למה רכב ג'ילי חשמלי היה צריך כבלים?
-
@EBA
ההנעה לא בדיוק צריכה סיוע (מעבר לסוללה), אך כל צרכני המתח הנמוך שברכב - בהחלט כן…
(לא באמת בנו את כל האלקטרוניקה מ-0 על 400V, הבסיס נלקח מהרכיבים הקיימים בשוק, והם בד"כ על 5-20V. וגם נכון יותר להשתמש במתח נמוך, ולו מחמת חוסר הבטיחות בהזרמה של מתח גבוה לכל פינה ברכב). -
@לך-תדע כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
ההנעה לא בדיוק צריכה סיוע (מעבר לסוללה), אך כל צרכני המתח הנמוך שברכב - בהחלט כן…
אני יודע שמי שמתחשמל ב230v זוכה להתעלות הנפש… מה יקרה ב400? יש לרכב מעגל של מערכות הגנה הן על האנשים והן על הסוללה ומטבע הדברים מערכות אלו לא יכולות לפעול מאותה סוללה אותה הם מבקרים (ניגוד עניינים?)
וכמובן כמו שאמרת שיש צרכנים מקוריים או חיצוניים שצריכים 12v שחלקם פועלים גם כשהרכב לא “מונע” כגון נעילה ותאורה בכניסה לרכב ולכן מחייב שיהיה מצבר קטן (שיטען מסוללת האם) ויתן מענה, ולא נראה לי שכשהרכב כבוי יש בו זרימה ישירה מסוללת ה400.
-
@מאיר כתב בלמה רכב ג'ילי חשמלי היה צריך כבלים?:
אני יודע שמי שמתחשמל ב230v זוכה להתעלות הנפש…
לא ממש ואני ההוכחה לכך…
התחשמלתי הרבה פעמים בחיים וזה קצת כואב ולא נעים אבל עובר
אני לא רוצה לחשוב איך מרגיש להתחשמל מ3 פאזות ביחד, למרות שיש לי חבר שזה קרה לו וב"ה הוא יצא מזה בלי נזק
בהרגשה שלי יש הבדל אם מתחשמלים מחוט שמחובר סתם לחשמל או חוט שמחובר למכשיר חשמלי ונוגעים בחוט באמצע כשיש בו זרימה של חשמל -
@קינג-קומפיוטר
למיטב זכרוני, ההבדל הוא במשך המגע, וממילא השאלה היא - תוך כמה זמן קפץ ה’פחת’ (או שהצלחת להתנתק ממקור הזרם), שהלא אינה דומה נגיעה של מחצית השניה לדקה שלמה…
בכל מקרה, לבטח לא תשמחו לשמוע (בהקשר זה בלבד) שיש גם רכבים עם סוללת 800V… -
אמנם זה לי פעם ראשונה שאני שומע על העניין, אבל אם ניתן ללמוד לכאן מהיברידי, אז בפריוס יש כמין מפסק מובנה בסוללה שמתחבר בהנעה ע"י מתח מסוללת ה12V.
@קינג-קומפיוטר כתב בלמה רכב ג'ילי חשמלי היה צריך כבלים?:
בהרגשה שלי יש הבדל אם מתחשמלים מחוט שמחובר סתם לחשמל או חוט שמחובר למכשיר חשמלי ונוגעים בחוט באמצע כשיש בו זרימה של חשמל
ומה לדעתך יותר חמור?
-
@נייטרון-חפשי
@קינג-קומפיוטר כתב בלמה רכב ג'ילי חשמלי היה צריך כבלים?:חוט שמחובר למכשיר חשמלי ונוגעים בחוט באמצע כשיש בו זרימה של חשמל
זה הרבה יותר כואב, זה הפעם היחידה שהרגשתי את הכאב גם אחרי ההתחשמלות
כל השאר זה דקירה ואחרי דקה שתיים הכאב נעלם -
@קינג-קומפיוטר זה אמור להיות הפוך, אולי נגעת גם בשלילי?
