חיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?
-
@מנוע-אלפיים-טורבו כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
@מאיר כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
אתה צודק אבל זה עניין של הרע במיעוטו כי לסחוב 1.8 טון עם מנוע בנזין קר שהשמן עדיין לא התפזר בחוריו וסדקיו ולנסוע על 50-60 קמ"ש זה ממש חורבן.
רק מזכיר שהמנוע בנזין הוא 1500 סמ"ק (1800 בחלק מהדגמים) עם 76 כ"ס
לעומת מנוע חשמלי קטן משמעותית עם 40 כ"סובכ"ז מנוע דלק עובד בצורה אחרת ובלי שמן מפוזר בכל חדרי המנוע הוא אוכל את עצמו ברזל על ברזל. לעומת זאת מנוע חשמלי קר ככל שיהיה לא נהרס באופן מוחשי מהנסיעה בקור קטן ככל שיהיה.
-
@מאיר כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
לעומת זאת מנוע חשמלי קר ככל שיהיה לא נהרס באופן מוחשי מהנסיעה בקור קטן ככל שיהיה.
ויותר מזה ליסוע במנוע החשמלי, לסוללה יותר טוב קור מאשר חום אשר עלול לשרוף את התאים שלה, ומה שאני בעצם מתכוון לומר שלפעמים דווקא כדאי לתת פול גז בהייבריד בשביל להדליק ישר את המנוע בנזין כי כשיוצאים מרבי מאיר בבינה''ז הרכב ועימו הסוללה ר-ו-ת-ח-י-ם! ונסיעה כזו יכולה להזיק לה
-
@מרדכי-MC כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
@שלמה אוקי
רבי מאיר זה עיניין אחרברור התייחסתי וחידדתי את מה שאמר @מאיר שמנוע בנזין\סולר צריכים חום (גבוהה אבל עד גבול מסויים) ומקבלים בלאי גבוהה יותר כשנוסעים עם מנוע קר, לבין המנוע החשמלי שפחות יהרס אם לא יהיה מאוד חם כי מנוע חשמלי שמתחמם יתר על המידה שובק חיים וכנ''ל הסוללה בעצם עובדים שונה לגמרי
ונתתי טיפ על הדרך לבעלי ההיבריד שעדיף לשמור את הסוללה קרה@מרדכי-MC כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
וד"א נאמר הפוך מזה בתחילת השרשור ,תוכיח אשמח לדעת .
דיברתי על מתי שהרכב מתחיל נסיעה
@שלמה כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
לפעמים דווקא כדאי לתת פול גז בהייבריד בשביל להדליק ישר את המנוע בנזין כי כשיוצאים מרבי מאיר בבינה''ז הרכב ועימו הסוללה ר-ו-ת-ח-י-ם! ונסיעה כזו יכולה להזיק לה
@אני-אני-אני דיבר לפי ההתרשמות שלי על התנהגות עם דוושת הגז והמעבר בין חשמל לבנזין בנסיעה או שלא הבנתי נכון תסבירו לי
-
אולי לא כ"כ הבינו מה אני שואל אז אשאל שאלה אחרת
מה קורה לכם כאשר אתם בירידה והבטריה מתמלאת לגמרי ואתם עדין לא צריכים ללחוץ על הגז
(לדוגמא כביש בגין מאזור הכניסה לעיר עד היציאה לרמות הבטריה מתמלאת כבר באמצע בגין ואין צורך ללחוץ על הגז בירידה)@מרדכי-MC
אני לא הכי מסכים עם דבריך, זאת אומרת מסכים שבעת עזיבת הגז הרכב נוסע מהתאוצה והבטריה מטעינה את עצמה אבל בלחיצה ירד יותר אז תכלס זה מתקזז זה מול זה
(ואולי גם לוקח יותר כי רכב שמתאמץ לוקח בדר"כ יותר אחוזי דלק מאשר נסיעה רגילה)אולי בעליה יש להתווכח מה עדף ליסוע על טורים נמוכים ברגוע הרבה זמן או על טורים גבוהים ולאמץ קצת זמן@שלמה
על איזה דברים התכוונת, בתחילת הפוסט? -
@אני-אני-אני כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
על איזה דברים התכוונת, בתחילת הפוסט?
איזה דברים? תצטט
-
@שלמה כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
@אני-אני-אני דיבר לפי ההתרשמות שלי על התנהגות עם דוושת הגז והמעבר בין חשמל לבנזין בנסיעה או שלא הבנתי נכון תסבירו לי
👆
-
@אני-אני-אני כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
למי שיש רכב היברידי יודע (לפחות בטויוטה) שכאשר הבטריה נטענת הטורים מזנקים גבוה
טען לי מישהו שלחיצה על הדוושה (כדי לזלול בטריה) תביא לתוצאה של חיסכון בדלק
האם מישהו יודע אם זה נכון?
כי מסברא אע"פ שהטורים גבוהים הם לכאורה מסתובבים ע"י המנוע החשמלי כדי לפרוק בטריה ולא צורכים דלק@אני-אני-אני כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
השאלה פשוטה מאוד ככל הנראה כאשר הבטריה מתמלאת ל 100% היא מתוכננת לפרוק את החשמל ולכן הסל"ד קופץ
טען לי מישהו (שיש לו פריוס) שמישהו אמר לו שבמצב הנ"ל הבטריה בפריקה צורכת גם דלק ושילחץ על הדוושה, ומאז (כך אומר לי אותו חבר) יש לי חיסכון משמעותי בדלק, -
@אני-אני-אני
לי יש קאמרי הברידית ומיניסיון צרייך לתת גז ואז להרפות -
@נתן-שפירא
אתה באמת רואה חיסכון?
השאלה איך זה עובד ולמה שהבטריה פורקת היא צורכת דלק? -
@אני-אני-אני
הדבר כי גרוע בהברידי זה לתת פתיחות כי מתי שאתה נותן פתיחה זה עובר מי בטריה לדלק ואז הוא לוקח הרבה דלק
לכן מניסיון עדיף לתת פתיחה ואז להרפות אבל לא לגמרי אלא רק קצת ולהמשיך לתת גז ואז שניהם עובדים ביחד
גם דלק וגם בטריה וזה הכי חסכוני -
@מרדכי-MC
בא נחשוב סברא
מתי הרכב לוקח יותר דלק כשאדם נותן כל הזמן פתיחות או גז רציף
בהברידי מתי שמשחררים את הגז הוא עובר לבטריה ואז שנותנים גז זה כמו פתיחה
לכן לדעתי ומיניסיון עדיף לתת גז ואז לשחרר קצת
לראיה יש רכבים שיש ציור מתי משתמש בדלק ומתי בבטריה תעקוב -
@נתן-שפירא כתב בחיסכון בדלק בלחיצה על דוושת הגז ברכב היברידי?:
@מרדכי-MC
בא נחשוב סברא
מתי הרכב לוקח יותר דלק כשאדם נותן כל הזמן פתיחות או גז רציף
בהברידי מתי שמשחררים את הגז הוא עובר לבטריה ואז שנותנים גז זה כמו פתיחה
לכן לדעתי ומיניסיון עדיף לתת גז ואז לשחרר קצת
לראיה יש רכבים שיש ציור מתי משתמש בדלק ומתי בבטריה תעקובלדעתי הויכוח נהיה קצת ארוך ומתיש. אני מציע שתעשה שתי נסיעות שוות בנות 100 ק"מ. הראשונה עם הלחיצות והשניה בלי ותשתף אותנו בתובנות