המדריך המלא להחזקת רכב אספנות
-
יישר כח!! מדריך מקיף ומושקע!!! ממש כמו כל המדריכים הנפלאים שפרסמת.
כמחזיק רכב אספנות וקצת מתמצא בתחום רציתי להאיר;מלאו לרכב 30 שנה ממועד עלייתו לכביש.
בבירור שערכתי מול מועדון החמש, נאמר לי כי כדי לרשום רכב כאספנות, צריך שימלאו שלושים שנה משנת הייצור שלו.
אגב, כנראה בעבר היו מתייחסים לעליה לכביש כשנת הייצור, וזו הסיבה לדעתי שאצלי לפי הVIN הרכב יוצר באוגוסט 1995, תאריך הרישום הוא 10/1995, ואילו שנת הייצור שמופיעה ברשיון היא 1996.בסיום הפעולה תתבקשו לשלם אגרת שינוי רישום (נכון לכתיבת השורות, לא מצאתי אזכור לגבי התעריף).
לא שמעתי על זה, לי עשו בלי תשלום, פעמיים. ברמת גן על המקום הפקידה הדפיסה לי רישיון אספנות ושלחה אותי לדרכי, ביטלתי אצלה את הרישום לאחר שהתברר לי שהטסט יהיה כל שנה באפריל במקום אוקטובר ואצטרך בדיקת חורף (מקובל שלאחר שינוי לאספנות אין אפשרות חזרה, מסתבר שעל המקום לכל הפחות זה אפשרי), ופעם נוספת בירושלים, וכנ"ל בלי תשלום. אחרי זה ראיתי שגם @נייטרון-חפשי טוען כך.
יש נקודה נוספת שראויה להתייחסות, האפשרות לבצע העברת בעלות מקוונת גם לרכב שעומד זמן רב בלי טסט בתוקף, שאפשרית רק לרכב אספנות.
-
-
יישר כח!! מדריך מקיף ומושקע!!! ממש כמו כל המדריכים הנפלאים שפרסמת.
כמחזיק רכב אספנות וקצת מתמצא בתחום רציתי להאיר;מלאו לרכב 30 שנה ממועד עלייתו לכביש.
בבירור שערכתי מול מועדון החמש, נאמר לי כי כדי לרשום רכב כאספנות, צריך שימלאו שלושים שנה משנת הייצור שלו.
אגב, כנראה בעבר היו מתייחסים לעליה לכביש כשנת הייצור, וזו הסיבה לדעתי שאצלי לפי הVIN הרכב יוצר באוגוסט 1995, תאריך הרישום הוא 10/1995, ואילו שנת הייצור שמופיעה ברשיון היא 1996.בסיום הפעולה תתבקשו לשלם אגרת שינוי רישום (נכון לכתיבת השורות, לא מצאתי אזכור לגבי התעריף).
לא שמעתי על זה, לי עשו בלי תשלום, פעמיים. ברמת גן על המקום הפקידה הדפיסה לי רישיון אספנות ושלחה אותי לדרכי, ביטלתי אצלה את הרישום לאחר שהתברר לי שהטסט יהיה כל שנה באפריל במקום אוקטובר ואצטרך בדיקת חורף (מקובל שלאחר שינוי לאספנות אין אפשרות חזרה, מסתבר שעל המקום לכל הפחות זה אפשרי), ופעם נוספת בירושלים, וכנ"ל בלי תשלום. אחרי זה ראיתי שגם @נייטרון-חפשי טוען כך.
יש נקודה נוספת שראויה להתייחסות, האפשרות לבצע העברת בעלות מקוונת גם לרכב שעומד זמן רב בלי טסט בתוקף, שאפשרית רק לרכב אספנות.
@מתלמד-0 כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
ברמת גן על המקום הפקידה הדפיסה לי רישיון אספנות ושלחה אותי לדרכי, ביטלתי אצלה את הרישום לאחר שהתברר לי שהטסט יהיה כל שנה באפריל במקום אוקטובר ואצטרך בדיקת חורף (מקובל שלאחר שינוי לאספנות אין אפשרות חזרה, מסתבר שעל המקום לכל הפחות זה אפשרי
ג"א נפלתי בזה ואני חושב שכדאי להדגיש נקודה זו במדריך (@גיל ? ) הייתי רוצה מאוד לשנות את זה אבל כרגע אני לא רואה דרך מלבד להשבית את הרכב חצי שנה.
