טויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?
-
@הכל-בעז-ה האמת שאישית לא נסעתי ברכב כזה אבל הבנתי מאחרים שזה עולם אחר מבחינת נוחות, מרווח וכו'
השקעה של 20K במרווח זמן של כמה שנים לא משמעותי כ"כ
מעניין אותי, נסעת על הרכב והתרשמת שההבדל הוא לא משמעותי? -
@יוסי-לוי כנ"ל אמינות ושוק גבוהה, אבל רק בתנאי שזה הייבריד, כי הדורות שלא היו היברידי היו מסחטת דלק, כמו כל רכב מנהלים.
באופן כללי לדעתי זה הרכב מנהלים מס' 1 [פעם אהבתי את היונדאי סונטה הייבריד יותר, עד שהתחילו לגלות שהמנועים שלהם במאה אלף ק"מ פשוט נופחים את נשמתם]. -
@EBA כתב בטויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?:
מסחטת דלק
ספר לי על זה...
אם טויוטה קורולה זה "תדלק וסע"
אז קאמרי ישנה זה "תדלק...תדלק... תדלק... וסע"
@יוסי-לוי מסתבר שגם בדגמים החדשים החלפים/תיקונים יקרים יותר כיאה לדגמי מנהלים
על כל פנים כך זה בגרסאות הישנות -
@EBA כתב בטויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?:
@יוסי-לוי כנ"ל אמינות ושוק גבוהה, אבל רק בתנאי שזה הייבריד, כי הדורות שלא היו היברידי היו מסחטת דלק, כמו כל רכב מנהלים.
זכור לי שב2017 או 18 החליפו את הסוללה של הקאמרי לסוללה חזקה יותר, אז אם כבר אז מהשנתון הזה ואילך
-
@אושר-מתקרב הוא דיבר על 19
-
@הכל-בעז-ה א. זה לתועלת האנשים האחרים שרוצים לקנות קאמרי
ב. הוא דיבר על היברידי או לא, אז חידדתי את העניין שעדיף משנתון כזה או אחר -
@יוסי-לוי כתב בטויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?:
מברר בשביל אבא שלי שרוצה לשדרג את רכבו
וחשבתי שאולי כדאי לו להשקיע על קאמרי באזור 2019 (100,000 ש"ח)
אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב כמו עלויות תיקונים, אמינות, האם ההשקעה מצדיקה את עצמה ביחס לקורולה ועוד ועוד
תודהקח בחשבון שסוללה ברכב הזה עלולה לעלות בסביבות ה20,000 ש"ח.
בנוסף יש לחקור אם תהיה לו ירידת ערך מאסיבית כי בדרך כלל לרכבי מנהלים יש ירידת ערך דרמטית (קורולה 2011 יקרה יותר מקאמרי באותו שנתון) השאלה האם הסיבה בגלל צריכת הדלק שבקאמרי הייבריד אין צריכה גבוהה או שזה בגלל סיבות אחרות (מחירי חלפים או חוסר התאמה וכדו')
-
@מאיר כתב בטויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?:
קח בחשבון שסוללה ברכב הזה עלולה לעלות בסביבות ה20,000 ש"ח.
לצורך ההשוואה, כמה תעלה סוללה בקורולה?
כמה שנים סוללה מחזיקה?@הכל-בעז-ה כתב בטויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?:
חשוב מאוד לבדוק גם שהרכב לא יבוא מקביל שאז אין אפשרות לחדש אחריות לסוללה היבריד
לכמה שנים נותנים להאריך את האחריות?
-
@הכל-בעז-ה כתב בטויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?:
חשוב מאוד לבדוק גם שהרכב לא יבוא מקביל שאז אין אפשרות לחדש אחריות לסוללה היבריד
ראיתי רכב יבוא מקביל
האם אין אפשרות בכלל לעשות ביטוח/אחריות לסוללה
כמה בערך עולה אחריות לשנה ביבואן רשמי?
תודה רבה -
@יוסי-לוי מבחינת סוכנות טויוטה הם לא מכירים את האוטו שהוא ייבוא אישי או מקביל(עוד ניצול של חברות הרכב שאתה חייב לקנות דרכם ולא דרך יבוא מקבילשעולה דרך כלל יותר זול בכמה אגורות...) והביטוח על הסוללה נעשית רק אצל טויוטה עצמה והם לא מוכנים לבטח את הרכבים האלו
ועוד משהו שגם בייבוא אישי (לא יודע מה לגבי יבוא מקביל) הביטוח יותר יקר בכמה שקלים לשנה גם מאותה סיבה....
ולגבי עלות הביטוח לסוללה יש לי חבר שמשלם על פריוס פלוס באיזור 500 לשנה אם אני לא טועה פחות או יותר בטוח שיתקנו אותי החברה פה.... -
@צילפינגים חבר שלי עשה לא מזמן לאוריס שלו
והוט אמר לי שזה עולה 250 שח לשנה/15k
האמת אני לא יודע עד כמה זה שווה
כי אצלו נגיד הסוללה כבר יחסית גמורה והוא הלך לסוכנות של טויוטה לבדיקה
ואמרו לו שכל עוד אין מספר תקלה במחשב רכב, שהסוללה לא תקינה. אין מה לעשות ולא מחליפים לו
ככה שאני לא באמת יודע מה האחריות הזאת נותנת
עריכה: כמה חודשים אח''כ ובמסגרת האחריות, הסוללה שלו שווקה חיים. הוא פנה למוסך ובאמת החליפו לו לסוללה חדשה אז כנראה שכן שווה משהו... -
@klopkk כתב בטויוטה קאמרי, האם שווה את ההשקעה?:
@צילפינגים חבר שלי עשה לא מזמן לפריוס שלו
וזה עולה 250 שח לשנה/15k
האמת אני לא יודע עד כמה זה שווה
כי אצלו נגיד הסוללה כבר יחסית גמורה והוא הלך לסוכנות של טויוטה לבדיקה
ואמרו לו שכל עוד אין מספר תקלה במחשב רכב, שהסוללה לא תקינה. אין מה לעשות ולא מחליפים לו
ככה שאני לא באמת יודע מה האחריות הזאת נותנתקצת מוזר כי לפני כשנה עשיתי באוריס 2013 ועלה באזור ה750 ₪ (אולי יש הבדל בין פריוס לאוריס אבל בכל מצב 250 זה זול מאוד תבדוק שוב אם זה אכן המחיר)
ולגבי שווי האחריות אז כאשר יש תקלה שמקורה בסוללה מחליפים בלי חוכמות (אצלי החליפו) הבעיה שאם אתה קרוב ל12 שנים (אח"כ כבר אין אפשרות לבטח) הגיוני שינסו למשוך אותך עד שיעבור 12 שנים ואז כבר אין אחריות -
@klopkk בעיקר זה השנתון וגם הביטוח על הסוללה לא נעשה דרך הטלפון כמו ביטוח רגיל אלא אתה בא לבדיקה במורשה ואם הסוללה תקינה אז מבטחים לך אותה ואם הם רואים שהבטריה לא תקינה או עומדת למות הם לא יבטחו לך את הסוללה כי עוד רגע הם יצתרכו לשלם לך חדשה ולא משתלם להם....