איך מבצעים קנית רכב?
-
@aiib כתב באיך מבצעים קנית רכב?:
@ארי העברת בעלות ניתן לעשות או בדואר או דרך הזדהות ממשלתית. בעל הרכב בוחר העברת בעלות ומכניס את הפרטים שלך ומשלם את האגרה וכו'
שתיכם צריכים להיות מחוברים במקביל- התהליך עובר מאחד לאחד.ואז עושים העברה בנקאית? בדרך כלל המקבל רואה אותה בחשבון רק למחרת, לא?
-
@ארי כתב באיך מבצעים קנית רכב?:
ואז עושים העברה בנקאית? בדרך כלל המקבל רואה אותה בחשבון רק למחרת, לא?
אפשר לשלם במזומן (לדעתי הכי מומלץ)
ויש אופ' של העברת זהב שזה מיידי
מערכת זהב הינה מערכת מתקדמת, יעילה ואמינה, המאפשרת העברת כספים במהירות לחשבונות בבנקים אחרים. ביצוע ההעברה והזיכוי נעשה במהלך יום העסקים, לרוב תוך מספר דקות בלבד, ומשתקף בחשבון המעביר והמוטב. מהירות ויעילות - העברת הכספים נעשית לרוב תוך דקות ספורות, והיא סופית מיד עם ביצועה. -
@ארי ישנה אפשרות גם לשלם עם צ'ק בנקאי, בשביל זה צריך לגשת לסניף הבנק שלך ולהוציא צ'ק בנקאי. הפלוס בצ'ק זה שזה כמו העברת זהב או לחילופין מזומן כי זה לא ניתן לביטול ע"י הקונה, וברגע שמסרת את הצ'ק למוכר זה לאו בר שינוי.
מאידך מומלץ לעשות את זה רק אם אתה בטוח שאתה קונה את הרכב, כי ברגע שהבנקאי מסר לך את הצ'ק הכסף כבר ירד מחשבונך.
וכמדומני גם שיש על זה עמלה קטנה של כמה שקלים (בערך 20-30 ₪). -
סליחה על הבורות
אין אחד בפורום שלא היה פעם בור.
אבל מה התהליך המקובל ברכישת רכב? איך עושים את העברת הבעלות והעברת התשלום וכו'. יש משהו מקובל בזה? תודה רבה.
כמו שכתבו לך, רק אעשה קצת סדר.
אופציה א': ללכת לדואר כמו שעשו אבותינו יחד עם המוכר ושם לבצע את התהליך.
אופציה ב': דרך האינטרנט.- לדאוג שיהיו שני מכשירים מראש שיש בהם גישה לאינטרנט במעמד העברת הבעלות, (עריכה: זה מתנהל שהמוכר מעביר באיזור האישי שלו כדי שאף אחד לא יעביר לו את הרכב..., והקונה יאשר באישור האישי שלו כדי שלא יעבירו אחרים כל שמו, וזה קורה בבת אחת המוכר שולח העברה והקונה מאשר, זה לפעמים פחות נח במכשיר אחד, ויש גם חוששים להכנס ממכשיר לא שלהם לכאלה איזורים. אבל זה אפשרי, כמו שכתב @EBA בהמשך, ע''י פרופיל חדש / אורח או חלון אנונימי ששה יותר בטיחותי.)
- לוודא שיש לשניכם גישה מסודרת עם סיסמה לאיזור האישי הממשלתי ע''מ שלא תבזבזו זמן מיותר במעמד המכירה. {ישנם הרבה אנשים מבוגרים שלא יודעים מה זה בכלל. ויש להם בד''כ רכבים משתלמים...}
- ההעברת בעלות באיזור האישי היא קלה להבנה, יש שם איזור של הרכבים ורישוי ושם לעבוד לפי ההוראות.
- לסדר ביניכם את עניין התשלום, אף אחד לא אמור לראות אם שילמת או לא, זה נטו הסדר ביניכם, מזומן/ העברה/ וכדו'. המוכר סה''כ מצהיר כמה כסף הוא קיבל על הרכב.(עריכה : לא חייב להצהיר ניתן לדלג. כמו שתיקן @נייטרון-חפשי .)