מלאו לרכב 30 שנה ממועד עלייתו לכביש.
הערה במקומה!
שים לב ש @גיל עצמו כתב כך בהדגשה בתחילת המדריך.@גיל כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
כיום בישראל, כל רכב שחלפו 30 שנה משנת הייצור שלו
-
ברמת גן על המקום הפקידה הדפיסה לי רישיון אספנות ושלחה אותי לדרכי, ביטלתי אצלה את הרישום לאחר שהתברר לי שהטסט יהיה כל שנה באפריל במקום אוקטובר ואצטרך בדיקת חורף (מקובל שלאחר שינוי לאספנות אין אפשרות חזרה, מסתבר שעל המקום לכל הפחות זה אפשרי
ג"א נפלתי בזה ואני חושב שכדאי להדגיש נקודה זו במדריך (@גיל ? ) הייתי רוצה מאוד לשנות את זה אבל כרגע אני לא רואה דרך מלבד להשבית את הרכב חצי שנה.
מלאו לרכב 30 שנה ממועד עלייתו לכביש.
הערה במקומה!
שים לב ש @גיל עצמו כתב כך בהדגשה בתחילת המדריך.@גיל כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
כיום בישראל, כל רכב שחלפו 30 שנה משנת הייצור שלו
@נייטרון-חפשי ניסיתי להתווכח גם ברמת גן וגם בירושלים למה אני מקבל טסט לאפריל הקרוב אם הוא עבר טסט באוקטובר, הרי עכשיו הוא אספנות ולא מיושן.
דבר ללמפה/קירות.
הם טוענים שמעכשיו משתנה לו היומולדת לאפריל, אם אני מעביר אותו לאספנות ואז כבר לא יעזור להשבית לדבריהם. כלומר, גם אם איזה אפריל בעתיד נגמר לי הטסט ואני לא מחדש עד אוקטובר, כשאני משלם אגרה באוקטובר, זה ייתן לי טסט רק עד אפריל, כמו רכב רגיל שאם לא עשית טסט זה לא נותן שנה מהתשלום, אלא עד היומולדת. -
@טוסון כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
ומה הדין בחוה"מ ולהבדיל אא"ה בעיד אל-פיטר (@מתלמד-0 , בעל האספנות הרשמי היחיד בפורום, טוען שכל חג בכלל
אין לי מקור מוסמך לכך אבל כמובן כוונתי לחגים מוכרים רשמית, ולא יט וכא כסלו, או יב שבט… וכדומה.
@מתלמד-0 , בעל האספנות הרשמי היחיד בפורום
למיטב ידיעתי יש גם את @נייטרון-חפשי .
-
@מתלמד-0 , בעל האספנות הרשמי היחיד בפורום
למיטב ידיעתי יש גם את @נייטרון-חפשי .
-
@נייטרון-חפשי ניסיתי להתווכח גם ברמת גן וגם בירושלים למה אני מקבל טסט לאפריל הקרוב אם הוא עבר טסט באוקטובר, הרי עכשיו הוא אספנות ולא מיושן.
דבר ללמפה/קירות.
הם טוענים שמעכשיו משתנה לו היומולדת לאפריל, אם אני מעביר אותו לאספנות ואז כבר לא יעזור להשבית לדבריהם. כלומר, גם אם איזה אפריל בעתיד נגמר לי הטסט ואני לא מחדש עד אוקטובר, כשאני משלם אגרה באוקטובר, זה ייתן לי טסט רק עד אפריל, כמו רכב רגיל שאם לא עשית טסט זה לא נותן שנה מהתשלום, אלא עד היומולדת.@מתלמד-0 אבל אם תעביר את ההגדרה של הרכב באוקטובר לסטטוס של אספנות אז זה יהיה חודש היום הולדת? ולא אפריל?