שמתי יותר מידי שמן במנוע
-
-
@נייטרון-חפשי כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
א מדובר הרי במישהו שמילא עד הפקק…? אל סנטימטר יותר.
לא עד הפקק אבל גם לא ס"מ יותר אלא כפול ממה שצריך (במדיד)
-
לא כ"כ מאסטר אולי?א. אני מוחה!
ב. אתה דוגמה אישית לכולם מה זה מאסטר! זהו החכם הלומד מכל אדם! הלומד! -
@aiib כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
אצלי בטוסון הבטחתם לי שיש לי בוצה למרות שיצא לי שחור…
דבר ראשון לא הבטחנו אלא ייחלנו שזה לא המצב
שנית כל עוד לא פתחו מכסה שסתומים אין לדעת חוץ מלעשות אחד פלוס אחד יונדאי + הסטוריית טיפולים שלא בוצעה לפי הספר + אי שימוש בשמן ברמה גבוהה + התמונות שצירפת = בוצה במנוע אלא אם כן יוכח אחרת
אולי אני עיוור צבעים אבל זה לא חום?
וזה לא שחור?
ותסתכל כאן על הבוצה ותגיד לי מה הצבע השולט
ו @נייטרון-חפשי
אני במהלך היום אני יערוך ויכתוב לך
בגדול גיל הסביר בהמשך בטוב טעם
אנסה לתת עוד נופך
המשאבה ששואבת את השמן מהקרטר (לא זוכר כרגע את שמהמשאבה שמנונית) עובדת יותר זמן ומגבירה את הדחיפה של השמן במעברים וממילא השמן עובר בלחץ בלא מעט מעברים. כמו כן מערכת הנשמים של המנוע (PCV) צינורות לאחראים לויסות הלחץ ולפליטת המזהמים נחסמים בשמן והלחץ גובר משמעותית במנוע
בדרך כלל מכמות עודפת של 10-20 % זה כבר ישפיע, בחשבון פשוט רכב שצורך 4 ליטר יעלה את הלחץ כבר ב4.5-5 ליטר יש לציין שברכבים עם מנוע קטן (טורבו) הנזק ישפיע יותר מהר -
כנראה חסר לי איזה ידע בפעולת המנוע אבל אני לא מבין למה שזה יגרום ללחץ שמן גבוה וממילא גם לא מבין למה זה יגיע לכל המקומות האמורים, לא מדובר הרי במישהו שמילא עד הפקק…? אל סנטימטר יותר.
את הקטע של שמן מוקצף דווקא אני יכול להבין.יש אזורים במנוע שצריכים להיות מכוסים בשמן כמו הבוכנות, הן עובדות בלחץ גבוה וזה מונע חום גבוה מדי ושחיקה. יש אזורים שלא אמורים להיות מכוסים בשמן כדי שהחום והבעירה של הדלק יעבדו כמו שצריך. זה נקרא “הצפה”, בדיוק כמו כל הצפה שאתה מכיר, שהמים עברו את הקו הנורמלי. ס"מ אחד מעל הסימון העליון זה עוד בסדר, הרבה מעל זה כבר סכנה לחיי המנוע.
-
@gil3686 כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
יש אזורים במנוע שצריכים להיות מכוסים בשמן כמו הבוכנות
למיטב הבנתי זה אחד המקומות שלא אמורים להיות מכוסים בשמן, אני טועה?
יש אזורים שלא אמורים להיות מכוסים בשמן כדי שהחום והבעירה של הדלק יעבדו כמו שצריך.
כדי שהשמן יגיע עד שם צריך למלאות המון!!!
וגם לא הסברת למה שזה יגרום ללחץ שמן גבוה?
-
@שלמה כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
@aiib כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
אצלי בטוסון הבטחתם לי שיש לי בוצה למרות שיצא לי שחור…
דבר ראשון לא הבטחנו אלא ייחלנו שזה לא המצב
שנית כל עוד לא פתחו מכסה שסתומים אין לדעת חוץ מלעשות אחד פלוס אחד יונדאי + הסטוריית טיפולים שלא בוצעה לפי הספר + אי שימוש בשמן ברמה גבוהה + התמונות שצירפת = בוצה במנוע אלא אם כן יוכח אחרתטיפולים בוצעו לפי הספר (ואפילו יותר…) ברוב השנים היה שימוש בשמן מוטול
אולי אני עיוור צבעים אבל זה לא חום?
הצבע שיצא כשפתחו את הפקק שמן בטיפול 10,000 היה שחור משחור!
