דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. משפטי, תביעות, ביטוחים ותאונות
  3. אוטובוס פגע בי, מה עכשיו?

אוטובוס פגע בי, מה עכשיו?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר משפטי, תביעות, ביטוחים ותאונות
16 פוסטים 7 כותבים 875 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • A aiib

נהג אקסטרה פגע בי, ירד ונתן לי פרטים אבל לא חתם על כך שהוא פגע בי וכדו’
    מה אני אמור לעשות עכשיו?

תודה רבה

M מנותק
    M מנותק
    MEM
    כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

@aiib חובה לתעד +רישום עדים וכו’ כמה שיותר
    עכשיו SOS תלונה במשטרה ותביעה לבימ"ש או שיש לך מקיף
    ועדיין יתכן שכדאי
    החברות [בדגש על ק. - וכמדומה שכתבתי ע"ז בעבר] מגישות תביעות השתקה וכו’
    משהו נוראי
    סורי שאני לא מאריך אני באמצע דברים אבל הייתי חייב לכתוב להצילך בע"ה מעושק שלא יהיה…

A תגובה 1 תגובה אחרונה
    6
    • A aiib

מה אני אמור לעשות עכשיו?

תודה רבה

yosiY מנותק
      yosiY מנותק
      yosi
      כתב נערך לאחרונה על ידי yosi

@aiib כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:

נהג אקסטרה פגע בי,

תופעה מצויה

ירד ונתן לי פרטים

לא מובן מאליו, קרה לי שהייתי צריך להזמין ניידת בשביל לקבל פרטים [תאונה של חבר שבדיוק עברתי באזור]

אבל לא חתם על כך שהוא פגע בי וכדו’
      מה אני אמור לעשות עכשיו?

הוא לא אמור לחתום ואין לו סיבה לעשות את זה.
      אתה צריך לאסוף כמה שיותר הוכחות לאשמת נהג האוטובוס ולהגיש תביעה.
      כמו ש @EBA כתב אם יש לך סוכן ביטוח יתכן בהחלט שהוא יטפל ביעילות בתביעה נגד חברת האוטובוסים, לפעמים זה ממש כלול בפוליסה וגם אם לא הרבה נותנים את זה בתור שירות.
      כדאי ליצור קשר בהקדם עם הסוכן שלך שידריך אותך איזה מסמכים והוכחות הוא צריך.
      לגבי התביעות השתקה ש @MEM כתב, יש לי חבר שאוטובוס גילח אותו אחרי שבוע הוא קיבל תביעה של 15K על הנזק שהוא גרם לאוטובוס, הנס שלו שעדיין נשמר לי התיעוד מהמצלמת אבטחה שהוכיח מי האשם וכך הוא קיבל את מלוא הפיצוי על הנזק שנגרם לו.
      במקרה שלו התביעה שלהם רק עזרה לו כי היא הוכיחה שלגרסה של הנהג והחברה אין שום אחיזה במציאות.
      בהצלחה

תגובה 1 תגובה אחרונה
      6
      • M MEM

@aiib חובה לתעד +רישום עדים וכו’ כמה שיותר
        עכשיו SOS תלונה במשטרה ותביעה לבימ"ש או שיש לך מקיף
        ועדיין יתכן שכדאי
        החברות [בדגש על ק. - וכמדומה שכתבתי ע"ז בעבר] מגישות תביעות השתקה וכו’
        משהו נוראי
        סורי שאני לא מאריך אני באמצע דברים אבל הייתי חייב לכתוב להצילך בע"ה מעושק שלא יהיה…

A מנותק
        A מנותק
        aiib
        כתב נערך לאחרונה על ידי יוני
        פוסט זה נמחק!
        תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • A aiib

מה אני אמור לעשות עכשיו?

