איזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי
-
פוסט זה נמחק!
-
@מצויין-101 כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
@יוני
אז מה הסכום הכי נמוך שאפשר להשקיע לבין הזמנים בלבד...להשכיר רכב בימים שצריך.
-
@זלמן
אם כמו שאתה אומר אז אשמח שתענה לנו על מה ששאלנו?
א. עד כמה ק"מ כדאי לקנות? עד כמה ק"מ נשארת האמינות שעליה אתה מספר?
ב. איזה אימפרזה? ישנם כמה סוגי אימפרזות....
ג. איזה לנסר הדור החדש או הישן?
ד. מה מומלץ מביניהם?
ה. מה כןן החסרונות של הרכבים שציינת? -
@מצויין-101
סלח לי, אני לא חושב שאתה עדיין צריך להציג את הדיון כדיון תיאורטי ולכן כדאי לך להתמקד.
אתה זו"צ שמחפשים איך לחגוג את הרשיון שלכם ולהנות בבין הזמנים עם אוטו ואין לך חשק להוציא הרבה כסף אין לך בעיה גם לקנות רכב בעשרות אל"ש העיקר להיות עם רכב לבין הזמנים
אתה משום מה לא מחפש ככה"נ למכור את הרכב אח"כ למרות שלא עושה רושם שאתה צריך אבל אין לי בעיה עם זה אני מנסה רק למקד...
אין לך ילדים, או מטען מיוחד כל מה שאתה צריך זה דרך להתנייד ולהנות.
אם עד כאן סבבה, אז אפשר לפנות לפתרונות:
לקנות רכב: לא נראה שיש לך בעיה תקציבית ככל שמדובר על עד כמה עשרות בודדים, אבל אתה שונא להפסיד כסף, ולכן אתה מוכן ליסוע עם רכב פחות טוב.
אתה גם לא מתאר לעצמך שאתה מסוגל לעמוד באלפיים ש"ח תקלות אבל אתה מוכן לעמוד ב50 אל"ש, לא ברור.
אבל אם החלטת לקנות רכב, אז שים לב לפרט נוסף שלא אמרו לך אותו כאן כ"כ לא יודע למה, כמה שאתה חושב שאתה יודע לנהוג ומעולה וחרשת על האוטו של השווער החבר או אני לויודע מי
צר לי לבשר לך, אתה ככה"נ לא יודע לנהוג
אתה לא תעשה תאונה בע"ה, אבל אתה תקרע את האוטו, חראם... חרם לקנות אוטו יקר שכשתרצה להיפטר ממנו כי לא תדע מי אמר שקורולה זה רכב אמין תמצא שאף אחד לא מסתכל עליך
קיצער, ברור לך רכב קטן, אמין, זול ותעשה חיים. עוד שנה שנתיים תשתדרג, תדע מה אתה צריך ולמה, תדע למה אתה מסוגל, אתה מוכן לקמבן חלקים להרכיב לבד, או שאתה טיפוס ששולח את האוטו עם חאפר שיעביר לך טסט כי אתה לא מבין איך יכול להיות שרכב 2008 שחוט כזה יעבור...הבנו.
לשכור רכב: זה היה יכול להיות רעיון מצוין אם היית מוכן להשקיע על ההנאה באוטו, אתה הרי שונא להפסיד כסף אתה לא מוכן שמישהו יעשה כסף והרבה על חשבונך וזה די צודק מבחינתך
רצית שמישהו יגיד לך את דעתו, אז אני עמדתי בדיוק במקום שלך לפני מספר שנים, מזדהה איתך,
אז ככה, אין לך הרבה זמן, כלך לך אצל יד 2 תגביל עד 15000 תסנן יאריס מיקרה אטרז או בגרסה הקטנה לא זוכר מה שמה, לא יותר ממאתיים אלף קילומטר כדי שתוכל למכור כדי להשתדרג עוד חצי שנה או להיפטר מהחור בכיס הזה, תלמד איך לבדוק רכב לפני קניה, אל תקנה בלי להעביר בדיקת מוסך קנה תהנה ועם הכסף שנשאר לך תעשה דברים מועילים יותר
בהצלחה
אין לי שום דבר אישי אני פשוט כותב מנסיון אישי ומהכרות... -
@זלמן כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
או בצורה אחרת: ספר על הבעיות האלה לכל חברי ובני משפחתי שהחזיקו ומחזיקים אימפרזות, B3, ולנסר הדור החדש שהצעירות שבהם מעל 200 אק"מ ומעולם לא סבלו משום בעיה שציינת. אני זה שהמלצתי להם וכולם מברכים אותי ללא יוצא מן הכלל גם שנים אח"כ.
