חוסר בלימה במצב ניוטרל
-
היום נסעתי על כביש ראשי בירידה, הרכב לפני נתן עצירה, אני מנסה לעצור ואני רואה שהרכב לא ממושמע לי, אני לוחץ על הבלם עם כל הכח, והמהירות יורדת בצורה מאד איטית ככה שאני מגיע לרכב לפני בערך על 30 קמ"ש ונתקע בו, ב"ה הרכב לפני היה רכב ישן ועם נהג צדיק ששחרר אותי מיד רק אני נשארתי עם פחחות פח ועם כאב קל. בדקתי את הבלם הוא עובד תקין, מה שהתברר הוא שתוך כדי התעסקות עם המטען של הפלאפון, בלי שימת לב זז לי ההילוך מדרייב לניוטרל במהלך הנסיעה, ובגלל שנסעתי בירידה לא שמתי לב לכך.
שאלתי היא האם באמת מצב נוטרל הוא סיבה מספקת לכך שהבלם לא מגיב בצורה טובה? ואם באמת זו הסיבה, למה מייצרים את ההילוכים באופן שהדרייב והניוטרל בלי מחסום ביניהם? -
@Y.M אם זאת היתה ירידה ארוכה אז אולי הבלמים לא עצרו מספיק טוב בגלל שהם התחממו ולא בגלל שהרכב היה על ניוטרל
בכללי מצב הבלמים שלך טוב?@Y.M כתב בחוסר בלימה במצב נוטרל:
בדקתי את הבלם הוא עובד תקין
אחרי כמה זמן בדקת?
-
@Y.M
ממש לא תקין! מאוד מסוכן…
אבל רגע, איזה רכב מדובר? -
היום נסעתי על כביש ראשי בירידה, הרכב לפני נתן עצירה, אני מנסה לעצור ואני רואה שהרכב לא ממושמע לי, אני לוחץ על הבלם עם כל הכח, והמהירות יורדת בצורה מאד איטית ככה שאני מגיע לרכב לפני בערך על 30 קמ"ש ונתקע בו, ב"ה הרכב לפני היה רכב ישן ועם נהג צדיק ששחרר אותי מיד רק אני נשארתי עם פחחות פח ועם כאב קל. בדקתי את הבלם הוא עובד תקין, מה שהתברר הוא שתוך כדי התעסקות עם המטען של הפלאפון, בלי שימת לב זז לי ההילוך מדרייב לניוטרל במהלך הנסיעה, ובגלל שנסעתי בירידה לא שמתי לב לכך.
שאלתי היא האם באמת מצב נוטרל הוא סיבה מספקת לכך שהבלם לא מגיב בצורה טובה? ואם באמת זו הסיבה, למה מייצרים את ההילוכים באופן שהדרייב והניוטרל בלי מחסום ביניהם?@Y.M כתב בחוסר בלימה במצב נוטרל:
היום נסעתי על כביש ראשי בירידה, הרכב לפני נתן עצירה, אני מנסה לעצור ואני רואה שהרכב לא ממושמע לי, אני לוחץ על הבלם עם כל הכח, והמהירות יורדת בצורה מאד איטית ככה שאני מגיע לרכב לפני בערך על 30 קמ"ש ונתקע בו, ב"ה הרכב לפני היה רכב ישן ועם נהג צדיק ששחרר אותי מיד רק אני נשארתי עם פחחות פח ועם כאב קל. בדקתי את הבלם הוא עובד תקין, מה שהתברר הוא שתוך כדי התעסקות עם המטען של הפלאפון, בלי שימת לב זז לי ההילוך מדרייב לנוטרל במהלך הנסיעה, ובגלל שנסעתי בירידה לא שמתי לב לכך.
שאלתי היא האם באמת מצב נוטרל הוא סיבה מספקת לכך שהבלם לא מגיב בצורה טובה? ואם באמת זו הסיבה, למה מייצרים את ההילוכים באופן שהדרייב והנוטרל בלי מחסום ביניהם?אין מחסום בדיוק בשביל מיקרים שהבלם לא עובד שזה מאט קצת את המהירות
-
@מאיר-ג ברור שהבלחמה תהיה פחות אפקטיבית, אבל לא עד כדי כך.
כנראה זה רכב שעובר טסט בשחור ולבן אין לו אינדיקציה על מצב הבלמים מאחורה שהוא העזר המרכזי בבלימה, מה גם שיתכן ומצב הרפידות לא משהו או שיש צינור בלם כלשהו- קרוע.
