אוטובוס פגע בי, מה עכשיו?
-
@מיכלין-שמאי-רכב כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
אל תתפתה שיתקנו לך את הרכב במוסך הסדר של חברת אוטובוסים. יש מקרים שתיקונים אלו מבוצעים ללא ליווי שמאי וללא הערכת ירידות ערך ועוד.
הרכב לפני שנה וחצי עלה 15K מאז קיבל עוד כמה וכמה מכות עד לתאונה האחרונה, יש מקום בכלל לירידת ערך?
-
אל תתפתה שיתקנו לך את הרכב במוסך הסדר של חברת אוטובוסים. יש מקרים שתיקונים אלו מבוצעים ללא ליווי שמאי וללא הערכת ירידות ערך ועוד.
הרכב לפני שנה וחצי עלה 15K מאז קיבל עוד כמה וכמה מכות עד לתאונה האחרונה, יש מקום בכלל לירידת ערך?
@aiib
בתביעות צד ג’ אין קשר לגיל הרכב כדי לאשר ירידות ערך. במידה ורכב שווה מעט אז ‘‘תרגיש’’ פחות את ירידת ערך בכסף. לא בכל נזק מאשרים ירידת ערך.
לירידת ערך יש משמעות גדולה כאשר רכב יקר. מאחר וציבור פחות מודע לעניין ירידת ערך ולירידת ערך יש טווח של מינימום ומקסימום. על כן מדובר בנושא שחברות הביטוח ‘‘מקטינות את הנזק’’ על חשבון המבוטח או צד ג’. לדוגמה שמאי מהרשימה מקבל טלפון משמאי בקר של חברת הביטוח כדי להסביר מדוע אותו שמאי אישר 8% ולא 4% ירידת ערך. כאשר רכב שווה 300.000 ש’'ח מדובר בהרבה כסף. סביר להניח ששמאי מהרשימה שמקבל הרבה תיקים מאותה חברת הביטוח יחשוב פעמיים האם הוא חישב נכון אחוזי ירידת ערך וכנראה יחשב ירידת ערך בהתאם בפעם באה. -
למעשה חברת אקסטרה אמרה שאקח את הרכב לאיזה מוסך פחחות בתלפיות שהיא עובדת איתו, שם יעריכו ויצלמו את הנזק וייתנו הצעת מחיר ואם המחיר יהיה נמוך יתקנו מבלי להפעיל את הביטוח ואם יהיה יקר יפעילו את הביטוח.
יש כאן סיכון? ללכת על זה?
עריכה: מדובר במוסך האחים נחמיה בתלפיות.
-
למעשה חברת אקסטרה אמרה שאקח את הרכב לאיזה מוסך פחחות בתלפיות שהיא עובדת איתו, שם יעריכו ויצלמו את הנזק וייתנו הצעת מחיר ואם המחיר יהיה נמוך יתקנו מבלי להפעיל את הביטוח ואם יהיה יקר יפעילו את הביטוח.
עריכה: מדובר במוסך האחים נחמיה בתלפיות.
@aiib כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
לא כתבת איזה נזק נגרם לך, האם חובה לתקן את זה, ואם לא האם חשוב לך לתקן את זה, כמה יעלה לך לסדר את זה, וכמה תהיה השמאות של הנזק.
הרבה פעמים שווה להוציא דוח אפס ולקבל כסף מאשר ללכת למוסך הסדר.
כמו ש @מיכלין-שמאי-רכב כתב אין להם אפשרות להפעיל ביטוח כי פשוט אין להם ביטוח, מה שהם ישלמו יצא מקופת החברה.
כדאי לך לתעד את השיחות איתם, אולי תוכל להוכיח מזה שהם מודים בגרימת הנזק.
בהצלחה -
לא כתבת איזה נזק נגרם לך, האם חובה לתקן את זה, ואם לא האם חשוב לך לתקן את זה, כמה יעלה לך לסדר את זה, וכמה תהיה השמאות של הנזק.
הרבה פעמים שווה להוציא דוח אפס ולקבל כסף מאשר ללכת למוסך הסדר.
כמו ש @מיכלין-שמאי-רכב כתב אין להם אפשרות להפעיל ביטוח כי פשוט אין להם ביטוח, מה שהם ישלמו יצא מקופת החברה.
כדאי לך לתעד את השיחות איתם, אולי תוכל להוכיח מזה שהם מודים בגרימת הנזק.
