נידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.
-
@Klonimoos כתב בנידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.:
אם אני מבין נכון, בעצם יש דגמים שיש הבדל ביניהם, כך שזה אולי לא רק נאייעס' טהור, נתייחס אליהם קצת יותר מכובד, אבל עדיין מעשית, כל חברה במקומה עומדת, עם אמינותה ובעיותיה.
ואם כנים הדברים, אולי כדאי לציין שם בשירשור, מה ממש אותה גברת בשינוי אדרת, ומה רק שיתו''פ חלקי או מלא...אכן כן, ציינתי כך בתחילת הנושא שם (כבקשה), והשתדלתי לפרט הידוע וזכור לי, שים לב שחלק שם עדיין 'בעריכה' כי לא התפניתי לסדר הכל, וגם לא הכל מסודר במוחי עדיין, בתוכנית...
-
יישר כח!!!
למעשה עדיין תמוה לי הדיורים של הזאב עם כבש... לא מצא טויוטה, שכ''כ חשוב לה תדמית האמינות עם מי להתחבר?? רק איתם?? פשוט תמוה!אני חושב שהתשובה נמצאת בשיקולי שיווק. רכבים מסחריים נרכשים ע"י חברות בע"מ שהם משתמשים ארבע שנים ומתקדמים קדימה. מכיוון שכך, השיקולים של הרוכשים הפוטנציאלים הם אמינות לתקופה הראשונית, צריכת דלק ופרקטיות. כך שהשיקול של שמירת הערך נשאר הרבה מאחור כשהוא טומן בחובו נזק מינורי של כ200-300 שח בחודש עבור החברה.
מכאן הבינה טויוטה שלא משתלם לה עליות מטורפות של פיתוח עם ריווח אפס מבחינה שיווקית.
במיוחד שלדגמים אלו יש אמינות מסויימת.
-
@מאיר כתב בנידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.:
אכן למסחריים הנ"ל יש שם של אמינות, אך טויוטה לא זרה לתחום, היה לה את ההייאס, הוא היה עד כדי כך גרוע? (אולי הם ראו איך במשטרת ישראל קרעו לה את הצורה, למי שזוכר, טרום עידן הסוואנות...).
לגבי האייגו, אני באמת חושב שהם מלאו משבצת שלטויוטה לא היתה גישה אליה (יאריס מינוס), מוצר זול וקטן. -
@לך-תדע לגבי האייגו זה הפוך המוצר ברובו טויוטה בשונה מהפרואייס.
כוונתך לתכנון, כן?
כי היצור עצמו מתבצע אצל האירופאים (השת"פ של הB-ZERO היה עם PSA, עוד מימיה כקבוצה קטנה וצרפתית בעיקר, טרום 2021).אגב האייס שווקה כמעט עשרים שנה! כלומר שאתה קונה רכב חדש שנראה מלפני 20 שנה... ומאז טויוטה התחברה עם סטלנטיס (סיטרואן, פיג'ו וכו') במיסחריות
לא הבנתי, ההייאס (HIACE), היא אירופאית?
זה דגם ותיק מ67 עד היום, הדור הנוכחי (6) הוא מ-2019.
בכל מקרה המסחריות האמורות הן (כיום) סטלנטיס עם סמל יפני, בשונה מההייאס שהיא יפנומטית טהורה (לא? מיוצרת ביפן, תאילנד וארגנטינה).
אגב, החיבור במסחריות עם טויוטה היה כבר ב2019, כך שגם זה עם PSA.דור 6:
דור 1:
-
@Klonimoos סוזוקי סווייס וטויוטה קורולה סטיישן
-
@לך-תדע כתב ברכבים בתחפושת - על רכבים זהים ממותגים שונים:
מיצובישי אאוטלנדר, דור 2 (II), יוצרה ע"י מיצובישי עצמה גם כסיטוראן סי-קרוזר (C-CROSSER), וגם כפיג'ו 4007 (2007-2014).
ככל הידוע רק הסמל שונה, וכמובן עיצוב החזית.
הסיטרואן שווקה בכמויות קטנות בארץ, הפיג'ו לא שווקה בארץ כלל.
אם אני לא טועה שמו לסיטרואן קפיצים אחרים כיאה לרכב אירופאי..
-
@הכל-בעז-ה פרסם גם ב https://rechavimzelaze.ovh/topic/1327/רכבים-בתחפושת-על-רכבים-זהים-עם-מותגים-שונים
-
אם אני לא טועה שמו לסיטרואן קפיצים אחרים כיאה לרכב אירופאי..
מהציטוטים דלקמן (על אף שאמינות כתבי הרכב באופן כללי לא מתעלה על עצמה, חושבני שבמקרה זה - יש מה לצטט, מותר לחלוק עלי...) ניתן להבין שזה לא ב'חומרה' אלא ב'תוכנה' (?!)...
