הרכב רועד מעל 100 קמ"ש
-
הייתי כעת אצל המוסך הקבוע שאליו אני הולך (מוסך ברק)
ולטענתו אין צורך לא בהחלפת בולמים ולא באיזון הרעש סה"כ נובע מאיזה חלק שלא מחובר טוב.
הוא חיבר לי את זה עם קליפסים. (עדיין לא נסעתי על 100 בשביל לוודא שהבעייה נפתרה, אעדכן בהמשך)לא רוצה להרחיב מידי הרבה אבל גיליתי בזמן שהמוסך שלחץ עלי ביום שישי להחליף בולמים היה סה"כ ניסיון להרוויח עלי
שהיום כשהגעתי לשלם לו על הפנס שהחליף לי במקביל, ואמרתי לו שאני לא רוצה להחליף בולמים הוא נזכר גם לגבות עוד 150 ש"ח על איתור תקלה
עכשיו ברור!:
למה מתייעצים כאן בפורום לפני קבלת החלטות מהבני דודים,
או מכאלה שמנסים לדחוף כל מיני… וד"ל…
ב"ה יצאת בזול…דרך אגב,
לי פעם התפרק 2 קליפסים שמחזיקים את הבד איטום מתחת למנוע, (לא יודע מה שמו בישראל),
ובנסיעות בעיר לא שמעתי רעשים…
אך בבין עירוני פתאום התחילו להרגיש רעשים כאילו הלך המנוע, קנאקים כאלו מפחידים,
מה שנוצר מחיכוך חזק בין הבד לכביש, והסיפור לתיקון היו כמה אזיקונים… -
ולטענתו אין צורך לא בהחלפת בולמים ולא באיזון הרעש סה"כ נובע מאיזה חלק שלא מחובר טוב.
הוא חיבר לי את זה עם קליפסים. (עדיין לא נסעתי על 100 בשביל לוודא שהבעייה נפתרה, אעדכן בהמשך)לא רוצה להרחיב מידי הרבה אבל גיליתי בזמן שהמוסך שלחץ עלי ביום שישי להחליף בולמים היה סה"כ ניסיון להרוויח עלי
שהיום כשהגעתי לשלם לו על הפנס שהחליף לי במקביל, ואמרתי לו שאני לא רוצה להחליף בולמים הוא נזכר גם לגבות עוד 150 ש"ח על איתור תקלה
@אליהו-הת-ח כתב בהרכב רועד מעל 100 קמ"ש:
עד עכשיו דיברנו על רעידות לא על רעש.
-
עד עכשיו דיברנו על רעידות לא על רעש.
@נייטרון-חפשי כבר כתבתי בהתחלה שאני מרגיש דפיקות ברכב כאילו יש פנצר.
ומה שגרם לזה לכאו’ היה החלק שלא היה מחובר טוב -
ומה שגרם לזה לכאו’ היה החלק שלא היה מחובר טוב@אליהו-הת-ח שמח בשבילך! פשוט רציתי שתבין למה לא הציעו אפשרות כזו.
-
ומה שגרם לזה לכאו’ היה החלק שלא היה מחובר טוב@אליהו-הת-ח לא הבנתי אמרת שיש רעידות
כפי שאני יודע פלסטיק משוחרר עושה המון רעש. (בעיה מוכרת שלא תמיד מצליחים לזהות אותה מכיון שהפלסטיק קשיח אז רק במהירות גבוהה הוא פותח פה, וזה גם מסביר את מה שכתבת בהתחלה שממאה קמ"ש ואח"כ כתבת בעצם מתשעים כי הרוח גרמה לזה להתרופף יותר) אבל רעידות לא אמורות להיות? -
@אליהו-הת-ח לא הבנתי אמרת שיש רעידות
כפי שאני יודע פלסטיק משוחרר עושה המון רעש. (בעיה מוכרת שלא תמיד מצליחים לזהות אותה מכיון שהפלסטיק קשיח אז רק במהירות גבוהה הוא פותח פה, וזה גם מסביר את מה שכתבת בהתחלה שממאה קמ"ש ואח"כ כתבת בעצם מתשעים כי הרוח גרמה לזה להתרופף יותר) אבל רעידות לא אמורות להיות?@מאיר-ג כשאתה נוסע על 100 קמ"ש ויש חתיכת פלסטיק ענקית שנדפקת ברכב כל הזמן ממילא הרכב גם קצת רועד
-
מניסיון… כנראה תיקנת פאנצ’ר או החלפת גלגל ולא כיוונו לך את הגלגלים כשהחזירו אותם.
בדרך כלל הפאנצ’ר מאכר מסמן את הכיוון כשמוריד אותם. מישהו פישל.
או… גם זה קרה לי… צמיגים ישנים מעוותים. תבדוק שאין בליטות או עיוותים בצמיגים@mdy כתב בהרכב רועד מעל 100 קמ"ש:
כנראה תיקנת פאנצ’ר או החלפת גלגל ולא כיוונו לך את הגלגלים כשהחזירו אותם.
מעולם לא עשו לי כיוון כשהחלפתי צמיג או תיקנתי פאנצ’ר…
מה זה אומר? שכל פעם עבדו עלי?
