כמה הנזק?
-
מישהו פגע בי מאזדה 2 2008 ועשה לי כזה נזק
כמה לתבוע ממנו על הנזק?
-
כמה לתבוע ממנו על הנזק?
@Israel-Meir אתה מתכנן לתקן?
-
כרגע אין לי תוכנית לתקן אולי בהמשך, למה הנפק"מ?
-
@Israel-Meir כתב בכמה הנזק?:
לא רוצה לפסוק, אבל לכאורה אם אתה לא מתקן הסכום שאתה יכול לקחת הוא רק הנזק הישיר שבמקרה שלך זה כמה זה מוריד משווי הרכב. כיוון שמדובר ברכב שנת 2008 וייתכן שיש לו מכות בעוד מקומות לא בטוח שזה מוריד יותר מדי בשווי הרכב…
-
-
לא רוצה לפסוק, אבל לכאורה אם אתה לא מתקן הסכום שאתה יכול לקחת הוא רק הנזק הישיר שבמקרה שלך זה כמה זה מוריד משווי הרכב. כיוון שמדובר ברכב שנת 2008 וייתכן שיש לו מכות בעוד מקומות לא בטוח שזה מוריד יותר מדי בשווי הרכב…
ייתכן שיש לו מכות בעוד מקומות לא בטוח שזה מוריד יותר מדי בשווי הרכב
כאן הטמבון ממש נקרע ככה שזה נראה לי נזק יותר משמעותי
אם אתה רוצה להיות בנאדם רע
אני משתדל להיות בן אדם טוב, אבל כאן מדובר בבן אדם שנסע מופרע ולידי כמעט פגע בעוד כמה רכבים ככה שאין לי יותר מדי חשק להתחשב בו
-
אני משתדל להיות בן אדם טוב, אבל כאן מדובר בבן אדם שנסע מופרע ולידי כמעט פגע בעוד כמה רכבים ככה שאין לי יותר מדי חשק להתחשב בו
עדיין. תנסה לחשבן כמה מוכרים רכב שנת 2008 עם שריטות ומצב סביר ורכב דומה בתוספת של קרע מסויים בטמבון. לא בטוח שיש פער משמעותי… כמה עולה רכב כזה בלי שריטות בכלל?
-
עדיין. תנסה לחשבן כמה מוכרים רכב שנת 2008 עם שריטות ומצב סביר ורכב דומה בתוספת של קרע מסויים בטמבון. לא בטוח שיש פער משמעותי… כמה עולה רכב כזה בלי שריטות בכלל?
@aiib לגופו של עניין מאד הגיוני שבהמשך אני ירצה לתקן את ולכן אני רוצה לדעת כמה בערך אמור לעלות כזה תיקון?
-
זה לא ממש נכון
כי רכב ישן נמכר ב X כסף ויש לו ביקוש מסוים.
אם הוא מוכה וחבול הוא אמנם לא שווה הרבה פחות אבל הוא הרבה פחות נמכר.
וזה גם שווה כסף.
@Israel-Meir לנהג הפוגע נגרם נזק? יש לו ביטוח מקיף שהוא ממילא מפעיל אותו?
אם כן אז למה לא לתבוע את הביטוח? -
הבעייה היא שאין לי יותר מדי כח להתעסק עם זה, יש דרך יותר קלה,
הבנתי שיש גם אפשרות לתבוע דרך הביטוח, זה מקובל?לקבל הצע"מ מפחח ואת הכסף מהפוגע, זה הדרך הקלה.
כמובן אם הוא מוכן לשלם.דרך הביטוח זה יותר התעסקות ויותר זמן, אבל בהרבה מקרים גם יותר כסף.
בתנאי שמוציאים דוח אפס ולא הולכים למוסך הסדר. -
אם אתה רוצה אתה יכול לתבוע את הביטוח צד ג’ שלו, תצטרך להביא שמאי (בעלות של כ- 1000-1500 ש"ח) ולשלוח להם דו"ח השמאי.
את עלות השמאי הם צריכים להחזיר לך.
לפעמים חברת הביטוח לא מסכימה עם דו"ח השמאי ושולחת שמאי נגדי,או שמציעה בקשת פשרה בסכום קטן יותר מדו"ח השמאות.
ברכב ישן כמו שלך סיכוי גדול ששמאי יוריד אותו מהכביש ותקבל מחירון, אם לא תרצה להוריד אותו מהכביש הוא ירשום לך עד - 59% נזק, עם הכסף תוכל לתקן/להשאיר אותו אצלך.
אם הפוגע ירצה להסתדר בלי לערב את חברת הביטוח (ואתה לא מעוניין לגרום לו נזק - השתתפות עצמית+עליית פרמיה) תצטרך ללכת לפחח לקבל הצעת מחיר כדי לדעת את הסכום שאתה צריך לגבות ממנו (אחרת ע"פ מה תקבע את הנזק ? אין ברירה אפי’ שאין לך כוח)
ללא ספק אם תתבע את חברת הביטוח עם דו"ח שמאות אתה תקבל יותר כסף -
אם אתה רוצה אתה יכול לתבוע את הביטוח צד ג’ שלו, תצטרך להביא שמאי (בעלות של כ- 1000-1500 ש"ח) ולשלוח להם דו"ח השמאי.
את עלות השמאי הם צריכים להחזיר לך.
לפעמים חברת הביטוח לא מסכימה עם דו"ח השמאי ושולחת שמאי נגדי,או שמציעה בקשת פשרה בסכום קטן יותר מדו"ח השמאות.
ברכב ישן כמו שלך סיכוי גדול ששמאי יוריד אותו מהכביש ותקבל מחירון, אם לא תרצה להוריד אותו מהכביש הוא ירשום לך עד - 59% נזק, עם הכסף תוכל לתקן/להשאיר אותו אצלך.
אם הפוגע ירצה להסתדר בלי לערב את חברת הביטוח (ואתה לא מעוניין לגרום לו נזק - השתתפות עצמית+עליית פרמיה) תצטרך ללכת לפחח לקבל הצעת מחיר כדי לדעת את הסכום שאתה צריך לגבות ממנו (אחרת ע"פ מה תקבע את הנזק ? אין ברירה אפי’ שאין לך כוח)
ללא ספק אם תתבע את חברת הביטוח עם דו"ח שמאות אתה תקבל יותר כסףברכב ישן כמו שלך סיכוי גדול ששמאי יוריד אותו מהכביש ותקבל מחירון, אם לא תרצה להוריד אותו מהכביש הוא ירשום לך עד - 59% נזק, עם הכסף תוכל לתקן/להשאיר אותו אצלך.
לכאורה אם חוץ ממה שרואים בתמונה הרכב תקין, לא שווה להוציא אותו טוטאלוס, עדיף לקחת את שווי הנזק המקסימלי שאפשר בלי לחייב הורדה ולמכור את הרכב בשוויו.
-
כמה לתבוע ממנו על הנזק?
@Israel-Meir צריך לדבר עם דיין מומחה בחו"מ
אם הנזק פחות מההתייקרות של הפרמיה וההשתתפות עצמית אין היתר לגרום נזק לנהג הפוגע מה שאינו חייב בדין תורה