תכל'ס, עד שלא נבדוק מקרוב - @לך-תדע מה באמת...מפרט המתלים קונבנציונאלי לגמרי – מלפנים תמוכות מקפרסון, קפיצי סליל ומוט מייצב. מאחור מתלה רב חיבורי עם קפיצי סליל ומוט מייצב. לכאורה – אאוטלנדר אחד לאחד, אבל הכיול כאן שונה במקצת, מעט רך יותר, והתוצאה בסך הכל טובה – ברור שלא דומה ל- C5, בטח שלא מתקרבת ל- DS ואפילו לא לדה-שבו... אבל גם אין כאן חבטות נוקשות בסגנון היפני המקורי
קרדיטסיטרואן C-קרוסר מיועד בעיקר לאנשים שמעוניינים להתבדל ולהיות יחודיים, או כאלה שרוצים את סמל סיטרואן בחרטום (הערת המעתיק: פחחח..., נוסף ע"ב דברי רבינו @קלונימוס), יחד עם כיול מתלים רך מעט יותר.
קרדיטלשאלת רבים: שמו המקורי של רבינו הגדול מרה"י קלונימוס שליט"א נסתר מעינינו לע"ע, כמוני (לא?) וכמו שמותיהם של כל חברי הפורום שבחרו (או בחרו בשבילם...) בשם ניק, כך הוא טבעו של עולם.
ומאחר ומסובב כל הסיבות סובב ששמו של רבינו הנ"ל ינקט בשפת לע"ז, ומאחר ולא הכל זוכים להבחין בין קלונימוס ללקסוס (שם אקראי בלבד), הרי שנרתמתי לתרגם את שמו ע"י כתיבתו בעברית. את הקישור לשמו עשיתי כקישור, כמובן.
וכאן הבן שואל, האם באופן זה קיבלת התרעה על איזכור שמך?
או ש'לינק' לא תופס מבחינה זו?
לגבי ההתרעה שלי, כבר איבדתי את הראש מרוב התרעות על עריכות בשרשור זה...
אם תרצה לחסל חשבונות איתי תוכל לאזכר אותי כך, ולא אקבל התרעה ע"כ, תגמולים אלי בבקשה...
אם תרצה שאמחק, אתה כבר יודע מה צריך לעשות, כן?ספוילר: כתוב זאת בספוילר בהמשך, לא יותר...
-
@לך-תדע כתב בנידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.:
כאלה שרוצים את סמל סיטרואן בחרטום
אהבתי!
כן, גם את ה'חרטום' נשמע f15...הרב @go-to-knowיישר כח על העריכה... אהבתי את 'חשיפת' שמי...
אגב, עשית קישור, או שיש לך 'פטנט' אחר?וכאן הבן שואל, האם באופן זה קיבלת התרעה על איזכור שמך?
א. על אבא לא שואלים שאלות!!
😉
ב. התשובה היא שלא קיבלתי התראה על איזכור שמי, כן קיבלתי ש @לך-תדע ערך פוסט...,
ג. הסברא נותנת שלא נקבל התראה, כי אין כזה ניק! ופוק חזי שיש 'אלי' בעברית ואנגלית ועוד....
ד. יכלת לבדוק לפי הספויילר דהכא ששיניתי את שימך.....
ה. הכל בסדר אל תמחק כלום.... ואתה יודע שאם יורדים שורה האימוג'י יושב טוב ולא נמרח...
והרב @טכנולוג אתה פשוט הזוי!!!! וכל מילה מיותרת!! @מאיר תיהיה רגוע, יש לנו גיבוי לכל מילה בפורום, על כל צרה שלא תבא ח''ו.... ואגב, אחלה צ'אט הקמנו.... ודו''ק.👑👑
-
הרב
@go-to-know
יישר כח על העריכה... אהבתי את 'חשיפת' שמי...זה כבר היה כאן
-
אני מנסה להבין את הקשר ההזוי הזה בן טיוטה מספר אחד באמינות, לבין פיגו' וסיטרואן, שאפי' לא מדרגים אותם, ואם אתה רק מתקרב למוסכים איתם כמעט זורקים אותך מכל המדרגות, ואפי' בפורום שלנו כבר כמה נכוו ברותחין שרק העלו אותם על דעתם.
אתמהה!!כשהם התחילו הם הפרויקט של האייגו באמת דאגו שיצא סיטרואן עם אמינות של טויוטה ולא להיפך. אבל בהמשך עם הברלינגו והג'מפי מדובר לכאו' בהדבקת סמל טויוטה על רכבי סיטרואן על כל חולאיהם כשהשיא זה טויטה פרואייס סיטי עם המנוע 1.2 טורבו המקולל עם הרצועה הטבולה של סיטרואן. מצטרף לתמיהתך.
-
@הכל-בעז-ה כתב בנידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.:
חייב לציין שזה מעט מפתיע!
יש (כלומר, אמור להיות) מינימום של כבוד (לא כמו במאפיה, שמינית שבשמינית...), העתקת במבחן? נו שוין... לפחות תשנה את השם בראש המבחן.