(אסייג שבכל סוגי הרכבים אני ממליץ להיעזר במישהו לבדיקה לפני קניה, הפייבוריט שלי זה שיינברג מי-ם.)תמיד שאלתי את עצמי למי הוא או סוחרי רכב אחרים דוחפים את המכוניות האלה תודה על התשובה
-
יודע מה? אולי עדיף כך. שהשוק שלהם ימשיך להיות זול למרות אמינותם המופלגת..
לפני שבוע דיברתי עם חבר שמכר קורולה 06, לדבריו רכב עם אמינות ברזל בלי הוצאות, כיון שאני מכיר אותו כאדם רציני.ביקשתי שינסה להיזכר אולי בכל זאת. ואז הוא התחיל להיזכר בחלקים שהחליף חלקם יותר מפעם אחת שעלו לו סה"כ אלפי שקלים. ואני לא מדבר על צמיגים וברקסים..
הטיית האישוש כבר אמרתי?אני חושב שגם אפשר לעשות בדיקת שוק כמה יש מהם על הכביש וכמה מהם
אויי וראה זה פלא יש הרבה יותר אחוזים מהזבל הזה סוברו B 3
-
לפני שבוע דיברתי עם חבר שמכר קורולה 06, לדבריו רכב עם אמינות ברזל בלי הוצאות, כיון שאני מכיר אותו כאדם רציני.ביקשתי שינסה להיזכר אולי בכל זאת. ואז הוא התחיל להיזכר בחלקים שהחליף חלקם יותר מפעם אחת שעלו לו סה"כ אלפי שקלים. ואני לא מדבר על צמיגים וברקסים.
אני בא לחלוק על המשפט הזה
קורולה הוכיחה את עצמה בענק
הן מבחינת אמינות
הן מבחינת חלקים שיש בשפע וכו'
תראה קורולות על הכביש עם 350,000 ק"מ שחומות את כל הארץ
אני אישית הלכתי על קורולה 2005
עם 255,000 ק"מ
ופשוט אוטו שקט מנוע שקט
מגיע גם ל160 קמ"ש בלי למצמץ
וגם דודי החזיק כזה רכב קרוב ל6 שנים ברוגע
כמובן שכל רכב צריך טיפולים בזמן
אחרת האוטו זועק...
ותבדוק באוטו הזה שמן מנוע ושמן גיר בתדירות קצת גבוהה בסוף זה אוטו שמשתלם להחזיק אותו
יותר מאימפרזה וכו׳קח למשל מאזדה 323 לאנטיס. קרוב משפחה של קנה את הרכב הנ''ל
שנת 2003 עם קילומטר כמדומני 260,000 במחיר של 5,000 ש''ח,
הוא היה בטוח שהוא עשה עסקה טובה נסע להנאתו בכבישי צפת ואחרי חודש החליט שהוא יצא עם כמה חברים לירושלים לטיול, יצא עם הרכב ובאמצע נסיעה רגועה בכביש 6 הרגיש שמשהו לא בסדר קורה הוא עצר בצד הרכב התחמם איך שהוא הצליחו להגיע לתחנת דלק ומשם הרכב כמובן חזר אם גרר לצפת והם המשיכו את הטיול כמובן באוטובוס
-
@זלמן אני חייב לציין פרט קטן שלא הובא פה בחשבון לאורך כל השירשור
לי יש לנסר 2008 ולאחי קורולה 2007 הדגם המשופר כמדומני
נסעתי על הרכב שלו וזה פשוט עולם אחר לגמרי מבחינת נוחות הנסיעה ואיך שהרכב מחליק על הכביש וזה בזמן שהלנסר שלי מתוחזקת ברמה גבוהה מאוד
אז כמובן אני לא אומר ששווה לשלם על זה כפול אבל אני הייתי מוכן להוסיף על הנוחות הנוספת הזאת סכום נכבד, וכל מקרה לגופו@יצחק-רשטונ כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
בכל אופן העניין הובן וחבל שנמשיך לנהל את הנידון הזה כשבסך הכל אנחנו דיי מסכימים
@זלמן ו @יצחק-רשטונ כל חברי הפורום ממש מחכימים מהדיון שלכם אז נכון שאתם מסכימים על הדברים אבל ממש לא חבל לנהל את הדיון הגדוש כ"כ במידע מחכים
תודה לכם -
@YOLEVI כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
@זלמן אני חייב לציין פרט קטן שלא הובא פה בחשבון לאורך כל השירשור
נסעתי על הרכב שלו וזה פשוט עולם אחר לגמרי מבחינת נוחות הנסיעה ואיך שהרכב מחליק על הכביש וזה בזמן שהלנסר שלי מתוחזקת ברמה גבוהה מאוד
אז כמובן אני לא אומר ששווה לשלם על זה כפול אבל אני הייתי מוכן להוסיף על הנוחות הנוספת הזאת סכום נכבד,צודק ב1️⃣0️⃣0️⃣ אחוז
הקורולה יציבה על הכביש
מאיצה כמו סוס
שמעתי מכמה שביום הראשון שהם קנו את הקורולה הם קיבלו תיסכול עמוק הם באו לחנות והם מלטפים את הגז ברוורס והופה הם על המדרכה -
@טאייער
אני יחסוך ממך....
