פיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!
-
@עמשא-בן-יתר כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
בשביל שיקרר יותר מהר מניסיון (והגיון קר)
לשמירה על איכות ואורך ימי המדחס אין לי מושגאין ספק שבשימוש כהצעתך המדחס ישמר טוב יותר (מה שאולי פחות נכון לגבי מצב הרוח של היושבים ברכב), ואיני דן האם זה עובד או לא, כי לא בדקתי.
אך בהגיון "קר" (אוהו, מעלה אדים מרוב קור...), אם יש לי 1,000 ליטר של אויר חם (ברמות שונות), ואני רוצה לקרר אותו, ממה עדיף לי להתחיל, מהאויר הקר או מהחם? -
@aiib כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
הוא יקרר את האוויר הקר והאוויר החם יישאר חם, לא?!
האמת שאין לי הרבה ידע איך זה בדיוק עובד אבל תכלס זה עובד
אגב יתכן שלפי מה שאת אומר עדיף שזה יזרוק גם ללמעלה (ולא כמו שכתבתי שאין הבדל ) כדי שכל חלל הרכב יתחיל כבר להתקרר -
@ראובן-שבתי כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
רכב שאינו כהה
הצבע של הרכב פחות משפיע מגודל החלונות שדרכם חודרת השמש
@עמשא-בן-יתר
מומלץ בהתחלה לתת לאוויר החם לצאת דרך החלונות ורק אחרי זמן קצר שהרכב טיפה פחות חם לסגור אותם -
@ראובן-שבתי כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
@עמשא-בן-יתר לא יודע מה אצלך אבל שתי דקות עם מזגן תקין ורכב שאינו כהה, הרכב אמור להיות קפוא, (אלא אם כן יש לך הונדה)
למה לא לקצר לדקה...
ברור שזה נתון שמשתנה לפי רכבים ואיכות המזגן -
-
@לך-תדע כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
(מה שאולי פחות נכון לגבי מצב הרוח של היושבים ברכב),
לפעמים עדיף 2 דק' של פן חלש ומתקרר מחמש דקות של פן חזק וחם
-
@לך-תדע תודה
אגב הדקות זה זמן שהייה בשמש נכון -
@עמשא-בן-יתר יש פיתרון להוריד את החום לפחות בחצי, זה לשים את החוסם הכסוף (לא יודע אם יש לזה שם) בשמשה הקדמית
-
@עמשא-בן-יתר
זה צילום מסך מתוך סרטון של הבדיקה הסמי-מדעית הזו, הקרדיט ל'אוטו', בבקשה.בתמצית: לקחו 5 מכוניות מאותו דגם בדיוק (הונדה סיויק) שהיו מוצבות במגרש מכוניות, כשאחת בצבע לבן+ צלון בחלון הקדמי, השניה לבנה אך ללא צלון, אחריה עוד אחת אפורה, ואחריה כחולה, ולבסוף גם אחת שחורה (מזיע לי לחשוב עליה...).
שמו מד טמפרטורה בשתי נקודות ברכב, במרכז הרכב, ובאיזור ההגה, וקלטו את הנתונים בפרקי זמן קבועים מכיבוי המזגן, כמפורט ע"ג הטבלה (מלמטה למעלה) - 15 דק', 30 וכן הלאה.
המדידה בוצעה -
@לך-תדע תודה על ההסבר המפורט לא חשבתי שיש קשר בין המכוניות המצולמות לנאמר בכתבה
(כביכול שגיתי בקונספציית האיסטרלציה) -
אם משאירים את החלונות בחנייה פתוחים מעט, כחצי ס"מ (בד"כ זה עדין בטווח הגומיות של החלון) זה עוזר מאד להפחתת החום ברכב בצורה משמעותית, החום לא מצליח להאגר ברכב ומתנדף מהחלון, כך החום ברכב נסבל, הבעיה היא בזמנים שפתאום יורד גשם וזה נכנס לרכב.
ולפעמים זה גם מזמין עכבישים וכדו' להתארח ברכב. -
זה טוב לרכבים שאין בהם נעילת חלונות אוטומטית
-
@עמשא-בן-יתר כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
זה טוב לרכבים שאין בהם נעילת חלונות אוטומטית
אם תפעיל נעילת ילדים יתכן שזה יבטל את סגירת החלונות האוטומטי.
אצלי ברכב, לחיצה קצרה בשלט לא סוגרת חלונות, ארוכה סוגרת גם חלונות. -
@עמשא-בן-יתר איך אף אחד לא ציין כאן את העובדה הפשוטה מאוד, שאויר קר יורד למטה ואויר חם עולה?
וכמובן אוויר קר שנזרק למטה, נשאר שם.
מה שישאיר אותנו בסוף עם רגליים כחולות מקור, ומצח טעון ניגוב זעה דחוף ותכוף, שלא לדבר על רמת הבישול של המוח... -
@EBA כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
וכמובן אוויר קר שנזרק למטה, נשאר שם.
זה לא בדיוק נכון, בדיוק כמו שאתה מפעיל את המזגן בבית על חום בסופו של דבר החדר מתחמם למרות שהוא עולה למעלה כי עדיין יש סחרור מסוים וגם השקה בין האוויר הקר לחם שגורם לאט לאט להתחמם/להתקרר