דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. טיפולים, אחזקה ותקלות
  3. סקר | איך אתה (!!) עושה ליטוש פנסים

סקר | איך אתה (!!) עושה ליטוש פנסים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר טיפולים, אחזקה ותקלות
34 פוסטים 13 כותבים 458 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • הנדימןה מחובר
    הנדימןה מחובר
    הנדימן
    כתב נערך לאחרונה על ידי

"עוֹלָם חֶסֶד יִבָּנֶה" (תהילים פ"ט ג')
    אפילו פוסט שנכתב לפני שנה יוכל להועיל בעוד שנתיים… ביקשת עזרה - תעדכן מה היה הפתרון בסוף 😉

נייטרון חפשינ ל ת 3 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • הנדימןה הנדימן
      נייטרון חפשינ מנותק
      נייטרון חפשינ מנותק
      נייטרון חפשי
      מאסטר
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@הנדימן הצבעתי על הערכות חידוש (שאגב נמכרות גם במקסטוק) אע"פ שבתיאוריה אני עושה עם ניירות ליטוש, כי למעשה, בגלל שאני עושה מקצועי אני בסוף לא עושה בכלל כי לא מגיע לזה.
      על מוסכים אני לא ממליץ כי הרבה פעמים הם עצמם משתמשים בערכה הנ"ל וחבל על הכסף.

pikolinou@gmail.com

הנדימןה תגובה 1 תגובה אחרונה
      3
      • נייטרון חפשינ נייטרון חפשי

@הנדימן הצבעתי על הערכות חידוש (שאגב נמכרות גם במקסטוק) אע"פ שבתיאוריה אני עושה עם ניירות ליטוש, כי למעשה, בגלל שאני עושה מקצועי אני בסוף לא עושה בכלל כי לא מגיע לזה.
        על מוסכים אני לא ממליץ כי הרבה פעמים הם עצמם משתמשים בערכה הנ"ל וחבל על הכסף.

הנדימןה מחובר
        הנדימןה מחובר
        הנדימן
        כתב נערך לאחרונה על ידי הנדימן

@נייטרון-חפשי אילו הייתה יודע כמה שעות שוטטתי במקס סטוק בגללך - לא יודע מה היית עושה… 😉
        מתי לאחרונה ראית את זה במקסטוק ואיפה?

אפילו פוסט שנכתב לפני שנה יוכל להועיל בעוד שנתיים… ביקשת עזרה - תעדכן מה היה הפתרון בסוף 😉

נייטרון חפשינ 2 תגובות תגובה אחרונה
        0
        • ShebsaleS מנותק
          ShebsaleS מנותק
          Shebsale
          כתב נערך לאחרונה על ידי Shebsale

ספריי לשימון צירים עושה את העבודה מצויין לטסט (ואפילו מים יכולים להועיל לכמה דקות עד שהם מתייבשים), ראיתי שבמכון טסטים במודיעין הבוחן שבודק את עוצמת האורות מחזיק אצלו כזה שמן… אבל זה לא מחזיק יותר מידי, ולכן מי שעושה את זה בשביל ניראות עדיף לו ליטוש מקצועי יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • הנדימןה מחובר
            הנדימןה מחובר
            הנדימן
            כתב נערך לאחרונה על ידי

בימים האחרונים אני עובד על מדריך / תקציר של האופנים הנפוצים לליטוש פנסים עם פירוט על מעלות וחסרונות. יש המון מידע שמפוזר בנושא גם כאן בפורום וגם באיטנרנט בכלל, כך שראה לי שזה יכול להיות ממש לעזר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            4
            • Z מנותק
              Z מנותק
              zalmensmok
              כתב נערך לאחרונה על ידי

קניתי איזה חומר שמורחים ומשפשפים, עד שהוא נגמר על הפנסים.
              עובד מצויין.