כלומר, קצת משחק עם העיצוב לא ישנה יותר מדי בעלויות אבל יצור בידול... -
@זלמן כתב בנידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.:
כשהשיא זה טויטה פרואייס סיטי עם המנוע 1.2 טורבו המקולל עם הרצועה הטבולה של סיטרואן
זה קיים גם ברכבים יפניים עיין כאן https://thecar.co.il/המנועים-הדפוקים-של-הונדה-אחד-מכל-חמישה/
אם אתה קצת מכיר אתה כנראה יודע שמדובר במנוע חזק עוצמתי וחסכוני אלא שיש בו תקלה מובנית שגורמת להרס המנוע והשאלה היא האם היבואן לוקח אחריות ומתקן או לא וחלק מהבעיה בסיטרואן היא שהיבואן לא מודה בכשל ומגלגל את האחריות על הלקוח שלטענתו לא טיפל כראוי הבנתי שבטויוטה ההתנהלות שונה ומחליפים לשרשרת או משהו בסגנון -
@זלמן כתב בנידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.:
אבל בהמשך עם הברלינגו והג'מפי מדובר לכאו' בהדבקת סמל טויוטה על רכבי סיטרואן על כל חולאיהם כשהשיא זה טויטה פרואייס סיטי עם המנוע 1.2 טורבו המקולל עם הרצועה הטבולה של סיטרואן. מצטרף לתמיהתך.
יכול להיות שהתשובה נמצאת בעצם בשאלה.. טויוטה אומרת: הרי כולם יודעים ורואים שזה סיטרואן והתחלואים שלה, ולא יבואו בטענות... בנוסף יש את השיקול שכתבתי שרוב הקונים הפוטנציאלים של המסחריות הם חברות בע"מ שמקבלות החזרי מס ומוכרים אחרי 4 שנים כך שמסחרית אמינה ויקרה לא מעניינת אותם...
יש (כלומר, אמור להיות) מינימום של כבוד (לא כמו במאפיה, שמינית שבשמינית...), העתקת במבחן? נו שוין... לפחות תשנה את השם בראש המבחן.
כלומר, קצת משחק עם העיצוב לא ישנה יותר מדי בעלויות אבל יצור בידול...אתה בהחלט צודק אבל זה עניין של מנטליות. במדינות העולם, שיתוף הפעולה מתקבל בברכה ולא רואים בזה כ"כ חיסרון. פה בארץ כפי שאמרת לא נשמע טוב. והן אמת, שגם הסוזוקי ההיא וגם המאזדה 2 שהבאתי לא שווקו פה באופן ישיר אלא ע"י היבוא המקביל..
-
@הכל-בעז-ה כתב בנידונים על רכבים זהים עם מותג שונה.:
כלומר, קצת משחק עם העיצוב לא ישנה יותר מדי בעלויות אבל יצור בידול...כן עושים את זה כדי לעמוד בתקנות זיהום אוויר של האיחוד האירופי
כל יצרן צריך לייצר מספר מסויים של רכבים היברידיים
יצרן שלא מצליח כמו סוזוקי ומאזדה קונה רכבים מחברה אחרת ומשווק תחת המותג שלו
לכן אין להם שום עניין לשנות את העיצוב של הרכב -
אני מנסה להבין את הקשר ההזוי הזה בן טיוטה מספר אחד באמינות, לבין פיגו' וסיטרואן
התמהה שבעתיים שהרי יש לטויוטה מגוון עצום של וואנים מייצור עצמי 1. הhiace המפורסמת והסופר אמינה עדיין מיוצרת 2. granace סוג של הייאס מרווח ויוקרתי יותר 3. alprhard ואן גדול ויוקרתי עם תועפות של ניקל ועיצוב מצועצע 4. esquire עוד סוג של מפואר 5. voxy מעט קטנה יותר 6. noah ווקסי מפוארת 7. לקסוס LMשנראה לי לאחרונה משווקת בישראל שהיא סוג של אחות של האלפראד ,
המסקנה שלי בעניין הזה [ללא ראיות והשאלה יותר טובה מהתשובה ] שעיקר פעילותה של טויוטה היא ביפן , סין , אמריקה ומדינות מתפתחות אך באירופה הנוככחות שלהם דלה ואפילו לקסוס כבר סיימה שם את הפעילות ולכן יש ביניהם שיתופי פעולה עבור השוק האירופי בלבד ששם כידוע איכשהו מסתדרים עם הרכבים הצרפתים ,
נוו ואיך זה קשור אלינו ? התשובה מורכבת משתי חלקים א. בישראל ניתן לשווק רכבים גם בעלי תקינה אירפאית וגם בעלי תקינה אמריאית אך לא רכבים ללא אחד מהתקנים האלו ב. בישראל המס והמעם על רכבים הוא מטורף ועדיין משתנה מעט בהתאם להסכמי הסחר עם מדינת המקור ועם רמת זיהום האוויר ,
מעתה חלק מהוואנים האלו לא עובר תקינה אמריקאית או אירופאית ומיועד ליפן בלבד ולא יכול להגיע לפה וחלק נוסף הוא כזה שלא שווה להביא לפה כלכלית מכייון שעלות הייצור פלוס השילוח והמס יצא גבוה מידי