אני יספר לך אני כבר התמקדתי החכמתי רבות בפורום הזה למדתי מה כדאי ומה ללמוד....
ואני חושב שאכן הבנת אותי נכון שאני שונא לשחוט כסף לריק כמעט כמו רוב האברכים {עם חכם}....
כאחד שהחכמתי מכאן רבות בחודש האחרון {כשלפני לא ידעתי כלום} אמרתי לעצמי שכדאי לסדר את הידע בצורה מסודרת מאנשים שמבינים עניין.... כדי שאברכים אחרים יחכימו {ויעידו על זה האנשים פה} וכןן הצגתי את הנושא בצורה תיאורטית כי היה לי עניין שאנשים לא יצטרכו לחפש שעות כמו שאני חיפשתי ויהיה להם פוסטים מסודרים כדוגמת @יצחק-רשטונ @מאיר ודומיהם.... מאנשים שמבינים דבר אחד או שניים.....
אני חושב שהנושא הזה חשוב לכל אברך שרוצה לקנות רכב... במיוחד לאנשים כמוני שלפני שהם קונים הם חייבים להכיר ולשמוע על השוק.... {להבין מה בכללל ההבדל בין ברקס לאמברקס }
אז שיהיה בהצלחה ותודה על העזרה...
ואני מסכים איתך בכל מילה אני לא מחפש יותר מדי תודה....
מאד אכפת לי אבל שהנושא הזה יצליח להביא את המירב בצורה הכי טובה שיכולה להיות. לכל אברך שמחפש כי בגדול זה מה שאברכים קלאסים מחפשים...
שים לב כותרת הנושא היא "איזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי" -
לגבי הקילומטרז מה אומר?
מה אומר על הרכב הזה לבין הזמנים עד שהוא יעלם לי מהעולםבתור רעיון יש את זה
קח בחשבון שיעלה לך טסט סביבות 1200 וטיפול סביב 500 גז 200 ובדיקה לנורת מנוע מה הבעיה שלה צריך לשאול את המומחים אם זה בעיה גרועה או לא וצריך לראות מצב צמיגים ובלמים בגדול זה נראה מציאה טובה
כמובן אם יש קבלות על מה שהוא כתב שהוא החליף -
@יוני כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
לגבי הקילומטרז מה אומר?
