האם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?
-
@EBA כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
@מאיר אה, וגם 300 ק"מ
אני יודע שהאוטו נוסע גם בק"מ הזה, אבל ני רוצה גם למכור אותו אי פעםאני שומע את השיקול הזה כ"כ הרבה עד שאני מתחיל לחשוב שאולי אני הדפוק ... כבר כתבתי איפשהו שלצורך הדוג' אם תעשה 50 אק"מ עם האוריס המוצעת אתה תוריד לה ערך של כ4000 ש"ח אחרי שנתיים (ואם אתה חושש שלא תצליח למכור אז תמכור ב 8000 פחות אבל תקח בחשבון שהפלאפון שלך יקרוס ולא יהיה קליטה בכל האיזור שלך...). אם תקנה אוריס בשנתון דומה עם 120000ק"מ ותעשה איתה 50 אק"מ בשנתיים תצטרך להוריד לה כ15-25 אש"ח במחיר.
-
@מאיר כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
אני שומע את השיקול הזה כ"כ הרבה עד שאני מתחיל לחשוב שאולי אני הדפוק ... כבר כתבתי איפשהו שלצורך הדוג' אם תעשה 50 אק"מ עם האוריס המוצעת אתה תוריד לה ערך של כ4000 ש"ח אחרי שנתיים (ואם אתה חושש שלא תצליח למכור אז תמכור ב 8000 פחות אבל תקח בחשבון שהפלאפון שלך יקרוס ולא יהיה קליטה בכל האיזור שלך...). אם תקנה אוריס בשנתון דומה עם 120000ק"מ ותעשה איתה 50 אק"מ בשנתיים תצטרך להוריד לה כ15-25 אש"ח במחיר.
אחר בקשת המחילה מכבודו , אני חושב לא כך , ראשית כי רכב עם קמ נמוך צריך להיות אמין יותר , כמובן שזה לא מחייב אבל בדרך הטבע נסועה שווה בלאי , אז זה לא באמת שאתה מקבל אותו מוצר , אבל בעיקר עצם הטענה שברכב עם קמ גבוה שקנית בזול הירידת ערך תהייה נמוכה יותר לא נכונה.
רכב עם קמ נמוך מקבל טלפונים כל הזמן וגם מוכר דיי בקלות אפילו שמוכר במחיר גבוה מהמחירון
רכב עם קמ ממוצע מוכר במהירות רגילה ובמחיר רגיל [קצת מתחת למחירון]
רכב עם קמ גבוהה במיוחד מתקשה ממאדדד למכור , בקושי מקבל טלפונים ומוריד המון במחיר בשביל למכור וככל שהקמ עולה כך הקושי עולה
כך נראה לענ"ד -
@מאיר חשבון יפה.
[מעניין שהבחור הזה כבר חודשיים מחכה לגואל והטלפון שלו לא ממש קורס... והוא עם סוללה באחריות וסטס לשנה]
בכל אופן הכוונה שלי לא היתה רק לירידת הערך הישירה מהק"מ, אלא לעובדה שחוץ מהמנוע - שבטויוטה הוא בן אלמוות - יש עוד מכלולים, שב350 מתחילים להתעייף ממש, מפלסטיקה וריפוד ועד אגזוז, ובשביל למכור אותה צריך להשקיע בהם.
שלא לדבר על סוללה, לקנות רכב בק"מ כזה בלי אחריות סוללה זה כמעט בוודאות להוציא עוד כמה אלפים רעים על סוללה חדשה, ומה עשינו? -
@יצחק-רשטונ כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
ראשית כי רכב עם קמ נמוך צריך להיות אמין יותר , כמובן שזה לא מחייב אבל בדרך הטבע נסועה שווה בלאי
נכון אבל לא עד הסוף מהטעם שרכב שעשה ק"מ נמוך זה מעיד בד"כ שהרכב נסע בעיקר נסיעות עירוניות שהם מאמצות יותר את המנוע ועושות בלאי גדול יותר לגיר ולהגה.
@יצחק-רשטונ כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
אז זה לא באמת שאתה מקבל אותו מוצר , אבל בעיקר עצם הטענה שברכב עם קמ גבוה שקנית בזול הירידת ערך תהייה נמוכה יותר לא נכונה.
רכב עם קמ נמוך מקבל טלפונים כל הזמן וגם מוכר דיי בקלות אפילו שמוכר במחיר גבוה מהמחירון
רכב עם קמ ממוצע מוכר במהירות רגילה ובמחיר רגיל [קצת מתחת למחירון]
רכב עם קמ גבוהה במיוחד מתקשה ממאדדד למכור , בקושי מקבל טלפונים ומוריד המון במחיר בשביל למכור וככל שהקמ עולה כך הקושי עולהאין ספק שזה נכון. אבל כשמסתכלים במבט כלכלי נטו לרכב עם הק"מ הנמוך יש לערך הרבה לאן לרדת משא"כ בק"מ הגבוהה. ובמקרה הרע שקשה למכור, אזי תוריד ממחיר הרכישה את מה שהיית מוריד אילו היית קונה את הרכב עם הק"מ הנמוך ותראה שהוא כן ימכר.
