שיתוף | תקלת FCM הידועה במיצובישי - איך לסדר לבד
-
@נתנאל-0
אומר את האמת שכרגע אני לא נותן פרטים (זה המקצוע שלי סוף סוף)
אולי בהמשך שאראה שזה עובד חלק ומחזיק אתקן במחיר זול לעומת השוק שכרגע עולה יקר מאוד
לדוגמא מצלמה מעלי מגיעה לסכום נכבד (לחבר שלי יצא לפני שנה וחצי 1500 כולל קידוד בארץ ומכס) וצריך להוסיף עלות קידוד אם קונים מצלמה חדשה -
@נתנאל-0
אומר את האמת שכרגע אני לא נותן פרטים (זה המקצוע שלי סוף סוף)
אולי בהמשך שאראה שזה עובד חלק ומחזיק אתקן במחיר זול לעומת השוק שכרגע עולה יקר מאוד
לדוגמא מצלמה מעלי מגיעה לסכום נכבד (לחבר שלי יצא לפני שנה וחצי 1500 כולל קידוד בארץ ומכס) וצריך להוסיף עלות קידוד אם קונים מצלמה חדשה@אהרון-שלום טוב לגבי מה שאמרת שזה המקצוע שלך, זה מובן מאוד, לא ידעתי שאתה עוסק בזה לפרנסתך…
ורק אדייק אותך לגבי היחידה חדשה מעלי- אכן דיברתי עם כמה מוכרים וכולם חוץ מאחד מוכרים מצלמה שדורשת כיול, אבל זה בגלל שהמספר מקט לא תואם אחד על אחד בדיוק! מה שכן היה תואם- המוכר אמר לי חד משמעית שלא צריך כיול ובחיבור ישר לקונקטור עובד מיד. זה כבר מגיע מכוייל. עולה 400 דולר ולפי החישוב פה זה 18 אחוז, ויוצא 238 ש"ח סה"כ כ1500 כמו שאמרת- רק בלי כיול.

וכך גם רואים בסרטונים שהעלתי בתחילת הפוסט- אחד ישראלי ואחד סיני
שמחברים ישר וזה עובד… -
תיקון בראשון לציון עולה באזור ה700 ש’'ח ויש הרבה עוד שעושים את זה יש אחד באזור תלפיות שעושה את זה ויש עוד כמה.
-
@טוסון כתב בשיתוף | תקלת FCM הידועה במיצובישי - איך לסדר לבד:
@לומד באאוטלנדר? או בטויטה?
@טוסון
זה אותו יצרן (בוש למיטב הבנתי ) וזה נראה אחד על אחד בכללי -
תיקון בראשון לציון עולה באזור ה700 ש’'ח ויש הרבה עוד שעושים את זה יש אחד באזור תלפיות שעושה את זה ויש עוד כמה.
-
ה המאעסטר התייחס לנושא זה
-
יש לי את אותה הבעיה בטויוטה אוריס עם הראדר,
המשותף לשניהם זה שהם תוצרת בוש הגרמנית.
יש לי כמה כיוונים לפיתרון התקלה.
מקווה לעדכן אותכם בבשורות טובות. -
ישבתי על מצלמת ראדאר של טויוטה אוריס המון זמן…
הרעיון אותו דבר למצלמת מיצובישי שזה אותו יצרן ונראה אותו דברלצערי לא הצלחתי לתקן אך אביא פה את עיקרי הדברים מה התקלה ככל הנראה
אדם חשוב מאוד שראה פה את הדיון פנה אלי אמרתי לו שאני מוכן אבל שידע שיש סיכון וכו
חשדתי בכמה כיוונים לא אאריך בהם אך הנראה ביותר שיש איפה שהוא בלוח הלחמה שבורה שבגללה זה לא עובד
ניסיתי להלחים את הרגליים של הקונטקטור הראשי ולא עזרראיתי שכתב פה @אלוף-העולם-1 שעשה חימום לשבב במהלוח לחדש את ההלחמות שלהם וזה עבד זמן קצר
אז הגעתי למסקנה שכנראה זה או המעבד או השבב שלידו
והחלטתי שזה השבב שליד המעבד ונראה לי שגם אתם תסכימו איתי תראו את התמונה הזאת מאתר של חברה שמתקנת מצלמות כאלה (שלדעתי הם עשו טעות שפרסמו תמונה כזאת של מצלמה אחרי תיקון )
תראו שהשבב שמעל המעבד נקי ומצוחצח זה אומר שהוא עבר טיפול בדקתי ולפי הבדיקה לא הגיוני שהחליפו את השבב כי צריך לתכנת אותו מחדש שזה סיפור רציני
אז החלטתי לחמם את השבב הזה עם פלקס ולגרום לחידוש ההלחמות שמתחתיו ותראו איזה פלא זה עבד חלק כולל סטיה מנתיב
וגם החלפתי משחה תרמית שכנראה המחשה המקורית לא מספיק איכותי וזה הגורם לבעיה
