רכבים ידניים
-
@ידני כשמך כן אתה, יישר כח!
נשאר לי רק לומר לך שתקנה רכב עם אופציה להעביר הילוכים ידנית [רוב הרכבים כמדומני] כדי שתישאר לך לפחות מזכרת מהחוויה...
כמעט שכנעת אותי לשדרג את הרשיון לידני, שמעתי שזה ארבעה שיעורים וטסט, נכון?הבעיה היא שבסגנון הנהיגה שלי היום אני נופל בטסט תוך עשר שניות, הרבה שנים לא ביקרתי בנתיב הימני למשל, ולעצור לשתי שניות בכל תמרור עצור? חח
וזכות קדימה מבחינתי היא לנהג שמצליח לעשות פרצוף יותר מאיים לנהג השני "תיזהר, אני המשוגע כאן" -
-
@ידני כתב ברכבים ידניים:
מי שאוהב לנהוג יהנה מהם הרבה יותר מאוטומט,
מסכים עם כל מה שכתבת. כשעברתי מידני לאוטומט לקח לי זמן להסתגל שצריך להסתכל אחורה ברוורס! ממש ככה.אחת המציאות היפות בידני זה אאוטלנדר 5 מקומות ידני (שזו אגב אלטרנטיבה שאני שוקל) שהמחיר וצריכת הדלק של רכב סדאן עם היתרונות של ג'יפון. מה שכן, שמתי לב שהגיר ידני (לפחות לפי נתוני יצרן) לוקח יותר דלק מהגיר הרציף, וכך גם בטויוטה קורולה (2013-2019).
@הכל-בעז-ה כתב ברכבים ידניים:
תקנה הונדה סיוויק Type-R לא תרצה למכור את הרכב הידני היה קשה לי מאוד להיפרד מהרכב הזה
הוהו לא יכולת לתת סיבוב לפני המכירה? אגב אאל"ט זה הרכב הכי טוב בעולם בהנעה קדמית. מה גם שעם כזה הרבה כח זה מסוכן הנעה אחורית וזה מצריך מיומנות יתירה במיוחד בידני.
@EBA כתב ברכבים ידניים:וזכות קדימה מבחינתי היא לנהג שמצליח לעשות פרצוף יותר מאיים לנהג השני "תיזהר, אני המשוגע כאן"
תעבור לנתיבות שבוע ופתאום תמצא את עצמך מחייך לנהג שלצידך בחיוך עממי תוך כדי שאתה אומר לו "יַעָזִ'י (מתוק. טוניסאית) תעבור אתה כפרה עליך, מה, הדם שלי יותר אדום?" ולא מן הנמנע שזה נעשה תוך כדי שממולך נוסעת ניידת משטרה כשהשוטר שבה מתעסק בפלאפון תוך כדי נהיגה..
לא יודע למה, אבל האיזור משפיע על הנהג. וגם כשאני מגיע לבני ברק האנדרנלין עולה והדוושות קרובות לרצפה יותר מאי פעם..
-
@מאיר כתב ברכבים ידניים:
לא יודע למה, אבל האיזור משפיע על הנהג. וגם כשאני מגיע לבני ברק האנדרנלין עולה והדוושות קרובות לרצפה יותר מאי פעם..
הבעיה זה ההפך
כשאנחנו הבני-ברקים הברברים מגיעים לערים מתורבתותאז מה קרה...
עשיתי פרסה במהירות בלי לעדכן באמצע ברחוב...
למה לצפצף ולקלל.... -
-
@EBA כתב ברכבים ידניים:
כשמך כן אתה, יישר כח!
תודה רבה!
@EBA כתב ברכבים ידניים:
נשאר לי רק לומר לך שתקנה רכב עם אופציה להעביר הילוכים ידנית [רוב הרכבים כמדומני] כדי שתישאר לך לפחות מזכרת מהחוויה...
צודק, עשית לי קצת נחמה.
@EBA כתב ברכבים ידניים:
כמעט שכנעת אותי לשדרג את הרשיון לידני, שמעתי שזה ארבעה שיעורים וטסט, נכון?
חוקית אין חובה לעשות שיעורים, צריך רק לעבור טסט שבודקים בו עם אתה יודע להשתמש עם הגיר בצורה נכונה.
@יוני כתב ברכבים ידניים:
איזה יש לך?
