-
@aiib כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
@EBA מחשב גיר [אם בכלל יש ברכב שנתון 2002 שלי...] עובד כשהרכב כבוי?!
דבר ראשון יש.
דבר שני סתם אמרתי דוגמא, יכולות להיות עוד הרבה תקלות [למשל אם חלון היה חצי פתוח, וכשאתה מנתק את המצבר הוא מתאפס וחושב שהוא סגור לגמרי, וכעת המנוע שלו ימשיך לפעול גם אחרי הפתיחה, והוא ייתקע או ילך המנוע. [אה, אצלך זה בטח חלון ידני חח]
ולמשל - הידעת שבחלק מהרכבים יש חיישן מסוים שעובד בטמפרטורה מסוימת, ואם הוא מתקרר מהר מדי הוא מתקלקל, לכן יש לו גוף חימום קטנטן שדואג שהוא יתקרר לאט לאט? אם תנתק את המצבר הדבר הזה יפסיק לעבוד, וזה יכול להתקלקל, ובסוף אפשר להגיע להחלפת ממיר על שטות כזו.
גם הכיול של המצערת יכול להתאפס, ועוד ועוד
בקיצור, לא מנתקים מצבר עד שכלו כל הקיצין [הפעם היחידה שבתור מתנדב בידידים ניתקתי מצבר, היא כשנדפק משהו בצופר, והוא החריד את כל השכונה בשלוש בלילה בצפירות אימה, ולא עזר לנתק שום פיוז ושום חוט...] -
@EBA כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
בקיצור, לא מנתקים מצבר עד שכלו כל הקיצין
מה עושים המוסכים בשביל למנוע את כל הבעיות הנ"ל
הרי מחליפים מצבר ברכב כל כמה שנים -
@ראובן-שבתי כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
מה עושים המוסכים בשביל למנוע את כל הבעיות הנ"ל
הרי מחליפים מצבר ברכב כל כמה שניםשאלה טובה, גם אני שאלתי את זה בזמנו.
התשובה היא שמוסך רציני מחבר גיבוי שיתן חשמל בעת ההחלפה, ומוסך לא רציני מהמר שלא יקרה כלום, או שיקרו בעיות אחר כך ואתה לא תקשר שזה קשור אליו, והוא רק ירוויח... -
@ראובן-שבתי הרי במציאות אתה הולך למוסך להחליף מצבר בגלל שנגמר לך זאת אומרת שגם ככה האוטו נכבה בגלל שלא היה לו חשמל אבל לא עושים את זה באופן יזום
-
@אליהו כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
נו. זה תלוי עד כמה המצבר שלך נגמר.
מזתומרת? אתה הולך להחליף אותו כשהוא לא מניע, לא כשהוא נגמר יותר מזה.
ואז בדרך כלל יש בו עוד קצת חשמל.
ואין הכי נמי, אני לא אומר שזה לא קורה, וגם אנחנו רואים שאנשים חסרי ידע מנתקים את המצבר להנאתם כל שני וחמישי, אבל זה ממש לא כדאי. זה הכל. -
@מיישה כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
@Mazda כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
אולי במקום לפתוח גמ"ח תכתבו איך עושים את זה?
לי יש גם סורק obd מעלי ב10 ש"ח אבל אני לא כזה בקי בנבכי האפליקציה שכמובן אינה כתובה בלשון הקודש (אני משתמש בobd mary) אבל הצלחתי לסרוק קוד תקלה ולראות עוד מלא נתונים מעניינים...
האם צריך בשביל זה גרסת פרימיום בתשלום?🤔יש אפליקצייה מושלמת בשם info car
מאד קלה, ניתן למחוק בה תקלות בקלות.
שמא יואיל כבודו להעלות לכאן או לפלטפורמת שיתוף כלשהי את קובץ האפליקציה בה הינו משתמש?
הורדתי מהקישור שהבאת לי וביקשתי שיכלו את זה לחנות נטפרי ובשתיהם האפליקציה קרסה
תזכה למצוות ולראות בביאת גואל בב"א! -
לי יש גם סורק obd מעלי ב10 ש"ח אבל אני לא כזה בקי בנבכי האפליקציה שכמובן אינה כתובה בלשון הקודש (אני משתמש בobd mary) אבל הצלחתי לסרוק קוד תקלה ולראות עוד מלא נתונים מעניינים...
איזה תקלות היא יכולה לאתר?
ואיפה קונים את החלק שמתחבר לרכב עצמו? -
@צבי-ש כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
איזה תקלות היא יכולה לאתר?
ואיפה קונים את החלק שמתחבר לרכב עצמו?כל תקלה שמחשב הרכב יודע עליה.
וקונים בעעליאקספרס. -
המלצתי למי שרוצה לקנות מכשיר או בי די טוב ולא יקר זה אתר שמסביר איך לבחור obd טוב https://priusapp.com/obd.html
ניתן למצוא אותו באלי אקספרס בקישור הזה
https://a.aliexpress.com/_okZiIN4
מי שצריך עזרה יכול לפנות אליי -
@אליהו כתב בגמ"ח כיבוי נורה לטסט:
אקספרס בקישור הזה
על המכשיר זה לא אותו כיתוב כמו המכשיר שהוא מביא אליו קישור באמאזון
עריכה: עכשיו אני רואה שהוא מביא קישור לכמה מכשירים במחירים שונים מה ההבדלים בגדול?
ומה שהוא עושה עליו איקס זה לא איכותי או שזה גם יכול להרוס את הרכב? -
ומה שהוא עושה עליו איקס זה לא איכותי או שזה גם יכול להרוס עת הרכב?
על מה שהוא עושה איקס זה אומר שהוא לא יודע להכנס למערכות מסוימות של הרכב כך שאם אתה תזמין את הכחול עם הקומה אחת אתה לדוגמה לא תוכל להתחבר לנתונים של הבטריה בהיברידיות של טויוטה.
לי יש גם את המכשיר הזה שעולה לי כמה אלפי שקלים אבל הוא קורא את כל הבעיות שאתה לא רוצה שיופיעו
(יצא לי לבדוק רכב אוריס 2018 עם 59 שורות 😅)לגבי להרוס הוא לא יכול אבל פעם כשחיברתי איזה מכשיר שקיבלתי כאילו במתנה ביחד עם מולטימדיה הוא הדליק לי את המנורות ברכב(פריוס 2) אבל כשהוצאתי אותו לאחר כיבוי והדלקה של הרכב הכל כבה.