פריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז
-
@אלי-2023 כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
מה עם ניקוי המאורר של הסוללה יכול להיות שהוא סתום וכיוון שהסוללה חמה מאוד בגלל שהוא החנה בשמש והמאורר לא מתפקד טוב פשוט המחשב מנתק את הסוללה והרכב עובר ישר לבנזין
זה תאוריה ששמעתי פעם ממישהוזה לא אמור לקרות מיד כשהוא נותן גז אלא רק אחרי שמתחיל טעינה והסוללה מתחממת.
-
@נייטרון-חפשי כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
מה עם ניקוי המאורר של הסוללה יכול להיות שהוא סתום וכיוון שהסוללה חמה מאוד בגלל שהוא החנה בשמש והמאורר לא מתפקד טוב פשוט המחשב מנתק את הסוללה והרכב עובר ישר לבנזין
זה תאוריה ששמעתי פעם ממישהוזה לא אמור לקרות מיד כשהוא נותן גז אלא רק אחרי שמתחיל טעינה והסוללה מתחממת.
אני לא יודע איך זה בפריוס אך באוריס שהייתה לי הוא לא היה נוסע על חשמל גם בבוקר בגלל שהפילטר היה סתום.
-
@מאיר מה הכוונה בבוקר? שאיך שאתה לוחץ על הגז אפילו אם הסוללה טעונה הוא עובר לבנזין?
אולי כי כבר היה לו קוד תקלה? או כי הסוללה לא הצליחה לעולם להתמלא?גם כשהסוללה מלאה הוא נסע רק על דלק. לא יודע אם היה קוד תקלה אבל כשהסרתי את האבק שהצטבר בפילטר הרכב חזר ליסוע על סוללה כאילו לא היה דבר.
-
@מאיר כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
גם כשהסוללה מלאה הוא נסע רק על דלק.
שאיך שאתה לוחץ על הגז אפילו אם הסוללה טעונה הוא עובר לבנזין?
-
אם יום לפני הוא היה על שני פסים או פחות אבל נגיד 2 ובבוקר מהרגע שהוא לחץ על הכפתור עד הלחיצה על הגז הוא חוגר מדליק מזגן ואולי אפילו מסדר את הכיסא שאשתו הזיזה אתמול דורך את האמברקס ומכניס הילוך ומתחיל גלישה ליציאה מהחניה כבר מזמן האוטו עבר לבנזין
-
אם יום לפני הוא היה על שני פסים או פחות אבל נגיד 2 ובבוקר מהרגע שהוא לחץ על הכפתור עד הלחיצה על הגז הוא חוגר מדליק מזגן ואולי אפילו מסדר את הכיסא שאשתו הזיזה אתמול דורך את האמברקס ומכניס הילוך ומתחיל גלישה ליציאה מהחניה כבר מזמן האוטו עבר לבנזין
כל השרשור הזה מרגיש לי קצת שיח חרשים, הציעו כאן (בין השאר) שתי סיבות לתופעה שתוארה ע"י פותה"ש. האחת, סוללה גמורה שלא מצליחה להסיע את האוטו ולכן הוא עובר למנוע בנזין אלא שכל פעם מחדש לוקח לו זמן להבין שאין מה לבנות על הסוללה. סיבה נוספת שהועלתה היא הפסקת השימוש בסוללה ע"י מחשב הרכב בשל התחממות יתר של הסוללה ועל זה טענתי שזה אמור לקרות בעיקר אחרי טעינת הסוללה כי הטעינה היא החימום העיקרי. אני כבר לא מצליח להבין על איזה מהסיבות כל אחד מדבר (גילוי נאות: אני גם מאוד עייף).
-