אני לא זוכר מה השם של המוצר, קניתי אותו אצל וויליאם יהושע במרכז ספיר י-ם, עלה לי 50 שח מספיק להמון זמן

תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • המאעסטרה מנותק
                המאעסטרה מנותק
                המאעסטר
                מייבין
                כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

אני חושב שמאוד חשוב שהליטוש יהיה מקצועי ולא עם ספריי לשימון וכל זה כי אח"כ הפנסים רק נהיים יותר גרועים ראיתי במו עיניי נהג שמשתמש עם WD-40 והפנסים שלו בכלל לא נראים יותר נכון זה היה נראה שאין לרכב בכלל פנסים מרוב שהם היו מלוכלכים
                לכן מאוד חשוב שהליטוש יהיה מקצועי אני עצמי לא יודע איך עושים כל כך ליטוש מקצועי לבד אבל אשמח אם יש מישהו שיודע שיפרט

4
                • הנדימןה הנדימן
                  ל מנותק
                  ל מנותק
                  לומד
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@הנדימן
                  יודע לעשות. אבל משלם למוסך שיעשה את זה, למה? זה זמן, עבודה, בשביל 100 או 150 ש’‘ח אני מוכן לוותר, [בסופו של דבר צריך לזכור הרכב בא לשרת אותנו ולא אנחנו אותו, יכול להיות שאם זה הדבר היחיד ברכב הייתי עושה, אבל לא חסר מה לעשות בשביל לחסוך, אני חושב שזה לא כ’'כ נחשב לחסוך. כמובן ללכת למוסך שיודע לעשות.
                  WD40 לגביו. אם עושה אחלה עבודה סימן שלא צריך ליטוש, אם צריך ליטוש הוא לא עושה שום עבודה, רק מעביר טסט.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  3
                  • המאעסטרה המאעסטר

אני חושב שמאוד חשוב שהליטוש יהיה מקצועי ולא עם ספריי לשימון וכל זה כי אח"כ הפנסים רק נהיים יותר גרועים ראיתי במו עיניי נהג שמשתמש עם WD-40 והפנסים שלו בכלל לא נראים יותר נכון זה היה נראה שאין לרכב בכלל פנסים מרוב שהם היו מלוכלכים
                    לכן מאוד חשוב שהליטוש יהיה מקצועי אני עצמי לא יודע איך עושים כל כך ליטוש מקצועי לבד אבל אשמח אם יש מישהו שיודע שיפרט

הנדימןה מחובר
                    הנדימןה מחובר
                    הנדימן
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@המאעסטר כתב בסקר | איך אתה (!!) עושה ליטוש פנסים:

לכן מאוד חשוב ששהליטוש יהיה מקצועי אני עצמי לא יודע איך עושים כל כך ליטוש מקצועי לבד אבל אשמח אם יש מישהו שיודע שיפרט

@הנדימן כתב בסקר | איך אתה (!!) עושה ליטוש פנסים:

בימים האחרונים אני עובד על מדריך / תקציר של האופנים הנפוצים לליטוש פנסים עם פירוט על מעלות וחסרונות. יש המון מידע שמפוזר בנושא גם כאן בפורום וגם באיטנרנט בכלל, כך שראה לי שזה יכול להיות ממש לעזר

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • הנדימןה הנדימן

@נייטרון-חפשי אילו הייתה יודע כמה שעות שוטטתי במקס סטוק בגללך - לא יודע מה היית עושה… 😉

נייטרון חפשינ מנותק
                      נייטרון חפשינ מנותק
                      נייטרון חפשי
                      מאסטר
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@נייטרון-חפשי אילו הייתה יודע כמה שעות שוטטתי במקס סטוק בגללך - לא יודע מה היית עושה…

ראיתי את זה במקסטוק בצפת לפחות למשך חצי שנה, כבר כמה חדשים שלא ראיתי את זה (כמעט לא יצא לי להיות שם).

pikolinou@gmail.com

פתוח לשמועפ תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1

@נייטרון-חפשי אילו הייתה יודע כמה שעות שוטטתי במקס סטוק בגללך - לא יודע מה היית עושה…

ראיתי את זה במקסטוק בצפת לפחות למשך חצי שנה, כבר כמה חדשים שלא ראיתי את זה (כמעט לא יצא לי להיות שם).

