תיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים
-
חברים יקרים מחשבה עלתה בליבי ואולי גם רעיון בעז''ה
אקדים שגם אני לצערי לוקה בזה בחסר, מה אעשה המלמד לדקדוק לא עניין אותי
אז כנכתב בכותרת, הנושא הוא שגיאות כתיב וכתיבה נכונה. אם אנחנו רוצים פורום מכובד שיענה על הציפיות שלנו אנחנו חייבים ללמוד לכתוב א. הודעות ברורות שמגדירות ומקיפות את השאלה! אל תתנו לחברים בפורום לשאול איזה רכב יש לכם, למה? זה יוצר סחבת ועוד תגובה ועוד תגובה, וזה במקרה הטוב, במקרה הגרוע יותר אני אפי' לא מבין מה שחלק מהחברים כאן כותבים. או שזה נותן הרגשה שאפילו לא השקיעו בתגובה.תפרסם תגובה צריך כל אחד אבל תסתכל רגע לפני שאתה שולח
ב. להשתדל להימנע משגיאות כתיב
אשמח לשמוע מהחברים תגובות מה עוד ניתן לעשות בעניין ומה עוד צריך לשפראז מה ניתן לעשות?
אם נסמן עם העכבר כמה אותיות ונקליק על מקש ימני נראה שיש אפשרות להגדיר לגוגל שיסמן לנו במקרה וטעינו, נפעיל את בדיקת האיות המשופרת ונבחר בכל השפות
וכשטעינו נראה את התוצאה הבאה
ומה שנעשה נקליק על המילה השגויה במקש ימני של העכבר ונראה בשורות העליונות הצעות לתיקון
יש מילים שאולי גוגל לא מכיר שכך זה הסלנג אז אפשר ללמד אותו שזו מילה תקינה
יש עוד אפשרות שהיא הרבה יותר טובה רק שאני לא מבין בזה כלל, והיא המושג של תוספים, יש תוספים בחנות גוגל שתפקידם הוא לערוך את הכתיבה בצורה דקדוקית יותר וללא שגיאות כתיב. אדרבה אשמח אם יש מי שמכיר וידע להדריך אותנו איך להפעיל ואיזה סוג מתאים לצרכים שלנו בפורום. כי אם אני אכתוב קר במקום רק גוגל לא יתקן אותי כי שניהם מילים תקניות
תודה לכם על הקריאה מקווה שלא פגעתי במשהו זה כמובן לא אישי זה למען הפורום
-
פוסט זה נמחק!
-
@שלמה כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
אשמח לשמוע מהחברים תגובות מה עוד ניתן לעשות בעניין
שתקפוץ התראה לפני שליחת פוסטים של משתמשים חדשים
"בדוק אם הפוסט ברור דיו והאם חסרים בו פרטים שיכולים לעזור לשאר המשתמשים לענות לך תשובה מדויקת"
-
@שלמה אני אפילו הייתי הולך על "עונש" מי שמגזים בכתיבה שגיאתית, לא יוכל לשלוח פוסטים בלי בדיקת מנהל, כמו שעושים במקומות אחרים לחדשים, אני בטוח שזה יגרום לאנשים לכתוב ברור יותר,
אמהמה לא ראיתי פה הגזמות בכתיבה (למעט ניקים מסויימים), לא חושב שצריך רפורמה בנושא. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@אבי-ים כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
שתקפוץ התראה לפני שליחת פוסטים של משתמשים חדשים
@ראובן-שבתי כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
כמו שעושים במקומות אחרים לחדשים
הבעיה אצלנו שזה לא בהכרח משתמשים חדשים
-
הבעיה אצלנו שזה לא בהכרח משתמשים חדשים
כתבתי "כמו"
אצלנו זה יהיה אצל מי שכותב לא ברור
(זה לא הולך להיות, אלא אם היה נעשה וכו') -
-
@Klonimoos מקלדת גוגל.
-
@YKingsmart כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
@Klonimoos מקלדת גוגל.
לא הבנתי.
יש לי מקלדת גוגל מותקנת.כשאני כותב מייל, אכן יש תיקונים, אבל לא בפורום. -
@שלמה אצלנו בפורום לא הולכים על הראש של אף אחד. אנחנו נותנים לכל אחד את האפשרות לכתוב בצורה חופשית ונינוחה.
שגיאות כתיב יש בכל פורום וזה לא מטריד אותי
לגבי פוסטים לא ברורים: לכל אדם הקב"ה נתן כשרונות רבים ומגוונים. לחלקם יש כושר כתיבה חזק ולחלקם לא, וגם בזה אין חיסרון, ואם יש הודעה לא ברורה אפשר לשאול ולקבל תשובה.
כן הייתי מציע לכל אחד (ובמיוחד לאלו שזה עלול לקרות להם יותר) לעבור על התגובה שלו לפני שהוא שולח אותה. (למעשה 70% מהפוסטים נערכים אחרי השליחה) ובכך הפורום שלנו יהיה נקי ואיכותי.אבל זאת לא בושה להתבלבל ולכתוב משהו לא מובן וזה דבר שקורה לכולם כולל אותי בלא מעט פעמים, ואני מכבד את הטעיות כמו את התוכן האמיתי, כי לשניהם יש מטרה אחת והיא עזרה הדדית.
