התיעצות האם כדאי לי לבגוד בפריוס ולעבור לקשקאי
-
טוב אני בעלים של טיוטה פריוס שנת 2010-מלוקקת
אני יד 2. לפני זה מיום העלאתו על הכביש עד שאני קניתי זה היה של פרופ’ מבוגר מהטכניון בחיפה, טופל רק בטיוטה על כל שטות. בטריה הוחלפה באזור המאתים א’ ק"מ.
הוא נסע אם זה 222000 ק"מ, ואני אוחז היום ב 265000. כלומר אני נוסע קצת יותר מ 20,000 בשנה.טיפולים שהיו לי כדלהלן:
כמובן טיפולים תקופתיים -כל 15 אלף
החלפת מיסב
צלחות וברקסיםמה טעון תיקון:
כנראה ניקוי EGR
וכנראה קופלונגאלא שאם כל האמינות והחסכון בסוף אני רוצה רכב יותר נמרץ וגם גבוה מדבר אלי מה גם שראיתי שבקשקאי אפשר להשיג פינוקים יפים מאד לעומת הפריוס
שאלתי מה המעלות של קשקאי מבחינת:
נוחות
זריזות
צריכת דלק
מרווח פנימי ובגאז’אמינות אני יודע שדובר על זה כבר בפורום
אבל אין רכב בלי חסרונות כך שאני רוצה לשמוע גם על החסרונות של קשקאי ואיפה הבעיות שלו וכמה מתאים לו מערכת גזתכלס’ בא לי למצוא קשקאי שתתן לי פינוק ולהישאר עם עודף ממכירת הפריוס (כמובן בניכוי הניקוי ששל הEGR ותיקון הקופלונג).
אשמח לשמוע רק מנסיון או ידע ברור בעניין
תודה כבר מעכשיו לר’ @גילאנא לא לתייג לי שרשורים אחרים כי אני רוצה שרשור סופר ממוקד על השאלות שלי תודה
-
סיכום קצר:
הקשקאי רכב
פריוס נגררת
וברור שנגררת לוקחת פחות דלק

עדיין אני אשמח לדעת ממי שיש לו מערכת גז על הרכב הזה או יודע על משהו עם מערכת גז ברכב ויידע לתת לי נתונים
תודה
ו @גיל הגם שקשקאי לוקחת יותר בסוף פריוס נמכרת במחיר גבוהה יותר מאשר מחיר הקניה של הקשקאי לכן אני רוצה לדעת בדיוק כדי שאני יוכל לשבת ולחשבן מה העלות של הנוחות והאם זו עלות ששוה לי לספוג -
@גיל כתב בהתיעצות האם כדאי לי לבגוד בפריוס ולעבור לקשקאי:
הקשקאי שלי היא זללנית יחסית כי היא +2,
כלומר ד’ על ד’ ?
@גיל כתב בהתיעצות האם כדאי לי לבגוד בפריוס ולעבור לקשקאי:
אבל היא עושה בתוך העיר (רכסים, לא עיר, אבל עליות וירידות מגוונות) 1 ל-7/8/9 תלוי מזגן וכו’ וכו’. מחוץ לעיר סביבות 1 ל-15/14/13 שוב תלוי.
הנסיעות שלי הם רק בנעירוני אני בקושי זז עם הרכב שלי בעיר שזה אמור להוות שיקול מרכזי
-
טוב אני בעלים של טיוטה פריוס שנת 2010-מלוקקת
אני יד 2. לפני זה מיום העלאתו על הכביש עד שאני קניתי זה היה של פרופ’ מבוגר מהטכניון בחיפה, טופל רק בטיוטה על כל שטות. בטריה הוחלפה באזור המאתים א’ ק"מ.
הוא נסע אם זה 222000 ק"מ, ואני אוחז היום ב 265000. כלומר אני נוסע קצת יותר מ 20,000 בשנה.טיפולים שהיו לי כדלהלן:
כמובן טיפולים תקופתיים -כל 15 אלף
החלפת מיסב
צלחות וברקסיםמה טעון תיקון:
כנראה ניקוי EGR
וכנראה קופלונגאלא שאם כל האמינות והחסכון בסוף אני רוצה רכב יותר נמרץ וגם גבוה מדבר אלי מה גם שראיתי שבקשקאי אפשר להשיג פינוקים יפים מאד לעומת הפריוס
שאלתי מה המעלות של קשקאי מבחינת:
נוחות
זריזות
צריכת דלק
מרווח פנימי ובגאז’אמינות אני יודע שדובר על זה כבר בפורום
אבל אין רכב בלי חסרונות כך שאני רוצה לשמוע גם על החסרונות של קשקאי ואיפה הבעיות שלו וכמה מתאים לו מערכת גזתכלס’ בא לי למצוא קשקאי שתתן לי פינוק ולהישאר עם עודף ממכירת הפריוס (כמובן בניכוי הניקוי ששל הEGR ותיקון הקופלונג).
אשמח לשמוע רק מנסיון או ידע ברור בעניין
תודה כבר מעכשיו לר’ @גילאנא לא לתייג לי שרשורים אחרים כי אני רוצה שרשור סופר ממוקד על השאלות שלי תודה
@מאיר-ג כמובן שאני מצטרף לדבריו של @גיל, ואכן מסכים עם הפירוט.
ברשותי הדגם של מנוע 1.6
ואכתוב את הציון שלי: (לא ביחס לפריוס אלא בכללי)
נוחות- מאוד נח, (מפוזיציה של הדגם הבסיסי…, ק"ו ב"ב של ק"ו…).
זריזות- לא משהו, ואני עוד עם דגם ידני.
צריכת דלק- לא גבוהה בכלל, ובבינעירוני, צורכת פחות גם ביחס, כי בהאצות, גומר את הדלק.
מרווח פנימי ובגאז’- מרווח לחלוטין, וכן תחושה של רווחה (כנראה משהו בעיצוב פנים).בהצלחה עם המכירה של הפריוס…