אל תשכח שלא מדובר בהפרשים של 10,000. אם אוריס 2018 עם 300,000 ק"מ תעלה כ35 אש"ח הרי שרכב דומה עם כ100,000 ק"מ יעלה כ70,000 ש"ח
וזה אומר שיש הפרש של 35,000 ש"ח בהם תוכל לתקן את הרכב 30 שנים קדימה..
כמובן שלא הייתי עושה את זה עם כל רכב אבל ברכב אמין כמו האוריס שמכסה חצי מליון קילומטר בלי לפתוח את מכסה המנוע אני חושב שהשיקול נכון. ולפני שנתיים קניתי אוריס 2017 עם 247,000 ק"מ ב42,000 שח. היום אני עם 323,000 ק"מ וירידת ערך של כ8-12 אלף שח (הרכב מטופל בצורה מחמירה מאד) לו הייתי קונה בזמנו רכב זהה עם 100 אק"מ פחות הייתי משלם עוד 35,000 ש"ח ולו הייתי מוכר היום הייתי מפסיד כ25,000 ש"ח על ערך הרכב עוד לפני ריביות על המימון הנוסף.
רכב לא מתנמס בק"מ גבוהה אלא יש לו בלאי. במקרה הזה הבלאי קטן משמעותית מההפרש הגבוהה שהוא מביא במחיר.
ושוב, זאת דעתי וכל אחד יעשה את שיקוליו
כבר חודשיים מחכה לגואל והטלפון שלו לא ממש קורס... והוא עם סוללה באחריות וטסט לשנה]
איך אתה יודע שהמודעה עדיין רלוונטית? ועכ"פ צריך לראות את מצב הרכב וכו'. אבל שים לב איזה הפרש קטן יש בינו לבין ה2018 עם 40,000 ק"מ פחות. זו ירידת ערך מיזערית לשנתונים אלו, אז כנראה הבחור מתעקש לקבל את המקסימום מהרכב של ושיערב לו. למעשה גם אם הוא יוריד עוד 5,000 ש"ח וימכור בימים ספורים הוא עדיין לא יהיה בהפסד של ירידת ערך כמו שיפסיד ההוא שקנה ק"מ נמוך כדי למכור מהר... מה לעשות זאת המציאות.
צריך להשקיע בהם.
כלול במחיר הנמוך.
שלא לדבר על סוללה, לקנות רכב בק"מ כזה בלי אחריות סוללה זה כמעט בוודאות להוציא עוד כמה אלפים רעים על סוללה חדשה, ומה עשינו?
לא קשה לבדוק קיבולת של סוללה. תשאל את @אליהו מהי הקיבולת הסבירה שבה הסוללה תחזיק כמה שנים. אגב האחריות לא בחינם והיא עולה כ600 ש"ח כל 15,000 ק"מ או שנה והיום יש חלופות איכותיות שלא תמיד מצדיקות כזה מחיר.
-
רגע בואו נעשה סדר יש כאן שני נושאים
- האם אוריס נקרא רכב זול?
ועל זה התשובה היא שבהשוואה לפריוס ושות' הוא בהחלט זול עיין בדוגמא שהביא @מאיר - מה עדיף האם לקנות רכב עם ק"מ גבוה וזול (בהשוואה למחיר האמיתי שלו) או נמוך ויקר (כנ"ל)
ועל זה הדעות חלוקות לדעת ר' @EBA ור' @יצחק-רשטונ עדיף ק"מ נמוך כי קל יותר למכור ואף לעיתים נמכר יותר מהמחירון וכן העובדה שאתה מקבל רכב פחות "עייף" כלשונו של @EBA
ולדעת הר"ר @מאיר עדיף ק"מ גבוה (ברכב כגון אוריס בדווקא) משום שאז אתה קונה בזול וגם מוכר בזול ועוד שברכב כזה אין לו הרבה לאן לרדת ולכן בשיקול כלכלי הוא עדיף יותר
מקווה שהבנתי נכון
- האם אוריס נקרא רכב זול?