לגבי שגיאות כתיב אני מתקן כשיש לי זמן וכך עושים סיירת הפיקוח, בעיקר בשרשורים בעלי משמעות גבוהה.בפורום שלנו מרחיקים רק על תוכן בוטה או מטעה בכוונה תחילה. וגם זה אחרי שיח חיובי וכו'. ולמעשה, לא היה צורך ולו בהרחקה אחת.
ולסיום אשתף שקיבלתי דיווחים על משתמשים בסגנון "לענ"ד יש להרחיק כי..." ולא פעם ולא פעמיים מדובר במשתמשים הבולטים כיום בפורום!
אני מאמין בדרך של ניחותא, מבלי להתעלם מהעובדה שיש אנשים מסויימים שלצערנו מבינים רק בדרך הקשה וכשצריך - צריך!
-
@מאיר כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
@שלמה אצלנו בפורום לא הולכים על הראש של אף אחד. אנחנו נותנים לכל אחד את האפשרות לכתוב בצורה חופשית ונינוחה.
שגיאות כתיב יש בכל פורום וזה לא מטריד אותי
לגבי פוסטים לא ברורים: לכל אדם הקב"ה נתן כשרונות רבים ומגוונים. לחלקם יש כושר כתיבה חזק ולחלקם לא, וגם בזה אין חיסרון, ואם יש הודעה לא ברורה אפשר לשאול ולקבל תשובה.
כן הייתי מציע לכל אחד (ובמיוחד לאלו שזה עלול לקרות להם יותר) לעבור על התגובה שלו לפני שהוא שולח אותה. (למעשה 70% מהפוסטים נערכים אחרי השליחה) ובכך הפורום שלנו יהיה נקי ואיכותי.אבל זאת לא בושה להתבלבל ולכתוב משהו לא מובן וזה דבר שקורה לכולם כולל אותי בלא מעט פעמים, ואני מכבד את הטעיות כמו את התוכן האמיתי, כי לשניהם יש מטרה אחת והיא עזרה הדדית.
לגבי שגיאות כתיב אני מתקן כשיש לי זמן וכך עושים סיירת הפיקוח, בעיקר בשרשורים בעלי משמעות גבוהה.בפורום שלנו מרחיקים רק על תוכן בוטה או מטעה בכוונה תחילה. וגם זה אחרי שיח חיובי וכו'. ולמעשה, לא היה צורך ולו בהרחקה אחת.
ולסיום אשתף שקיבלתי דיווחים על משתמשים בסגנון "לענ"ד יש להרחיק כי..." ולא פעם ולא פעמיים מדובר במשתמשים הבולטים כיום בפורום!
אני מאמין בדרך של ניחותא, מבלי להתעלם מהעובדה שיש אנשים מסויימים שלצערנו מבינים רק בדרך הקשה וכשצריך - צריך!
חלילה. לרגע לא חשבתי על הרחקות ולא כתבתי כדברים האלה, זה כבר חשבון של ההנהלה. הבאתי רעיון שמגמד את הטעיות כתיב בכמה אחוזים,
ובעניין סיירת ועריכת פוסטים, עכשיו זה אפשרי כשהפורום יגדל זה יהיה ממש קשה לעקוב אחרי כל פוסט ודקדוקו, גם אם הסיירת תגדל.לגבי אחרים אני שמח שהפוסט נערך כדי לא לפגוע
-
@Klonimoos כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
יש לך פיתרון גם לאנדרואיד?
@Klonimoos כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
לא הבנתי.
יש לי מקלדת גוגל מותקנת.כשאני כותב מייל, אכן יש תיקונים, אבל לא בפורום.תנסה לחפור בהגדרות מקלדת לדעתי יש כזו אופציה
-
@מיישה כתב בתיקון טעויות כתיב וייעול כתיבת הפוסטים:
אבל זה מעצבןץ
באשכול כזה לעשות טעות כתיב????
אתה רואה?
אבל זה מה שקורה כשרוצים לכתוב נקודה ומתבלבלים בין מיקום הנקודה בעברית למיקום הנקודה באנגלית... -
אבל זה מעצבןץ
אתה רואה?
אבל זה מה שקורה כשרוצים לכתוב נקודה ומתבלבלים בין מיקום הנקודה בעברית למיקום הנקודה באנגלית...אם כבר מדברים? ארור מי שהחליט להשים את האות וו ליד הנון סופית
-
אבל זה מעצבןץ
אתה רואה?
אבל זה מה שקורה כשרוצים לכתוב נקודה ומתבלבלים בין מיקום הנקודה בעברית למיקום הנקודה באנגלית...אם כבר מדברים? ארור מי שהחליט להשים את האות וו ליד הנון סופית
אני דווקא רוצה להגיד לו:
תןדה תןדה תןדה!!!! -
(למעשה 70% מהפוסטים נערכים אחרי השליחה)
ולכן אני חושב, שהוא סה''כ גם רצה לחסוך ממני ומכולם את הדבר הזה....
למען ירוץ הכותב....
באמת לפעמים אני רואה שגיאה בהקלדה, ואין לי מספיק זמן לחזור ולשנות אם זה לא קריטי....
אגב זה מצוי יותר במקלדת מגע...