מדריך לבחירת בוסטר הנעה לרכב
-
בעקבות הדיון כאן חשבתי לפתוח נושא בעניין הבוסטרים
אז נקדים ונאמר שהחברה המובילה בעולם לבוסטרים איכותיים היא אמריקאית ונקראת נוקו (noco) הדגמים שלהם עם קידומת gb הם הבוסטרים להתנעה gb20, gb40 וכן הלאה אלא שהמחירים שלהם יקרים מאוד בהשוואה למוצרים עם פונקציה דומה מסין (כמובן שאין שום השוואה באיכות וביכולות בין נוקו לשאר כי שם הנתונים הם אמינים ואמיתיים) ומכיוון שהפורום כאן הינו בעיקר לאנשים רגילים ולא למוסכניקים או מי שזה המקצוע שלו לכן נראה שלמשתמש הפשוט עדיף לקנות משהו איכותי סיני על פני מוצר מקביל של נוקו כאשר הסיני מהדגם הבכיר יעלה כ300 ש"ח ונוקו gb70 יעלה כ1000 ש"ח - הפשוט ביותר של נוקו עולה כ500 ש"ח(לנוקו יש גם בוסטרים במחיר של 10000 ש"ח ומעלה)
ולכן לאחר בדיקה של המון חברות לדעתי ולדעת מומחים החברה הטובה ביותר לבוסטרים בעלי אקספרס היא יוטראי utrai יש להם בוסטרים עוצמתיים שלא נגמרים גם אחרי 20 הנעות מניסיון עם בוסטר בינוני שלהם
אבל לפני שקונים בוסטר כדאי לדעת מה הצרכים שלנו וע"פ זה לבחור את הדגם המומלץ עבורנו
לבוסטר יש כמה פרמטרים שעל פי רוב היצרנים מנפחים ולכן כדאי לקחת יותר מהנצרך ליתר ביטחוןקיבולת - כמה נפח יש לו בבטריה כלומר כל כמה זמן צריך להטעין אותו מחדש - מומלץ לפחות 10,000 מליאמפר (mah) - חשוב לדעת שרכב שהמצבר שלו גמור יקח הרבה יותר ויגמור את החשמל שהוטען בבוסטר הרבה יותר מהר
עוצמת זרם - כמה כוח הוא מסוגל לתת בפולס אחד על מנת להניע את הרכב - מומלץ לפחות 1000 אמפר (מסומן באות a בד"כ)
פיצ'רים נוספים כמו פנס או אפשרויות הטענה מהבוסטר או מהירות טעינה של הבוסטר עצמו
המלצות:
בוסטר חזק קישור 1
קישור 2
ששווה כל שקל מחברת יוטראי
הנתונים שלו:
24,000 מיליאמפר
2500 אמפר
מטעין פלאפונים ומכשירים תומכים אלחוטית במהירות של עד 10 וואט
שקע טעינה יו אס בי עד 18 וואט
פנס
ראש מיוחד לניפוץ ופריצת חלון ברכב נעול
מסך תצוגה ומצפן
או באותו מחיר בוסטר קצת יותר חזק עם פחות אופציות
20,000 מיליאמפר
3000 אמפר
שקע טעינה יו אס בי עד 18 וואט
פנס
מסך תצוגה
עוד אחד של באזוס ש @מיישה המליץ
יש שם שני אפשרויות אחד עם 1200 אמפר ו12,000 מיליאמפר ואחד עם 1600 אמפר ו16,000 מיליאמפר והם מסוגלים להטעין מחשבים ניידים שתומכים בזה דרך שקע tayp c עד 65 וואט
ישנם גם בוסטרים שמשולבים עם קומפרסור לניפוח הגלגל אני פחות ממליץ עליהם מכיוון שהקומפרסור איטי וחלש (פעם היה לי כזה ולאחר כ10 -15 שימושים הוא עשה מעין פיצוץ והפסיק לנפח וכשפירקתי אותו גיליתי שהצינורות הפנימיים שלו לא עמדו בעומס ונקרעו)
ובנוסף אם הבוסטר לא טעון מספיק אי אפשר לנפח איתו ולכן זה צריך להיות בנפח גדול
ומשום כך ההמלצה שלי לקנות בוסטר לבד וקומפרסור לבד מהמדריך הזה