- בד''כ מקובל שאת דמי העברת הבעלות (200 ש''ח נדמה לי) משלם הקונה. אבל תמיד יש יוצא מן המקובל... - למרבה האירוניה את ההעברת הבעלות מבצע המוכר באיזור האישי שלו ואתה צריך להכין מספר אשראי ע''מ שהוא ישלם דרכו. (או שתסדרו אחרת.)
- לא קשור טכנית לסדר המכירה, אבל צריך לדאג שיהיה ביטוח לרכב לפני שבאים לקחת אותו, מנהג מוכרים רבים לבטל את הביטוח במידית, או רטרואקטיבית אח''כ ע''י ששולחים את טופס המכירה לחברת הביטוח לאחמ''כ...
שפע הצלחה!
-
@Klonimoos כתב באיך מבצעים קנית רכב?:
לסדר ביניכם את עניין התשלום, אף אחד לא אמור לראות אם שילמת או לא, זה נטו הסדר ביניכם, מזומן/ העברה/ וכדו'. המוכר סה''כ מצהיר כמה כסף הוא קיבל על הרכב.
הוא לא חייב להצהיר ניתן לעשות דילוג על שלב זה.
לא קשור טכנית לסדר המכירה, אבל צריך לדאג שיהיה ביטוח לרכב לפני שבאים לקחת אותו, מנהג מוכרים רבים לבטל את הביטוח במידית, או רטרואקטיבית אח''כ ע''י ששולחים את טופס המכירה לחברת הביטוח לאחמ''כ...
החוק היום מחייב את חברות הביטוח ליידע אותך שהביטוח בוטל לפני הביטול או לוודא שהמוכר יידע אותך, זה כמובן לא שייך במקרה שהמוכר ביטל את הביטוח מראש והצהיר לחברת הביטוח שהוא רוצה לבטל ללא מכירה.
-
סליחה על הבורותאין אחד בפורום שלא היה פעם בור.
אבל מה התהליך המקובל ברכישת רכב? איך עושים את העברת הבעלות והעברת התשלום וכו'. יש משהו מקובל בזה? תודה רבה.כמו שכתבו לך,
אופציה א': ללכת לדואר כמו שעשו אבותינו יחד עם המוכר ושם לבצע את התהליך.
אופציה ב': 1. לדאוג שיהיו שני מכשירים מראש שיש בהם גישה לאינטרנט במעמד העברת הבעלות,
2. לוודא שיש לשניכם גישה מסודרת עם סיסמה לאיזור האישי הממשלתי ( קישור ) ע''מ שלא תבזבזו זמן מיותר במעמד המכירה. {ישנם הרבה אנשים מבוגרים שלא יודעים מה זה בכלל. ויש להם בד''כ רכבים משתלמים...}
5. ההעברת בעלות באיזור האישי היא קלה להבנה, יש שם איזור של הרכבים ורישוי ושם לעבוד לפי ההוראות.
4. לסדר ביניכם את עניין התשלום, אף אחד לא אמור לראות אם שילמת או לא, זה נטו הסדר ביניכם, מזומן/ העברה/ וכדו'. המוכר סה''כ מצהיר כמה כסף הוא קיבל על הרכב.(עריכה : לא חייב להצהיר ניתן לדלג. כמו שתיקן @נייטרון-חפשי .)
5. בד''כ מקובל שאת דמי העברת הבעלות (200 ש''ח נדמה לי) משלם הקונה. אבל תמיד יש יוצא מן המקובל... - למרבה האירוניה את ההעברת הבעלות מבצע המוכר באיזור האישי שלו ואתה צריך להכין מספר אשראי ע''מ שהוא ישלם דרכו. (או שתסדרו אחרת.)
6. לא קשור טכנית לסדר המכירה, אבל צריך לדאג שיהיה ביטוח לרכב לפני שבאים לקחת אותו, מנהג מוכרים רבים לבטל את הביטוח במידית, או רטרואקטיבית אח''כ ע''י ששולחים את טופס המכירה לחברת הביטוח לאחמ''כ...
