הטרמפיסטים....
-
@חיליק כתב בהטרמפיסטים....:
ראוי להתאמץ ולרכוש המסוגלות הזו, שתולדתה ריבוי חסד!
אם לא בא לך אל תיקח, וזה באמת בסדר גמור, ולא תקבל על זה שום עונש, אבל התירוצים האלה שמסבירים למה זו אפילו מצווה שתקבל עליה שכר… נו נו.
@EBA כתב בהטרמפיסטים....:
התירוצים האלה שמסבירים למה זו אפילו מצווה שתקבל עליה שכר
הוא לא אמר שזו מצווה (שלא לדבר על שכר…) רק אמר שלהחליט יותר לא לקחת אף אחד זה פחות בריא לתיקון המידות אפילו שב’הרגשה’ זה נתפס כפחות ‘נחס’.
-
עוד סיפור קצרצר…
ליל שישי עברתי בתחנה פלונית ובחור מושיט לי יד.
לאן יקירי? - תעשה לי טובה אני צריך אם אפשר לתחנה מרכזית,
אני פה כבר שעה ואין אוטובוסים בגלל העבודות וכו’…
בא תעלה… הבחור היה עם מזוודה ושקית ניילון ג’מבו…
כחלק מהטרמפ (ושלא יהרוס את המושבים) עזרתי לו להעמיס את תכולתו במושבים האחוריים.אחרי כמה עשרות מטרים עוצר עוד בחורציק…
נדחף פנימה ליד השקית ונשאר עומד, אמרתי לו שים את השקית על המזוודה ושב…
לא לא אני יעמוד ככה, אמרתי ר’ איד אי אפשר ככה לנסוע, שב ושים חגורה…טוב, עשה טובה והתיישב, אחרי כמה שניות הוא שואל “לאן אתה מגיע”?
אז הבחור הראשון עונה ל"תחנה מרכזית",כאן הבחור השני מתחיל דיון עם הטרמפיסט הראשון איפה בדיוק כדאי לעצור.
תאמינו לי שכחתי לכמה דקות שאני בכלל הנהג.התחיל ויכוח רציני איפה בדיוק כדאי לעצור, כשכל אחד מצדד לשיטתו ומביא ראיה לדבריו…
אחחח איזה ריתחא דפילפולא…בסופו של דבר נתתי להם לדבר והורדתי אותם איפה שבעל הבית החליט
-
עוד סיפור קצרצר…
ליל שישי עברתי בתחנה פלונית ובחור מושיט לי יד.
לאן יקירי? - תעשה לי טובה אני צריך אם אפשר לתחנה מרכזית,
אני פה כבר שעה ואין אוטובוסים בגלל העבודות וכו’…
בא תעלה… הבחור היה עם מזוודה ושקית ניילון ג’מבו…
כחלק מהטרמפ (ושלא יהרוס את המושבים) עזרתי לו להעמיס את תכולתו במושבים האחוריים.אחרי כמה עשרות מטרים עוצר עוד בחורציק…
נדחף פנימה ליד השקית ונשאר עומד, אמרתי לו שים את השקית על המזוודה ושב…
לא לא אני יעמוד ככה, אמרתי ר’ איד אי אפשר ככה לנסוע, שב ושים חגורה…טוב, עשה טובה והתיישב, אחרי כמה שניות הוא שואל “לאן אתה מגיע”?
אז הבחור הראשון עונה ל"תחנה מרכזית",כאן הבחור השני מתחיל דיון עם הטרמפיסט הראשון איפה בדיוק כדאי לעצור.
תאמינו לי שכחתי לכמה דקות שאני בכלל הנהג.התחיל ויכוח רציני איפה בדיוק כדאי לעצור, כשכל אחד מצדד לשיטתו ומביא ראיה לדבריו…
אחחח איזה ריתחא דפילפולא…בסופו של דבר נתתי להם לדבר והורדתי אותם איפה שבעל הבית החליט
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בהטרמפיסטים....:
בסופו של דבר ננתי להם לדבר והורדתי אותם איפה שבעל הבית החליט
הייתי חייב!
איזה מוסר השכל הבאת פה!!!
גם אנחנו מפטפטים ומדברים כל הזמן והרבה פעמים קצת שוכחים מי בעל הבית… ואז מגלים מה בעל הבית החליט…
יישר כח! -
@גיל כתב בהטרמפיסטים....:
אולי פשוט דאגו לכם? מותר לדון יהודים לכף זכות…
האירו פנים לזוג בחורי ישיבה “רגילים”…
כולל חקירה מאירת פנים והשלכתנו מהניידת איפה שנוח להם ולא לנו, העיקר שנצא מהשטח של הסיור שלהם, “וזה בעצם כל התרגיל”
בלי מתן אופציה לשאר במקום
תכלס זה עזר אבל הכווה שלהם הייתה די ברורה@אביחי כתב בהטרמפיסטים....:
כולל חקירה מאירת פנים והשלכתנו מהניידת איפה שנוח להם ולא לנו, העיקר שנצא מהשטח של הסיור שלהם, “וזה בעצם כל התרגיל”
תכלס זה עזר אבל הכווה שלהם הייתה די ברורהאם השוטרים יתחילו לנהוג כפי הכתוב בחתימתי, דיינו.
