בג''ץ קיזוזים
-
@נייטרון-חפשי אני חושב שאתה צודק 100 %
כל העניין של מוסכי ההסדר זה דרך של המערכת לגנוב אזרחים קטנים. ולהעלות את רמת הצרכנות באופן כללי.
אין סבה שחלפים לא יהיו 1/4 מחיר…
מונופול כמו מונופול, תמיד מתנגש ב(א יחד עם) רגולציה כלשהי@קלאטש כתב בבג''ץ קיזוזים:
מונופול כמו מונופול, תמיד מתנגש ברגולציה כלשהי
אם הבנתי נכון, לא הבנת נכון…

כאן הרגולטור התערב לטובת המונופול! -
@קלאטש כתב בבג''ץ קיזוזים:

כאן הרגולטור התערב לטובת המונופול!@נייטרון-חפשי לא הבנתי איפה ראית את זה. המונופול אינו מוסכי ההסדר לדעתי
-
@נייטרון-חפשי לא הבנתי איפה ראית את זה. המונופול אינו מוסכי ההסדר לדעתי
-
@נייטרון-חפשי לא הבנתי איפה ראית את זה. המונופול אינו מוסכי ההסדר לדעתי
@אלעדי כתב בבג''ץ קיזוזים:
המונופול אינו מוסכי ההסדר לדעתי
חברות הביטוח מחייבות אותי לתקן במוסכי הסדר, אם תיקנתי במקום אחר הם דורשות לקזז מהמחיר מה שיגרום לי להמנע מלפנות למוסך שאינו בהסדר, רוב מוחלט של שוק הפחחות משולם ע"י חברות הביטוח מה שמשאיר למוסכי ‘אינם בהסדר’ נתח שוק מזערי ובמחירים נמוכים בעשרות אחוזים. ולדעתך מי המונופול? …
אני קורא שוב את מה שכתבתי בהודעה הקודמת ונדהם לגלות כמה שזה מנוסח עדין! מידי עדין!!
מדובר בשוד חוקי ובמונופול חזק על ידי כל אנשי המקצוע בתחום, יש לנו עסק עם עוגה גדולה מאוד של תקציב ציבורי שמחולקת בין מספר מאוד מצומצם של חוגגים…
ומה קרה?!?
על מה נזעק ‘בעל השמחה’?
מישהו שלא הוזמן לחגיגה הצליח להגניב דובדבן עם קצת קצפת לכל ההמון שבחוץ, ולצורך העניין הוא גם הכניס איש מקצוע שאינו מקושר לקבל חצי מנה?
האם שכחת מי בסופו של יום משלם לכם על האירוע ועל חשבון מי אתם אוכלים???הזוי בעיני שצריך להסביר את זה, מספיק לקרוא בעיון את הפסק הנ"ל בשביל להבין איפה אנחנו חיים. הכל כתוב שם מתחילה ועד סוף עד הפסק המופלא ש’פוטר את השופטים מלהתערב לרגולטור’ שזהו הניסוח הכי פשוט כדי להתנער מאחריות במקום לדון בגופם של דברים.
מישהו כאן משוגע אני או הם, בבקשה תגידו לי שזה לא אני
-
@אלעדי כתב בבג''ץ קיזוזים:
המונופול אינו מוסכי ההסדר לדעתי
חברות הביטוח מחייבות אותי לתקן במוסכי הסדר, אם תיקנתי במקום אחר הם דורשות לקזז מהמחיר מה שיגרום לי להמנע מלפנות למוסך שאינו בהסדר, רוב מוחלט של שוק הפחחות משולם ע"י חברות הביטוח מה שמשאיר למוסכי ‘אינם בהסדר’ נתח שוק מזערי ובמחירים נמוכים בעשרות אחוזים. ולדעתך מי המונופול? …
אני קורא שוב את מה שכתבתי בהודעה הקודמת ונדהם לגלות כמה שזה מנוסח עדין! מידי עדין!!
מדובר בשוד חוקי ובמונופול חזק על ידי כל אנשי המקצוע בתחום, יש לנו עסק עם עוגה גדולה מאוד של תקציב ציבורי שמחולקת בין מספר מאוד מצומצם של חוגגים…
ומה קרה?!?
על מה נזעק ‘בעל השמחה’?
מישהו שלא הוזמן לחגיגה הצליח להגניב דובדבן עם קצת קצפת לכל ההמון שבחוץ, ולצורך העניין הוא גם הכניס איש מקצוע שאינו מקושר לקבל חצי מנה?
האם שכחת מי בסופו של יום משלם לכם על האירוע ועל חשבון מי אתם אוכלים???הזוי בעיני שצריך להסביר את זה, מספיק לקרוא בעיון את הפסק הנ"ל בשביל להבין איפה אנחנו חיים. הכל כתוב שם מתחילה ועד סוף עד הפסק המופלא ש’פוטר את השופטים מלהתערב לרגולטור’ שזהו הניסוח הכי פשוט כדי להתנער מאחריות במקום לדון בגופם של דברים.
