בקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?
-
שכחתי להפעיל פנגו בחניה בכחול לבן, וכשחזרתי לאוטו הספקתי לראות את הפקח מסתלק מהאזור בחיוך מרוצה.
כעת אני מעוניין לנסות לבקש יפה מהעירייה לבטל את הדו"ח, יש לזה סיכוי או שחבל על הזמן?
פרט נוסף, אני זכאי בכל מקרה לשעת חניה חינם כתושב ירושלים, האם זה עילה לביטול הדו"ח? -
@איציק123 כתב בבקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?:
שכחתי להפעיל פנגו בחניה בכחול לבן, וכשחזרתי לאוטו הספקתי לראות את הפקח מסתלק מהאזור בחיוך מרוצה.
כעת אני מעוניין לנסות לבקש יפה מהעירייה לבטל את הדו"ח, יש לזה סיכוי או שחבל על הזמן?
לדעתי הסיכויים נמוכים, אמנם אתה יכול לכתוב שזאת פעם ראשונה שלך ואתה מבקש לפני משורת הדין ובתוספת למה שכתבת:
פרט נוסף, אני זכאי בכל מקרה לשעת חניה חינם כתושב ירושלים, האם זה עילה לביטול הדו"ח?
שזה אמנם לא עילה אבל לפנים משורת הדין אתה יכול לבקש שיתחשבו בך.
-
פרט נוסף, אני זכאי בכל מקרה לשעת חניה חינם כתושב ירושלים, האם זה עילה לביטול הדו"ח?
אם אתה זכאי אתה זכאי! לא הבנתי🤔
@יוסיוס יועיל מאד אם תכתוב אם זה מניסיון, אישי, גוף ראשון, ולפני כמה זמן.
-
אם אתה גר בירושלים אז זה לא מופקע כל כך, ואם אתה לא גר בירושלים ולא מכיר מספיק אז גם יש סיכוי גדול
פקחים מסתובבים ועל כל טעות קטנה אתה יכול לשלם ביוקר
אבל באמת אני מאחל לך שזה יהיה הדוח האחרון שלךפעם עצרתי בשביל להכנס לחנות לקחת סים זה לקח בערך דקה, בכל זאת שמתי פנגו אבל את הפנגו עשיתי בטלפון תוך כדי שאני מתרחק מהרכב, כשחזרתי כבר היה דוח על השמשה, כי הפקח הספיק לבדוק שאין פנגו עוד לפני שהפעלתי אותו, הנס היה שהפנגו הקדים אותו ב10 שניות וביטלו לי את הדוח -
@יעקב כתב בבקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?:
אם אתה גר בירושלים אז זה לא מופקע כל כך, ואם אתה לא גר בירושלים ולא מכיר מספיק אז גם יש סיכוי גדול
פקחים מסתובבים ועל כל טעות קטנה אתה יכול לשלם ביוקראני באשדוד ותקופה ארוכה טעיתי בסיפרה אחת במספר רכב ולא קרה כלום ובירושלים חניה אחת של שעה וחצי [למעשה היה מספיק 8 דקות] הבהירה לי את הטעות...
-
רכב נכה שקיבל דו''ח על חניה באדום לבן (לא הפריע למעבר הולכי רגל)
הדו''ח חוקי? -
@אושר-מתקרב כתב בבקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?:
הדו''ח חוקי?זה לא עובד ככה
יש מלא כללים לא רק הולכי רגלבעלי תו נכה יכולים לחנות באדום לבן אך ורק כאשר מתקיימים הקריטריונים הבאים:
(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מסודר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה.
(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא פנוי בזמן החניה.
(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים.
(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.לאחר שהבהרנו את המקרים בהם אפשר לחנות בחניית אדום לבן, ישנם כמה מקרים שבהם אסור בשום אופן להחנות את הרכב באדום לבן:
(1) בתוך צומת או בתחום שנים עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תמרור, בתמרור או בסימון על אבני שפה, שמותר לחנות בו.
(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב.
(3) בתוך מעבר חצייה או בתחום 12 מטרים לפניו.
(4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר ע"י סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור בתוך 20 מטר לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ו-20 מטר אחריו, בשני צידי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש באותו מקום הוא 12 מטר או יותר.