מה אומר על הרכב הזה לבין הזמנים עד שהוא יעלם לי מהעולםבתור רעיון יש את זה
קח בחשבון שיעלה לך טסט סביבות 1200 וטיפול סביב 500 גז 200 ובדיקה לנורת מנוע מה הבעיה שלה צריך לשאול את המומחים אם זה בעיה גרועה או לא וצריך לראות מצב צמיגים ובלמים בגדול זה נראה מציאה טובה
כמובן אם יש קבלות על מה שהוא כתב שהוא החליףבלי טסט זה חשוד טעון בדיקה
אם האוטו כזה טוב והוחלפו חלקים
אז למה לא העבירו אותו טסט -
@המפותח כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
בלי טסט זה חשוד טעון בדיקה
אם האוטו כזה טוב והוחלפו חלקים
אז למה לא העבירו אותו טסטבלי טסט זה לא מספיק חשוד כי יכול להיות שהבן אדם החליט שהוא לא נוסע בזה אז אין לו ענין להשקיע
היה לי חבר כזה
הוחלפו חלקים יכול להיות גם לפני 5000-10000 ק"מ
לא העבירו טסט כי צריך טיפול 10000 ואולי גם בלמים וצמיגים
לא הייתי פוסל מראש
אגב גם זה יכול להיות, בתנאי שאין לו באמת שיפוצים שצריך לעשות -
@sandstorm כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אם אתה קובע זאת מנסיון מקצועי אז בסדר, אבל לקבוע על סמך רכבים שישנם בקרב בני המשפחה (וכפי שניתן להתרשם מהפוסטים שכתבת) זה עדיין לא מספיק כדי לומר
לא באמת אפשר להתרשם מהפוסטים כלום לא עלי ולא על אחרים. להגיד "אני יודע" כשאתה לא מאלה שמכירים אותי וסומכים עלי זה מגוחך, אז אני מעדיף לשלוף דוגמאות מנסיוני העשיר הרבה יותר משהזמן נותן לתאר כאן.
ולא ידוע לי שצריך להציג כאן קורות חיים כדי לכתוב, לא ראיתי גם נסיון מקצועי מיוחד אצל אלה שהתנפלו עלי. לעצם העניין אני לא מעוניין להיחשף ברמה הזאת, רק אציין שהתחלתי להשתפשף בשנים שמודעות רכבים הכילו מושגים כמו ה"כ ח"ח נ"מ וכו', אני זוכר את הפעם הראשונה שהתפנקתי בנהיגה על רכב עם הגה כח.. מניח שבאותם שנים שאני כבר צברתי נסיון בקניית וטיפול ברכבים הרוב כאן בקושי נולדו.
אפשר לסכם את הנסיון המקצועי שלי שכבר כמה שנים יש לי ידע לקבוע בעצמי איך לטפל ברכב ולאבחן תקלות כשהמכונאי הוא חוו"ד נוספת שטוב לשמוע לפני שאני אומר לו מה לעשות. בס"ד בהצלחה גדולה עד היום.@sandstorm כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
לגופו של עניין לגבי מנועי הבוקסר של סובארו, בהחלט ידוע על בעיות ברכיבי ראש המנוע (תוכל לראות בין היתר כאן ) תחפש גם קריאת שירות סובארו בגוגל על שנים 2010 2014 ובאתר היבואנית.
כמובן הקישור מדבר על מנוע אחר לחלוטין מה-1.6/1.5 שדובר כאן. וקריאות שירות אגב, יש גם לטויוטה..
@זלמן
אם כמו שאתה אומר אז אשמח שתענה לנו על מה ששאלנו?
א. עד כמה ק"מ כדאי לקנות? עד כמה ק"מ נשארת האמינות שעליה אתה מספר?
ב. איזה אימפרזה? ישנם כמה סוגי אימפרזות....
ג. איזה לנסר הדור החדש או הישן?
ד. מה מומלץ מביניהם?
ה. מה כןן החסרונות של הרכבים שציינת?א. פעם חבר הראה לי לנסר הדור החדש עם קרוב ל-300 אק"מ ואמר לי בטח ימות עוד מעט כמה הוא כבר יחזיק. הצצתי פה הצצתי שם וראיתי רכב מתוחזק ברמה גבוהה. לדוגמה היו זרוקים ברכב קופסאות של פלגים דנסו שהוחלפו אז. אמרתי לו שאם הוא ימשיך כך הרכב יצבור עוד כמה מאות ק"מ בלי בעיה. למעשה ברור לי שהוא מתחזק כמו אברך קלאסי ועדיין היום כמה שנים אח"כ הוא נהנה מהרכב מאוד.
ב. יש לי נסיון עם אימפרזה ניו אייג 01-07, וה-B3 שאחריו שהוא עד 2011. על הדגם שאח"כ שמעתי דברים לא טובים ולא התנסיתי.
ג. שניהם אמינים מאוד חוץ מהמנוע 1.8 שפחות מומלץ. עניין של תקציב והעדפה.
ד. החדש יותר מודרני שזה אומר יותר מרווח חזק וחסכוני.
ה. חסרונות זה ביחס לאחרים והשאלה ביחס למה ולמי. בכללי הם קצת פחות חזקות חסכוניות ומרווחות. אבל מדובר בהכללה גסה מידי וכל רכב לגופו.
