הסוף לפרשת הדרייברים?
-
@אושר-מתקרב כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@מאיר אם אתה כבר נכנס לעניין של גניבת הביטוח, אם יש תאונה, הנוסע לא מגיע למחוז חפצו, וממילא הוא לא משלם וממילא זה כבר לא הסעת נוסעים בשכר, ודו''ק
🤔 אולי אתה צודק? אולי באמת הסעיף הזה התכוון דווקא על מישהו שלמרות התאונה הביא את הפצוע למחוז חפצו מדמם ורצוץ, גבה את כספו והזעיק בבהילות אמבולנסאני לא רוצה להכנס לפן ההלכתי ואם ממש תרצה תקשר אותי לפורום הלכתי ושם נתווכח מה הכוונה דברים שבליבו ובלב כל אדם..
עכ"פ החילול השם נורא והראיה שבכתבה הזו הראו מודעה של 'חרדים' שעושים זאת.
-
@מאיר כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
מחילה מכבודו אבל אל תשכח שדרייבר מרמא את חברת הביטוח שמבטחת את הרכב בתנאי שאינו משמש לעבודה (מותר ליסוע לעבודה אבל לא לעשות איתו עבודה כגון הובלות או משלוחים וכ"ש דרייברים) ובביטוח חובה הוא מתחייב על זה שאינו מעלה נוסעים בשכר. אם תהיה תביעה של חצי מליון שקל הוא יהיה גבר ויצהיר לחברת הביטוח שהם פטורים? אני לפחות, בטוח שלא אוכל לעמוד בזה! והוא יאלץ לגנוב את הביטוח ואת המשקיעים ובעלי המניות!
מסכים איתך ב100 אחוז.
אני רק מזדעק מאבסורד שנהגי המוניות הם אלה שמדווחים על עבירות חוק.....
זה פשע מאורגן.
זה בדיוק כמו שארגון הדרייברים יפתח ביוזמה שמתעדת עבירות תנועה של נהגי מוניות כשהאינטרס ברור לעין -
@סים-שלום כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@מאיר כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
מחילה מכבודו אבל אל תשכח שדרייבר מרמה את חברת הביטוח שמבטחת את הרכב בתנאי שאינו משמש לעבודה (מותר לנסוע לעבודה אבל לא לעשות איתו עבודה כגון הובלות או משלוחים וכ"ש דרייברים) ובביטוח חובה הוא מתחייב על זה שאינו מעלה נוסעים בשכר. אם תהיה תביעה של חצי מיליון שקל הוא יהיה גבר ויצהיר לחברת הביטוח שהם פטורים? אני לפחות, בטוח שלא אוכל לעמוד בזה! והוא יאלץ לגנוב את הביטוח ואת המשקיעים ובעלי המניות!
מסכים איתך ב100 אחוז.
אני רק מזדעק מאבסורד שנהגי המוניות הם אלה שמדווחים על עבירות חוק.....
זה פשע מאורגן.
זה בדיוק כמו שארגון הדרייברים יפתח ביוזמה שמתעדת עבירות תנועה של נהגי מוניות כשהאינטרס ברור לעיןאני ממש!! אבל ממש לא מסכים איתך!!
אתה מדבר פה על פשע מאורגן, כאשר מי שפועל כחוק - הם נהגי המוניות שהמתינו והשקיעו מאמצים רבים וכסף רב לקבל את הרישיון שלהם למונית.
ופתאום קמה לה קבוצה פיראטית שעושה את הפעולה 'שלא כחוק' - ובכך שהם גם לא מדווחים מיסים וכו' - הם גם שוברים את השוק של נהגי המוניות.אני לא מנסה כרגע לייצג אף אחד,
אבל תנסה להיכנס לראש של בנאדם שהיה חייב לעבור תהליך מורכב ולהוזיל מהונו ואונו כדי שיוכל לעסוק בעסק מסוים ולפרנס את משפחתו, ופתאום נודע לו שמישהו עוסק באותו עסק בלי רישיון ובלי מיסים, ובכך הוא גם עושה את הפעילות ביותר זול, מה שחותך באופן משמעותי את השימוש במי שהשקיע.ואתה מציע שכדי לסחוט את נהגי המוניות ולהפחיד אותם - נאיים עליהם שנעקוב אחריהם ונדווח על עבירות תנועה שלהם?? מה הקשר??
זו סחיטה כפשוטה.ואני לא נכנס כרגע לנושא, של האם המדינה צודקת בגישה שלה לעניין הדרייברים, או אם יש איזה איגוד של נהגי מוניות שהם עבריינים (יתכן.. אני לא מאמין שניתן להוכיח את זה.. אבל זה לא משנה), אני מדבר על הנהג שבסופו של יום משלם לכל אותם ארגונים מיסים ותשלומים רבים כדי להחזיק את המונית.
ובנימה מעט יותר אישית:
כבעל עסק, קרה לי כמה פעמים שערבים חתכו לי את המחיר, בצורה שלא הייתה יכולה להיות אם הם היו משלמים מיסים, אבל הם מזמינים חומרי גלם ברש"פ, אינם משלמים מע"מ, מס הכנסה ושאר ירקות, אז ברור שהם יכולים לחתוך את המחיר בעשרות אחוזים.
המדינה מעלימה עין, כי אם לא ניתן להם לעבוד - הפשיעה תגדל והם ישתוללו...
ומי שבסופו של דבר סופג את זה - זה הסוחרים היהודים ההגונים.[כמובן שכאדם מאמין - אני מאמין שפרנסתי קצובה רק מבורא עולם. אבל זה לא מתיר למישהו לסחור שלא כהוגן, מכיוון שהוא סומך על כך שאני מאמין שפרנסתי מהשמיים.]