פתוח לשמועפ מנותק
                        פתוח לשמועפ מנותק
                        פתוח לשמוע
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@נייטרון-חפשי גם הפיוזים נעלמו משם

אנשים חכמים הם אינם אלה שמוצאים את הדרך בעצמם
                        הם אלו שיודעים לשאול
                        מתקין וחוסם מולטימדיות + סים של RL באשדוד

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • הנדימןה הנדימן
                          ת מנותק
                          ת מנותק
                          תלת גוונא
                          כתב נערך לאחרונה על ידי תלת גוונא

@הנדימן צריך לחלק לשני סקרים:

1. איך אתה מלטש את הפנסים שלך?
                          2. איך אתה מעביר טסט?

כי WD-40 זה בכלל לא ליטוש, זה נטו להעביר טסט (וכמו שכתב @המאעסטר שלפעמים זה דווקא מזיק) ואחרי הטסט כדאי להוריד ולנגב טוב את השמן

אני טיפטפתי שמן מהמדיד ומרחתי עם נייר, זה יותר זמין מ WD-40 ועושה אותה עבודה.
                          ויש את החומר הלבן הזה שמוכרים באלי אקספרס שהוא עושה את העבודה של המשחת שיניים, זה מנקה שכבה של פלסטיק יבש ועכור מהפנס- זה לא ליטוש.
                          פעם קניתי בתחנת דלק ערכה עם חומר ניקוי ולכה ב50 שח וזה החזיק שנה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          3
                          • הנדימןה מחובר
                            הנדימןה מחובר
                            הנדימן
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על המענה!
                            נשמח כמובן לשמוע עוד חוות דעת…
                            הצביעו והשפיעו 😉

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • הנדימןה הנדימן

נייטרון חפשינ מנותק
                              נייטרון חפשינ מנותק
                              נייטרון חפשי
                              מאסטר
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

אולי זה ינחם אותך:

@תלת-גוונא כתב בסקר | איך אתה (!!) עושה ליטוש פנסים:

פעם קניתי בתחנת דלק ערכה עם חומר ניקוי ולכה ב50 שח וזה החזיק שנה

pikolinou@gmail.com

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              2
                              • יצחק רשטוני מנותק
                                יצחק רשטוני מנותק
                                יצחק רשטונ
                                מאסטר
                                כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

בא נעשה סדר
                                א. צריך להוריד את השכבה הצהובה בשיוף
                                ב. צריך לאחד את הפלסטיק המשופשף

לגבי א. צריך לעבוד עם כמה נירות שיוף מ400 עד 2000 תוך כדי להרטיב כל הזמן [אותו דבר עם קיט בעלי אקספרס, הרעיון אותו רעיון]
                                לגבי ב. אחרי השיוף הפנס נקי מהשכבה הצהובה אבל עדיין נראית כמו זכוכית חלבית ואז מורחים עליה חומר ייעודי שבעצם עושה כמו הרטבה ובעצם מחליק את הפלסטיק והוא נהייה שקוף

אם רוצים רק בשביל לעבור טסט והפנס לא במצב גרוע אפשר במקום א לנקות עם משחת שיניים ואיזה ספוג/סמרטוט ואחר כך במקום ב למרוח מעט שמן כל שהוא

נייטרון חפשינ פתוח לשמועפ 2 תגובות תגובה אחרונה
                                3
                                • ל מנותק
                                  ל מנותק
                                  לומד
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

בעבר ראיתי סרטון על זה אולי כריספיקס אולי משהו אחר [יותר נראה לי משהו אחר, שהוא אומר הכי טוב לשים איזה שקית מיוחדת לזה, ככה אחרי 2 שנים בערך מורידים אותה ושמים חדשה ולא צריך לעשות שיוף.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0
                                  • יצחק רשטוני יצחק רשטונ

