התיישנות בדו"ח חניה עירוני
-
אנסה אני להסביר
נתחיל מהסוף: אין התיישנות על הדוחות הללו.
עכשיו נסביר: יש שני סוגי התיישנות: יש התיישנות עבירה, ויש התיישנות עונש.
התיישנות עבירה היא שאדם ביצע עבירה, אבל הרשויות לא העמידו אותו לדין על אודותיה עד זמן מסוים. כמובן, מרגע שהוגש כתב אישום השעון נעצר, כי התביעה עשתה את המוטל עליה ועכשיו היא תלויה ביומן בית המשפט.
התיישנות עונש היא שנגזר על אדם עונש, אבל המדינה לא פעלה לבצע את העונש עד זמן מסוים.
במקרה הזה, בוצעה עבירת חניה. הודעת תשלום קנס היא לעניין זה הגשת כתב אישום. הקנס ניתן במועד. העובדה שהליך מסוים גרם לעיכוב הגבייה אינו יוצר התיישנות על ביצוע העבירה, משום שישנו הליך פלילי שנפתח כדין במועד.
איפה יכולה להיות התיישנות? אם תגיש בקשה להישפט, שזאת פעולה שהיא מוחקת את הדו"ח המקורי, אז יש לתביעה שנה מיום הגשת הבקשה להישפט כדי להגיש כתב אישום. אם היא לא הספיקה לעשות זאת תהיה לך הגנת התיישנות. אבל כל עוד ניתן דוח במועד, גם אם הוא בהקפאה אין עליו התיישנות.
-
@shlomo כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
או שלא הבנתי מה גיל כתב
כמדומני שלא תייגת אותו. אז אני אעשה זאת.
@גיל -
קיבלתי מכתב על אישור הגשת ערעור מעיריית ירושלים. באמת כתוב שם לכאורה שאין ריביות במידה והגשתי בקשה בתוך הזמן (כמדומני @גיל הדגיש את זה)
-
@גיל כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
היד כבר סולדת בויכוח הזה.
וויכוח? הבאתי אסמכתא לדבריך!
אם כבר דברי @shlomo מתווכחים עם דבריך… ואני אנה אני בא…
-
@aiib כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
וויכוח? הבאתי אסמכתא לדבריך!
אם כבר דברי shlomo מתווכחים עם דבריך… ואני אנה אני בא…
מההיכרות שלי איתו אני חושב שזאתי כוונתו.
-
משתרבב לשרשור, כדי להימנע מפתיחת פוסט במיוחד לשאלה קטנה פשוטה:
בדו"ח חניה, אחרי בקשת ערעור שנדחתה ובקשת הישפטות:
המועד שנקבע לדיון הוא יותר משנה מאז ביצוע העבירה. אין כאן התיישנות - נכון?@חיליק כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
המועד שנקבע לדיון הוא יותר משנה מאז ביצוע העבירה. אין כאן התיישנות - נכון?נכון.
אם עברה שנה מבלי שטיפלו בבקשה להישפט, דהיינו לא קבעו בכלל מועד, גם לא ליובל הבא - אז יש התיישנות. -
@חיליק כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
אם עברה שנה מבלי שטיפלו בבקשה להישפט, דהיינו לא קבעו בכלל מועד, גם לא ליובל הבא - אז יש התיישנות. -
@גיל גם בדו"ח עירוני?
זכור לי שזה רלוונטי רק לדו"ח משטרה@אושר-מתקרב כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
@גיל גם בדו"ח עירוני?
זכור לי שזה רלוונטי רק לדו"ח משטרהכן. ותעיין לעיל בשרשור ותראה דלית מאן דפליג בזה.
-
@חיליק כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
אם עברה שנה מבלי שטיפלו בבקשה להישפט, דהיינו לא קבעו בכלל מועד, גם לא ליובל הבא - אז יש התיישנות.@גיל כתב בהתיישנות בדו"ח חניה עירוני:
דהיינו לא קבעו בכלל מועד,
קביעת מועד דיון אינה בסמכותה של תביעה עירונית אלא של בית המשפט. התשובה הנכונה יותר היא שזה תלוי אם נפתח תיק ח"נ בבית משפט שזה בעצם הגשת כתב אישום. ייתכן תאורטית מצב שבו ייפתח תיק בית משפט אבל המזכירות תתמהמה עם הקצאת הגורם השיפוטי, ואז תעבור תקופת ההתיישנות – במקרה הזה לא תחול הגנת התיישנות כי התיק כבר היה בהליך משפטי.
-
קביעת מועד דיון אינה בסמכותה של תביעה עירונית אלא של בית המשפט. התשובה הנכונה יותר היא שזה תלוי אם נפתח תיק ח"נ בבית משפט שזה בעצם הגשת כתב אישום. ייתכן תאורטית מצב שבו ייפתח תיק בית משפט אבל המזכירות תתמהמה עם הקצאת הגורם השיפוטי, ואז תעבור תקופת ההתיישנות – במקרה הזה לא תחול הגנת התיישנות כי התיק כבר היה בהליך משפטי.
תאורטית.
ברוב המוחץ של המקרים - כשאין מענה לבקשה להישפט - לא נקבע דיון כי בכלל לא נפתח תיק, והתיישנות חלה גם חלה על דו"חות מעין אלו. ומקרים רבים ראיתי, לא אלמן ישראל.
יישר כח על דיוקם של דברים, בכל אופן.