התייעצות על עסקת רכב וההשלכות
-
@aiib לא חושב שזה נקרא מקח טעות @הכל-בעזרת-השם
@שמואל-קליין כתב בהתייעצות על עסקת רכב וההשלכות:
לא חושב שזה נקרא מקח טעות
אחרי כ"כ הרבה זמן בתחום הגיע הזמן שתזהה את הלקוחות האלה לפני שאתה מוכר להם ותשלח אותם לקנות רכב מנתניה
ולהם תמכור פיאט טיפו
-
@שמואל-קליין כתב בהתייעצות על עסקת רכב וההשלכות:
לא חושב שכונותו היתה לבטל באמת אלא רק ‘להציע’ להוא - ואם באמת הוא קיבל מחיר זול מאוד אזזז…
אא"כ לא שווה לך הצד שמא הוא באמת ירצה… -
כידוע אני עוסק בתיווך רכבים
לפני כמה חודשים מכרתי לאברך יונדאי איי 25 2018
במחיר ממש טוב
לקח לבדיקה במכון לא נעים לומר שחט אבל זה מה שהיה נתתי לו מחיר ממש נמוך
בזמן הרכישה ציינתי לו שיש מערכת מולטימדיה ברכב ואכן היה מערכת אנדרואיד
ברור שאף מוכר לא הולך לחבר רשת למערכת ולבדוק האם הוויז מעודכן או לא
לאחר חודשיים שלוש מהרכישה הוא מתקשר אלי בטענה שמכרתי לו רכב בלי וייז כי המערכת קצת מיושנת והוא דורש בתוקף שאני ייתן לו מערכת חדשה ומתקדמת כי זה היה חלק ממה שהצגתי לו במכירה שיש מערכת לרכב
הבן אדם לא עוזב אותי מתקשר אלי ופורט לי על הנשמה שהוא אברך וכו’
מזמן הייתי נותן לו אבל בגלל הגישה שאני חייב לו שזה חלק מהרכישה והצורה שבא הוא שחט במחיר בזמן הרכישה אני מרגיש קשה מאוד לתת לו את זה
מה דעתכם?
ומה אני אמור לענות לו?@שמואל-קליין לענ’‘ד וויז זה דבר שאפשר בקלות לבדוק לפני/בשעת המכירה, כך שזו בעיה שלו שלא בדק לפני זה.
גם המערכת היא בגדר ‘מערכת מולטימדיה’ כמו שאמרת לו.
ואני חולק על אלו שכתבו שעיקר השימוש במערכת מולטימדיה היא בשביל וויז. איך אתם שומעים מוזיקה באוטו? ב’קו המוזיקה’? בנגן? -
@שמואל-קליין לענ’‘ד וויז זה דבר שאפשר בקלות לבדוק לפני/בשעת המכירה, כך שזו בעיה שלו שלא בדק לפני זה.
גם המערכת היא בגדר ‘מערכת מולטימדיה’ כמו שאמרת לו.
ואני חולק על אלו שכתבו שעיקר השימוש במערכת מולטימדיה היא בשביל וויז. איך אתם שומעים מוזיקה באוטו? ב’קו המוזיקה’? בנגן?@קורולה-אברכים
כל מילה!
לי אישית מה שדיבר אלי בעיקר להתקין מערכת, זה בשביל מצלמת רוורס
ומוטי ברנדווין שיכנע אותי לקחת מערכת עם סים בגלל שאם ואולי וכו’.
ואני מודה על זה!!!אבל ממש ממש לא עיקר השימוש בווייז.
הלקוח המתלונן כנראה תקוע עם התשלומים ומנסה להעזר בהחזרים דרך אנשים טובים.
סיפור מוזר מאד -
ואו
תודה על המילים החמות אבל ודאי שהוא חתם על טופס גילוי נאות ועל טופס אחריות ובדיוק מה שהוא כולל
והוא לא באמת בא לבטל עיסקה אבל אני לא מסוגל להתמודד עם אנשים שמוציאים אותי לא ישר על דברים כאלוהיה לי שבוע שעבר לקוח מטבריה שרצה רכב 7 מקו’ אמין חסכוני ובתקציב של עד 40 אל’'ש עדיפות לידני
הצעתי לו דאציה לודגי דיזל כמובן
אמר לי אני סומך עליך אבל קח לבדיקה ואני ישלם בשביל הרוגע שלי
אמרתי לו עדיף בדיקת מוסך כי בבדיקת מכון ובטח בקמפויטסט הם מכסתחים לריק
אז הוא אומר לי אני סומך עליך אתה תפענח את הבדיקה מה שתגיד בסוף יצא בדיקה ממש טובה אני מצרף אותה כאן
הלקוח נעלם ליום יומיים אני שואל אותו מה?
הוא אומר לי שמע נראה לי ירדתי מהרכב
אמרתי לו אז תשלם את הבדיקה
נעלם לעוד יומיים ואז הוא כותב לי
“אמרת שאם יש דברים מהותיים בבדיקה אתה משלם אותה ויש דברים חמורים”
אמרתי לו סמכת עלי נכון?
הזהרץי אותך מראש?
