לכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך"
-
@EBA
א. תודה רבה ויישר כח!!!
ב. אני חושב שכדאי בפורום שמיועד הרבה לאברכים וצעירים מהציבור, לערוך את הפוסט הנפלא שכתבת בתוספת כל הדיקדוקים וההגהות של החברים. + קצת עריכה.
(אולי הייתי מוחק את העניין עם הרנו וכו'... הדברים יכתבו, והחי יתן אל ליבו....)
ולבקש מ @מאיר להצמיד אותו תחת הכותרת, ''כמה דברים שאתם צריכים לדעת לפני שאתם קונים רכב.''
אין לי ספק שיהיה לזה הרבה צפיות ויעזור להרבה אנשים.
כנלענ''ד. -
@נייטרון-חפשי כתב בלכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך":
כשאיכות החלקים נמוכה
במחילה אני לא מסכים עם מה שכתבת הרכבים שבד"כ מזהירים לא להתעסק איתם הם גרמניים וצרפתיים ואיכות החלקים שלהם גבוהה מאוד אלא שיש בהם המון תוספות ושיפורים שאין ברכב יפני קלאסי (טורבו, רובוטי כפול מצמדים ועוד) ולכן כל הזנחה גוררת אחריה רצף של בעיות אבל הם לא רכבים באיכות נמוכה וכל ההבדל המרכזי הוא שרכבים אמינים יש בהם פחות מערכות משוכללות וכך הם פחות מתקלקלים
לדוגמא אם לא החלפת שמן גיר ברנו
נסה לשים שמן גיר לא מתאים בקורולה ותעדכן בתוצאות
לעומת זאת כמעט כל קורולה ישנה נתקעה פעם מחוסר שמן מנוע! ובד"כ לא קרה לה מזה כלום.
מכיר סביבי שלושה אנשים עם קורולה בשנתונים 2006-2012 שהלך להם מנוע מחוסר שמן (כי כידוע בקורולה הנורה נדלקת רק אחרי שכלו כל הקיצין ואז אם אתה נוסע עוד קצת אין מנוע) ומאידך אני מכיר כמה עם צרפתיות (דיזל) שהיה חוסר בשמן והמנוע התחמם ואחרי שהחליפו שמן הכל חזר לקדמותו
למעשה אין כאן ויכוח מהותי זה רק עניין של הגדרת הדברים היה חשוב לי להדגיש שגם הרכבים שנחשבים לא אמינים זה לא משום שהם דפוקים ולא איכותיים אלא מתחזוקה שאינה תואמת את הרכב וכן מכך שככל שיש יותר שכלולים כך יש יותר רכיבים שמתקלקלים ואם לא מתקנים אותם זה גורר עוד נזקים -
@טכנולוג כתב בלכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך":
אבל הם לא רכבים באיכות נמוכה
לפעמים זה עניין של בניית חלקים בצורה לא נכונה שגורמת למנוע להתפגר בשלב מאוד מוקדם
תקרא כאן
ובד"כ יפנים יודעים לבנות רכב בצורה יותר טובה
וזה לא סותר שאתה צודק וככל שיש יותר מכלולים יש יותר תקלות -
@אבי-ים לא הבנתי אותך בכלל אני דיברתי על רכבים צרפתיים וגרמניים ובכתבה שצירפת דווקא מדובר על רכב יפני - הונדה סיוויק (אמנם מיוצר באנגליה אבל מותג יפני אמין)
וזה רק מחזק את מה שכתבתי לעיל@טכנולוג כתב בלכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך":
(יוצאים מן הכלל הם רכבים ספציפיים שידוע עליהם שרכיב מסויים הגיע תקול בייצור אך לרוב לא זה המצב)
-
@יוסי-לוי כתב בלכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך":
@מוטי-ברנד כנ"ל 5 שנים עם רכב וממוצע של 10 בשנה
בהתחלה חשבתי שהגבת בשרשור הלא נכון אבל אח"כ ראיתי
@מוטי-ברנד כתב בלכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך":
נעים להכיר אני קניתי את הרכב שלי לפני כמעט שנה ועדיין אין 10000 קילומטר נוספים ולפחות 2000 מתוכם נעשה ע'י נהגים אחרים
להבא מומלץ שכאשר מגיבים על פוסט ישן כדאי לצוטט אותו ע"י סימון התוכן בפוסט המקורי ואז קופצת האופציה של ציטוט
-
לא הבנתי אותך בכלל אני דיברתי על רכבים צרפתיים וגרמניים ובכתבה שצירפת דווקא מדובר על רכב יפני - הונדה סיוויק
אני יודע
ואכן זה מוזר שזה קרה להונדה
אבל באתי להראות שהרבה פעמים תקלות נגרמות מבנייה לא נכונה ולא רק בהקשר לבלאי, תחזוקה או מורכבות של רכב