שפע הצלחה!תודה רבה על ההסבר המפורט!
2. גם אני צריך גישה לאזור האישי ממשלתי שלי? בהמשך אתה כותב שהמוכר עושה את העברת הבעלות דרך האיזור האישי שלו, לא?
4. ברור שאף אחד לא צריך לדעת, אבל אני מניח שהמוכר ירצה להיות בטוח שהכסף אצלו לפני שהוא מעביר בעלות, לא?
בינתיים אני רואה שאי אפשר לעשות כרגע העברת בעלות דרך האינטרנט...
-
גם אני צריך גישה לאזור האישי ממשלתי שלי? בהמשך אתה כותב שהמוכר עושה את העברת הבעלות דרך האיזור האישי שלו, לא?
כן, שניכם צריכים גישה הוא בתור מוכר ואתה בתור קונה.
הוא לוחץ על העברת בעלות ומכניס את הפרטים שלך ואז קופץ לך באיזור האישי בקשה לאישור שאתה רוצה לקנות.
ככה זה עובד מצד לצד שכל צד צריך לעשות את הפעולות שמופיעות לו על המסך ואז הבקשה עוברת לצד השני. -
. ברור שאף אחד לא צריך לדעת, אבל אני מניח שהמוכר ירצה להיות בטוח שהכסף אצלו לפני שהוא מעביר בעלות, לא?
נכון. זה עניין טקטי שלכם ביניכם, אני אישית התעסקתי עם מוכרים וקונה שסמכנו אחד על השני, והיה יותר פשוט.
אבל תצטרכו להסתדר לפי האופציות שהזכירו לעיל, חייב פה קצת מערכת עם אימון. -
. ברור שאף אחד לא צריך לדעת, אבל אני מניח שהמוכר ירצה להיות בטוח שהכסף אצלו לפני שהוא מעביר בעלות, לא?
נכון. זה עניין טקטי שלכם ביניכם, אני אישית התעסקתי עם מוכרים וקונה שסמכנו אחד על השני, והיה יותר פשוט.
אבל תצטרכו להסתדר לפי האופציות שהזכירו לעיל, חייב פה קצת מערכת עם אימון.אם עושים את זה בדואר זה לא חוסך את הבעיה?
לדעתי אם מעבירים דרך הבנק כדאי לכתוב בהערות שזה עבור קניית רכב מספר: 00000 כדי שאם חלילה יקרה משהו לפחות יהיה תיעוד שזה היעוד של הכסף. -
אבל תצטרכו להסתדר לפי האופציות שהזכירו לעיל, חייב פה קצת מערכת עם אימון.אם עושים את זה בדואר זה לא חוסך את הבעיה?
לדעתי אם מעבירים דרך הבנק כדאי לכתוב בהערות שזה עבור קניית רכב מספר: 00000 כדי שאם חלילה יקרה משהו לפחות יהיה תיעוד שזה היעוד של הכסף.איך זה חוסך? לא הבנתי.
-
לדעתי אם מעבירים דרך הבנק כדאי לכתוב בהערות שזה עבור קניית רכב מספר: 00000 כדי שאם חלילה יקרה משהו לפחות יהיה תיעוד שזה היעוד של הכסף.איך זה חוסך? לא הבנתי.
אני שואל, לא משלמים בדואר?
-
אם עושים את זה בדואר זה לא חוסך את הבעיה?
זה אכן לכאו' חוסך כמו שכתבת, כי יש בעצם ''מתווך'' שמחזיק בכסף ואז מבצע את ההעברה.
הרעיון שהבאת עם ההערה הוא נחמד.
אפשר גם לתת מקדמה מזומן של סכום מכובד, ואת השאר בהעברה ככה נשאר משהו אצל כל אחד.
בין אנשים כללית זה לא כ''כ מסובך יש איזו יושרה כללית שלדעתי אפשר לסמוך עליה.
ומי שרוצה לגנוב יש לו דרכים יותר קלות אני חושב. -
זה לא נראה לי אפשרי במכשיר אחד
אפשרי, אחד בדפדפן רגיל ואחד בגלישה בסתר.