע על דרייב אז המנוע יבלום את הרכב וכדי להגיע למהירות שרציתי אני אצטרך לתת טיפה גז וכל כמה שניות עוד קצת מה שקורה בסוף הוא שגם אם נאמר שהירידה מסובבת את המנוע והוא לא צורך דלק בכלל בכ"ז הוא בולם את הרכב ואז אני בעצמי כל כמה שניות לוחץ על דוושת הגז ומבזבז דלק יותר ממה שהיה מתבזבז אילו הייתי נוסע על ניוטרל
המקרה היחיד שבו גם לדעתי עדיף לנסוע על דרייב הוא כאשר הירידה מאוד תלולה והרכב צובר תאוצה מרגע לרגע שאז עדיף לנסוע על דרייב לא רק מטעמי חיסכון אלא גם מטעמי בטיחות שהשימוש התכוף בבלמים יכול לשרוף אותם וכן מכך שעלולים לאבד שליטה על המהירות שגוברת מעצמה -
@טכנולוג אתה מכניס פה נושא אחר לויכוח שהוא לא קשור לדיון
הדיון הוא האם זה לוקח יותר דלק כשלא לוחצים על הגז
אתה מוסיף טיעון שלוחצים על גז מידי פעם, זה לא קשור לעצם הדיון -
@ראובן-שבתי נכון, הדגשתי שאני אומר את דברי מסיבה אחרת אבל עדיין אם הנדון הוא האם עדיף דרייב או לא אז לדעתי לא (לפחות מבחינת צריכת הדלק מכיוון שנסיעה על ניוטרל פחות בטוחה משום שהמנוע מנותק מהגלגלים ויש פחות שליטה על הרכב שהרי הוא צובר מהירות לפי תוואי הדרך ולא לפי לחיצתי על הדוושה מה גם שמערך הבלימה פחות יעיל ללא בלימת המנוע)
-
@Klonimoos כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
@טכנולוג כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
שאז עדיף להכניס לדרייב
מה התכוונת?
ניוטרל, צבירת תאוצה, ואז כשמגיעים למהירות הבטוחה להעביר לדרייב?
זה תקין?הוא התכוון להשאר על דרייב ולא ניוטרל
-
שאז עדיף להכניס לדרייב
מה התכוונת?
זה תקין?@ראובן-שבתי כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
שאז עדיף להכניס לדרייב
מה התכוונת?
זה תקין?הוא התכוון להשאר על דרייב ולא ניוטרל
בדיוק כמו ש @ראובן-שבתי התותח אמר כוונתי להיות על דרייב ויתכן שמה שכתבתי "להכניס לדרייב" קצת מטעה
אבל נראה לי שכל הדיון הזה הוא תיאורטי בלבד (הלכה ואין מורים כן) מכיוון שמבחינה בטיחותית לא מומלץ לנסוע על ניוטרל משום שחלק ממערך הבלימה של הרכב מתבסס על המנוע וכאשר הרכב על ניוטרל מרחק הבלימה מתארך והרכב נבלם רק ע"י הבלמים מה שגורם לשחיקה גבוהה שלהם ולכן נראה שעדיף לשלם עוד כמה שקלים בדלק ולנסוע בצורה בטוחה יותר - לענ"ד -
@ראובן-שבתי כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
בדיקת OBD לא מספיק אמינה לצריכת דלק בשביל להביא ממנה הוכחה.
יכול להיות שהיא לא אמינה לגבי הכמות המדויקת של הדלק אבל לכאו' היא כן אמינה כדי ללמד אם לוקח יותר דלק בניוטרל או בדרייב, אז גם אם הכמויות לא מדויקות בכ"ז ודאי שיש יותר צריכה בדרייב מאשר בניוטרל אם כך המחשב מראה
בכ"מ מסברא אתה צודק אבל כנראה זה ברכבים חדשים יותר וכמו שהסביר @נייטרון-חפשי בטוב טעם ודעת