-
@מאיר-ג כמובן שאני מצטרף לדבריו של @גיל, ואכן מסכים עם הפירוט.
ברשותי הדגם של מנוע 1.6
ואכתוב את הציון שלי: (לא ביחס לפריוס אלא בכללי)
נוחות- מאוד נח, (מפוזיציה של הדגם הבסיסי…, ק"ו ב"ב של ק"ו…).
זריזות- לא משהו, ואני עוד עם דגם ידני.
צריכת דלק- לא גבוהה בכלל, ובבינעירוני, צורכת פחות גם ביחס, כי בהאצות, גומר את הדלק.
מרווח פנימי ובגאז’- מרווח לחלוטין, וכן תחושה של רווחה (כנראה משהו בעיצוב פנים).בהצלחה עם המכירה של הפריוס…

-
@שברולט רק אציין שבדקתי את שלי בכביש מישורי בשעת לילה מאוחרת, מ-0 ל-100 תוך 10.3 שניות בדיוק, נבדק ע"י תצוגה עילית OBD,
ללא “ריקון רכב”, כסא בטיחות, 2 בוסטרים, ציוד מלא מאחור, הכל ברכב.@גיל מעניין, אבל זה יכול להיות מוסבר בזה שא’ לך יש את המנוע 2.0 ולי את ה1.6, וב’ בזה שכנראה הרכבי ספורט ידניים זה גם דין בנהג ולא רק ברכב, ואצלי אפס, אומנם הרכב הוא ידני אבל הנהג עדיין לא אוטומטי, אז זה יכול אולי להסביר את התחושה שאני חש כהאצה איטית משהו.
בכול אופן, יישר כוח על ההמלצה, אני כבר רוצה תקופה ארוכה למכור כי מלכתחילה קניתי הרכב רק בשביל החוויה המתקנת (הייתי עם ספארק…), אבל אני מוצא את עצמי מסרב לאנשים (הרכב ביד 2 כי זה ההוכחת רצינות שלי לעצמי שאני ימכור אותה), מקווה שאתגבר ואמכור (פשוט עייפתי מידני) -
@גיל מעניין, אבל זה יכול להיות מוסבר בזה שא’ לך יש את המנוע 2.0 ולי את ה1.6, וב’ בזה שכנראה הרכבי ספורט ידניים זה גם דין בנהג ולא רק ברכב, ואצלי אפס, אומנם הרכב הוא ידני אבל הנהג עדיין לא אוטומטי, אז זה יכול אולי להסביר את התחושה שאני חש כהאצה איטית משהו.
בכול אופן, יישר כוח על ההמלצה, אני כבר רוצה תקופה ארוכה למכור כי מלכתחילה קניתי הרכב רק בשביל החוויה המתקנת (הייתי עם ספארק…), אבל אני מוצא את עצמי מסרב לאנשים (הרכב ביד 2 כי זה ההוכחת רצינות שלי לעצמי שאני ימכור אותה), מקווה שאתגבר ואמכור (פשוט עייפתי מידני) -
לי אישית יש קשקאי כמעט שנה ואני ממש נהנה
-
אני עברתי מאוריס לקשקאי וכיהודה ועוד לקרא ל @גיל אין לי הרבה מה להוסיף אחרי הפוסט המושקע שלו רק אני יכול לומר שאני הרגשתי בתוך הקשקאי כאילו יצאתי מאפילה לאורה רק דוג’ קטנה באוריס יש מצלמת רוורס מקורית מאוד מדוייקת אבל בקשקאי היה לי יותר קל בחניות אפילו כשלא היה לי מצלמה (עכשיו התקנתי) בגלל שהרכב גבוה והראות החוצה הרבה יותר טובה ואפשר לראות את המדרכה מה שא"א באוריס והו"ה לפריוס
ולגבי הגז אני התקנתי לאחר שביררתי ואמרו לי שזה יושב טוב על הרכב ומבדיקה שעשיתי הרכב שותה לי 1ל9 בבין עירוני ו1ל6 בעירוני -
אני עברתי מאוריס לקשקאי וכיהודה ועוד לקרא ל @גיל אין לי הרבה מה להוסיף אחרי הפוסט המושקע שלו רק אני יכול לומר שאני הרגשתי בתוך הקשקאי כאילו יצאתי מאפילה לאורה רק דוג’ קטנה באוריס יש מצלמת רוורס מקורית מאוד מדוייקת אבל בקשקאי היה לי יותר קל בחניות אפילו כשלא היה לי מצלמה (עכשיו התקנתי) בגלל שהרכב גבוה והראות החוצה הרבה יותר טובה ואפשר לראות את המדרכה מה שא"א באוריס והו"ה לפריוס
ולגבי הגז אני התקנתי לאחר שביררתי ואמרו לי שזה יושב טוב על הרכב ומבדיקה שעשיתי הרכב שותה לי 1ל9 בבין עירוני ו1ל6 בעירוני -
@ש.נ כתב בהתיעצות האם כדאי לי לבגוד בפריוס ולעבור לקשקאי:
1ל9 בבין עירוני ו1ל6 בעירוני
קצת שתיין מדי, אני חייב לציין.
לא לנסות לעקוף