התקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013
-
@נייטרון-חפשי כתב בהתקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013:
@זלמן
לא חשבתי שיש צורך להסביר את זה אבל כל הוזזה של החוטים עלולה לגרום תקלות וכ"ש אם אתה משאיר את הכרית מחוברת (אגב כשכתבתיהחשמלאי שלי כשנגע בחשמל של כרית אוויר
התכוונתי כפשוטו ממש כשהוא רק התחיל לפתוח מתחת להגה.....).
ובכלל, אם אתה רוצה לחלק ולומר דאין ראיה לאסור אז מצאת סברא טובה אבל אם אתה רוצה לדעת האם יש סיכון ואפילו קלוש אז עליך לדעת דאפשר דאין לחלק והיא היא
וכמו שכתבתי:תעשה את השיקול שלך בעניין השתדלות/ביטחון, אבל קודם תכיר את המציאות.
@טכנולוג
גם אני עשיתי את זה ולא קרה כלום וגם עוד 10000 אנשים ולכן אם אתה לא חושש אף אחד לא אמר שאתה לוקח סיכון, אבל אם אתה רוצה לדעת האם יש באמת חשש אפילו רחוק או שזה סתם פייק אז כתבו לך פה 2 אנשים שפגשו דבר כזה, ואת הסברא ההגיונית שלך גם אני חשבתי אבל כיוון ששמעתי שבכל מקום אומרים לנתק מצבר אז הלכתי לברר ושאלתי את החשמלאי והנה תשובתו לפניך.לא פגשו שנפתח ממכה. אתה מדבר על להכיר את המציאות תקרא טוב מה טענתי ותראה שלא ענית על זה בכלל.
ואני חושב שסיימתי את מה שיש לי לתרום בנושא זה. -
@זלמן מצטער, לא באתי להתריס או משהו...
אבל אחרי ששמעתי לעצתך וקראתי שוב טוב מה שכתבת:
שאלת:שמעת פעם על כרית שהתפוצצה למישהו בעקבות הזזה או נפילה?
עניתי:
החשמלאי שלי כשנגע בחשמל של כרית אוויר
חילקת:
שניכם מדברים על סיכון לפתיחת הכרית בהתעסקות עם החשמל שלה/ניתוק שלה. בדיוק לכן אני מעדיף לא להתעסק עם ניתוק של הקונקטור של הכרית אלא להשאיר אותה מחוברת ומונחת מלמעלה.
דחיתי:
כל הוזזה של החוטים עלולה לגרום תקלות וכ"ש אם אתה משאיר את הכרית מחוברת
והטעם בזה פשוט שאם לא ניתקת את החוט והכרית נפלה אז החיווט עלול להנזק
עכשיו אתה כותב:
לא פגשו שנפתח ממכה
לא הבנתי על מה ממה שכתבתי אתה מגיב כי אני לא כתבתי נפתח ממכה
וגם:
תקרא טוב מה טענתי ותראה שלא ענית על זה בכלל.
אולי תחכים אותי איפה אני טועה בסיכום הכ"כ פשוט הזה
ובאמת הסיבה שזה איכפת לי היא כי יש בזה סיכון וכשכתבתי להכיר את המציאות לא באתי לרדת עליך חלילה אלא לומר שהסקת המסקנות שלך לשלול סיכון בגלל שלא שמעת על כזה מקרה מקורה בטעות כי היו מקרים אם כי נדירים (גם אני פתחתי יותר מפעם אחת בלי לנתק מצבר) וכמו שבמקרה שכתבתי לא העלית על דעתך שיש סיכון ייתכן גם שהחילוק שלך לא יהיה בר תוקף וזה דבר שקשה לברר כי כו"ע מודו שזה נדיר.
אגב, כל מוסכניק יודע כלל בטיחות בסיסי שלא נכנסים מתחת לג'ק (ואני מאמין שכל מוסכניק בכל זאת עושה את זה לפעמים) ואני לא שמעתי מעולם על ג'ק עגלה של פנצ'ריות שכשל בפתאומיות.
-
@אני-אני-אני כתב בהתקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013:
@נייטרון-חפשי
אגב בענין המקרה שלך זה רק להחליף את הכרית אויר ולאפס נורה או שזה יותר מזה?אם אתה מדבר על המקרה של החשמלאי שלי אז כן
-
@נייטרון-חפשי דבר אחד הצלחת לשכנע אותי בהודעה הארוכה שלך שאתה לא סתם מתנצח כדי להיות צודק אלא באמת רוצה לדון ע"ז.