ומי שבכ"ז מעוניין במכשיר משולב של בוסטר וקומפרסור יחד ישנם כמה המלצות מניסיון של חברי הפורום היקרים כאן:
מוצר של באזוס מומלץ מנסיונו של @נייטרון-חפשי
אבל הוא קצת חלש עם 1000 אמפר וקיבולת של 8000 מיליאמפר וכמו שכתבתי שכדי שהקומפרסור יהיה שימושי צריך בוסטר בנפח גדול ולכן לדעתי יותר מומלץ הדגם של יוטראי או בקישור נוסף עם 24,000 מיליאמפר ו 2000 אמפר גם @פתוח-לשמוע קנה אותו
ויש עוד אחד (אמנם מחברה לא מוכרת) עם נתונים פנטסטיים של 26 מיליאמפר ו3500 אמפר במחיר טוב בהמלצתו ומנסיונו של @הכל-בעז-ה
הזול ביותר לבוסטר משולב עם קומפרסור שהומלץ כאן הוא הבוסטר הזה עם 14,000 מיליאמפר ו 1000 אמפר במחיר מצחיק של פחות מ70 דולר (כולל משלוח) שנותן ביצועים טובים ע"פ המלצתו של @סמך כאן
בנוסף לכל אלה ישנו מוצר חדשני ומעניין של יוטראי זהו בוסטר מבוסס קבל היתרון הגדול שלו הוא בכך שאין צורך להטעין אותו וגם הוא מחזיק מעמד לשנים ארוכות הוא עובד בצורה שהוא אוגר את קצת החשמל שנשאר במצבר ונותן אותו בבת אחת וכך הוא מניע מחברים אותו לרכב התקוע ממתינים כ30 שניות (תלוי במצבר) עד שהמסך מראה 100 אחוז ומניעים הנה סרטון על התהליך (פתוח בנטפרי) ובכל מצב גם במקרה שאין בכלל חשמל במצבר אפשר לחבר אותו למטען או לרכב אחר למשך 3 דקות ואז להניע -
@שלמה יש את זה ובצירוף הקופון לעיל זה יוצא 106 דולר
אבל קח בחשבון כמה חסרונות- הקומפרסור לא נחשב מהחזקים לוקח לו זמן רב לנפח
- במידה והבוסטר ריק אי אפשר לנפח איתו מה שאין כן בקומפרסור רגיל שמתחבר למצת או למצבר
לדעתי לניפוח מהיר ולשימוש קבוע (כמו גמח) עדיף קומפרסור ייעודי עם 4 בוכנות (שע"פ רוב מתחבר למצבר ישירות) או שתי בוכנות (שמתחבר למצת)
(אולי צריך לעשות מדריך גם על קומפרסורים😂)
-
@טכנולוג כתב במדריך לבחירת בוסטר הנעה לרכב:
@שלמה כתב במדריך לבחירת בוסטר הנעה לרכב:
מה הסיכוי למצא אחד שהוא גם עם קומפרסור?
בדגש על האיכות @EBA אמר שיש מילווקי כזהמילווקי זה חברה רצינית אם יש להם דבר כזה מסתבר שהוא איכותי אבל אני משער שהמחיר יהיה בהתאם
@שלמה זה רק קומפרסור נטען (ללא בוסטר) וכמו שאמרתי לך המחיר ממש מלבב
-
בדגש על האיכות @EBA אמר שיש מילווקי כזהמילווקי זה חברה רצינית אם יש להם דבר כזה מסתבר שהוא איכותי אבל אני משער שהמחיר יהיה בהתאם
בדגש על האיכות @EBA אמר שיש מילווקי כזהיש כאלו באמזון של סטנלי ודיוולט, בלי משלוח לארץ, והם עולים באזור 200 דולר, אבל הם נראים ממש חזקים,
-
יש את זה גם בעליאקספרס
-
שתי בוכנות (שמתחברת למצת
גם קומפרסור שמתחבר למצת, מומלץ מאוד לחבר ישירות למצבר.
סיכוי גדול מאוד שהוא ישרוף את הפיוז של המצת, אם לא בפעם הראשונה אז בפעם העשירית.
זה אומנם עולה שקל, אבל חבל על הכאב ראש.
כשהיה לי קומפרסור שתי בוכנות היה לי מתאם נחמד עם כניסה למצת מצד אחת ושני "תנינים" [קרוקודילים] לחבר למצבר.