אני לא בא כרגע לומר לאנשים לקנות שהם חייבים לקנות רק בלבן וכו',
אני כן חושב, שהזעקה שהקמת על ה"חוסר הגינות" הנוראי שנעשה כאן - אינה נכונה כלל.
ואולי אף להיפך!!יש הרבה מה להאריך בכמה נושאים שנגעתי בהם בפוסט, אבל אין כאן המקום.
אולי יום אחר (זה קשור לנושא שנטחן בעבר כאן בפורום לגבי לטפל אצל ערבים, ולעוד נושאים). -
@אינטרקום נכון מאוד, אבל מה שהם עושים, זה להוציא מרפסת, ואז להתלונן על הבניה הלא חוקית של השכן......
אדגיש, אין לי שום זיקה לאף אחד מהצדדים, ולהיפך, אני אדם של הסדרה.
אבל ליצר מערכת של "הלשנה" רק כי זה לא מתאים לך, זה בדיוק פשע מאורגן, והדרך להתמודד איתו היא לחשוף "עבירות חוק" וצביעות מהצד המתלונן. -
@אינטרקום רק נזכיר את ההפגנות שהם עשו כשרצו לשנות משהו במונים וחצי נכנעו להם
הבעיה היא מערכתית של המדינה שמתערבת לך איך תיסע ועם מי
נהגי המוניות הם קורבן של המערכת במקור
אבל היום הם עוד גילדה שמאיימת לחסום את איילוןלדעתי יש פה גם עניין פסיכולוגי שאנחנו שונאים נהגי מוניות כי אנחנו מרגישים שהם גונבים אותנו (עם המונה) ומציקים
אני הייתי מעדיף לנסוע עם היימיש דרייבר גם אם מונית זה אותו מחיר
תכלס אני נוסע באוטובוס... -
@aiib כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@אינטרקום כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
הם נהגי המוניות שהמתינו והשקיעו מאמצים רבים וכסף רב לקבל את הרישיון שלהם למונית.
אאל"ט הם מקבלים את המונית עצמה בהנחה משמעותית. א"כ זה מתקזז בזה...
הם לא משלמים מס על הרכב
לכן אתה רואה כל כך הרבה מוניות מרצדס
אבל כדי להמחיש לך כמה זה בלאגן
תברר כמה עולה כובע צהוב/רשיון מונית (לא לנהג, רישיון להפעיל מונית)
אני מכיר משפחה שמשכירים את הזכות לרישוי מונית של הסבא -
אני שמעתי על כאלו שכאילו הם נהגי מוניות...
בודקים לך הכנסות לפי קילומטר זה לא כזה פשוט
-
@פתוח-לשמוע כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
אני שמעתי על כאלו שכאילו הם נהגי מוניות...
בודקים לך הכנסות לפי קילומטר זה לא כזה פשוט
איך אפשר לעשות כזה דבר? אתה יכול לטעון שלא היו לך נוסעים...
-
@טוסון כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@aiib ולשלם 1200 שקל בחודש על הכובע הצהוב
ולהוציא רישיון נהיגה למונית?
ואז להסתבך עם המס
בהצלחה...
מה שאתה מדבר זה כנראה נהג מונית שנמאס לו
אז הוא מסיע קצת נוסעים ומחלטר עבודה אחרתברור שלאדם שהוא לא נהג מונית פחות שווה לעשות את זה אבל לנהג מונית מאד משתלם ולכן הטענה כאילו הם נזקקים לעומת הדרייברים זה קצת מוזר.
לדרייבר יארוך הרבה שנים לכסות את הפער בינו לבין נהג המונית מה שהרוויח בפער של המס. -
אאל"ט הם מקבלים את המונית עצמה בהנחה משמעותית. א"כ זה מתקזז בזה...
תראה אם הייתה לי חנות ירקות, וליידי פתח מישהו שגונב ירקות ומוכר בחצי מחיר, יתכן והייתי שוקל לחפש עליו ראיות גם אם קיבלתי את הנכס בחינם..
וגם לטענתך; ההנחה על קניית המונית מסתכמת בכ50 אש"ח (תלוי ברכב) שהם 1400 שקל לחודש (3 שנים)
נהג מונית משלם ביטוח חובה כ13,000 שקל בשנה (כך שח לי סוכן ביטוח) = כ1100 בחודש.
משלם על המספר של המונית = כ1200 בחודש.
מע''מ = כ4250 בחודש. (הערכה. אבל כנראה זה יותר)
מס הכנסה = X בחודש.יוצא שנהג המונית משלם כ6500 שקל בחודש שהדרייבער לא משלם לעומת ההנחה בקניה שהיא כ1400 שקל.
הא רגע, ותוסיף את זה שבמכירה, הרכב של המונית נשחט במחירון מאשר הרכב של הדרייבער שהוא יד ראשונה פרטית ונהג יחיד שיכול להמכר בפי 2 מהמונית.
-
אני שמעתי סיפור מכלי ראשון וחצי על דרייבר שעשה תאונה ונפצעו שתי נוסעות באורח קשה ומכיוון שאין לו ביטוח נוסעים אז הוא היה מחוייב בכל הפציעות של הנוסעים ובית משפט חייב אותו לשלם 6000 שח עד סוף חייו!!!! מה שהוביל לגירושי הנהג ולמכירת הדירה שלו
לכן כדאי להיות זהירים!!! -
@ביתשמשניק כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
מפחיד לשמוע!!
ואם לקחתי בן של שכן לחיידר כטובה אישית או לקחתי טרמפ
וח"ו......
אני מחויב עליו בהכל??אן מושג לקחת מישהו ברכב??
אם זה לא בתשלום נראה לי זה מותר