האם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?
-
@דוד-הכהן כתב באיך להשתדרג בזול מניסאן מיקרה ידני לרכב חשמלי?:
יש לי מיקרה מושלמת 2014 160k יד ראשונה
משלם 700-800 ש"ח בחודש על דלק
ורוצה להשתדרג לרכב חשמלי כשהמימון הוא מההפרש במחיר הדלקאיך עושים כזה דבר?
מלבד המימון שוודאי יהיה יותר מ 700 - 800 ש"ח בחודש תוסיף ג"כ את עלות הביטוח (מקיף כמובן)..
-
מההפרש במחיר הדלק
שים לב שככה''נ מתחילת 2026 יתחילו לגבות מס נסועה לרכבים חשמליים 15 אגורות לק''מ, כדי לאזן את מס הבלו שכרגע רק בעלי רכבי הבנזין והסולר משלמים
והנה סרטון מעניין של תומר הדר בעניין -
יש לי מיקרה מושלמת 2014 160k יד ראשונה
משלם 700-800 ש"ח בחודש על דלק
ורוצה להשתדרג לרכב חשמלי כשהמימון הוא מההפרש במחיר הדלקאיך עושים כזה דבר?
אני לא חושב שזה ישתלם מבחינה כלכלית.
לו יצוייר והרכב שלך ימכר בכ15,000 ש"ח תצטרך הלואה של כ125,000 שח. כדי לקבל רכב חשמלי בסיסי (mg4) במידה ותשלם על ההלואה 120 חודשים אתה תשלם כ1650 שח לחודש (בהנחה והריבית 10%. במידה ותשיג הלואה 8% זה יצא כ1500 שח לחודש)
אם אתה משלם כ700 שח דלק בניסן מיקרה ידנית, זה אומר שאתה נוסע כ1500 קמ בחודש.
1500 קמ ברכב חשמלי יעלה לך כ150-200 שח בהנחה ואתה תטעין רק בבית.בנוסף, כמו שאמר @Lexus חברת המימון וההיגיון יאלצו אותך לעשות ביטוח מקיף שיוסיף במחיר כ400שח ויותר לחודש. יוצא שעל רכב חשמלי תשלם בחודש כ- 2100-2250 שח בחודש לעומת 700 שח במיקרה. לא כלכלי בעליל
בנוסף, רכב חשמלי עתידו מוטל בספק וכשהסוללות יתחילו למות כנראה תהיה נהירה למכור את כל הרכבים החשמליים מה שיקריס את ערכם של מכוניות אלו.
אל תשכח גם שמדינתנו עומדת לעשות מס נסועה על רכבים חשמליים שיתרמו לירידת ערכם.
עולה מן האמור: במקרה שלך רכישת רכב חשמלי אינה משתלמת מבחינה כלכלית והמצב הקיים חוסך יותר. רכב חשמלי לכאו' משתלם לאנשים שבין כה קונים רכבים חדשים או לאנשים שממש נוסעים הרבה.
-
@ידני כתב באיך להשתדרג בזול מניסאן מיקרה ידני לרכב חשמלי?:
מה גם שהרכב שלך מאוד חסכוני.
תוכל להסב אותו לגז וכך לחסוך בעלויות ובגדול.
כן צריך לדעת מה עושים איך ואיפה להתקין ובזה (אם ירצה) יוכל להועיל מאוד ידידינו @שמואל-קליין .
ואז תשאל אותי מה אם בגאז'
אענה לך שתוכל להתקין ברכב את המוצר הזה
ועכשיו לחשבון (הלא מדוייק)
ממוצע מחירים בהסבת רכב פרטי קטן לגז 5,000 - 7,000 ₪
תא חפצים 1,500 - 2,900 ₪
אז כתבו לך למה חשמלי לא כדאי
נשאר לבדוק את האופצייה לרכב על גז (כדאי עוד לדייק את המחירים)בכל אופן תוכל תמיד להשתדרג ברכב כל שהוא בשביל ''הלהשתדרג''
ואם אתה הולך על זה חשוב על רכב היברידי מוסב לגז תגיע לצריכת דלק דומה לרכב חשמלי (עם המיסים והכל)לסיום אם תרצה רכב חשמלי ולא תהיה לך הבעיה לספוג את המחיר הגבוה לך על זה תהנה למה לא מה שכן תמכור כל שנתיים את הרכב ותקנה חדש (זה מה שאני מכיר שיש שעושים, לא חושב שזה נכון אבל...)