@אלוף-העולם-1 עברתי טסט במכון רישוי חוקי בירושלים בלי שום שטיקים לפני 3 חודשים, הרכב עבר חלק
נסעתי עם הרכב מיד אחרי כן, הבלמים הגיבו מצוין, ועכשיו נסעתי עם הרכב מירושלים למודיעין עילית כמובן ביתר זהירות והנסיעה הייתה חלקה -
@אלוף-העולם-1 עברתי טסט במכון רישוי חוקי בירושלים בלי שום שטיקים לפני 3 חודשים, הרכב עבר חלק
נסעתי עם הרכב מיד אחרי כן, הבלמים הגיבו מצוין, ועכשיו נסעתי עם הרכב מירושלים למודיעין עילית כמובן ביתר זהירות והנסיעה הייתה חלקה -
שאלתי היא האם באמת מצב נוטרל הוא סיבה מספקת לכך שהבלם לא מגיב בצורה טובה? ואם באמת זו הסיבה, למה מייצרים את ההילוכים באופן שהדרייב והניוטרל בלי מחסום ביניהם?@Y.M אני חושב שכל בעל רכב מכיר פחות או יותר את הטאץ’ של דוושת הברקס ברכב שלו,
לדעתי כשהתחלת להאט לא קיבלת עצירה כמו שאתה מכיר מכוון שאין בלימה של הגיר ולקראת הסוף הוצרכת בהפתעה לבלום לבד 100% ממהירות הרכב ולאחר שזה לא האט זה היה נראה חשוד, אני חושב שזה תקין, בפרט בגלל שכתבת שלא ידעת שהרכב היה על ניוטרל.
(אך בכו"א אסתייג מכוון שמדובר בבלמים)אם תרצה לבדוק שזה אכן כך, תיסע בכביש ריק תכניס לניוטרל ותבלום כביכול בהפתעה ותראה שהמצב יהיה דומה, ק"ו בירידה שנוסף משקל הרכב על המהירות.
(סליחה אם זה נראה פתרון פסיכולוגי יותר ממכני) -
תבדוק מפלס שמן ברקסים אני שמעתי על התופעה הנ"ל והפיתרון היה להוסיף שמן ברקסים (אמור להדלק לך נורה אבל גם אם לא אולי החיישן הלך או משהוא…
אציין שלא אמור להגמר שמן ברקסים ואם באמת היה חסר אז כנראה שיש נזילה או שהצלחות/הרפידות גמורות ואמרת בעצמך שבדקת והם תקינות אז אם באמת חסר אז כנראה יש לך נזילה) -
תבדוק מפלס שמן ברקסים אני שמעתי על התופעה הנ"ל והפיתרון היה להוסיף שמן ברקסים (אמור להדלק לך נורה אבל גם אם לא אולי החיישן הלך או משהוא…
אציין שלא אמור להגמר שמן ברקסים ואם באמת היה חסר אז כנראה שיש נזילה או שהצלחות/הרפידות גמורות ואמרת בעצמך שבדקת והם תקינות אז אם באמת חסר אז כנראה יש לך נזילה)@טייס-קרבי האם בטסט בודקים את הצלחות והרפידות? ואם כן יתכן שאחרי שלוש חודשים הם הלכו?
-
@טייס-קרבי האם בטסט בודקים את הצלחות והרפידות? ואם כן יתכן שאחרי שלוש חודשים הם הלכו?
@Y.M כתב בחוסר בלימה במצב ניוטרל:
האם בטסט בודקים את הצלחות והרפידות
טסט רגיל וחוקי בוודאי שכן, כמובן לא בטסט קומבינה
ואם כן יתכן שאחרי שלוש חודשים הם הלכו?
בשימוש רגיל לא אבל הכל יכול להיות…
מה שעושה מי שטיפה מבין לא בולם עם הבלם בירידה אלה מעביר את האוטומט למצב ידני מוריד הילוך בהדרגה 5-4-3 (אני אישית בירידות קשות שם הילוך 3 וזה מצמצם דרמטית את שחיקת והתחממות הבלמים) וככה הרכב לא עובר את ה 60-70 בלי ללחוץ על הבלם (אני מדבר למשל על כביש ביתר - ב"ש 375 נראה לי שזה מפותל+ירידה כמובן שבירידות של כביש אחד אם התנועה זורמת אין שום עיניין לבלום לא עם בלם ולא עם ההילוך)
(המייבינים יגידו שזה פחות חסכוני בדלק -עובדה נכונה…)
וסתם באופן כללי זה יכול להציל חיים אם הבלם לא עובד ח"ו אז תמיד אפשר להוריד הילוכים בהדרגה עד להאטת הרכב באופן משמעותי שידעו כל האוטומטים למיניהם… -
מה שעושה מי שטיפה מבין לא בולם עם הבלם בירידה אלה מעביר את האוטומט למצב ידני מוריד הילוך בהדרגה 5-4-3 (אני אישית בירידות קשות שם הילוך 3 וזה מצמצם דרמטית את שחיקת והתחממות הבלמים) וככה הרכב לא עובר את ה 60-70 בלי ללחוץ על הבלם (אני מדבר למשל על כביש ביתר - ב"ש 375 נראה לי שזה מפותל+ירידה כמובן שבירידות של כביש אחד אם התנועה זורמת אין שום עיניין לבלום לא עם בלם ולא עם ההילוך)
וסתם באופן כללי זה יכול להציל חיים אם הבלם לא עובד ח"ו אז תמיד אפשר להוריד הילוכים בהדרגה עד להאטת הרכב באופן משמעותי שידעו כל האוטומטים למיניהם…@טייס-קרבי כתב בחוסר בלימה במצב ניוטרל:
עד להאטת הרכב באופן משמעותי
אבל לא ממש לעצירה, אלא ההאטה זמנית,
אח"כ הסל"ד יתחיל לזנק עד לשמיים והרכב יגביר בחזרה מהירות,
יתכן שעד גבול מסויים, בכל אופן כך אצלי, אני הגעתי ל-80 קמ"ש על הילוך ראשון, (בניסוי מסויים לפני תקופה).בכל אופן המידע חשוב, כי לפעמים עצם האטה גם אם לא תעזור לעצירה מלאה וגם האטה זמנית, כבר יכולה להציל חיים!