לגבי נוחות ראיתי שזה מאוד אינדבידואלי ועל כל רכב שמעתי מי שנח לו ומי שלא. אפילו ההגדרה מה מגדיר נח אינדיבידואלית מאוד..
בלי להיכנס לפרטים ולחשיפה אחד מהרכבים שהמלצתי כאן הוא הרכב שמצאתי כהכי נח ולא מעייף לנהיגה ארוכה גם מול רכבים חדשים או רכבי מנהלים.
אני רואה שאנשים נוטים לייחס חשיבות יתר לחסרונות ובמיוחד לחיסכון שחישוב פשוט אך צמוד לעובדות יראה שהוא שולי ורחוק מלהיות משמעותי ביחס להפרש ב-עלות הרכב. בד"כ החסרונות הם לא יותר מתירוץ להצדקת רכב שהם רוצים למרות היותו לא כלכלי.. אין לי בעיה שיגידו שהם קונים כי הם רוצים, זכותם. אבל שלא יספרו סיפורים שזה כלכלי בגלל חיסכון בדלק או אמינות דברים שלא עומדים במבחן המציאות.@הכל-בעזרת-השם כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
או בצורה אחרת: ספר על הבעיות האלה לכל חברי ובני משפחתי שהחזיקו ומחזיקים אימפרזות, B3, ולנסר הדור החדש שהצעירות שבהם מעל 200 אק"מ ומעולם לא סבלו משום בעיה שציינת. אני זה שהמלצתי להם וכולם מברכים אותי ללא יוצא מן הכלל גם שנים אח"כ.
(אסייג שבכל סוגי הרכבים אני ממליץ להיעזר במישהו לבדיקה לפני קניה, הפייבוריט שלי זה שיינברג מי-ם.)רכב קרוב ל6 שנים ברוגע
כמובן שכל רכב צריך טיפולים בזמן
אחרת האוטו זועק...
ותבדוק באוטו הזה שמן מנוע ושמן גיר בתדירות קצת גבוהה בסוף זה אוטו שמשתלם להחזיק אותו
יותר מאימפרזה וכו׳קח למשל מאזדה 323 לאנטיס. קרוב משפחה של קנה את הרכב הנ''ל
שנת 2003 עם קילומטר כמדומני 260,000 במחיר של 5,000 ש''ח,
הוא היה בטוח שהוא עשה עסקה טובה נסע להנאתו בכבישי צפת ואחרי חודש החליט שהוא יצא עם כמה חברים לירושלים לטיול, יצא עם הרכב ובאמצע נסיעה רגועה בכביש 6 הרגיש שמשהו לא בסדר קורה הוא עצר בצד הרכב התחמם איך שהוא הצליחו להגיע לתחנת דלק ומשם הרכב כמובן חזר אם גרר לצפת והם המשיכו את הטיול כמובן באוטובוס
לא הבנתי לפני כמה הודעות חלקו עלי ואמרו שגם יותר מרכב-שניים זה לא מספיק הוכחה לטענות שלי, אז איך רכב-שניים זה כן הוכחה למשהו?
לעצם התיאור שלך על קורולה אני יכול להגיד לך אותו דבר בדיוק על כל אחד מהרכבים שהמלצתי מנסיון רב. דוגמה אחת עם אימפרזה של 95 כ"ס ומהירות מירבית 167 (שעברתי בלי בעיה..) חרשתי את כביש 6 קבוע בלי לרדת מ-140 עם צריכת דלק ממש טובה למהירות כזו. והרכב נוסע חלק בלי אף רעידה או רעש. חלק ברמה שנהגתי על אוקטביה חדשה והרכב פחות חלק מהאימפרזה "טרנטה" בגלל המנוע 3 צילינדרים באוקטביה.
(אגב, עוד דבר נפוץ, כשרכב רועד בד"כ מאיזון גלגלים או כיוון פרונט שמתקמצנים לעשות למרות העלות הנמוכה קודם סובלים וגם אח"כ משלמים ביוקר בהחלפת רכב "כי הרכב גרוטאה רועד וזה")@YOLEVI כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אני חייב לציין פרט קטן שלא הובא פה בחשבון לאורך כל השירשור
נסעתי על הרכב שלו וזה פשוט עולם אחר לגמרי מבחינת נוחות הנסיעה ואיך שהרכב מחליק על הכביש וזה בזמן שהלנסר שלי מתוחזקת ברמה גבוהה מאודזה דקויות אבל לכאורה באמת הלנסר קלאסיק הוא הפחות נח מכל החבורה שהוזכרה כאן, שוב בדקויות שלא בטוח ששווה להשקיע כמו שאמרת.
