מדריך להתקנת מצלמת דרך 7\24 בהתקנה נקיה
-
בכדי שלא נצטרך להגיע ח"ו למצבים כאלו... מומלץ מאוד להתקין מצלמת דרך באוטו...
למי שעדיין אין כזו מומלץ מאוד זה יכול למנוע הרבה מצבים לא נעימים חיסכון של כסף למקים של תאונות ועוד ועוד...
על סוגי המצלמות אין כאן המקום להאריך.. אך אני בחרתי להתמקד על מדריך התקנה יפה ונקיה שהמצלמה שתקנו תעבוד 24 שעות בצורה הטובה ביותר בעז"ה
ובכן נתחיל..רשימת קנייות להתקנה
בודק פיוזים
גונב מתח חשוב לבדוק לפני ההזמנה את סוג הפיוזים שיש לכם ברכב
קיט להתקנה
נשים לב לחיבור המצלמה שלנו האם זה USB או מיקרו וכו'
הסבר קטן על סוגי הקיטים להתקנה:
ישנם כמה סוגים של קיטים להתקנה יש סוג של רק פלוס ומינוס [לא יודע איך עובדים עם זה] וישנם סוגים של שני פלוסים ומינוס אחד. פלוס אחד עובד על פיוז בזמן שהרכב בחניה והפלוס השני עובד על פיוז שהרכב מונע.
אני מדבר רק על הסוג השני כי רק אותו אני מכיר..
וגם בסוג השני יש לנו סוג שמגיע עם גונב מתח בנוי על הקיט של שני פיוזים אחד הישן שהיה בבית פיוזים המקורי והשני חדש של המצלמה עלות הקיט הזה באלי אקספרס כ80 ש"ח.
ויש את הקיט השני[מובא בקישור למעלה] שמגיע עם פיוז אחד מובנה בקצה של החוטים שמתחברים לבית פיוזים עלותו כ22 ש"ח. אנחנו צריכים את הקיט עם השני פיוזים בקצה ובכדי "לחסוך" אנחנו נזמין את הקיט של ה22 ש"ח ונזמין גם שני יחידות של גונב מתח של שני פיוזים שעלותו כ3 ש"ח ליחידה ופשוט נחתוך את הקצה ונחבר את הגונב מתח. [אולי אפשר להשתמש גם בסוג הזה עם הפיוז אחד לחבר לבית פיוזים לפיוזים שאינם פעילים אני לא יודע ראיתי שרוב המתקנים עובדים עם גונב של שני פיוזים]
וכמובן המצלמה שקניתם [כיוון אחד \שני כיוונים וכו']ונעבור לשלב ההתקנה
קודם כל אנחנו צריכים למצוא פיוז אחד שמעביר מתח גם שהאוטו מכובה ונעול, ועוד פיוז שמעביר מתח שהרכב מונע..
נכנס לאוטו וננעל עם השלט [מומלץ להשאיר חלון פתוח..] ונחכה כדקה ונתחיל לחפש עם הבודק פיוזים, פיוז שמעביר מתח.
מצאנו? מעולה!
נמשוך את הפיוז בעדינות עם חולץ פיוזים או פלאייר ונחבר את הפיוז היישן למקום שלו הכי צמוד לחיבור של הגונב מתח לבית פיוזים [צד שמאל] ועכשיו ניקח את הפיוז החדש למצלמה שהגיע עם הגונב מתח [לשים לב שזה אותו אמפר!!] ונחבר למקום שלו הסמוך [צד ימין]
מומלץ לבדוק בספר רכב שאנחנו לא משתמשים עם פיוז של מערכת חשובה באוטו כמו ABS וכדומה!!
לאחר שהתבשלנו כהוגן ברכב ניתן לפתוח את האוטו ולהניע [כפיצוי תדליקו מזגן..]
ושוב לחפש עם הבודק פיוזים, פיוז שיתן לנו מתח כשהאוטו מונע.
גם כאן מומלץ לבדוק על איזה פיוז אנחנו יושבים שלא נשב על מערכת בטיחות וכדומה..
מנתקים את הפיוז הישן ומחברים אותו לגונב מתח בצד שמאל ואת הפיוז החדש של המצלמה בצד ימין.
מחברים את הגונב מתח לקצוות החוט בעזרת פלייר וסוגרים עם הכיסוי פלסטיק בודקים שהחוט תפוס חזק ו... התקדמנו..
נמקם את המצלמה במקום הכי מרכזי בשמשה בכדי שנקבל את התמונה בצורה הטובה ביותר שתתפוס כל נקודה בדרכינו.. כמובן שלא תסתיר לנו את שדה הראיה..
חשוב לשים לב שהמצלמה תמוקם במקום שעוברים שם הווישרים בכדי שלא נקבל תמונה מוגדלת של אבק שתסתיר בדיוק את המספר רכב שפגע וכדו'.