-
@מאיר כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
אל תשכח שלא מדובר בהפרשים של 10,000. אם אוריס 2018 עם 300,000 ק"מ תעלה כ35 אש"ח הרי שרכב דומה עם כ100,000 ק"מ יעלה כ70,000 ש"ח
בזה אתה בוודאי צודק אבל השאלה היא לא כמה תעלה אוריס 2018 עם קמ נמוך אלא השאלה היא האם כדאי לשים את ה35 אלף האלו או על רכב עם שנתון יותר ישן וקמ שפוי יותר,
כי בזה אין חולק שכל רכב חוץ מלנד קרוזר או אייס או דיפנדר מאד קשה למכור בקמ שמעל 300 אלף
דעתי האישית היא שאין היברידית משתלמת פחות מ50 אלף וגם זה לחפש הרבה זמן משהו בסגנון של 2015 עם 160 קמ ואחרי החלפת סוללה בחברה , אבל זה כבר נושא אחר -
@טכנולוג ואני עוד לא אמרתי את המילה האחרונה
אני חושב ששניהם צודקים וכל אחד עושה חישוב כלכלי אם למשל אני רוצה רכב לכמה שנים ולא חושב על מכירה אני יקח עם רכב ק"מ גבואה במצב טוב ויחרוש את הארץ לאורכה ולרוחבה ( לא במצב עכשיו )
ואם אני חושב למכור עוד שנה שנתיים עדיף רכב שיש לו נתונים טובים כמו יד נמוכה וק"מ נמוך
אז בקיצור כולם צודקים ולכן כל אחד יעשה לפי מה שנוח לו ומה שבא לו
"טוב ללמוד תורה בעד ארצנו " -
@הכל-בעז-quot-ה
אהבתי את מגמת החתימה שלך, אבל חולק לכאו' על התוכן, כי מקורם של דברים הוא, ''טוב למות'' כי מוות זה רע, אבל הוא טוב אם הוא תמורה לארצינו, אבל לימוד תורה הוא טוב בפני עצמו! בלי ''בעד''.
כמשפט בפני עצמו, ולא כקונטרה לטרומפלדור, הייתי כותב ''מגניב ללמוד תורה בעד ארצינו'', אע''פ שקיום המצוות זה בעיקר השמירה הספציפית על הארץ.
-
@Klonimoos כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
@הכל-בעז"ה ראית מה קרה לשם משתמש שלך?
יש כנראה איזשהו באג במערכת של הפורום (עדכון? @admin אתה בלתי נלאה!) שמשבש את הר"ת.
זה נראה שאכן מקור הבאג בעדכון כלשהו, גם השורות בספוילרים חזרו לסורם.
עדכון: הבעיה נעקפה, שמו של ידידנו @הכל-בעז"ה שונה ל- @הכל-בעזרת-השם. ובא לציון גואל.
@admin יש סיכוי לפתור את הבעיה בספוילרים? זה כבר היה בסדר, וחזר לסורו...
-
צריך לחשבן פרט נוסף
מי שקונה רכב עם נסועה גבוהה והוא מתכנן לנסוע קצת במשך כמה שנים
הוא מאזן את הקיצוניות של הנסיעה הגבוהה בתקופה קצרהלדוגמא אם אני קונה את רכב עם 240k ק''מ ואני נוסע 12k ק''מ בשנה ואני מתכנן להחזיק את הרכב 5 שנים יוצא שאני ייסע 60k ק''מ והרכב יעמוד על 300k ק''מ
זה עדיין המון אבל זה מתפרס על פני 10 שנים במקום 6 שנים
וזה יוצא ממוצע של 30k ק''מ בשנה במקום 40k ק''מ בשנה
ולכן ההפסד במכירה לא יהיה גבוה במיוחד כשמשקללים את המחיר הזול של הקנייה -
@קינג-קומפיוטר כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
צריך לחשבן פרט נוסף
מי שקונה רכב עם נסועה גבוהה והוא מתכנן לנסוע קצת במשך כמה שנים
הוא מאזן את הקיצוניות של הנסיעה הגבוהה בתקופה קצרהלדוגמא אם אני קונה את רכב עם 240k ק''מ ואני נוסע 12k ק''מ בשנה ואני מתכנן להחזיק את הרכב 5 שנים יוצא שאני ייסע 60k ק''מ והרכב יעמוד על 300k ק''מ
זה עדיין המון אבל זה מתפרס על פני 10 שנים במקום 6 שנים
וזה יוצא ממוצע של 30k ק''מ בשנה במקום 40k ק''מ בשנה
ולכן ההפסד במכירה לא יהיה גבוה במיוחד כשמשקללים את המחיר הזול של הקנייהאל תשכח שככל שהק"מ גבוהה, המחיר (שתשלם בירידת הערך) של כל ק"מ נוסף נהיה קטן יותר. כך שנלענ"ד נראה הפוך. מי שנוסע הרבה יוריד המון ערך מרכב עם ק"מ נמוך, ויוריד הרבה פחות ערך אם יעשה זאת עם רכב בעל ק"מ גבוהה. להמחשה: רכב עם 100,000 ק"מ הוא בעל פער משמעותי מאשר רכב עם 0 ק"מ. לעומת זאת ל200,000 ק"מ עדיין יש פער במחיר מ100,000 ק"מ אבל נמוך יותר וכן על זה הדרך.