(5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן.(6) בתחום שני מטר מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מעל המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה
רשות התמרור המרכזית.
(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצידה של הדרך.
עכשיו לאחר שהבנתם באילו מקרים אפשר לחנות את הרכב באדום לבן ובאילו מצבים אסור אתם תהיו מוגנים מקבלת דוחות ותוכלו לחנות בביטחון מלא כאשר אתם מודעים לזכיות שלכם בתור בעלי תו נכה. -
@ראובן-שבתי כתב בבקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?:
הדו''ח חוקי?זה לא עובד ככה
יש מלא כללים לא רק הולכי רגלבעלי תו נכה יכולים לחנות באדום לבן אך ורק כאשר מתקיימים הקריטריונים הבאים:
(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מסודר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה.
(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא פנוי בזמן החניה.
(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים.
(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.לאחר שהבהרנו את המקרים בהם אפשר לחנות בחניית אדום לבן, ישנם כמה מקרים שבהם אסור בשום אופן להחנות את הרכב באדום לבן:
(1) בתוך צומת או בתחום שנים עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תמרור, בתמרור או בסימון על אבני שפה, שמותר לחנות בו.
(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב.
(3) בתוך מעבר חצייה או בתחום 12 מטרים לפניו.
(4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר ע"י סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור בתוך 20 מטר לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ו-20 מטר אחריו, בשני צידי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש באותו מקום הוא 12 מטר או יותר.
(5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן.(6) בתחום שני מטר מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מעל המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה
רשות התמרור המרכזית.
(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצידה של הדרך.
עכשיו לאחר שהבנתם באילו מקרים אפשר לחנות את הרכב באדום לבן ובאילו מצבים אסור אתם תהיו מוגנים מקבלת דוחות ותוכלו לחנות בביטחון מלא כאשר אתם מודעים לזכיות שלכם בתור בעלי תו נכה.רוב הדברים שהבאת לא רלוונטיים לשואל השאלה.
כי אם זה היה אחד מהסיבות, זה היה מצויין בגוף הדו"ח.
סביר להניח שזה איזור קנס מוגדל או משהו כזה. -
@משהקפלן כתב בבקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?:
כי אם זה היה אחד מהסיבות, זה היה מצויין בגוף הדו"ח.
האמת זה היה נשמע שאלה תאורתית
עניתי לו באותו אופן -
הדו''ח חוקי?הענין הוא לא רק הפרעה להולכי רגל, אלא שיהיה מעבר לכסא גלגלים שזה 1.2 מטר (אפילו שלא מכיר כסא בכזה רוחב).
-
@ITAMAR25 כתב בבקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?:
הדו''ח חוקי?הענין הוא לא רק הפרעה להולכי רגל, אלא שיהיה מעבר לכסא גלגלים שזה 1.2 מטר (אפילו שלא מכיר כסא בכזה רוחב).
אין שום איזכור בחוק כמה הרוחב צריך להיות.
כל פקח מחליט על דעת עצמו.
יש שמספק אותם מטר אחד, יש 1.10 ויש 1.30
כמו"כ כל שופט מחליט לפי ארוחת הבוקר של אותו היום...... -
כל פקח מחליט על דעת עצמו
ממש לא נכון, בדקתי את הענין הזה, אין לי את הזמן לבדוק עכשיו אבל אם יסתדר אני יבדוק
עריכה: מצאתי את זה https://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=1343336
ועד כמה שזכור לי בדוח שקיבלתי פעם היה גם כתוב את זה (חיפשתי במיוחד את הדוח ולא מצאתי) -
@ITAMAR25 כתב בבקשה לביטול דו"ח חניה בירושלים, יש סיכוי?:
כל פקח מחליט על דעת עצמו
ממש לא נכון, בדקתי את הענין הזה, אין לי את הזמן לבדוק עכשיו אבל אם יסתדר אני יבדוק
גם אם אתה צודק שיש בזה כללים בפועל בתמונה אף אחד לא שם מד סנטימטר... והפקח מחליט על דעת עצמו שזה מפריע למעבר והוא ראה אשה עם עגלה יורדת לכביש בגלל זה וכו' וכו'