נשחיל את החוט כלפי מעלה כלפי דיפון הגג ונכניס את החוט עד שנגיע לכיוון דלת הנהג.
נמשוך את הגומיה על סף הדלת ונשחיל בחריץ כלפי מטה לכיוון הבית פיוזים.
נפרק את הפלסטיק שנמצא הכי סמוך לדלת ומחובר לדשבורד הוא תפוס עם קליפסים פשוטים לפירוק והרכבה.
מומלץ לקבע את החוט עם הקופסא [שמגינה על המצבר במקרה של ירידת מתח ומכבה את המצלמה] עם אזיקונים קטנים ולמהדרין להדביק את הקופסא עם דבק דו"צ...
ניקח שוב את הבודק פיוזים ונכניס לבית פיוזים עצמו ונבדוק מאיזה חור זורם לנו החשמל האם מימין או משמאל או להיפך..
נעמיד באוויר את ה'גונב' כשהחוט שלו יוצא לכיוון שאליו החשמל הולך ופשוט נכניס את הגונב למקומו בבית פיוזים.
נחבר את המינוס לבורג סמוך שמחובר לשילדה, ו... סימנו...
ניתן לחבר את הכל ו......"הכל מוכן בוא נצא לדרך"
נ.ב. ההתקנה באחריותכם..
לשאלות, הארות, והערות, ניתן להגיב או לפנות במייל שבחתימה -
@צילפינגים כתב במדריך להתקנת מצלמת דרך 7\24 בהתקנה נקיה:
חשוב לשים לב שהמצלמה תמוקם במקום שעוברים שם הווישרים בכדי שלא נקבל תמונה מוגדלת של אבק שתסתיר בדיוק את המספר רכב שפגע וכדו'.
הקרדיט ל@מוטי-ברנד נעלם איפשהו...
כמו"כ, גם התמונות יועילו...😉
-
@צילפינגים לדעתי כדאי להוסיף קיט שמגן מריקון מצבר
זה חשוב מאוד -
@ראובן-שבתי בוודאי!! הקיט שהבאתי בקישור הוא כזה בדיוק!
-
@ראובן-שבתי כתב במדריך להתקנת מצלמת דרך 7\24 בהתקנה נקיה:
@צילפינגים לדעתי כדאי להוסיף קיט שמגן מריקון מצבר
הסיבה שלא התקנתי כזה עד היום היא חשש לחיי המצבר.
עכשיו התחדש לי על הקיט הזה, השאלה שלי היא: והרי המצלמה תמיד משתמשת במצבר, וא"כ אחרי שבת שלמה הוא בכל מקרה ייגמר, והמצלמה תכבה. [גם אם בר"ה הבעל"ט שהוא סמוך לשבת נזכור לנתק אותה...]
בקיצור, כל העסק הזה מועיל רק לכמה שעות אחרי כיבוי הרכב, במצבר חדש הרבה שעות, ובמצבר עייף לא יותר משעתיים. -
@EBA
בד"כ המצלמה עוברת למצב חניה, בו היא מקטינה את צריכת האנרגיה ואת נפח התיעודים עצמם.
בכל מקרה המטרה של האביזר הזה היא לחתוך את המתח לפני שהמצבר מגיע לנקודה קריטית, וע"כ אין צורך לנתק אותה, אלא אם כן אינך סומך עליו - ואז הוא אכן מיותר...
מנסיון - המצלמה שרדה יומיים ללא מצמוץ, ועם מצבר קטן וזקן, גם הוא שרד, כמובן...
לא בהכרח לא קשור - המצבר מת אחרי שנה כזו, אך הוא היה בן שלש (לכה"פ), וממקור חשוד מעט...
נסיוני לעיל מתייחס ל-a500s של 70mai. -
@MENI כתב במדריך להתקנת מצלמת דרך 7\24 בהתקנה נקיה:
@צילפינגים כמה אמפר זה נותן?
{לא מבין בחשמל...}לא יודע בדיוק כמה אמפר [@טכנולוג כבר אמר] אבל לא חושב שיש הבדל בין זה לבין החיבור של המצת...
-
-
@צילפינגים
בפריוס 2008 על איזה פיוזים זה יושב קטנים או כמו ליד המנוע מבחוץ שהם גדולים יותר
דבר שני יש למישהו אולי תרשים לוח פיוזים של פריוס תודה -
@יוסי-התחכמוני עושים את זה על הפיוזים שנמצאים מתחת להגה בפריוס
יש תמונה פה
אומנם מדובר שם על מצת שלא עבד לי בפריוס אבל המקום הוא אותו מקום -
@צילפינגים https://rechavimzelaze.ovh/post/15366
התמונה הזאת אזה מיספר פיוז זה
אתה העלתה את התמונה הזאת נכון ?