שברולט ספארק 2012 מנוע 1.2
@צילפינגים כתב ברכבים ידניים:
אולי רובוטי...
אתה תעמוד לשמור מאחורי אישתי כשהיא תהיה בצומת או פקק עם עלייה?😀
-
@Klonimoos כתב ברכבים ידניים:
זה חוקית מציאותית? אם אני לומד אצל חבר, והולך לבי''ס לטסט יתנו לי?
זה עניין של קְשוֹרִים. עקרונית ביה"ס יבקש שתעשה שיעור שתיים כדי לודאות שאכן אתה יודע.
-
@מאיר כתב ברכבים ידניים:
כשעברתי מידני לאוטומט לקח לי זמן להסתגל שצריך להסתכל אחורה ברוורס!
לא הבנתי (ודווקא נהגתי על ידני אמנם לא באופן קבוע אלא גם וגם)
שמתי לב שהגיר ידני (לפחות לפי נתוני יצרן) לוקח יותר דלק מהגיר הרציף,
באופן כללי כל מה שכתב @ידני לעניין חיסכון פחות רלוונטי לגירים החדשים שבהם לפעמים המחשב הרבה יותר מוצלח מנהג אנושי ולגיר הרציף יש בלי סוף יחסי העברה.
כמה שאתה צודק!
5 דקות נהיגה בירושלים מוציאות אותי מדעתי יותר מכל השעתיים נסיעה עד שם! -
@נייטרון-חפשי כתב ברכבים ידניים:
כשעברתי מידני לאוטומט לקח לי זמן להסתגל שצריך להסתכל אחורה ברוורס!
לא הבנתי
הפעם הראשונה שנהגתי באוטומט, זה היה אחרי שנה שנהגתי רק בידני. האוטומט היה זר לי ולא הרגשתי שאני נוהג. הרגשתי שאני במשחק מחשב יותר מאשר נוהג.. ולקח לי יום-יומיים כדי להחזיר לאוטומטי שבראש לזרוק מבט אחורנית כשנוסעים ברוורס.
זה לא סוד שהשמועות אומרות שרכבים ידניים מעורבים בתאונות 25% פחות!
-
@shay10 כתב ברכבים ידניים:
לא הוספתם שהפוסט שיך רק לגברים....
אתה מעליב את אשתי שנוהגת בידני יותר טוב ממני
-
@הכל-בעז-ה חחח יוצא מן הכלל לגמרי כנראה
-
@מאיר כתב ברכבים ידניים:
זה לא סוד שהשמועות אומרות
אמנם למעשה זה דבר פשוט כי מי שאין לו חוש טכני לא יעשה רשיון ידני, ואותו הדבר באופניים שמאז שהומצא החשמליות יש תאונות בלי סוף כי פעם מי שלא שלט בכלי לא יכל ליסוע יותר מ10 קמ"ש
אולי כדאי להגיש הצעת חוק הכוללת הקלות לנהגי ידני במטרה לצמצם תאונות דרכים? -
@מאיר כתב ברכבים ידניים:
זה חוקית מציאותית? אם אני לומד אצל חבר, והולך לבי''ס לטסט יתנו לי?
זה עניין של קְשוֹרִים. עקרונית ביה"ס יבקש שתעשה שיעור שתיים כדי לודאות שאכן אתה יודע.
נהג אוטומט, שרוצה להשתדרג על ידני כמה שיעורים ממוצע בערך יצטרך לעשות, טכנית כדי לדעת? זה כזה סבוך? אם מספיק שתיים נפנייק את הבי''ס, אבל אם לא נעשה עצמאית, ונלך לקינוח.
> מסכים עם כל מה שכתבת. כשעברתי מידני לאוטומט לקח לי זמן להסתגל שצריך להסתכל אחורה ברוורס! ממש ככה.יש לי חברים שפשוט היו עושים רוורס 'באמצע החיים' כדי 'להעביר הילוך'...
-
נהג אוטומט, שרוצה להשתדרג על ידני כמה שיעורים ממוצע בערך יצטרך לעשות, טכנית כדי לדעת
זה יכול לנוע בין 2-8 שיעורים בערך, תלוי איפה אתה בידני. זה גם תלוי בסוג האדם. יש אנשים עם תפיסה מכאנית חזקה ויש אחרת..