דא עקא שאין לי יכולת לנהל דיון בכזה פירוט כמו שאתה עושה ובטח שלא על זוטות של ההבדל הבאמת קטן בין גישתי לגישתך מה סיכון יותר קטנטן..
אז רק בקצרה: לנתק מצבר תמיד טוב (למעט רכבים מסויימים שזה מאפס במחשב דברים שעלולים ליצור בעיות ולפי הספר אפילו החלפת מצבר עושים עם מצבר שלישי שמחובר כל הזמן). השאלה כמה זה נצרך ולזה התייחסתי והסברתי.
ובעיקר טענתי שאני יותר חושש לנתק כרית ולחבר שמא לא אחבר כהוגן. מאשר שמא תיפול הכרית ותיפתח שמבחינה טכנית זה רחוק ביותר כמו שהסברתי.
מקווה בשביל כולם שלעולם לא ניווכח מי צודק ומה באמת סיכון אמיתי..שא ברכה
-
@אני-אני-אני
אני מחפש מדריך לטויוטה ורסו 2018 שם התצורה של הכרית אוויר שונה ממה שבמדריך
תודה רבה -
@ישראל10 כתב בהתקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013:
יש מישהו באיזור הצפון שמסכים לעשות את העבודה בתשלום? [קורולה 2009]?
אולי @נייטרון-חפשי הוא מהצפון.. דבר איתו מקצוען אמיתי
-
@צילפינגים כתב בהתקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013:
אולי @נייטרון-חפשי הוא מהצפון
מסכים!
@צילפינגים כתב בהתקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013:
דבר איתו מקצוען אמיתי
גם!
-
שלום לכולם!
סליחה על ההקפצה של הנושא.
מעוניין לדעת האם אני יכול להתקין גם ברכב שלי (טויוטה קורולה 2011 דגם GLI), בנוסף אני רוצה גם להתקין כפתורים לשליטה מההגה, (כרגע יש רק בצד שמאל של ההגה ואני מעוניין להחליף אותם ולשים בשני הצדדים). פתחתי את שני המכסים מפלסטיק שבצידי ההגה ולא ראיתי שם שום ברגי כוכב (טורקס).
יש למישהו מושג אולי איך אני יכול לפתוח את ההגה?
(יכול להיות שזה מחובר אולי עם שני קפיצים בשני הצדדים?)
תודה רבה. -
@avi-0 כתב בהתקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013:
פתחתי את שני המכסים מפלסטיק שבצידי ההגה ולא ראיתי שם שום ברגי כוכב
יכול להיות שזה מחובר אולי עם שני קפיצים בשני הצדדים? -
@נייטרון-חפשי איך פותחים את הקפיצים?
ע"י דחיפה כלפי פנים? -
@avi-0 כתב בהתקנת בקרת שיוט טויוטה קורולה 2008 - 2013:
@נייטרון-חפשי איך פותחים את הקפיצים?
ע"י דחיפה כלפי פנים?כן! עם מברג פס בניצב.
-
רציתי להודות ל @אני-אני-אני על המדריך המתומצת והמועיל וכן ל @נייטרון-חפשי על העזרה בהתקנה.
ב"ה התקנתי עכשיו לפי כל ההדרכות ויצא מצוין..... תודה רבה
ובהזדמנות זו להודות גם ל @מאיר על כל היוזמה המבורכת בהקמת הפורום המוצלח והמשודרג.
יתן ה' ויתמלאו כל משאלות לבכם לטובה, ותראו ברכה בכל מעשה ידכם. אמן -
@אני-אני-אני כן, ב"ה הכל יצא מצוין.
תודה רבה -
המדריך שלך ממש מדויק. אבל אולי הייתי מציע שתערוך את המדריך ותוסיף שם שישנם רכבים שבמקום ברגי טורקס יש קפיצים (2 מוטות ברזל זעירים) בשביל שלהבא אם מישהו ירצה לעשות לפי המדריך שלא יהיו לו שאלות נוספות..
ואציין שלקח לי ממש דקות ספורות לסיים הכל אודות למדריך המעולה.
ושוב תודה רבה