ותסתכל כאן על הבוצה ותגיד לי מה הצבע השולט
טוב, כאן אתה כבר חולק עובדתית עם הטענה שבוצה יוצרת שמן שחור…
-
למיטב הבנתי זה אחד המקומות שלא אמורים להיות מכוסים בשמן, אני טועה?
תחתית הבוכנה צריכה להיות מכוסה בשמן וכשהיא עובדת אז בירידה היא מקבלת שמן.
כדי שהשמן יגיע עד שם צריך למלאות המון!!!
וגם לא הסברת למה שזה יגרום ללחץ שמן גבוה?
כמו כל דבר שאמורה להיות כמות מסוימת ויש יותר מדי - נהיה לחץ. כשיש לזה לאן ללכת אז זה נוזל, כשאין עדיין - זה לוחץ על המנוע. כמו לחץ אוויר ולחץ דם. ולסיום אולי זה יסביר עוד משהו.
-
@gil3686 צר לי לאכזב, אבל על אף הרצון הטוב לא קידמת אותי בעניין.
ולמשל:כמו כל דבר שאמורה להיות כמות מסוימת ויש יותר מדי - נהיה לחץ.
כגון אם אשתי ביקשה לקנות 5 בטטה ואני הבאתי מחלוקה 30 אז מישהו אמור להיות בלחץ?
אז זהו שזה לא קורה!
אולי בגלל שיש לזה לאן ליזול?.. -
נות 5 בטטה ואני הבאתי מחלוקה 30 אז מישהו אמור להיות בלחץ
המגירת ירקות בלחץ
-
@gil3686 צר לי לאכזב, אבל על אף הרצון הטוב לא קידמת אותי בעניין.
ולמשל:כמו כל דבר שאמורה להיות כמות מסוימת ויש יותר מדי - נהיה לחץ.
כגון אם אשתי ביקשה לקנות 5 בטטה ואני הבאתי מחלוקה 30 אז מישהו אמור להיות בלחץ?
אז זהו שזה לא קורה!
אולי בגלל שיש לזה לאן ליזול?..ננסה שוב, בלי בדיחות אשתי והחלוקה.
לחץ פירושו “אין מקום”, המקום צר מלהכיל. בסדר?
הלאה, לחץ דם (על רגל אחת) זה שיש עורק צר מדי לזרימת הדם ונוצר לחץ (ממש כמו בכביש כשנסגר נתיב או יותר). כנ"ל לחץ אוויר - האוויר יושב לך בצמיג בלחץ ולא יוצא, אין משהו שמחזיק אותו בפנים, אין פנימית וכד’ - רק הלחץ שמחזיק את הצמיג עומד ומתוח על הג’אנט. כשאין אוויר - אין מה שלוחץ את הצמיג לג’אנט.
אחרי כל הדוגמאות המייגעות - יש כמות של שמן במנוע, כשהבוכנות יורדות הם “טובלות” בשמן ומשתמנות מעט כדי צורכן למניעת שחיקה וכו’ וכו’.
כשזה קורה - השמן נדחף לצדדים מעוצמת הכניסה של הבוכנה בשמן. כשיש עודף - אין לשמן לאן לברוח והוא מציף את הבוכנה ויש לחץ על האטמים וכל העסק הזה והשמן מחפש לאן לברוח עד שתיווצר נזילה מאחד האטמים או יותר.
נ.ב אומרים “לנזול”. ליזול זה חומר לא קשור.
מקווה שהפעם זה ברור. -
@gil3686 תודה!
עכשיו הבנתי את הטעות, לא חשבתי שהבוכנות טובלות בשמן.
וכמו שכתבתי:@נייטרון-חפשי כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
כנראה חסר לי איזה ידע בפעולת המנוע
ולמען האמת, אני עדיין לא חושב כך.
קודם כל בגלל שאם אני מנסה לדמיין את גובה השמן לפי אורך המדיד אז אפילו הקראנק לא אמור להיות מכוסה ברגיל.
אבל גם בגלל שזה מה שמצאתי בחיפוש קצר, וראיתי עוד לפחות דוגמה דומה אחת בעבר.> נ.ב אומרים “לנזול”. ליזול זה חומר לא קשור.
אני מסופק אם אתה צודק אבל על זה נפתח כבר נושא חדש…
-
@gil3686 תודה!
עכשיו הבנתי את הטעות, לא חשבתי שהבוכנות טובלות בשמן.
וכמו שכתבתי:@נייטרון-חפשי כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
כנראה חסר לי איזה ידע בפעולת המנוע
ולמען האמת, אני עדיין לא חושב כך.
קודם כל בגלל שאם אני מנסה לדמיין את גובה השמן לפי אורך המדיד אז אפילו הקראנק לא אמור להיות מכוסה ברגיל.
