רכבים מענייינים שראיתם בכביש
-
יש גם מנוע! מי היה מאמין...
המוטור-הום המעניין הזה נצפה השבוע בכבישי ארצינו...
פשוט להתמוגג מהגלגלים, נראה שמישהו הותיר איזו עגלת קניות נכה...
וכמובן, איך אפשר בלי מיזוג אויר?!
(בהשראת זה, כמובן...)הימר-מוביל, כנראה מודל 650, שנת ייצור 1981.
ע"ב מרצדס, יבוא אישי מגרמניה.
במקור זה כנראה נראה דומה מאד לזה:
(מיניאטורה של שנתון 1985, יש הבדלים במספר החלונות, ובפתח התדלוק)
-
@נייטרון-חפשי
מוטור-הומים כללית, או 'הימר' ספציפית?
אגב, הם עובדים כיום רק עם מרצדס ספרינטר ופיאט דובלו, אבל יש להם מוזיאון מרהיב (בגרמניה) עם יצירות מחרידות בהרבה...
-
@נייטרון-חפשי
אכן, מצאתי אצלו הימר טייפ 650 מ-1985, ועוד אחד מ-1984, ועוד אחד מ-1983, אולי ההוא שהבאתי למעלה זה הרביעי...
או שפשוט יש לו עוד (רק תוצרת 1982 חסר לו להשלמת הסדרה)...
-
-
@לך-תדע כתב ברכבים מענייינים שראיתם בכביש:
(אפילו בטויוטה פריויה הוא לא ממש באמצע, אלא קרוב למרכז).@המפותח כתב ברכבים מענייינים שראיתם בכביש:
המנוע בפנים קצת בגלל העיצוב השונה שיש לו.
"קצת הרבה" בפנים...
-
אכן, מצאתי אצלו הימר טייפ 650 מ-1985, ועוד אחד מ-1984, ועוד אחד מ-1983, אולי ההוא שהבאתי למעלה זה הרביעי...
או שפשוט יש לו עוד (רק תוצרת 1982 חסר לו להשלמת הסדרה)...היית אצלו או שמצאת לפי התמונות?
כי במונה השלישית יש עוד אחד (נראה לי פורד) בצד ימין, ולמיטב זכרוני יש עוד אחד מתחבא צמוד לגדר מבפנים בתמונה השניה מאחורי הסיטרואן. -
@נייטרון-חפשי
אכן, זה טנדר של פורד, כנראה גם הוא מיבוא אישי, ומסתבר שהבניה שלו נעשתה ע"י arca (סדנה איטלקית למוטורהומים וקאמפרים), הוא הורד מהכביש ואין עליו עוד מידע...
פשוט בהודעה הקודמת ספרתי רק את ה'הימר'ים שברשותו...כמובן שלא הייתי אצלו, לפחות לא לאחרונה, שים לב שהתמונות צולמו באור יום, ומקורם ב'אח הגדול' (גוגל...).
אגב, התמונות שהבאתי הן באיכות סופר-גבוהה, צריך רק ללחוץ עליהן ולגלות כך את כל הצ'ופצ'יקים הקטנים...
-
בטויוטה פריויה הוא לא ממש באמצע, אלא קרוב למרכז
אז מה יש במכסה מנוע? מעניין אותי, כי השכן של ההורים שלי מתניע את הפריויה שלו דרך שם... הוא מתעסק ארוכות בתוך מכסה המנוע, ואז מזנק לתוך הרכב ולוחץ על הגז, אחרי כמה ניסיונות זה מתניע, ואפילו נוסע.
-
@לך-תדע תגיד, מרצדס מייצרים גם היום דברים כאלה? עצם הרעיון נראה נהדר
במצב של היחידות דיור לזו"צים היום, אפשר פשוט לקנות כזה ולחנות שבוע ליד ההורים ושבוע ליד השווער...כמובן אם אפשר גלגלים יותר גדולים, לא מתחשק להתהפך עם דבר כזה, אפילו סיירת שלמה של ידידים לא יצליחו להרים אותך...
-
עיין בספוילר כאן ותרווה נחת...
כשעברתי על ההודעה ההיא הספויילר עדיין לא היה... מי יודע מה יהיה שם מחר בבוקר.
לגופו של ענין, אני רואה שם מצבר גדול, מיכל שנראה כמו שמן הגה ועב"ם גדול שחור בצד שמאל.
וזה חוץ מכל המלאי של הג'ריקנים שמעיד כמהאויש, עכשיו אני רואה שזה מיכלים של הרכב ולא ג'ריקנים שאוחסנו שם... מה זה חמישה מיכלים ברכב אחד? הסודנים שסוחבים אותו מלמטה צורכים כל כך הרבה סוגי משקאות?
ועל מה מכל זה השכן ההוא מתעסק כשהוא מתניע? זה סטרטר שם השחור הזה מעל המצבר? -
@EBA כתב ברכבים מענייינים שראיתם בכביש:
@לך-תדע תגיד, מרצדס מייצרים גם היום דברים כאלה? עצם הרעיון נראה נהדר
זו סדנא גרמנית שלא קשורה למרצדס, שפשוט מייצרת ע"ב רכבים רגילים. הם ספציפית מתעסקים כיום רק עם מרצדס ופיאט... אבל הם קנו כמה מתחרים מרחבי העולם, אז אם תרצה יונדאי סטאריה כ'מוטור הום' - יש מה לחפש...
במצב של היחידות דיור לזו"צים היום, אפשר פשוט לקנות כזה ולחנות שבוע ליד ההורים ושבוע ליד השווער...
ואז יתחילו לריב על חשבון מי האוכל, והחשמל, והמים, עזוב - תן להם להסתדר לבד... 😁
כמובן אם אפשר גלגלים יותר גדולים, לא מתחשק להתהפך עם דבר כזה, אפילו סיירת שלמה של ידידים לא יצליחו להרים אותך...
סומך עליך שדוקא אתה כן יודע למה הם מסוגלים באמת...
אבל באמת זה הדבר שתפס לי את העין כל הדרך, עד כדי שפחדתי להכנס בו בטעות כי לא ידעתי מה המחירון שלו, והפוליסה שלי לא מכסה 2 מליון ש"ח...
@EBA כתב ברכבים מענייינים שראיתם בכביש:
לגופו של ענין, אני רואה שם מצבר גדול, מיכל שנראה כמו שמן הגה ועב"ם גדול שחור בצד שמאל.
לי זה נראה כמו תיבת פיוזים, לא?
אופס, היא כנראה בכלל שם:..
(המבנה קצת שונה, מה כבר הספיקו לשנות בשלש שנים של הדגם, 1995-1997?!)
ואתה צודק לגבי המראה, אבל זה היה נראה כמו "לגרד את אוזן ימין עם יד שמאל" בגלל המיקום, כנראה שצדקת...
(נקווה שבסיינה הם הפיקו את הלקח מכל ההברקות האלו)ובונוס, איפה תיבת הפיוזים בתא הנהג? צפוי, אה?!
-
אכן, זה טנדר של פורד, כנראה גם הוא מיבוא אישי
מי שרוצה להתמוגג מעוד כל מיני יצירות כאלה [פחות מושקעות, יותר מחולטרות עם סלוטייפ] שיציץ במגרש החניה של בעלי הדוכנים בשוק ראש העין ביום שישי. ראיתי שם שילובים מדהימים של טרקטור עם מקפיא גלידות וכיוצא בזה.