תקלה במזגן - דהייטסו סיריון
-
שלום רב,
יש לי דהייסטו סיריון ,והמזגן על קירור לא עובד טוב, כמו שאפרט.
בתחילה כשאני מדליק את המזגן זה מוציא קור ממש חזק, אבל כמעט כל נסיעה אחרי שהרכב מתאמץ כמו עליה ארוכה וכדו’ פתאום מוציא אוויר פושר ולח כזה… הרבה פעמים זה קורה גם סתם באמצע נסיעה. (מה שכן נ"ל שזה קורה יותר בימים חמים בשעות הצהריים בשיא החום)
לפעמים אחרי כמה דקות המזגן חוזר מעצמו לקרר (עד לפעם הבאה…) לפעמים לוקח הרבה זמן עד שזה מקרר שוב ולפעמים אני צריך לכבות אותו לגמרי ואז להפעיל חזרה כדי שיקרר שוב.
מלאתי גז לאחרונה אבל זה לא עזר.
האם לאחד מחברי הפורום המומחים יש אולי כיוון מה התקלה?
חשבתי כבר להחליף מדחס, אבל אולי בכלל זה בעיה ברכיב אחר והתיקון הרבה יותר זול.
אודה מאד לתגובות המומחים פה!
@יצחק-רשטונ @YKingsmart @גיל -
שלום רב,
יש לי דהייסטו סיריון ,והמזגן על קירור לא עובד טוב, כמו שאפרט.
בתחילה כשאני מדליק את המזגן זה מוציא קור ממש חזק, אבל כמעט כל נסיעה אחרי שהרכב מתאמץ כמו עליה ארוכה וכדו’ פתאום מוציא אוויר פושר ולח כזה… הרבה פעמים זה קורה גם סתם באמצע נסיעה. (מה שכן נ"ל שזה קורה יותר בימים חמים בשעות הצהריים בשיא החום)
לפעמים אחרי כמה דקות המזגן חוזר מעצמו לקרר (עד לפעם הבאה…) לפעמים לוקח הרבה זמן עד שזה מקרר שוב ולפעמים אני צריך לכבות אותו לגמרי ואז להפעיל חזרה כדי שיקרר שוב.
מלאתי גז לאחרונה אבל זה לא עזר.
האם לאחד מחברי הפורום המומחים יש אולי כיוון מה התקלה?
חשבתי כבר להחליף מדחס, אבל אולי בכלל זה בעיה ברכיב אחר והתיקון הרבה יותר זול.
אודה מאד לתגובות המומחים פה!
@יצחק-רשטונ @YKingsmart @גיל@Avi-2
דווקא לא הייתי ממהר להחליף מדחס. אם בתחילת הנסיעה המזגן מקרר חזק, סימן שהמדחס לפחות יודע לעבוד.
זה נשמע יותר כמו תקלה שמופיעה כשהמערכת מתחממת. הייתי מתחיל מבדיקה של המאוורר, לראות שהוא עובד כמו שצריך גם כשהמזגן מפסיק לקרר. כדאי גם לבדוק אם באותו רגע המדחס מתנתק, ולחבר שעוני לחץ כדי לראות מה קורה במערכת בזמן התקלה.
רק אחרי אבחון כזה הייתי בכלל חושב על החלפת מדחס. חבל להוציא סכום כזה סתם אם הבעיה נמצאת במקום אחר. -
@Avi-2
דווקא לא הייתי ממהר להחליף מדחס. אם בתחילת הנסיעה המזגן מקרר חזק, סימן שהמדחס לפחות יודע לעבוד.
זה נשמע יותר כמו תקלה שמופיעה כשהמערכת מתחממת. הייתי מתחיל מבדיקה של המאוורר, לראות שהוא עובד כמו שצריך גם כשהמזגן מפסיק לקרר. כדאי גם לבדוק אם באותו רגע המדחס מתנתק, ולחבר שעוני לחץ כדי לראות מה קורה במערכת בזמן התקלה.
רק אחרי אבחון כזה הייתי בכלל חושב על החלפת מדחס. חבל להוציא סכום כזה סתם אם הבעיה נמצאת במקום אחר.@גיל כתב בתקלה במזגן - דהייטסו סיריון:
@Avi-2
רק אחרי אבחון כזה הייתי בכלל חושב על החלפת מדחס. חבל להוציא סכום כזה סתם אם הבעיה נמצאת במקום אחר.תודה,
הבעיה היא שהתקלה מתרחשת תוך כדי נסיעה, כך שאין אפשרות לערוך שום בדיקה בזמן אמת.