בהצלחה@yosi כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
שפשוף נחמד בפח, לא חובה לתקן זה לא מפריע לנהיגה. יהיה נחמד שיהיה מתוקן…
המוסך שאליו אקסטרה הפנו אותי טען שצריך להחליף 2 דלתות, את כל החלק הצידי ומנורה ומראה…
נראה שהוא חוגג על אקסטרה…הרבה פעמים שווה להוציא דוח אפס ולקבל כסף מאשר ללכת למוסך הסדר.
אני יכול עכשיו לפנות לאקסטרה ולבקש על סמך ‘השמאות’ של המוסך שהפנו אותי אליו?
מעניין! הם טענו שיש…
עריכה: הסוכן כתב לי עכשיו שלמיטב ידיעתו יש לאקסטרה ביטוח דרך חברת כלל.כדאי לך לתעד את השיחות איתם, אולי תוכל להוכיח מזה שהם מודים בגרימת הנזק.
הן אמרו לחברת הביטוח שלי שהם מפנים אותי לתיקון. מקווה שיש לחברת הביטוח הקלטה.
-
@yosi כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
המוסך שאליו אקסטרה הפנו אותי טען שצריך להחליף 2 דלתות, את כל החלק הצידי ומנורה ומראה…
נראה שהוא חוגג על אקסטרה…הרבה פעמים שווה להוציא דוח אפס ולקבל כסף מאשר ללכת למוסך הסדר.
מעניין! הם טענו שיש…
עריכה: הסוכן כתב לי עכשיו שלמיטב ידיעתו יש לאקסטרה ביטוח דרך חברת כלל.כדאי לך לתעד את השיחות איתם, אולי תוכל להוכיח מזה שהם מודים בגרימת הנזק.
@aiib אישית אם זה שפשוף שלא מפריע לי הייתי לוקח שמאי שיוציא שמאות על כל הנזק ותובע כסף.
אם המוסך הצליח להגדיר את זה כביכול צריך החלפת 2 דלתות וכו’ אז כנראה תהיה לך אפשרות להוציא אותו טוטאלוס ולקבל מחירון, לא יודע אם זה מדבר אליך או שדווקא תעדיף להשאיר אצלך את האוטו, לשיקולך.
אתה לא יכול לתבוע את אקסטרה על סמך מה שהמוסך אמר, זה לא מסמך קביל, אתה צריך דוח שמאי.
אגב, אם אתה חושש מהעלות של השמאי אז זה מצטרף לתביעה והפוגע אמור לשלם את זה באופן מלא.
לגבי הביטוח, יש להם ביטוח חובה, מתביעה של חבר לפני יותר משנה הבנתי שלא היה להם צד ג’ אבל אולי השתנו דברים או שלא הבנתי נכון, בכ"א @מיכלין-שמאי-רכב בוודאי אמור להבין בזה יותר ממני.
בהצלחה -
@yosi כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
מעניין! הם טענו שיש…
-
@aiib
כשלעצמה הפניה לתיקון במוסך נחשבת כי קבלת אחריות. מכאן אתה חופשי לפעול כרצונך: תיקון בכל מוסך שאתה חפץ כולל מורשה של היבואן או דוח גלובלי.@מיכלין-שמאי-רכב כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
כשלעצמה הפניה לתיקון במוסך נחשבת כי קבלת אחריות.
הם לא שלחו לי הודעה. רק דיברו איתי בטלפון ככה שאין לי תיעוד…
מכאן אתה חופשי לפעול כרצונך: תיקון בכל מוסך שאתה חפץ כולל מורשה של היבואן או דוח גלובלי.
מה הכוונה דוח גלובלי?
-
כשלעצמה הפניה לתיקון במוסך נחשבת כי קבלת אחריות.
הם לא שלחו לי הודעה. רק דיברו איתי בטלפון ככה שאין לי תיעוד…
מכאן אתה חופשי לפעול כרצונך: תיקון בכל מוסך שאתה חפץ כולל מורשה של היבואן או דוח גלובלי.
מה הכוונה דוח גלובלי?
-
מה הכוונה דוח גלובלי?
פי’ כמה עולה הנזק לתיקון ואתה מחליט מה לעשות עם הכסף אם לתקן או לא ואיפה
@יוני כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
מה הכוונה דוח גלובלי?
גם לקחת את הכסף לכיס?
(השאלה היא אם ברגע שאני יגיד שאני לא רוצה ללכת למוסך שלהם הם יתנערו מאחריות…) -
@יוני כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:
מה הכוונה דוח גלובלי?
גם לקחת את הכסף לכיס?
(השאלה היא אם ברגע שאני יגיד שאני לא רוצה ללכת למוסך שלהם הם יתנערו מאחריות…)