תצליח ואל תשכח לעדכן אותנו הא... -
@שלמה כתב באיך להשתדרג בזול מניסאן מיקרה ידני לרכב חשמלי?:
אז תשאל אותי מה אם בגאז'
בעיקרון מומלץ לעשות במקום של הגלגל ספיר, נכון שאפשר להיתקע אבל זה נדיר משא"כ בגאז' שזה נצרך כל יום
חשוב על רכב היברידי מוסב לגז
יש רכב ספציפי שמומלץ היברידי על גז? אני מכיר (מראיה, לא מכיר ממש את הבעלים) איוניק ופריוס ופריוס פלוס השאלה איך זה יושב עליהם
-
@YOLEVI כתב באיך להשתדרג בזול מניסאן מיקרה ידני לרכב חשמלי?:
בעיקרון מומלץ לעשות במקום של הגלגל ספיר, נכון שאפשר להיתקע אבל זה נדיר משא"כ בגאז' שזה נצרך כל יום
גלגל ספיר מוקטן לא יתפוס את כל תא המטען אפי' במייקרה.
זה שבבגאז' משתמשים יותר מגלגל הספיר זה לא אומר שרמת החשיבות דומה. (אני משתמש כל יום בכוס חד פעמית ובאמבולנס פעם בֵּ..)
לי קורה פנצ'ר פעם בחצי שנה בממוצע.. אני לא מאחל לעצמי שבכל פעם לחכות עד שֵ.. ולך תדע אם זה לא יקרה בכביש 6.
לדעתי הכי מומלץ לעשות גז במקום הגלגל, ואת הגלגל לעטוף יפה ולשים בתא המטען.
-
@YOLEVI כתב באיך להשתדרג בזול מניסאן מיקרה ידני לרכב חשמלי?:
יש רכב ספציפי שמומלץ היברידי על גז?
כלל הטויוטות מומלצות לקיה\יונדאי לא הייתי שולל אל נראה לי שפחות
במיקרה כל מ''מ חשוב אבל אפשר בהחלט לעשות במקום הגלגל
הגגון שהזכרתי מכיל המון ברמה שמומלץ לכל בעל רכב קטן להתקין כזה -
כלל הטויוטות מומלצות
לדעתי המומלצת ביותר היא האוריס משום שתא המטען שלה פשוט ענק וגלגל רזרבי לא יוזיז לה. בלי קשר הרכב מומלץ מאד והמחיר זול כי הוא נראה לאנשים ארוך מדי.. (והוא בכלל קצר מהקורלה)
-
-
תודה לכל העונים
רק יש לי כמה הוספות שאולי ישנו את התמונה:
דבר ראשון אני משלם ביטוח מקיף כבר עכשיו.
ב. לא איכפת לי גם חשמלית יד 2 (ולזה אני צריך גם המלצות ספציפיות איזה רכב משתלם גם במצב כזה).
ג. אני מעוניין להתקדם לרכב נח יותר בלי קשר לחיסכון בדלק.
ד. אני רק מנסה לספוג את עלות הרכב החדש ע"י ההפרש בין מחיר הדלק לחשמל. -
@דוד-הכהן כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
תודה לכל העונים
ב. לא איכפת לי גם חשמלית יד 2 (ולזה אני צריך גם המלצות ספציפיות איזה רכב משתלם גם במצב כזה).
ד. אני רק מנסה לספוג את עלות הרכב החדש ע"י ההפרש בין מחיר הדלק לחשמל.מהו סוג הנסיעות שלך?
האם אתה משתמש בסמארטפון? (לפי מה שידוע לי עמדות הטעינה מצריכות אפליקציה)
לכמה זמן אתה מעוניין להחזיק את הרכב?
כמה תכננת להוציא עבור השדרוג? לא נראה לי שיש רכב חשמלי משומש נורמלי בפחות מ100,000 שח.
-
@מאיר כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
@דוד-הכהן כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
תודה לכל העונים
ד. אני רק מנסה לספוג את עלות הרכב החדש ע"י ההפרש בין מחיר הדלק לחשמל.מהו סוג הנסיעות שלך?
האם אתה משתמש בסמארטפון? (לפי מה שידוע לי עמדות הטעינה מצריכות אפליקציה)
לכמה זמן אתה מעוניין להחזיק את הרכב?
כמה תכננת להוציא עבור השדרוג? לא נראה לי שיש רכב חשמלי משומש נורמלי בפחות מ100,000 שח.
הנסיעות הם די מגוונות
לפחות 3 פעמים בשבוע מחוץ לעיר נסיעות ארוכות חוץ מנסיעות בתוך העירמשתמש בסמארטפון
אין לי תכנית לזרוק את הרכב אחרי שנה שנתיים
ובנוגע לשאלה האחרונה, זה מה שאני מנסה לבדוק, האם חוץ מהתשלומים אצטרך להוסיף עוד מעבר למחיר שאקבל על מכירת המיקרה (שמורה במצב מעולה נראית טוב וכו')
-
יש, אם כי לא כ"כ 'נורמלי', אבל זה נכון במידת מה על כל השוק החשמלי הסיני...