-
@נייטרון-חפשי אל תגזים אני לא דבע…
אני חושב שכאשר החשמל סטטי אז נגיעה בחוט לא כואבת מידי
אבל אם זורם חשמל מצד לצד ואתה נוגע באמצע זה יותר כואב
לא יודע אם זה נכון אבל זו ההרגשה שלי -
@קינג-קומפיוטר זה אמור להיות הפוך כי החיבור לוקח את העומס החשמלי וכך הוא לא עובר דרך האדם.
-
לא יודע אם זה נכון אבל זו ההרגשה שליאני יודע שזה נכון, וזה גם היתה ההרגשה שלי… הרגשה פיזית… הסתפקתי על ‘‘הגומל’’ אחרי הזרם שחטפתי + הפיצוץ המרשים והטסטר העקום…
זה הרבה יותר חזק מזרם חשמל סטטי. -
@Klonimoos כתב בלמה רכב ג'ילי חשמלי היה צריך כבלים?:
זה הרבה יותר חזר מחשמל סטטי.
נראה לי שהוא לא התכוון למושג ‘חשמל סטטי’ אלא שמצב המתח בחוט הוא סטטי - כלומר, לא זורם (לא ניסוח הכי מדוייק מבחינה תכתיבית, אבל מובן).
ואגב, החלק של הפיצוץ לגמרי לא מובן לי אם זה היה חשמל חיובי בלבד (אא"כ היד נגעה בגוף המכשיר וכדו’) -
@נייטרון-חפשי כתב בלמה רכב ג'ילי חשמלי היה צריך כבלים?:
זה הרבה יותר חזר מחשמל סטטי.
נראה לי שהוא לא התכוון למושג ‘חשמל סטטי’ אלא שמצב המתח בחוט הוא סטטי - כלומר, לא זורם (לא ניסוח הכי מדוייק מבחינה תכתיבית, אבל מובן).
גם אני התכוונתי כך, שבעצם אני סגרתי מעגל, ולא נכנסתי באמצע…
פשוט זרמתי עם הלשון שלו.ואגב, החלק של הפיצוץ לגמרי לא מובן לי אם זה היה חשמל חיובי בלבד (אא"כ היד נגעה בגוף המכשיר וכדו’)
קבל מאריך, מחובר למכשיר, המכשיר עובד, החיבורים באמצע חשופים, וידידכם מכניס טסטר לראות איך דולק האור, כי שיעמם לו לרגע, וזה היה רק בחיובי, וגם לי זה לא מובן…
-
לא יודע אם זה נכון אבל זו ההרגשה שליאני יודע שזה נכון, וזה גם היתה ההרגשה שלי… הרגשה פיזית… הסתפקתי על ‘‘הגומל’’ אחרי הזרם שחטפתי + הפיצוץ המרשים והטסטר העקום…
זה הרבה יותר חזק מזרם חשמל סטטי.לא שהבנתי למה צריך לדון על זה כאן ולא בפורום חשמלאים זה לזה, אבל ההתרשמות שלי דווקא הייתה הפוכה ממך. פעם פעם כשהייתי בישיבה רציתי חתיכת חוט + שוקולד כדי לסדר לי איזו נורה מאולתרת, אל תשאל.
בקיצור, את חטאי אני מזכיר היום, בחדר מים מעל הכיורים היה חוט חשמל שיצא מהקיר ונגמר בשוקולד. מבחינתי זה היה שתי ציפורים ביד. לקחתי ‘תוכי’, עליתי על הכיור, ולחצתי על הקאטר בכל הכוח. בנס היה לקאטר ידיות פלסטיק, אבל אני סיימתי על הרצפה בחושך מוחלט ובצרחות של הבחורים בכל האזור… [זה היה ישיבה קטנה]. בנס התחמקתי משם לפני שקלטו אותי, ויצאתי רק עם רעידות בכל הגוף [גם פיזי וגם רגשי…] ופנס בידיים [חתולה נופלת על הרגליים, אני נופל על הידיים].
אבל כשנגעתי פה ושם בחוט חשמל מחובר [היה לי קומקום עם בעיות במגעים… ה"י] לא קרה משהו מיוחד. אם כי ייתכן שהתרגלתי לזה, או שעוצמת החשמל לא הייתה שווה.