לא מגיב לי בנתייםאין לי כח לאנשים…
סריקה_20260120.pdf -
ואו
תודה על המילים החמות אבל ודאי שהוא חתם על טופס גילוי נאות ועל טופס אחריות ובדיוק מה שהוא כולל
והוא לא באמת בא לבטל עיסקה אבל אני לא מסוגל להתמודד עם אנשים שמוציאים אותי לא ישר על דברים כאלוהיה לי שבוע שעבר לקוח מטבריה שרצה רכב 7 מקו’ אמין חסכוני ובתקציב של עד 40 אל’'ש עדיפות לידני
אז הוא אומר לי אני סומך עליך אתה תפענח את הבדיקה מה שתגיד בסוף יצא בדיקה ממש טובה אני מצרף אותה כאן
אמרתי לו סמכת עלי נכון?
הזהרץי אותך מראש?
סריקה_20260120.pdf@שמואל-קליין וואוו
לא נעים
אבל איך אמר מישהו מפה
צריך ללמוד על האף של האנשיםלגבי מה שכתבת
אם הוא הגיע אחרי חודשיים אין לו מה לטעון
זה פרק זמן סביר לראות את הרכב
וסבר וקיבל
כך נ"ל -
ואו
אמרתי לו סמכת עלי נכון?
הזהרץי אותך מראש?
סריקה_20260120.pdf@שמואל-קליין
מבין אותך מאוד
אני למדתי בדך הקשה פשוט לא לסמוך על אף אחד בשום מצב היה לי את זה בהשכרת דירות היה לי את זה בתווך ובבניה ובמשלוחים ועוד… לא האמנתי כמה יש לאנשים רעיונות העיקר לא לשלם והכול לשיטתם על פי דין אני מעדיף לא לתאר כאן דוגמאות לא של גנבות ולא של בזיון של אנשים מכובדים בבתי דין [בתחלס’ כל מי שהגעתי איתו לדין תורה בסוף היה צריך לשלם אולי לא כמו שרציתי אבל שילם]
תחלס’ לא נעים אבל תפסיק לסמוך גם על הכי נחמדים [מנסיון הרבה פעמים הם הכי מסוכנים]
תבקש משהו מראש ותחתים ברורות
אם אתה רוצה אני יכול להפנות אותך לרב שמבין בחושן משפט שיעזור לך אם המקרים האלו וגם עם ניסוח של חוזה שיתאים לך
הרבה הצלחה!!! -
@שמואל-קליין
מבין אותך מאוד
אני למדתי בדך הקשה פשוט לא לסמוך על אף אחד בשום מצב היה לי את זה בהשכרת דירות היה לי את זה בתווך ובבניה ובמשלוחים ועוד… לא האמנתי כמה יש לאנשים רעיונות העיקר לא לשלם והכול לשיטתם על פי דין אני מעדיף לא לתאר כאן דוגמאות לא של גנבות ולא של בזיון של אנשים מכובדים בבתי דין [בתחלס’ כל מי שהגעתי איתו לדין תורה בסוף היה צריך לשלם אולי לא כמו שרציתי אבל שילם]
תחלס’ לא נעים אבל תפסיק לסמוך גם על הכי נחמדים [מנסיון הרבה פעמים הם הכי מסוכנים]
אם אתה רוצה אני יכול להפנות אותך לרב שמבין בחושן משפט שיעזור לך אם המקרים האלו וגם עם ניסוח של חוזה שיתאים לך
הרבה הצלחה!!! -
@שמואל-קליין
מבין אותך מאוד
הרבה הצלחה!!!@יודי-ויין כתב בהתייעצות על עסקת רכב וההשלכות:
אם אתה רוצה אני יכול להפנות אותך לרב שמבין בחושן משפט שיעזור לך אם המקרים האלו
אני חונכתי מבית אבא שבעל עגלה טוב לא נכס לבוץ
אחרי 17 שנה אף פעם לא הגעתי לבית דין (בשביל עצמי רק הגעתי ליעוץ עבור הבית דין) ואפילו לא הייתי צריך לשאול רב פשוט צריך אף ארוך כדי להריח … -
@שמואל-קליין יורשה לי לומר גם את דעתי העניה
לטעמי מחיר היַשְרות שלך שוה את הכמה אנשים הללו שגורמים לכאב ראש, אל תאבד מידות טובות כל כך כפי שניכר שיש לך (אני לא מכיר אותך, אבל זה נראה כככה מהפורום באופן כללי ומהממליצים עליך) בגלל הכמה אנשים שמנצלים את זה לרעה, בחינת “כדי הוא הלל שתאבד על ידו ארבע מאות זוז וארבע מאות זוז והלל לא יקפיד”. זו דעתי האישית, ואני יודע שיש רבים וטובים שחלוקים עלי…
כמובן וכמובן שזה לא בא לגרוע את הצורך ב א. להחתים על כל דבר! ב. להיזהר מנוכלים (כלומר אנשים שבאים לשם נוכלות, לא אנשים טובים שבלי משים מציקים)! ג. כמובן שבמידת הצורך אפשר גם להשתמש במידתו של יעקב אבינו אחיו אני ברמאות…