-
@מאיר זה לא הפוך ממה שאמרתי זה עוד שיקול
אח שלי קנה לפני כמה שנים אאוטלנדר עם ק''מ מאוד נמוך ב80k ש''ח סכום מכובד מעל המחירון
הוא נסע בשלוש שנים 90k ק''מ ומכר את הרכב ב60k ש''ח מה שאומר שהוא הפסיד בשלוש שנים 20k ש''ח,
מבחינת תחזוקה זה התבטא בתקלה אחת לאורך כל התקופה הזאת מעבר לתחזוקה שוטפת (כי בסופו של דבר הרכב היה במצב חדש ואין כמעט תקלות בגיל הזה)
אז לכל צד יש מעלות וחסרונות וצריך לחשבן את כל הפרטים האלה בהתאם לשימושים של כל אחד ומה הרכב שאותו הוא מעוניין לקנות -
@קינג-קומפיוטר כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
@מאיר זה לא הפוך ממה שאמרתי זה עוד שיקול
אח שלי קנה לפני כמה שנים אאוטלנדר עם ק''מ מאוד נמוך ב80k ש''ח סכום מכובד מעל המחירון
הוא נסע בשלוש שנים 90k ק''מ ומכר את הרכב ב60k ש''ח מה שאומר שהוא הפסיד בשלוש שנים 20k ש''ח,
מבחינת תחזוקה זה התבטא בתקלה אחת לאורך כל התקופה הזאת מעבר לתחזוקה שוטפת (כי בסופו של דבר הרכב היה במצב חדש ואין כמעט תקלות בגיל הזה)
אז לכל צד יש מעלות וחסרונות וצריך לחשבן את כל הפרטים האלה בהתאם לשימושים של כל אחד ומה הרכב שאותו הוא מעוניין לקנותקודם כל השוק של הג'יפונים בשמים וכ"ש אם מדובר ב7 מקומות. בנוסף אני לא יודע מהי רמת האמינות של האאוטלנדר, אך כנראה היא לא מתקרבת לאוריס (אגב האוריס הוא הרכב מקום שלישי בעולם באמינות ע"פ איזשהו סקר שמודד את האמינות לגיל גבוהה יותר מהמוקבל בסקרי האמינות כיום) וצריך לחשב על כל רכב בפני עצמו.
עכ"פ השאלה שצריכה להישאל מה היה קורה אם הוא היה קונה רכב עם ק"מ גבוהה ועושה את אותו שימוש, כמה הוא היה מפסיד בירידת הערך כולל תקלות.
וכמובן כולם שוכחים שעל הוספת 20,000 שח להלואה על הרכב משלמים כיום כ2,000 שח בשנה שזה לבד אמור לשלם את התקלות.
-
@לך-תדע כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
@Klonimoos כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
@הכל-בעז"ה ראית מה קרה לשם משתמש שלך?
יש כנראה איזשהו באג במערכת של הפורום (עדכון? @admin אתה בלתי נלאה!) שמשבש את הר"ת.
זה נראה שאכן מקור הבאג בעדכון כלשהו, גם השורות בספוילרים חזרו לסורם.
עדכון: הבעיה נעקפה, שמו של ידידנו @הכל-בעז"ה שונה ל- @הכל-בעזרת-השם. ובא לציון גואל.
@admin יש סיכוי לפתור את הבעיה בספוילרים? זה כבר היה בסדר, וחזר לסורו...
כל הכבוד על הדאגה בשבילי
-
@EBA כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
@מאיר כתב בהאם טויוטה אוריס מומלצת ובאיזה ק"מ?:
האוריס הוא הרכב מקום שלישי בעולם באמינות
מעניין, מי הראשון והשני?
אם אני לא טועה טויוטה יאריס (לא זוכר שנתון) ואיזו לקסוס אחת.. וכפי שאמר @הכל-בעזרת-השם טויוטה, טויוטה וטויוטה.
-
@מאיר טוב, השתכנעתי ממך ואני אי"ה הולך לראות מחר איזו אוריס 2015 180 ק"מ עם סוללה באחריות
ארבעים אלף ש"ח, אל תחפשו אותה ביד2 כי היא לא נמצאת שם...מה כן צריך לבדוק? בעיקר בשנתון הזה? יש לא איזושהי מחלה שכדאי לברר?
אני מדבר ברמה של ממשאבת מים ועד כפתורי חלונות וכדו'
כמובן שצריך לוודא שלא עשו תספורת לק"מ, אבל חוץ מזה?