אני צודק בהוספה שלי?
ולמעשה סטיתי מהנושא של פותח הנושא…
-
וסתם באופן כללי זה יכול להציל חיים אם הבלם לא עובד ח"ו אז תמיד אפשר להוריד הילוכים בהדרגה עד להאטת הרכב באופן משמעותי שידעו כל האוטומטים למיניהם…@טייס-קרבי כתב בחוסר בלימה במצב ניוטרל:
טסט רגיל וחוקי בוודאי שכן,
לא בודקים!
רק בודקים שהרכב בולם טוב וזה יכול להיות גם עם רפידות גמורות (מעשה שהיה). -
@טייס-קרבי כתב בחוסר בלימה במצב ניוטרל:
עד להאטת הרכב באופן משמעותי
אבל לא ממש לעצירה, אלא ההאטה זמנית,
אח"כ הסל"ד יתחיל לזנק עד לשמיים והרכב יגביר בחזרה מהירות,
יתכן שעד גבול מסויים, בכל אופן כך אצלי, אני הגעתי ל-80 קמ"ש על הילוך ראשון, (בניסוי מסויים לפני תקופה).בכל אופן המידע חשוב, כי לפעמים עצם האטה גם אם לא תעזור לעצירה מלאה וגם האטה זמנית, כבר יכולה להציל חיים!
אני צודק בהוספה שלי?
ולמעשה סטיתי מהנושא של פותח הנושא…
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בחוסר בלימה במצב ניוטרל:
אני הגעתי ל-80 קמ"ש על הילוך ראשון, (בניסוי מסויים לפני תקופה).
ואוו זה באמת גומר את הגיר
אני צודק בהוספה שלי?
צודק בהחלט…
רק אחרי ההאטה אז מרימים אנד ברקס לאט לאט תוך כדי שמנסים להתחכך בקיר בעדינות עד בלימה מלאה -
אני הגעתי ל-80 קמ"ש על הילוך ראשון, (בניסוי מסויים לפני תקופה).
ואוו זה באמת גומר את הגיר
אני צודק בהוספה שלי?
צודק בהחלט…
רק אחרי ההאטה אז מרימים אנד ברקס לאט לאט תוך כדי שמנסים להתחכך בקיר בעדינות עד בלימה מלאההיה כדאי לאסוף את כל המידע המפוזר כאן בפורום בעניין איבוד בלמים ולסדר אותם בנושא אחד ערוך ומסודר, ושלא נצטרך,
אין לי את הראש לזה כרגע.
אבל המידע יכול להציל חיים,
ניתן להוסיף הסברים לעומק מה קורה בכל שלב,
על מנת שהנהג יבין מה קורה בכל פעולה שהוא עושה,
ואז זוכרים יותר טוב בשעת מעשה מה הם האפשרויות,
בשונה כשרק כותבים X X X 1… …2…3 ולא קולטים מה גורם לְמַה.וכמובן להסביר על כל סוג רכב, סוגי אנדברקס חשמלי / ידני ועוד…
-
היה כדאי לאסוף את כל המידע המפוזר כאן בפורום בעניין איבוד בלמים ולסדר אותם בנושא אחד ערוך ומסודר, ושלא נצטרך,
אין לי את הראש לזה כרגע.
אבל המידע יכול להציל חיים,
ניתן להוסיף הסברים לעומק מה קורה בכל שלב,
על מנת שהנהג יבין מה קורה בכל פעולה שהוא עושה,
ואז זוכרים יותר טוב בשעת מעשה מה הם האפשרויות,
בשונה כשרק כותבים X X X 1… …2…3 ולא קולטים מה גורם לְמַה.וכמובן להסביר על כל סוג רכב, סוגי אנדברקס חשמלי / ידני ועוד…
@תודה-לבורא-עולם-0
נאה דורש נאה מקיים… -
התיאור שלך נשמע לי די הגיוני, הרכב בולם גם על ידי הורדת הילוכים, וכשהיית על ניוטרל חצי מהבלימה הלכה לך, אז הרגשת ככה.