האם הנסיעה בכביש 6 צפון/חוצה צפון משתלמת בהשוואה לכביש 2?
-
שלום לכולם,
אשמח לשמוע מהניסיון של חברי הפורום על כדאיות הנסיעה מהמרכז לצפון דרך כביש 6 וכביש 6 חוצה צפון, בהשוואה לחלופות החינמיות כמו כביש 2.מהן מהירויות הנסיעה והזרימה בפועל במקטעים הללו בשעות השונות ובמיוחד בשעות אחה"צ שגם כביש 6 עמוס?
האם לדעתכם חיסכון הזמן אכן משמעותי ומצדיק את עלויות האגרה?
תודה מראש למגיבים!
-
בוודאי שכביש 6 שווה את המחיר, בפרט אם יש לך מנוי פסקל.
אינו דומה הנסיעה בכביש 6 שאתה יכול להרביץ מהירות וכמעט אין משטרות, לכביש 2 שכל כמה קילמוטרים אתה צריך להאט או איזה נתיב שנהיה צר.
לגבי 6 חוצה צפון אני כמעט לא נוסע שמה, א. זה לא מאריך הרבה, ב. לא מצליח לעשות מנוי, ואף פעם לא קיבלתי חשבונית, ומפחד שיום אחד ישלחו לי חשבונית כל כמה עשרות שקלים תוספות וריביות. -
אינו דומה הנסיעה בכביש 6 שאתה יכול להרביץ מהירות וכמעט אין משטרות, לכביש 2 שכל כמה קילמוטרים אתה צריך להאט או איזה נתיב שנהיה צר.
לגבי 6 חוצה צפון אני כמעט לא נוסע שמה, א. זה לא מאריך הרבה, ב. לא מצליח לעשות מנוי, ואף פעם לא קיבלתי חשבונית, ומפחד שיום אחד ישלחו לי חשבונית כל כמה עשרות שקלים תוספות וריביות.@פריוס-אפור כתב בהאם הנסיעה בכביש 6 צפון/חוצה צפון משתלמת בהשוואה לכביש 2?:
צודק לא חשבתי על זה, שאין מצלמות מהירות ולרוב גם משטרות.
השאלה העיקרית שלי הייתה כמה זמן ההפרש נסיעה ביניהם? -
@אליהו-התח כתב בהאם הנסיעה בכביש 6 צפון/חוצה צפון משתלמת בהשוואה לכביש 2?:
השאלה העיקרית שלי הייתה כמה זמן ההפרש נסיעה ביניהם?
“ביינתים אני לא מכיר את כל הפקקים לאורך כל היום, כדאי שתפתח וויז ותחליט האם שווה לך להשקיע כמה שקלים בשביל קצת יותר מהר ואיכות נסיעה פי אלף…”
-
שלום לכולם,
אשמח לשמוע מהניסיון של חברי הפורום על כדאיות הנסיעה מהמרכז לצפון דרך כביש 6 וכביש 6 חוצה צפון, בהשוואה לחלופות החינמיות כמו כביש 2.מהן מהירויות הנסיעה והזרימה בפועל במקטעים הללו בשעות השונות ובמיוחד בשעות אחה"צ שגם כביש 6 עמוס?
תודה מראש למגיבים!
@אליהו-התח מעפולה זה מתחיל בפער של 20 דק’ ביום אבל אחרי שאתה עולה ל 6 הפער הולך ומצטמצם לא משהו ששוה 50 ש"ח הלו"ש
אני די בקביעות מוותר על התענוג -
יוצא לי לנסוע לא מעט מהמרכז לצפון (ואיני מדבר על עפולה אלא על הצפון הרחוק יותר)
וכשאני פותח את הוויז לא תמיד ההפרשים שהוא מציע כאלו גדולים, ומצד שני איני אוהב פקקים ולפעמים מעדיף כן את כביש 6 על אף ההפרש הקצר, לכן מעניין אותי@אליהו-התח זה היה דוגמא לפער לא גדול שהולך ומצטמצם
-
@אליהו-התח זה היה דוגמא לפער לא גדול שהולך ומצטמצם
-
מאד תלוי מתי נוסעים ולאיפה נוסעים כי למשל בלילה לבני ברק אין שום סיבה לקחת כביש 6 כי כל ההפרש הוא בסה"כ כמה דקות בודדות מנסיון וכביש 2 הוא ג"כ כביש מהיר ללא מחלפים {זה נכון שיש בו 2 מצלמות מהירות וכו’} אבל למשל לירושלים את הדרך בעוד לפחות 20 דקות כי כידוע ירושלים נמצאת במזרח וכביש 2 במערב וזה גם הרבה יותר ארוך בקילומטרים וזה עולה יותר דלק ומימלא זה כבר לא כ"כ נפק"מ
אך במהלך היום {בשעות הצהרים} אין ספק שכביש 6 עדיף בכל מצב פשוט כביש 2 פקוק באופן מיוחד בשעות הללו… {וגם אז -
@TCRVO לא הבנתי ב100% את תשובתך.