יש מנועים שהתקלה בבנייה קריטית והמנוע הולך תוך שנים בודדות ויש שתוך עשור ויש רכבים יפניים שבנויים טוב וגם בלי שתחליף רצועה כל חודש הוא יחזיק לאורך שנים רבות (וכמובן שגם אותם אפשר להרוס עם תחזוקה גרועה)
זה שאולי יש דרך להתמודד עם התקלות ולהאריך את חיי הרכב ע"י טיפולים מונעים זה לא כ"כ תחת קטגוריה של תחזוקה -
@טכנולוג אני חושב שסטינו יותר מידי מהנושא ולכן אני נמנע מלפרט יותר, אבל באופן כללי אני חושב שהתגובה שלך מכילה גם עובדות שלא מוכרחות וגם התייחסות שלא נוגעת למה שנכתב ואציין רק אחת כזו לדוגמא
לדוגמא אם לא החלפת שמן גיר ברנו
נסה לשים שמן גיר לא מתאים בקורולה ותעדכן בתוצאות
אפשר לפתוח על זה נושא חדש ושם נמשיך להתכתש עד שניעשה אוהבים זל"ז (רכבים זל"ז)
-
בנוסף לכל הדברים החכמים שנכתבו לעיל אני יתן את הנקודה שלי להבדל בין תחזוקה וטיפולים לתקלות
טיפולים זה מה שצריך להחליף ולתקן מראש כגון טיפול 10000 תחזוקה זה החלפה או תיקון של חלקים מתבלים שידוע מראש בערך מתי להחליף כגון בלמים תקלות זה מה שלא צפוי מראש שאי אפשר להתכונן לזה ולהכניס את זה בתחשיב מראש
ולזה התכוון המשורר "לא רואה מוסך" רכבים שהתקלות מעטות מאוד שכמעט ולא קורות ולא כמו ברכבים צרפתים למשל שאתה לא יודע מה יקרה לאוטו שלך אבל בטוח שמשהו יתקלקל מידי פעם -
@יצחק-א כתב בלכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך":
תקלות זה מה שלא צפוי מראש שאי אפשר להתכונן לזה ולהכניס את זה בתחשיב מראש
ולזה התכוון המשורר "לא רואה מוסך" רכבים שהתקלות מעטות מאוד שכמעט ולא קורות ולא כמו ברכבים צרפתים למשל שאתה לא יודע מה יקרה לאוטו שלך אבל בטוח שמשהו יתקלקל מידי פעםאם אנחנו מדברים ב'הגדרות'
אני חושב שההגדרה שלך לא מוגדרת מספיק,
ואתה בעצמך סותר את ההגדרה שלך מיניה וביה!
אם ההגדרה 'תקלות' זה -'' מה שלא צפוי מראש שאי אפשר להתכונן לזה ולהכניס את זה בתחשיב מראש'' וברכבים צרפתיים -'' אבל בטוח שמשהו יתקלקל מידי פעם'' ,
אז אפשר להתכונן לזה מראש ולהכניס את זה בתחשיב....!!
ובפרט שידוע פחות או יותר סביב מה התקלות לכל רכב.
רק פשוט יש יותר תקלות.
לא אכחד ש- 'תקלות' זה משורש 'נתקל', אבל מי שנוסע בכביש מהמורות גם 'נתקל' כל רגע ושניה... אבל זה צפוי....
פורים שמח!🥳ואם @סיירת-פיקוח עובדת בפורים אז כל הכבוש! ובכבוד! להעביר את זה למדברים רכב.... ''בעניין ה'מגדיר' של 'תקלה' והמסתעף. -
ולא כמו ברכבים צרפתים למשל שאתה לא יודע מה יקרה לאוטו שלך אבל בטוח שמשהו יתקלקל מידי פעם
מזכיר לי...
מקובלני מבית מדרשו של @מוטי-ברנד אם יש לך רכב צרפתי אתה צריך להגדיר את המוסך ככתובת העבודה בוויז -
@שלמה כתב בלכל המחפשים "רכב שלא רואה מוסך":
ולא כמו ברכבים צרפתים למשל שאתה לא יודע מה יקרה לאוטו שלך אבל בטוח שמשהו יתקלקל מידי פעם
מזכיר לי...
מקובלני מבית מדרשו של @מוטי-ברנד אם יש לך רכב צרפתי אתה צריך להגדיר את המוסך ככתובת העבודה בוויזאתה אומר את זה בצחוק אני אומר את זה בכאב 😉😉😉
מפעם לפני שנה שהיה לי רכב צרפתי נוח ומפונק בתיקונים יקרים -
אני גם תמיד אומר ללקוחות שרכב זה ילד נוסף וכמו בילד יש הוצאות פתאומיות וצריך לריוץ אותו ולהאכיל אותו ולרוץ איתו לרופא שפתאום כואב לו
בקיצור המושג הזה בציבור שלנו שמחפשים בשנקל רכב שישרת אותנו ולא אנחנו אותו - תלוש מהמציאות -
@מוטי-ברנד במקרה אני צרפתי והייתי מייעץ יותר מזה לחנות את הרכב בערב במוסך בעצמו !
חוץ מפ'גו 1990 שאין להשיגה כבר היא הייתה די טובה -
-
-
-
-