אבל גם בגלל שזה מה שמצאתי בחיפוש קצר, וראיתי עוד לפחות דוגמה דומה אחת בעבר.קודם כל, בכיף. גם בסרטון שצירפת הוא מסביר באופן דומה רק מורכב יותר. תראה בלוח מאחוריו Piston זה בוכנה והן נכנסות ויוצאות בשמן. הציור שלו פשוט חצי תרשים וחצי חתך מנוע. קצר מוזר לתאר את זה כך.
הבוכנה לא בדיוק טובלת בשמן אלא נכנסת ויוצאת (בתנועת עליה וירידה) בתוך הצילינדר שהוא מלא בשמן עד גובה מסויים. ולכן צירפתי לך בתשובה הזאת סרטון הסבר מוחשי וקצר. שווה להציץ. והכי חשוב - בעברית. -
@gil3686 את הסרטון שצירפת ראיתי, אלא שהוא לא מסביר כ"כ (כמו בסרטונים אחרים שלהם) אלא בעיקר מסביר כמה צריך לשמוע למומחים ולכללים.
עכ"פ נשמע שהשמן מוזרם לבוכנות באמצעות משאבת שמן אבל הצילינדר לא מלא שמן, גם הקראנק מקבל שימון באמצעות מעברי שמן ישירות למיסבים אבל לא שוחה בשמן. אז נכון שאם אני ימלא 3 ליטר יותר מהמקסימום זה יגיע לבוכנות וכו’ וכמו שטען בסרטון שהבאת, אבל זה לא ס"מ ולא ס"מ וחצי.
וגם פה ופה יותר בפירוש. -
@נייטרון-חפשי עיין לעיל אולי בעריכה של הפוסט שלי הרחבתי קצת
-
נראה לי ששתי אלו יכולים לחתום את הנושא, לא יכול להיות יותר ברור מזה.
https://www.youtube.com/watch?v=VaTbfvzNbxQhttps://www.youtube.com/watch?v=I9bNIwulwQE
-
מושלם יש’'כ
דעתי (במחילה מכבודכם) ההסברים שלכם בהחלט היו לוקים בחסר!
מחילה אבל אני רואה בסרטונים PCV
גל ארכובה והקצפת השמן, והגעת השמן בלחץ למקומות שלא אמורים להגיע, ודליפות שמן מאטמים, (אפילו האדים הוזכרו) אם תעבור על הנאמר כאן בשרשור תראה שהכל נכתב.אגב איזה מגניב אם היו מכינים את האגן שקוף זה היה נותן מענה ללא מעט קושיות
-
@שלמה כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
דעתי (במחילה מכבודכם) ההסברים שלכם בהחלט היו לוקים בחסר!
עם כל הכבוד, ויש כבוד, נראה לי שהבנת הסרטון (הראשון) לוקה בחסר. קודם כל אציין שסוף סוף רואים המחשה ללחץ שמן והקצפה (למביני אנגלית הוא אפילו אמר שזה נראה כמו חלב).
לגבי ההסבר שלי - קודם כל לא בכל המנועים זה נראה כך כמו בסרטון הזה. בחלק מהמנועים יש זרימת שמן קרוב יותר, מעל האגן כמובן.
דבר שני, משאבת השמן לוקחת שמן אל הצילינדרים ואלו בתורם מתמלאים בשמן והבוכנות יורדות ונכנסות בשמן הזה. אולי המינוח “טובלות” היה פחות מדוייק אבל בהחלט זו הפעולה. תקרא לזה “משתמנות” או בכל שם אחר. וכן, כשהשמן עודף במנוע, יש לחץ, הבוכנה נתקלת ביותר מדי שמן (ברור שזה בגלל הצפת האגן) ואין לשמן לאן לברוח. הוא ימשיך לנסות, ובחיים עצמם ולא במנוע מעבדה שעובד ברצף גג 5 דקות בכל פעם - השמן ימצא לאן לברוח. כאן הוא לא רצה לחכות שעות וימים, אז מילא שמן בצורה ששום מטומטם לא יעשה. אבל גם בהכפלה הראשונה שהוא עשה - זה בהחלט יכול לקרות לאורך זמן.
עוד דבר, כשהשמן באמת ישפריץ משמעותית (מבחינת זמן) למעלה - הרבה חלקים כמו שרשרת מנוע ועוד יצאו מכלל פעולה בסופו של דבר, דבר שבמעבדה לא הספקנו לראות.
ולגבי הסרטון השני, חוץ מקצת יותר “זום אין” לא חידש כלום, חוץ מזה שיש לו מבטא בריטי כבד לאוזני הישראלי הממוצע, כמעט ברמה של מלכת אנגליה.