בא נעשה סדר

לגבי א. צריך לעבוד עם כמה נירות שיוף מ400 עד 2000 תוך כדי להרטיב כל הזמן [אותו דבר עם קיט בעלי אקספרס, הרעיון אותו רעיון]
                                    לגבי ב. אחרי השיוף הפנס נקי מהשכבה הצהובה אבל עדיין נראית כמו זכוכית חלבית ואז מורחים עליה חומר ייעודי שבעצם עושה כמו הרטבה ובעצם מחליק את הפלסטיק והוא נהייה שקוף

אם רוצים רק בשביל לעבור טסט והפנס לא במצב גרוע אפשר במקום א לנקות עם משחת שיניים ואיזה ספוג/סמרטוט ואחר כך במקום ב למרוח מעט שמן כל שהוא

נייטרון חפשינ מנותק
                                    נייטרון חפשינ מנותק
                                    נייטרון חפשי
                                    מאסטר
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-רשטונ כתב בסקר | איך אתה (!!) עושה ליטוש פנסים:

נירות שיוף מ400 עד 2000 תוך כדי להרטיב כל הזמן [אותו דבר עם קיט בעלי אקספרס, הרעיון אותו רעיון]

בד"כ כשמדברים על קיט חידוש לפנס הכוונה לחבילה עם מגבונים 3 שלבים שהראשון מנקה והשלישי מורח לק (מה עושה האמצעי אין לי מושג)

לגבי ב. אחרי השיוף הפנס נקי מהכבה הצהובה אבל עדיין נראת כמו זכוכית חלבית ואז מורחים עליה חומר ייעודי שבעצם עושה כמו הרטבה ובעצם מחליק את הפלסטיק והוא נהייה שקוף

א. אם עושים את הליטוש כמו שצריך אז בנייר 2,000 זה כבר יהיה שקוף לגמרי ועם 3,000 זה כבר כמו חדש.
                                    ב. החומר ששמים חשוב לא רק למה שכתבת אלא גם להגנה מנזקי קרינת שמש.
                                    ג. לחומר המיוחד הנ"ל יש שם חסר ייחודיות והוא ‘לכה מבריקה מדוללת’.
                                    ד. הנושא כבר נטחן בעבר אבל כיוון שהעלית שוב ראיתי לנכון לדייק.

pikolinou@gmail.com

ל יצחק רשטוני 2 תגובות תגובה אחרונה
                                    4

נירות שיוף מ400 עד 2000 תוך כדי להרטיב כל הזמן [אותו דבר עם קיט בעלי אקספרס, הרעיון אותו רעיון]

בד"כ כשמדברים על קיט חידוש לפנס הכוונה לחבילה עם מגבונים 3 שלבים שהראשון מנקה והשלישי מורח לק (מה עושה האמצעי אין לי מושג)

לגבי ב. אחרי השיוף הפנס נקי מהכבה הצהובה אבל עדיין נראת כמו זכוכית חלבית ואז מורחים עליה חומר ייעודי שבעצם עושה כמו הרטבה ובעצם מחליק את הפלסטיק והוא נהייה שקוף

א. אם עושים את הליטוש כמו שצריך אז בנייר 2,000 זה כבר יהיה שקוף לגמרי ועם 3,000 זה כבר כמו חדש.
                                      ב. החומר ששמים חשוב לא רק למה שכתבת אלא גם להגנה מנזקי קרינת שמש.
                                      ג. לחומר המיוחד הנ"ל יש שם חסר ייחודיות והוא ‘לכה מבריקה מדוללת’.
                                      ד. הנושא כבר נטחן בעבר אבל כיוון שהעלית שוב ראיתי לנכון לדייק.