הראשון ברשימה הוא איוויז U5, פשיטת הרגל של היצרן עושה לא טוב ללקוחות, למרות הצהרות היבואן על זמינות חלפים (לא תמצא אותו ביד2 בפחות ממאה אש"ח, אך השמועות טוענות שרכבים כאלו בני שנה+ נמכרו בפחות מכך, ניתן לראות גם את ה'רביצה' של חלק מהמודעות ביד2). אסייג שהיה חשש גדול בקרב הרוכשים בעקבות הידיעה (והבאזז שנלוה לה...), ויתכן שהמחירים התאזנו מאז.השני הוא ליפמוטור T03, סוג של בימבה רק עם רישוי (4 מק' כמדומה), מחירה המקורי עומד על 99,900, והיא רק בשנתה הראשונה על הכביש הישראלי, סביר שמחירה כמשומשת יהיה נמוך במידה מספקת.
השלישי הוא JAC e-s2, ביד2 יש כעת 4 מכוניות מתחת ל92 אש"ח.
-
לדעתי הכי מומלץ לעשות גז במקום הגלגל, ואת הגלגל לעטוף יפה ולשים בתא המטען.
זה מה שכולם אומרים אבל בסוף אתה צריך את המקום ומוציא אותו ולא מחזיר
אא"כ יש לך אוריס עם באגז' ענק שאז כמעט לא נצרך להוציא אותו
אגב לך יש גז? אם לא אז למה לא?@מאיר כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
ובאמבולנס פעם בֵּ
עדיין עדיף סיכון להיתקע אולי מאשר בעיה יומיומית עם הבאגז' זו דעתי בכ"א וכמובן השוואה לאמבולנס שזה סכנת חיים זה קיצוני מדי יחסית לחשש להיתקע עם הרכב
אגב לי יש באוטו גם ספריי שאמור להיתפס בחור ולחסום את האויר מלצאת וגם משאבה וגם ערכת תיקון כמו ברגים שאפשר להכניס בחור (ניסיתי אצל אחות והופתעתי לטובה מהתוצאה)
כ"ז כמובן לא יעזור אם הצמיג ממש נקרע -
@לך-תדע כתב בהאם כדאי לי להשתדרג לרכב חשמלי?:
יש, אם כי לא כ"כ 'נורמלי', אבל זה נכון במידת מה על כל השוק החשמלי הסיני...
הראשון ברשימה הוא איוויז U5, פשיטת הרגל של היצרן עושה לא טוב ללקוחות, למרות הצהרות היבואן על זמינות חלפים (לא תמצא אותו ביד2 בפחות ממאה אש"ח, אך השמועות טוענות שרכבים כאלו בני שנה+ נמכרו בפחות מכך, ניתן לראות גם את ה'רביצה' של חלק מהמודעות ביד2). אסייג שהיה חשש גדול בקרב הרוכשים בעקבות הידיעה (והבאזז שנלוה לה...), ויתכן שהמחירים התאזנו מאז.השני הוא ליפמוטור T03, סוג של בימבה רק עם רישוי (4 מק' כמדומה), מחירה המקורי עומד על 99,900, והיא רק בשנתה הראשונה על הכביש הישראלי, סביר שמחירה כמשומשת יהיה נמוך במידה מספקת.
השלישי הוא JAC e-s2, ביד2 יש כעת 4 מכוניות מתחת ל92 אש"ח.
הבעיה היא האמינות והכל נמצא בעלטה מוחלטת. לדעתי מחירי החשמליות נמצא בבועה משום שאנשים מרגישים שהם נמצאים בעתיד ועוצמים את העיניים וקונים מכל הבא ליד.. זוכרים איך אנשים עמדו בתור כדי לקנות ספינר ב80 שח...
אז נכון שכמעט כל החשמליות עדיין באחריות, אבל לדעתי מתי שהוא הבלון הזה יתפוצץ וזה כנראה יקרה כשהאחריות תסתיים באופן גורף ואז אנשים יתקעו עם סוללות מתות ותקלות מטופשות של סינים שאף מוסך לא יודע איך לתקן וצריך ללכת למורשה שיכיר במצוקת הלקוח ויהיה לו לרועץ... אז גם המחיר של החשמליות שעם אחריות יקרוס כשהקונים ידעו לקראת מה הם הולכים..
רכב זו מניה ואני לא הייתי משקיע אותה על רכב סיני וכ"ש לא עם כמות נסיעה עם ק"מ קטן כמו שלך.
לדעתי האלטרנטיבה היא וכמו שאמרו קודמיי החכמים והיא הייבריד על גז או אפי' בלי גז