אגב, "מחליק על הכביש" הגדרה מאוד נפוצה והכי לא מגדירה ותחושתית שיש..@המפותח כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
הקורולה יציבה על הכביש
מאיצה כמו סוס
שמעתי מכמה שביום הראשון שהם קנו את הקורולה הם קיבלו תיסכול עמוק הם באו לחנות והם מלטפים את הגז ברוורס והופה הם על המדרכהמייצג את העדר מצויין..
ביציבה מאזדה 3 דור ראשון ספורטיבית ברמה יותר מכולם
לגבי תאוצה בקורולה התייחסתי בנושא נפרד. ראה בקישור הזה -
@זלמן קודם כל אתייחס לגופו של עניין, במקרה שלנו למיטב הבנתי, נכלל בויכוח נושא האמינות של רכבי איפרזה באופן כללי לאורך השנים, ובהם גם כן מנועי ה2.5 (ואגב כמדומני שגם עד 2008 היו גרסאות עם מנוע כזה בעייתי), ולכן כתבתי וקישרתי לכתבה הנ"ל.
מנועי ה1.6 באמת היו בסדר לאורך השנים, אם כי שמעתי הרבה תלונות מאנשים (כשבררתי לעצמי) על נוחות נהיגה גרועה.ו @זלמן היקר עד מאוד, אני לא מתיימר להכיר אותך ולא מתיימר לעשות לך ניתוח אופי... ההתייחסות שלי היתה לגבי מה שכתבת בנוגע לרכבים שנמצאים אצל 'חברים ומשפחה' כהגדרתך, ולכן הנחרצות בכתיבה שלך נשמעה לי תמוהה, ואף מטעה, לאלה מאיתנו שמחפשים רכב אמין.
וכמו שכתבתי אם זה מנסיון מקצועי זה בסדר.... הרי אין חכם כבעל הנסיון.בהצלחה גדולה איש יקר
ואל תפרוש כל כך מהר... -
@מצויין-101
חכמת ההמונים לומדים בדרך כזו של אנשים שמדברים מהנסיון שלהם ולא מרצים באוניברסיטה
לגופו של עניין, אני רק רוצה לסכם. אם אתה קונה רכב לחיים מומלץ מה יהיה שווה בטווח הארוך טיפולים וכדו' מול הצרכים שלך מהאוטו. לכן האוטו יהיה משהו איכותי שלא יאכזב אותך פעם אחר פעם
כשאתה קונה רכב כי אתה רוצה להתנסות או כי עכשיו אתה צריך רכב, לדוג' יש לך ברית בעוד שבוע אז אתה צריך אוטו אתה לא מחפש רכב אמין, אתה מחפש משהו שישמש אותך לנסיעה המוגדרת
אם אתה קונה רכב כי בא לך ליסוע כל יום מרמות לבר אילן לכולל אז הצורך שלך הוא אחר
אם ההורים שלך גרים ממש רחוק אז יש לכם פעם בשבועיים נסיעה ממש ארוכה ונסיעה ברכב שהוא רק זול ולא עולה כסף יכולה להיות סיוט במיוחד במצבים שונים
אין כזה דבר רכב לאברך הקלאסי
זה נכון שיש הרבה מן המשותף בין האברכים אבל בשביל מה שלא משותף אתה צריך ללמוד, כתחליף ליועץ רכב.
תעדכן אותנו כמובן מה עשית בסוף -
לא ראיתי גם נסיון מקצועי מיוחד אצל אלה שהתנפלו עלי
אף אחד לא התנפל עליך
פשוט זה פורום ואנשים רואים מה שאתה כותב ויכול להיות שלך יש רכב שאמור להיות דפוק שיצא במקרה טוב, יש לי גם חבר שקנה סיטרואן סי 4 והוא אומר שזה הרכב הכי טוב שהיה לו בחיים , אם הוא יכתוב פה כזה דבר אני יסביר לקוראים אחריו שהוא פשוט טועה וכל אחד יעשה כאשר עולה על רוחו