תודה רבה

מ מנותק
          מ מנותק
          מיכלין שמאי רכב
          שמאי עורך דין
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib
          קודם כל צריך לתעד את הנזקים בסמוך לתאונה ע’‘י שמאי. שלא יעלו טענות שאחרי תאונה הנ’‘ל הייתה לך תאונה נוספת באותו מוקד, או למה לא עשית שמאות בסמוך לתאונה.
          ככלל לחברות האוטובוסים אין ביטוח מקיף או ביטוח צד ג’ הן מבטחות את עצמן. על כן אחרי תיקון או עריכת דוח גלובלי מגישים דרישת תשלום ישירות לחברת האוטובוס.
          אתה מתקן או רוצה לקבל כספים מחברת האוטובוס? כלומר אתה צריך דוח תיקון או דוח גלובלי? בין אם אתה מתקן או תובע ע’'פ דוח גלובלי צריך שמאות בשני המקרים.
          אל תתפתה שיתקנו לך את הרכב במוסך הסדר של חברת אוטובוסים. יש מקרים שתיקונים אלו מבוצעים ללא ליווי שמאי וללא הערכת ירידות ערך ועוד.
          במידה ואין לך שמאי שאתה עובד איתו אשמח לעמוד לרשותך.

שמאות רכב מקצועית 054-7531425.

A תגובה 1 תגובה אחרונה
          7
          • מ מיכלין שמאי רכב

@aiib
            קודם כל צריך לתעד את הנזקים בסמוך לתאונה ע’‘י שמאי. שלא יעלו טענות שאחרי תאונה הנ’‘ל הייתה לך תאונה נוספת באותו מוקד, או למה לא עשית שמאות בסמוך לתאונה.
            ככלל לחברות האוטובוסים אין ביטוח מקיף או ביטוח צד ג’ הן מבטחות את עצמן. על כן אחרי תיקון או עריכת דוח גלובלי מגישים דרישת תשלום ישירות לחברת האוטובוס.
            אתה מתקן או רוצה לקבל כספים מחברת האוטובוס? כלומר אתה צריך דוח תיקון או דוח גלובלי? בין אם אתה מתקן או תובע ע’'פ דוח גלובלי צריך שמאות בשני המקרים.
            אל תתפתה שיתקנו לך את הרכב במוסך הסדר של חברת אוטובוסים. יש מקרים שתיקונים אלו מבוצעים ללא ליווי שמאי וללא הערכת ירידות ערך ועוד.
            במידה ואין לך שמאי שאתה עובד איתו אשמח לעמוד לרשותך.

A מנותק
            A מנותק
            aiib
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@מיכלין-שמאי-רכב כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:

הרכב לפני שנה וחצי עלה 15K מאז קיבל עוד כמה וכמה מכות עד לתאונה האחרונה, יש מקום בכלל לירידת ערך?

מאירמ מ 2 תגובות תגובה אחרונה
            0
            • A aiib

הרכב לפני שנה וחצי עלה 15K מאז קיבל עוד כמה וכמה מכות עד לתאונה האחרונה, יש מקום בכלל לירידת ערך?

מאירמ מנותק
              מאירמ מנותק
              מאיר
              מנהל ראשי
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib ירידת הערך היא לפי אחוזים ממחיר המחירון שהמציא לוי יצחק

ליצירת קשר לחץ כאן

תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • A aiib

מ מנותק
                מ מנותק
                מיכלין שמאי רכב
                שמאי עורך דין
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib
                בתביעות צד ג’ אין קשר לגיל הרכב כדי לאשר ירידות ערך. במידה ורכב שווה מעט אז ‘‘תרגיש’’ פחות את ירידת ערך בכסף. לא בכל נזק מאשרים ירידת ערך.
                לירידת ערך יש משמעות גדולה כאשר רכב יקר. מאחר וציבור פחות מודע לעניין ירידת ערך ולירידת ערך יש טווח של מינימום ומקסימום. על כן מדובר בנושא שחברות הביטוח ‘‘מקטינות את הנזק’’ על חשבון המבוטח או צד ג’. לדוגמה שמאי מהרשימה מקבל טלפון משמאי בקר של חברת הביטוח כדי להסביר מדוע אותו שמאי אישר 8% ולא 4% ירידת ערך. כאשר רכב שווה 300.000 ש’'ח מדובר בהרבה כסף. סביר להניח ששמאי מהרשימה שמקבל הרבה תיקים מאותה חברת הביטוח יחשוב פעמיים האם הוא חישב נכון אחוזי ירידת ערך וכנראה יחשב ירידת ערך בהתאם בפעם באה.

