האם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?
-
@נייטרון-חפשי כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
חוסר אחריות של איש מקצוע!!!
לא נוסעים בלי שמן אפילו מטר! וגם לא מניעים.כיוון ש @מתלמד-0 דיבר על MPV שנדיר עד בלתי קיים בארץ בגרסה ידנית, תמוה איך היה אפשר להגיע אתה למוסכניק אם לא נשאר בה שמן גיר.
צ"ב איך לא יצא שיטפון של שמן מנוע כשהוא פירק את הפילטר. -
@נייטרון-חפשי אופייני ביותר למוסכניקי מדרכה…
@YOLEVI כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
@נייטרון-חפשי אופייני ביותר למוסכניקי מדרכה…
לאו דווקא!
רוב המוסכים חאפרים על המדרכה או על הליפט. ודווקא הרבה חברה שעל המדרכה יש בהם יותר צניעות ופחות ביטחון עצמי מוגזם. -
@נייטרון-חפשי כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
חוסר אחריות של איש מקצוע!!!
לא נוסעים בלי שמן אפילו מטר! וגם לא מניעים.כיוון ש @מתלמד-0 דיבר על MPV שנדיר עד בלתי קיים בארץ בגרסה ידנית, תמוה איך היה אפשר להגיע אתה למוסכניק אם לא נשאר בה שמן גיר.
צ"ב איך לא יצא שיטפון של שמן מנוע כשהוא פירק את הפילטר.@yosi קודם כל זה אוטומט, ואדרבא בידני השמן לא משמעותי כמו באוטומט. באותו זמן מרוב ההלם לא חשבתי על השאלה הכי הגיונית שלך. ולאחר מכן סתם לא הכי רציתי להיזכר בסיפור. עכשיו אני באמת חושב על השאלה שלך. איך לא יצא שפריץ של שמן מהפילטר???
אז ממה ששמעתי, ועכשיו אתה מחזק אצלי את זה, שאם המכסה של המילוי שמן סגור עם אטימה, גם אם תפתח את הבורג השמן יטפטף ולא יצא בשיטפון כמו כל מערכת סגורה שאין בה הפרשי לחץ. אפשר להשקיע קש בכוס מים ולקפל את החלק שבחוץ, כשתרים אותו המים לא יצאו, וכל שכן שמן. לכן מומלץ, כדי שהבורג לא יזנק למטה לא לפתוח את המכסה עד להסרתו. כך שמעתי בלי אחריות. ולפי זה לא מובן למה השמן גיר כן ירד אלא אם כן הוא מלא רק שליש (למי שבתחום זה מובן מאליו)
ולשאלתך, אם המכסה היה סגור אז כל שכן שלא יצא שפריץ מהפילטר. אבל מסתבר שהוא היה פתוח, כי הרי פתחתי אותו לאחר הסרת הבורג אוטם, לכן קרוב לודאי שהפילטר מקבל שמן דרך המשאבה ולכן במעבר של השמן שם אין לחץ.
אשמח מאוד אם מי שמבין בנושא יאשר או ידחה את ההשערה שלי. -
המוסכניק מבין גדול וצנוע מאד. לגבי השמן גיר לא חושב שזה קריטי כמו שמן מנוע, בגיר החום עולה רק אחרי נסיעה משמעותית מחיכוך ולא מתהליך שריפה פלוס חיכוך ולחץ כמו במנוע כך שהשמן שנשאר יכול להספיק. רק מה שיכול להיות בעיה זה לנסוע עם עשר ליטר שמן, אבל למנוע לא קרה כלום, ולגיר זה לדעתו וגם לדעת מומחה גיר קרה מההחלפה ולא מהנסיעה.
-
המוסכניק מבין גדול וצנוע מאד. לגבי השמן גיר לא חושב שזה קריטי כמו שמן מנוע, בגיר החום עולה רק אחרי נסיעה משמעותית מחיכוך ולא מתהליך שריפה פלוס חיכוך ולחץ כמו במנוע כך שהשמן שנשאר יכול להספיק. רק מה שיכול להיות בעיה זה לנסוע עם עשר ליטר שמן, אבל למנוע לא קרה כלום, ולגיר זה לדעתו וגם לדעת מומחה גיר קרה מההחלפה ולא מהנסיעה.
@מתלמד-0 כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
רק מה שיכול להיות בעיה זה לנסוע עם עשר ליטר שמן, אבל למנוע לא קרה כלום, ולגיר זה לדעתו וגם לדעת מומחה גיר קרה מההחלפה ולא מהנסיעה.
זה נכון, ולא ידוע לי שיש נזק בעודף שמן גיר.
אבל להגיד לך לנסוע כך זה חוסר אחריות, ואם לא נהיה נזק זה במזל, מספיקה חצי דקה ללא שמן בשביל לגמור מנוע.@מתלמד-0 כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
איך לא יצא שפריץ של שמן מהפילטר???
אז ממה ששמעתי,המערכת לא אטומה הרמטית ולכן זה נשפך כמעט אותו דבר עם או בלי פקק, אבל הפילטר ממוקם במקום נפרד/גבוה וכמות השמן שיכולה לצאת משם היא די קבועה.
-
@מתלמד-0 כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
רק מה שיכול להיות בעיה זה לנסוע עם עשר ליטר שמן, אבל למנוע לא קרה כלום, ולגיר זה לדעתו וגם לדעת מומחה גיר קרה מההחלפה ולא מהנסיעה.
זה נכון, ולא ידוע לי שיש נזק בעודף שמן גיר.
אבל להגיד לך לנסוע כך זה חוסר אחריות, ואם לא נהיה נזק זה במזל, מספיקה חצי דקה ללא שמן בשביל לגמור מנוע.@מתלמד-0 כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
איך לא יצא שפריץ של שמן מהפילטר???
אז ממה ששמעתי,המערכת לא אטומה הרמטית ולכן זה נשפך כמעט אותו דבר עם או בלי פקק, אבל הפילטר ממוקם במקום נפרד/גבוה וכמות השמן שיכולה לצאת משם היא די קבועה.
-
@נייטרון-חפשי נראה לי שהסיפור לא הובן היטב. ריקנתי את הגיר והצפתי את המנוע. לגבי הפילטר ההשערה שלך נראית לי.
-
@מתלמד-0 צודק!
ונסיעה ללא שמן גיר בהחלט יכולה לגרום לנזק אבל פחות מיידי ממנוע, וזה בגיר ידני אבל באוטומט זה פשוט לא ייסע.@נייטרון-חפשי כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:
אבל באוטומט זה פשוט לא ייסע.
אכן, מניסיון…
ככל שיש פחות שמן הטורים עולים והסחיבה יורדת.
יתכן שהוא לא רוקן את כל השמן, אולי חלק נשאר במערכת ולכן האוטו הסכים לזוז איכשהו.