אתה אומר שבנסיעה לעפולה הפער הוא 20 דקות מה שאומר שלצפון הרחוק זה יכול להיות חצי שעה ויותר אז זה כבר בהחלט שווה@אליהו-התח כתב בהאם הנסיעה בכביש 6 צפון/חוצה צפון משתלמת בהשוואה לכביש 2?:
אתה אומר שבנסיעה לעפולה הפער הוא 20 דקות מה שאומר שלצפון הרחוק זה יכול להיות חצי שעה ויותר אז זה כבר בהחלט שווהכתבת שהוויז לא מציג לך הפרשים גדולים
אז לכן הדוג’ שלי של הפרש לא גדול שהולך ומצטמצם הוא דוגמא מצוינת
כי בסוף אתה גם עובר במקטעים שאני עובר וכנראה שגם לך הפער יצטמצם -
אתה אומר שבנסיעה לעפולה הפער הוא 20 דקות מה שאומר שלצפון הרחוק זה יכול להיות חצי שעה ויותר אז זה כבר בהחלט שווהכתבת שהוויז לא מציג לך הפרשים גדולים
אז לכן הדוג’ שלי של הפרש לא גדול שהולך ומצטמצם הוא דוגמא מצוינת
כי בסוף אתה גם עובר במקטעים שאני עובר וכנראה שגם לך הפער יצטמצם -
יוצא לי לנסוע הרבה שבתות לצפון וכביש 6 חוסך לפחות חצי שעה ובימי שישי אפילו יותר ואפילו שמבחינת ק"מ לפעמים זה יותר ארוך
אבל במוצ"ש ובלילות אין כמעט הבדל וחבל על הכסף
וחוצה צפון חוסך אולי שתי דקות אבל זה עולה 4 ש"ח ודרך יוקנעם זה קצת מעצבן כי יש שם שלוש או ארבע רמזורים -
יוצא לי לנסוע הרבה שבתות לצפון וכביש 6 חוסך לפחות חצי שעה ובימי שישי אפילו יותר ואפילו שמבחינת ק"מ לפעמים זה יותר ארוך
וחוצה צפון חוסך אולי שתי דקות אבל זה עולה 4 ש"ח ודרך יוקנעם זה קצת מעצבן כי יש שם שלוש או ארבע רמזורים@אליהו-התח צריך לחשב:
שנסיעה דרך כביש 2 היא יותר ארוכה בקילומטרים וממילא גם בדלק ולפעמים זה גורם שהפער יצטמצם, וכמובן שזה תלוי בשעות העומס או לא, צריך כל פעם לבדוק אם זה שווה -
@TCRVO למה כוונתך הפרש לא גדול שהולך ומצטמצם?
מתחיל ברבע שעה עשרים דק’ ונגמר במקרה הטוב בעשר דק’
אני מדבר כמובן על שעות העומס -
שלום לכולם,
תודה מראש למגיבים!
@אליהו-התח כדאיות נוספת היא שבכביש 6 אין רמזורים
ומי שנוסע מהצפון לדרום יש לו עשרות רמזורים (משתנה אם הנסיעה בכביש 2 או 4 אבל בכל אופן בסוף צריך לעלות על 4 ומאשדוד עד נתיבות יש באזור ה-30 רמזורים) שכל פעם מצריכים תאוצה מחדש שזה יותר דלקלא שההוצאה של הדלק כל כך גדולה שההשקעה על כביש 6 בהכרח תכסה את זה
אבל כדאי להכניס זאת לסל השיקולים ובפרט בשעות העמוסות שאז כביש 6 יכול בהחלט לחסוך בכסף (בתקווה ובתפילה שלא תמצא את עצמך משלם לכביש 6 על הפקק הכל כך נחמד שנתקעת בו) -
לגבי 6 חוצה צפון אני כמעט לא נוסע שמה, א. זה לא מאריך הרבה, ב. לא מצליח לעשות מנוי, ואף פעם לא קיבלתי חשבונית, ומפחד שיום אחד ישלחו לי חשבונית כל כמה עשרות שקלים תוספות וריביות.@פריוס-אפור כתב בהאם הנסיעה בכביש 6 צפון/חוצה צפון משתלמת בהשוואה לכביש 2?:
לא מצליח לעשות מנוי,
יתכן והאשראי ע’‘ש אשתך
תפתח חשבון על שמה עם ת’'ז שלה ויסתדר -
וחוצה צפון חוסך אולי שתי דקות אבל זה עולה 4 ש"ח ודרך יוקנעם זה קצת מעצבן כי יש שם שלוש או ארבע רמזורים@ש.נ כתב בהאם הנסיעה בכביש 6 צפון/חוצה צפון משתלמת בהשוואה לכביש 2?:
וחוצה צפון חוסך אולי שתי דקות אבל זה עולה 4 ש"ח
4 ש"ח לשתי דקות = 120 ש"ח לשעה!
המנהרה של יקנעם בד"כ חוסכת פחות מחצי דקה, המקסימום הוא 2 דקות (לפעמים זה נראה יותר בוויז רק בגלל שהשינוי מסלול גורם לו לחשב מחדש ואז הוא מתעדכן מחדש), אני אף פעם לא נוסע משם אבל כדאי לעשות מנוי כי ללא מנוי זה יקר בפער.
-
כשאני נוסע לגוש דן (ב"ב) אני לא נוסע בכביש 6
כשאני נוסע לי-ם/אלעד/חריש/ק"ס אז בד"כ כן.
השיקולים שלי הם:- זמן, בממוצע החיסכון בנסיעה לב"ב הוא 15 דק’, לי-ם 25, ואני לא מדבר על שעות עומס כי אני לא מכיר כ"כ.
- דלק, מצד אחד הנסיעה ב6 חוסכת ק"מ (לב"ב פחות משמעותי) ועצירות-האצות, אבל מצד שני אם כביש 6 גורם לך ליסוע על 160 קמ"ש הלך החיסכון.
- נוחות, אמנם חיסכון של 35 ש"ח תוך 25 דק’ הוא כ85 ש"ח-שעה והייתי מוכן לקחת עבודה קלה במחיר כזה, אבל מצד שני כשיש לך שעתיים ויותר נסיעה מגיע לפעמים שלב שתוספת של כל דקה היא סיוט ואתה מוכן לשלם כל מחיר כדי לחסוך אותם.