מישהו כאן משוגע אני או הם, בבקשה תגידו לי שזה לא אני
@נייטרון-חפשי אקרא שוב את הפסק. אתה טוען שהעותרים רוצים את טובת הציבור? שההנחיה היתה מידי “חלבית” או שהיא היתה מיותרת לגמרי? לטעמך היה צריך/תקין להשאיר את המצב כמו שהיה?
-
@נייטרון-חפשי אקרא שוב את הפסק. אתה טוען שהעותרים רוצים את טובת הציבור? שההנחיה היתה מידי “חלבית” או שהיא היתה מיותרת לגמרי? לטעמך היה צריך/תקין להשאיר את המצב כמו שהיה?
@אלעדי העותרים דואגים לעצמם שזה אומר למוסכי ‘אינם בהסדר’ (הם ‘איגוד המוסכים’) הם טוענים לטובתם שזוהי גם טובת הציבור, והם צודקים!
ההנחיה היא צביעות שכביכול באה לתקן את נזק השוק, כשלמעשה היא מצטמצמת באופן מופלא רק לחלק שגורם לאדם הפרטי/למוסך שאינו בהסדר להרוויח מהמצב, מה שאומר בעצם שהוא יפסיד אבל השוק לא יתוקן,.
ברור שהמצב לא צריך להשאר כמות שהוא, אבל אתה רוצה לתקן אתה יכול לקבוע פיקוח על מחירי חלפים או פשוט לאסור ‘הנחות’ בתחום, אתה יכול לבטל את העניין של ‘מוסכי הסדר’ או לצמצם אותו, או כל רעיון אחר שיפרק את קנוניית חברת ביטוח-מוסך הסדר-יבואן חלפים אבל הפתרון המוצע הוא צביעות שרק תחזק את השליטה של המונופול כי הוא דוחק את רגלי המוסכים שאינם בהסדר. -
@אלעדי העותרים דואגים לעצמם שזה אומר למוסכי ‘אינם בהסדר’ (הם ‘איגוד המוסכים’) הם טוענים לטובתם שזוהי גם טובת הציבור, והם צודקים!
ההנחיה היא צביעות שכביכול באה לתקן את נזק השוק, כשלמעשה היא מצטמצמת באופן מופלא רק לחלק שגורם לאדם הפרטי/למוסך שאינו בהסדר להרוויח מהמצב, מה שאומר בעצם שהוא יפסיד אבל השוק לא יתוקן,.
ברור שהמצב לא צריך להשאר כמות שהוא, אבל אתה רוצה לתקן אתה יכול לקבוע פיקוח על מחירי חלפים או פשוט לאסור ‘הנחות’ בתחום, אתה יכול לבטל את העניין של ‘מוסכי הסדר’ או לצמצם אותו, או כל רעיון אחר שיפרק את קנוניית חברת ביטוח-מוסך הסדר-יבואן חלפים אבל הפתרון המוצע הוא צביעות שרק תחזק את השליטה של המונופול כי הוא דוחק את רגלי המוסכים שאינם בהסדר.@נייטרון-חפשי כתב בבג''ץ קיזוזים:
אבל אתה רוצה לתקן אתה יכול לקבוע פיקוח על מחירי חלפים
זה הכי גרוע שיש
לא יודע פתרון אחר ברגע זה
אבל עוד רגולצייה רק מזיקה -
@קלאטש כתב בבג''ץ קיזוזים:

כאן הרגולטור התערב לטובת המונופול!@נייטרון-חפשי צודק ולזה היתה כוונתי, רק שלא דייקתי בדברי,
ערכתי -
לדעתי הבעיה היא בעניינים האלה של חלפי רכב, שאפילו שהשוק האזרחי כלומר המוסכים שלא בהסדר שולטים על השוק בפער גדול ממש.
עדיין השופט והמחוקק, לא יתערב כי יש את הרכיב של סכנה בתיקוני רכב לא בפיקוח, הנושא של אחריות קפידה שקיים בתפיסה המשפטית של מדינת ישראל.
ולכן דוחפים חזק שהכל יהיה מפוקח ובהסדר.
זה בעיה עמוקה יותר. -
@מיכלין-שמאי-רכב
קודם כל תודה רבה על זמנך שאתה תורם לפורם
אם אפשר הסבר מקוצר לפסק דין ?ושוב תודה רבה
@הכל-בעזרת-השם
אין שמחה רבה יותר מאשר לצפות בתגובות והתפלפלות סביב פס’‘ד.
מודה ל@גיל על תקציר מעמיק ומפורט.
הייתי רוצה להתייחס להשלכות אשר נצפות בשטח ועוד נצפה מאחר ופס’‘ד נותן לחברות הביטוח כוח עודף לקזז.
ראשית חברות הביטוח כבר מקזזות בדוחות גלובלים(לפחות בדוחות שלי אחרי מתן פס’‘ד) כ30% כולל מע’‘מ מערך החלפים חדשים(כולל חלפים מקוריים).
השאלה האם זה יעצר בקיזוז של 30%? אגב 30% קיזוז על חלק מקורי זה המון. לא כל מוסך מקבל הנחה של 30% על חלק מקורי.