שמאות רכב מקצועית 054-7531425.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                2
                • A מנותק
                  A מנותק
                  aiib
                  כתב נערך לאחרונה על ידי aiib

למעשה חברת אקסטרה אמרה שאקח את הרכב לאיזה מוסך פחחות בתלפיות שהיא עובדת איתו, שם יעריכו ויצלמו את הנזק וייתנו הצעת מחיר ואם המחיר יהיה נמוך יתקנו מבלי להפעיל את הביטוח ואם יהיה יקר יפעילו את הביטוח.

יש כאן סיכון? ללכת על זה?

עריכה: מדובר במוסך האחים נחמיה בתלפיות.

yosiY תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • A aiib

למעשה חברת אקסטרה אמרה שאקח את הרכב לאיזה מוסך פחחות בתלפיות שהיא עובדת איתו, שם יעריכו ויצלמו את הנזק וייתנו הצעת מחיר ואם המחיר יהיה נמוך יתקנו מבלי להפעיל את הביטוח ואם יהיה יקר יפעילו את הביטוח.

עריכה: מדובר במוסך האחים נחמיה בתלפיות.

yosiY מנותק
                    yosiY מנותק
                    yosi
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

לא כתבת איזה נזק נגרם לך, האם חובה לתקן את זה, ואם לא האם חשוב לך לתקן את זה, כמה יעלה לך לסדר את זה, וכמה תהיה השמאות של הנזק.
                    הרבה פעמים שווה להוציא דוח אפס ולקבל כסף מאשר ללכת למוסך הסדר.
                    כמו ש @מיכלין-שמאי-רכב כתב אין להם אפשרות להפעיל ביטוח כי פשוט אין להם ביטוח, מה שהם ישלמו יצא מקופת החברה.
                    כדאי לך לתעד את השיחות איתם, אולי תוכל להוכיח מזה שהם מודים בגרימת הנזק.
                    בהצלחה

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • yosiY yosi

לא כתבת איזה נזק נגרם לך, האם חובה לתקן את זה, ואם לא האם חשוב לך לתקן את זה, כמה יעלה לך לסדר את זה, וכמה תהיה השמאות של הנזק.
                      כמו ש @מיכלין-שמאי-רכב כתב אין להם אפשרות להפעיל ביטוח כי פשוט אין להם ביטוח, מה שהם ישלמו יצא מקופת החברה.
                      בהצלחה

A מנותק
                      A מנותק
                      aiib
                      כתב נערך לאחרונה על ידי aiib

@yosi כתב באוטובוס פגע בי, מה עכשיו?:

שפשוף נחמד בפח, לא חובה לתקן זה לא מפריע לנהיגה. יהיה נחמד שיהיה מתוקן…
                      המוסך שאליו אקסטרה הפנו אותי טען שצריך להחליף 2 דלתות, את כל החלק הצידי ומנורה ומראה…
                      נראה שהוא חוגג על אקסטרה…

אני יכול עכשיו לפנות לאקסטרה ולבקש על סמך ‘השמאות’ של המוסך שהפנו אותי אליו?

מעניין! הם טענו שיש…
                      עריכה: הסוכן כתב לי עכשיו שלמיטב ידיעתו יש לאקסטרה ביטוח דרך חברת כלל.

הן אמרו לחברת הביטוח שלי שהם מפנים אותי לתיקון. מקווה שיש לחברת הביטוח הקלטה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0

33

2.4k

משתמשים

7.8k

נושאים

103.8k

פוסטים
                      • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.