זה אמור להיות כלול במחיר?או שזה מה שעשו וזה מספיק:
-
@mdy כתב בהרכב רועד מעל 100 קמ"ש:
-
הנה הסבר GPT
שאלה מצוינת. בקיצור: פנצ’ר-מאכער לא יכול באמת “למנוע” צורך באיזון, אבל הוא כן יכול להקטין את הסיכוי שיצא חוסר איזון. הנה מה שקורה בפועל:מה הוא עושה בפועל
מסמן את מיקום הצמיג על הג’נט
לפעמים מסמנים קו קטן (גיר/טוש) בין הצמיג לג’נט לפני פירוק.
הרעיון: להחזיר את הצמיג באותו סיבוב ובאותו מיקום על הג’נט, כדי לשמור על האיזון המקורי.לא מפרק יותר ממה שצריך
בתקר רגיל (מסמר/בורג):מפרקים רק צד אחד של הצמיג
מתקנים מבפנים
מחזירים בלי “לשחק” עם הצמיג
פחות תזוזה = פחות סיכוי לשינוי איזון.שומר על המשקולות הקיימות
אם משקולות איזון:לא נפלו
לא הוזזו
אז האיזון עקרונית נשאר כמו שהיה.מה הוא לא עושה
הוא לא יכול להבטיח שהאיזון נשאר מושלם
הוא לא מודד איזון בלי מכונת איזון
אין איזה “סימון קסם” שפותר איזון
למה לפעמים בכל זאת צריך איזון
הצמיג זז מילימטרים על הג’נט
נוספה פטרייה/טלאי (משקל קטן)
נפלה או הוזזה משקולת איזון
הצמיג כבר היה על הגבול לפני התקר
סיכום קצר
️ כן — לפעמים מסמנים ומחזירים לאותו מקום
לא — זה לא מבטל צורך באיזון אם יש רעידותכלל אצבע פשוט:
אין רעידות? לא צריך איזון.
יש רעידות? איזון — נקודה.רוצה לדעת איך לבדוק לבד בנסיעה קצרה אם האיזון יצא?
-
היית עם יונדאי ?
קשור לאבי ?
-
היית עם יונדאי ?
קשור לאבי ?
-
@mdy כתב בהרכב רועד מעל 100 קמ"ש:
@aiib כשמתקנים פנצ’ר זה לא כולל איזון אלא מסמנים את המיקום ומחזירים אותו דבר, בד"כ זה מספיק.
בהחלפת צמיג אמורים לעשות איזון, גם רכב שיוצא מהחברה עובר איזון.@mdy מצטער, אבל זה יותר מידי ארוך בשביל שאני אקרא משהו שאמור לקחת 2 שורות (טיפ אישי: תמיד מומלץ לבקש מAI לקצר זה יכול פשוט להפוך את המפלצת ממכשיר טרחן ליעיל).
הרעיון הוא שהמשקל של הגלגל ב2 הצדדים יהיה שווה כדי שהכח של הסיבוב לא ימשוך אותו הצידה, מדובר בדיוק של גרמים לפה ולשם. -
לא יודע מי זה אבי
מי שלח אותך לברק ?
ולא היה שם איזה בחור עם אוטלנדר שנכנס בלי תור והיה מעצבן
-
@itzik אתה מדבר כמו מקצוען (בעיקר שורת הסיום
)! רק הוספה קטנה ומשמעותית: הגה רועד-איזון קדמי, אוטו רועד-איזון אחורי. וזה למה כתבתי:@נייטרון-חפשי כתב בהרכב רועד מעל 100 קמ"ש:
@אליהו-הת-ח הנתונים שלך מעידים כמעט בוודאות על חוסר איזון אחורי.
ההגה לא רועדת כלל ואין משיכה של הרכב לאיזה צד מסויים
אני מוחה על הזלזול ב @הכל-בעזרת-השם שהוא פאר הפורום והדרו שליט"א והלכה כמותו בכל מקום
@נייטרון-חפשי כתב בהרכב רועד מעל 100 קמ"ש:
ההגה לא רועדת כלל ואין משיכה של הרכב לאיזה צד מסויים
אלא אם כן יש רעידה בלחיצה על הגז כי אז זה מציריה
-
@aiib כשמתקנים פנצ’ר זה לא כולל איזון אלא מסמנים את המיקום ומחזירים אותו דבר, בד"כ זה מספיק.
בהחלפת צמיג אמורים לעשות איזון, גם רכב שיוצא מהחברה עובר איזון.@mdy מצטער, אבל זה יותר מידי ארוך בשביל שאני אקרא משהו שאמור לקחת 2 שורות (טיפ אישי: תמיד מומלץ לבקש מAI לקצר זה יכול פשוט להפוך את המפלצת ממכשיר טרחן ליעיל).
הרעיון הוא שהמשקל של הגלגל ב2 הצדדים יהיה שווה כדי שהכח של הסיבוב לא ימשוך אותו הצידה, מדובר בדיוק של גרמים לפה ולשם.@נייטרון-חפשי ממש מתנצל. מקווה שיש לך סבלנות לאנשים אמיתיים
-
@נייטרון-חפשי ממש מתנצל. מקווה שיש לך סבלנות לאנשים אמיתיים
-
לא יודע מי זה אבי
מי שלח אותך לברק ?
ולא היה שם איזה בחור עם אוטלנדר שנכנס בלי תור והיה מעצבן
@הכל-בעזרת-השם לברק מישהו כאן מהפורום שלח אותי בעבר בשביל החלפת בלמים ומאז אני הולך אליו כל פעם.
בן אדם אמין ואמיתי משלנו.מה שדיברת על האאוטלנדר אני הגעתי אחריו.
-
@נייטרון-חפשי ממש מתנצל. מקווה שיש לך סבלנות לאנשים אמיתיים