על פניו פס’‘ד אמור להיטיב עם כלל הציבור וכך נשלם פחות פרמיות. מקווה שכך יהיה על אף שבשנת 2024 ענף ביטוח הרכב הרוויח 1.9 מיליארד שקל בביטוח רכב רכוש ולא זכור לי שמחירי הפרמיות ירדו. לאור הרווחים בחודש דצמבר 2025 רשות שוק ההון דרשה מ9 חברות הביטוח להציג תעריפים נמוכים יותר.
יחד עם זאת פס’‘ד מחמיר את מצבם של מוסכים שלא בהסדר. טרם פס’'ד מוסכים שלא בהסדר היו צריכים להדביק פערים ולספוג הפרשים של השתתפות עצמית עכשיו בנוסף להפרשי השתתפות עצמית צריכים להעניק הנחות הסדר לחברת הביטוח שלא מזרימות להם עבודה. כנראה שמספר נוסף של מוסכי שלא בהסדר יסגרו.
רק שבסוף לא נשלם את אותם פרמיות ונקבל שרות ירוד ללא תחרות. -
@הכל-בעזרת-השם
אין שמחה רבה יותר מאשר לצפות בתגובות והתפלפלות סביב פס’‘ד.
מודה ל@גיל על תקציר מעמיק ומפורט.
הייתי רוצה להתייחס להשלכות אשר נצפות בשטח ועוד נצפה מאחר ופס’‘ד נותן לחברות הביטוח כוח עודף לקזז.
ראשית חברות הביטוח כבר מקזזות בדוחות גלובלים(לפחות בדוחות שלי אחרי מתן פס’‘ד) כ30% כולל מע’‘מ מערך החלפים חדשים(כולל חלפים מקוריים).
השאלה האם זה יעצר בקיזוז של 30%? אגב 30% קיזוז על חלק מקורי זה המון. לא כל מוסך מקבל הנחה של 30% על חלק מקורי.
על פניו פס’‘ד אמור להיטיב עם כלל הציבור וכך נשלם פחות פרמיות. מקווה שכך יהיה על אף שבשנת 2024 ענף ביטוח הרכב הרוויח 1.9 מיליארד שקל בביטוח רכב רכוש ולא זכור לי שמחירי הפרמיות ירדו. לאור הרווחים בחודש דצמבר 2025 רשות שוק ההון דרשה מ9 חברות הביטוח להציג תעריפים נמוכים יותר.
יחד עם זאת פס’‘ד מחמיר את מצבם של מוסכים שלא בהסדר. טרם פס’'ד מוסכים שלא בהסדר היו צריכים להדביק פערים ולספוג הפרשים של השתתפות עצמית עכשיו בנוסף להפרשי השתתפות עצמית צריכים להעניק הנחות הסדר לחברת הביטוח שלא מזרימות להם עבודה. כנראה שמספר נוסף של מוסכי שלא בהסדר יסגרו.
רק שבסוף לא נשלם את אותם פרמיות ונקבל שרות ירוד ללא תחרות.@מיכלין-שמאי-רכב חשבתי על כך שתיאורטית אנחנו יכולים להרוויח מזה קצת, אבל זה מגוחך כשחצי ממחירי הפרמיות הוא מימון של מונופול, אין לנו יותר מידי ממה לשמוח על ירידה מינורית במחירי הפרמיות כשמדובר בצעד שנועד לחזק את המונופול.
אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי קודם.
-
@מיכלין-שמאי-רכב היו חייבים לתקן את כשל השוק הזה. טוב שבגץ דחה את העתירה. מניח שאתה מסכים איתי.
@אלעדי
אם הכל היה סטרילי אני מסכים איתך.
יש כשל שוק וצריך לטפל.
אך לדעתי כשל העיקרי שצריך לטפל מתחיל בחברות ביטוח.
ראשית אני לא זכיתי לראות מה התנאי קבלה כדי להתקבל לרשימות מוסכי הסדר של חברות הביטוח. מה קובע: גודל המוסך, מיקום המוסך,ניסיון המקצועי, מספר עובדים?
לדוגמה היה מוסך כל שהוא שרצה להיכנס לרשימת מוסכי הסדר. בעל המוסך(עם תואר שני במנהל עסקים) השקיע במצגות, קבע פגישות ולא הצליח להתקבל לרשימות הסדר. עד שאחד החברים שלו שמע על מאמציו וע’'י שיחת טלפון הצליח להכניס אותו לרשימות של הסדר. אז הנה כשל שוק ראשון, יד רוחצת יד, אין שקיפות.
לעניין רשימות השמאי גם כאן אני לא מכיר תנאי קבלה ברורים ושקופים. האם וותק הוא הקובע, ניסיון מקצועי, גודל המשרד? לכאורה שיטת חבר מביא חבר עובדת גם כאן.
אז למה במידה וחברות הביטוח רוצות להקטין את הנזקים אז למה שלא יפתחו את הרשימות לכל המוסכים? כך תהיה תחרות בריאה, כל מוסך ירצה לתת שרות טוב יותר במחיר טוב יותר.