רכב שקשה לו בעליות
-
@דוד-מוצרי מה זה אומר “קשה בעליות”?
-
@דוד-מוצרי כמה טורים?
-
האמת שלא הרבה נגיד בעליות של ירושלים 3.5 ל 80 קמש אבל אני מרגיש שהמנוע מתאמץ והוא לוקח שמן
@דוד-מוצרי האמת אני לא מייבין גדול. אבל גם לי יש קורולה 2004. גם אני השבוע נסעתי להורים בירושלים והיינו משפחה ומזוודה וכך היה גם לי. אבל הרכב הזה עבר כבר 384,000 כך שאני כמוך סקרן לשמוע תגובות של בעלי ניסיון
-
@דוד-מוצרי כנראה…
-
@דוד-מוצרי אין מערכת, אתה מחכה שמישהו שמבין בעניין יענה לך
-
@דוד-מוצרי @יהונתן-מחיפה אני יעלה כמה אופציות ושאלות.
- אם הרכב לא סוחב רק במהירות גבוהה או בעליה אז תנסו לשים לב אם ההילוך לא נתקע במהירות מסויימת. לי האופציה הזאת לא נראה כ"כ כי הסל"ד לא בשמיים כדי שנחשוש לזה.
- תנסו להציץ למנוע (עם פנס) ולראות עם יש לכלוך של פיח בתוכו לפעמים ממש אפשר לגרד פיח כבר בכניסה.
- אולי ממיר קטיליטי סתום. אבל בעיקרון אתם לא אמורים להרגיש שינוי כי זה נזק לא מידי אלא מצטבר, אז סביר להניח שזה לא זה. בנוסף אם זה ממיר אז גם הצריכת דלק אמורה לעלות מה שלא נשמע שקורה. בנוסף אם זה ממיר אז זה לא אמור להפריע רק בעליות אלא גם במישור ובכל תאוצה מעמידה אמורים להרגיש חוסר כוח.
תכלס’ הסיבה האחרונה הכי פחות נראית לי לפי התיאור של דוד מוצרי . - אולי לאחרונה בגלל מחירי הדלק המאמירים התחלתם לתדלק בתחנת דלק זולה מאד ?
- מצערת מלוכלכת מאד. השאלה האם יש סל"ד לא יציב או סל"ד גבוהה כשאתם על הילוך סרק.
- מזרקי דלק עייפים מאד.
- פלאגים.
- האם אתם קונים את השמן הזול ביותר?
- תנסו להסתכל על פקק מילוי השמן האם יש שם לכלוך שמזכיר טחינה ?
בקיצור יש עוד אפציות… מה שחשוב שתבינו מכל הרשימה זה שכדאי
שתעקבו טוב טוב אחר כל התנהגות של הרכב בימים הקרובים - סלדי"ם, מתי בדיוק התחושה של החוסר כוח מורגשת, האם ההילוך נתקע איפשהו, האם באמת יש צריכת דלק גבוהה יותר, והאם יש לכלוך במנוע-בוצה - כמו בוץ שחור, או שיש כמו טחינה.
ותעדכנו כשיש לכם פרטים נוספים
בהצלחה
אולי @נייטרון-חפשי יידע להוסיף עוד משהו -
בתופעה דומה אצל סובארו אימפרזה דומה שהכרתי, הסתיים בהחלפת קוילים ופלאגים, יש לבדוק אטם מכסה שסתומים לראות האם דולף שמן על הפלאגים
וכמו שהזכירו לבדוק שהשמן ונוזל קירור נקיים ולא נפרצו