בכל אופן, מבלי להתפלפל הרבה, כוונתי הייתה ברורה. אגב, מפי השמועה נודע לי,
כי חברי המשמר האזרחי דרכסים, נוהגים באופן קבע להציע טרמפ (בשעות הערב, כנהוג) לעומדים בתחנות שמחוץ לישוב, הואיל ועל אותו הציר עוברים גם…טוב, תבדקו במפה… -
@אביחי כתב בהטרמפיסטים....:
תכלס זה עזר אבל הכווה שלהם הייתה די ברורהאם השוטרים יתחילו לנהוג כפי הכתוב בחתימתי, דיינו.
כי חברי המשמר האזרחי דרכסים, נוהגים באופן קבע להציע טרמפ (בשעות הערב, כנהוג) לעומדים בתחנות שמחוץ לישוב, הואיל ועל אותו הציר עוברים גם…טוב, תבדקו במפה…@גיל כתב בהטרמפיסטים....:
חברי המשמר האזרחי דרכסים, נוהגים באופן קבע להציע טרמפ (בשעות הערב, כנהוג) לעומדים בתחנות שמחוץ לישוב, הואיל ועל אותו הציר עוברים גם…טוב, תבדקו במפה…
זהירות! יש כאלו שיראו בזה המלצה לעמוד שם כי בטח חברי המשמר יעצרו להם…
-
@אביחי כתב בהטרמפיסטים....:
כי חברי המשמר האזרחי דרכסים, נוהגים באופן קבע להציע טרמפ (בשעות הערב, כנהוג) לעומדים בתחנות שמחוץ לישוב, הואיל ועל אותו הציר עוברים גם…טוב, תבדקו במפה…@גיל כתב בהטרמפיסטים....:
י חברי המשמר האזרחי דרכסים, נוהגים באופן קבע להציע טרמפ (בשעות הערב, כנהוג) לעומדים בתחנות שמחוץ לישוב, הואיל ועל אותו הציר עוברים גם…טוב, תבדקו במפה…
בטוח? כמה שעות הייתי שם…
עיין בטרמפיסטים כמה סיפורים משם -
י חברי המשמר האזרחי דרכסים, נוהגים באופן קבע להציע טרמפ (בשעות הערב, כנהוג) לעומדים בתחנות שמחוץ לישוב, הואיל ועל אותו הציר עוברים גם…טוב, תבדקו במפה…
בטוח? כמה שעות הייתי שם…
עיין בטרמפיסטים כמה סיפורים משם@פתוח-לשמוע כתב בהטרמפיסטים....:
בטוח? כמה שעות הייתי שם…
עיין בטרמפיסטים כמה סיפורים משםכשיהיה זמן, נעיין.
מעבר לכך, המשא"ז לא מסתובב יותר מדי מחוץ לרכסים, אלא בעיקר בתוך, וממילא… -
ר ראובן שבתי העביר נושא זה מ-מדברים רכב
-
הפתרון הכי טוב בעולם לטרמפיסטים ‘מעצבנים’…
לקראת סוף הנסיעה פנה אליו באדישות ובאדיבות ותדרוש תשלום מלא על הנסיעה,
ההוא יפתח עליך עיינים גדולות ותמהות “והלא זה טרמפ והוא אמור להיות בחינם”
ואז תפנה אותו לשו"ע חו"מ סוף סימן רמ"ו שלדעת רוב הפוסקים הוא חייב לשלם סכום מלא/סכום שרגילים לשלם, או במקסימום זה ספיקא דדינא והממע"ה,
תגיד לו שיפתח את המקורות הנ"ל ואם יוצא לו שהוא חייב שיתרום את הסכום המלא לצדקה!
ובכדי שזה יועיל וישפיע על כל נהגי ישראל - תאמר לו שאתה דורש ממנו כסף בגלל התנהגות המקסימה שלו.
בהצלחה!!! -
היה כמה סיפורים על טרמפ עם ניידת, ברוח הדברים אספר סיפור שקרא איתי.
היה בקהילה הכנסת ספר תורה, והזמינו מוזיקה מקהלה והכל (אני גם מנגן אבל לקחו מישהו מבחוץ לבקשת התורם).
בפועל התהלוכה בסיומה וכל הרחוב חסום מכל הכיוונים, קורא לי אחד המארגנים שאין נגן בבית כנסת ושאביא את האורגן שלי.
אמרתי שזה בבית והאוטו שלי תקוע באמצע רחוב חסום ואין לי איך להגיע, וגם עם רכב אחר יקח המון זמן עד שהגיע (מדובר בעיר שכמעט כל הרחובות חד סטריים וכשיש חסימה הכל עומד ועומד).
המארגן ניגש לשוטר והסביר את המצב, השוטר אמר לי להיכנס אליו, שאל אותי איך לנסוע הכי קל - נתתי לו דרך להכניס לרחובות בכיוון ההפוך וכך הגעתי הבייתה והחזיר אותי לבית כנסת עם מעברים על נתצי"ם וכדו’.