שהמחשה המקורית גם מוליכה של קצת מאוד חום לגוף קירור וגם שהיא מתייבשת עם השנים מאודאך אחרי כמה ימים ביום זה עבד ובלילה לא עבד ובסוף הפסיק לעבוד
כנראה שביום החום מרחיב את ההלחמה ולכן זה עבד יותר טוב אך בלילה הקור מכווץ את ההלחמה ולכן לא עבדחשבתי לעשות חימום מחדש יותר רציני ולהזיז קצת את השבב כדי לוודאות שזה נמס טוב אך יש דבק מאוד חזק מתחת לשבב ואחרי הרבה חימום הוא יותר מדי והיה קצר מתחת לשבב ולכן הוא לא עבד
הרמתי את השבב לעשות ריבול ובשלב הסופי נקרע לי רפידה בשבב שהרסה אותו
קצת הסבר על ריבול זה עבודה מאוד עדינה להרים את השבב שבערך בגודל שקל שיש לו בתחתית כ250 רגליים מיקרוסקופיות לנקות טוב מאוד גם את הדבק ולעשות מחש רגליים חדשות עם תבנית בקיצור מאוד מורכב
אני כותב פה את זה שזה יכול להועיל לאחרים לא לנסות לתקן לבד או למישהו מקצוען ממש בהלחמות שיוכל לתקן את זה
בהצלחה
-
ישבתי על מצלמת ראדאר של טויוטה אוריס המון זמן…
הרעיון אותו דבר למצלמת מיצובישי שזה אותו יצרן ונראה אותו דברלצערי לא הצלחתי לתקן אך אביא פה את עיקרי הדברים מה התקלה ככל הנראה
אדם חשוב מאוד שראה פה את הדיון פנה אלי אמרתי לו שאני מוכן אבל שידע שיש סיכון וכו
חשדתי בכמה כיוונים לא אאריך בהם אך הנראה ביותר שיש איפה שהוא בלוח הלחמה שבורה שבגללה זה לא עובד
ניסיתי להלחים את הרגליים של הקונטקטור הראשי ולא עזרראיתי שכתב פה @אלוף-העולם-1 שעשה חימום לשבב במהלוח לחדש את ההלחמות שלהם וזה עבד זמן קצר
אז הגעתי למסקנה שכנראה זה או המעבד או השבב שלידו
והחלטתי שזה השבב שליד המעבד ונראה לי שגם אתם תסכימו איתי תראו את התמונה הזאת מאתר של חברה שמתקנת מצלמות כאלה (שלדעתי הם עשו טעות שפרסמו תמונה כזאת של מצלמה אחרי תיקון )
תראו שהשבב שמעל המעבד נקי ומצוחצח זה אומר שהוא עבר טיפול בדקתי ולפי הבדיקה לא הגיוני שהחליפו את השבב כי צריך לתכנת אותו מחדש שזה סיפור רציני
אז החלטתי לחמם את השבב הזה עם פלקס ולגרום לחידוש ההלחמות שמתחתיו ותראו איזה פלא זה עבד חלק כולל סטיה מנתיב
וגם החלפתי משחה תרמית שכנראה המחשה המקורית לא מספיק איכותי וזה הגורם לבעיה
שהמחשה המקורית גם מוליכה של קצת מאוד חום לגוף קירור וגם שהיא מתייבשת עם השנים מאודאך אחרי כמה ימים ביום זה עבד ובלילה לא עבד ובסוף הפסיק לעבוד
כנראה שביום החום מרחיב את ההלחמה ולכן זה עבד יותר טוב אך בלילה הקור מכווץ את ההלחמה ולכן לא עבדחשבתי לעשות חימום מחדש יותר רציני ולהזיז קצת את השבב כדי לוודאות שזה נמס טוב אך יש דבק מאוד חזק מתחת לשבב ואחרי הרבה חימום הוא יותר מדי והיה קצר מתחת לשבב ולכן הוא לא עבד
הרמתי את השבב לעשות ריבול ובשלב הסופי נקרע לי רפידה בשבב שהרסה אותו
קצת הסבר על ריבול זה עבודה מאוד עדינה להרים את השבב שבערך בגודל שקל שיש לו בתחתית כ250 רגליים מיקרוסקופיות לנקות טוב מאוד גם את הדבק ולעשות מחש רגליים חדשות עם תבנית בקיצור מאוד מורכב
אני כותב פה את זה שזה יכול להועיל לאחרים לא לנסות לתקן לבד או למישהו מקצוען ממש בהלחמות שיוכל לתקן את זה
בהצלחה
@אהרון-שלום ממש כך!
יש צורך בחידוש ההחלמה של המעבד הראשי…
מדובר בהלחמת BGA מורכבת… יש שם 17 על 17 נקודות הלחמה שפועלות ע’‘י כדוריות בדיל בקוטר 0.8 מ’‘מ- שכדי להלחים אותם צריך תבנית ריבילדינג לפי סכימת המעבד …
תיקון כזה חייב לעבור אצל טכנאי דרג ד’ וזה תיקון שעלותו המשוערת- סביב 800-1000 ש’'ח.