ל מנותק
                                      ל מנותק
                                      לומד
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי לומד

https://www.youtube.com/watch?v=ol5UwNffrF8 סרטון לסוג של איזה ערכה
                                      וזה של הכנופיה
                                      https://www.youtube.com/watch?v=-PCEAFBVzUU
                                      וזה של כריס פיקס
                                      https://www.youtube.com/watch?v=UEJbKLZ7RmM
                                      ועל זה אני לא לקוח אחריות סודה לשתיה עם קוקה קולה, [כנראה פפסי לא טוב]
                                      https://www.youtube.com/watch?v=ROx-eSom_XM
                                      וזה עם השקית
                                      https://www.youtube.com/watch?v=UG54xt56uZo

רק כמו שכתבתי לפני צריכים לדעת שלפעמים זה הרבה עבודה, ורק שלא נהפך להיות כמו אלו
                                      https://www.youtube.com/watch?v=GD1hj6WoWC8 😊

1
                                      • יצחק רשטוני יצחק רשטונ

בא נעשה סדר

פתוח לשמועפ מנותק
                                        פתוח לשמועפ מנותק
                                        פתוח לשמוע
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי פתוח לשמוע

זכוכית חלבית עשיתי
                                        המלצה לחומר יש למישהו?
                                        פעם ראיתי מישהו שעשה עם טינר יש למישהו ניסיון?
                                        כמובן מדולל כי אני לא דיללתי והיה ממש “קל” לשייף שוב…

אנשים חכמים הם אינם אלה שמוצאים את הדרך בעצמם
                                        הם אלו שיודעים לשאול
                                        מתקין וחוסם מולטימדיות + סים של RL באשדוד

ג תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • ת מנותק
                                          ת מנותק
                                          תלת גוונא
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי

מתכון בספויילר

כלים
                                          מסקנטייפ נייר
                                          נייר מים בדרגות 1200/1500/2500
                                          מים (כ 5 ליטר)
                                          טרפנטין
                                          לקה מסוג יאכט ורניש שקוף מבריק

שלבי העבודה
                                          העבודה בוצעה בקיץ בחודש אוג׳ ולכן בגלל החום בחרתי לעשות את העבודה בשעות הערב על מנת למנוע התייבשות מהירה של הפנסים.

1. נפתח את מכסה המנוע

2. מתחילים מלשטוף את הפנסים טוב עם מים וסבון.

3. נדביק מסקנטייפ נייר מסביב לפנסים כדי להגן על הרכב.

4. נרטיב את הפנסים ונייר מים דרגה 1000 ונשייף בתנועות אופקיות (שמאל <-> ימין). כשרואים הצטברות של משהו שנראה כמו טחינה נשטוף במים ונמשיך. כשתהיה פחות מההצטברות הזאת נדע שאפשר לעבור לשלב הבא.

5. נעבור לנייר מים דרגה 1500, נמשיך בדיוק באותה הצורה. כ 10 דק׳ עבודה.

6. נעבור לנייר דרגה 2500. אצלי נדרש מעט מאד עבודה בדרגה הזאת. הפעם שייפתי בתנועות אנכיות (למעלה <-> למטה) בשביל לאזן את החיספוס.

7. ננקה את הפנסים עם מטלית טבולה בטרפנטין ואז ננגב ונייבש.

8. ועכשיו לקסם – יוצרים תערובת של חצי טרפנטין וחצי לקה מסוג יאכט ווארניש ומערבבים. מבחינת כמות הרבה פחות ממה שרואים פה מספיק ל 2 פנסים.

9. מורחים את התערובת באמצעות מטלית. וככה זה נראה בסוף.

10. מומלץ לא לנסוע ברכב ולתת לזה להתייבש במשך כמה שעות (אני השארתי כל הלילה) וככה זה נראה למחרת בבוקר בשמש.

מתוך האתר הכנופיה

Z תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          1

• 1
                                          • 2

56

1.9k

משתמשים

6.3k

נושאים

83.9k

פוסטים