האם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?
-
בעיקרון רכב שאין לו במובנה לדים, לא עובר טסט עם לדים, אני בעצמי החלפתי ללדים, אבל נראה לי שאני כן אעבור טסט, מדוע?
כל מי שמחליף נורות, קונה נורות לבן קר עד כדי כחול, וזה מאד בולט, אני קניתי בכוונה אור ניטראלי, 5000K.
בזה גם יש את כל הגישמאק של הלדים, רק שזה לא בצבע שצועק 'אני לד!!!'
קישור למוצר, צריך לבחור עוצמה וסוג החיבור, אני ממליץ על הדגם של 120W עולה כ50 ש"ח. -
@מיישה כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
בעיקרון רכב שאין לו במובנה לדים, לא עובר טסט עם לדים, אני בעצמי החלפתי ללדים, אבל נראה לי שאני כן אעבור טסט, מדוע?
כל מי שמחליף נורות, קונה נורות לבן קר עד כדי כחול, וזה מאד בולט, אני קניתי בכוונה אור ניטראלי, 5000K.
קישור למוצר, צריך לבחור עוצמה וסוג החיבור, אני ממליץ על הדגם של 120W עולה כ50 ש"ח.ואתה מרגיש הבדל בין זה להלוגן?
-
@מאיר כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
קישור למוצר, צריך לבחור עוצמה וסוג החיבור, אני ממליץ על הדגם של 120W עולה כ50 ש"ח.ואתה מרגיש הבדל בין זה להלוגן?
זה תשאל את מי שמפריע לי בנתיב...
-
בטסט לא בודקים איזה נורות יש לך אלא האם זה מאיר טוב ולא מסנוור
מבחינה חוקית זה לכאורה לא חוקי אע"פ שאלפים כאלו נוסעים על הכביש, אם למישהו יש מידע מדוייק בנושא מבחינת נהלים בשטח אודה לו מאוד (יותר מפעם אחת חיפשתי בעצמי)
אני מעדיף לא לבדוק האם זה עובר מבחן של ניידת בוחני תנועה אפי' שאת הרכב שלי ימצאו בלאו הכי על מה להוריד -
לפני כמה זמן חיפשתי על זה בגוגל, וראיתי שאסור, ולא מצאתי עכשיו את כל המקורות
כאן ניתן לראות שצריך אישור ממשרד התחבורה (שלא יינתן....)
והסבירו לי בזה, שנורות לד בדרך כלל הם מאוד חזקות ומסנוורות את הבאים מהכיוון הנגדי ולפעמים גם את הרכב מלפניך,
מה שכן, שלפעמים חברות הרכב ביצעו שדרוג ומתיחת פנים ואחד הדברים היחידים שהם עשו זה להחליף לנורת לד, אבל בשביל זה הם היו צריכים לכוונן מחדש את הפנס שלא יאיר מידי למעלה וכדו', מה שברור שזה לא רק לקחת את הנורה ולהחליף,
בכל אופן, מכלי שני אני יכול להגיד שנופלים על זה בטסטים, וכמובן כמו ש @מיישה אמר שתלוי איזה נורה שמת, ועדיין זה תלוי במכון הטסטים ו/או בבוחן תנועה ח"ו -
@שלמהX כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
והסבירו לי בזה, שנורות לד בדרך כלל הם מאוד חזקות ומסנוורות את הבאים מהכיוון הנגדי ולפעמים גם את הרכב מלפניך,
אני מכיר את הטענה הזו, אבל תכלס בשטח אני רואה רכבים חדישים שנורא מסנוורים, קח דוגמא את המאזדות החדשות מאוד, שני הפנסים שלהם הם כמו שני שיפודים בעיניים.
-
@שלמה כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
זה תשאל את מי שמפריע לי בנתיב...
מי שמפריע לי בנתיב יודע את זה אפי' שאין לי נורות לדלסנוור ולגרום לאי נוחות לאותה זקנה שהתנחלה על נתיב העקיפה זה דבר אחד, בלדים יש מעלה, שע"י הפלאשים שהם עושים, הם 'מבריחים' את הזקנה הזו במהירות.
-
@מאיר
מה שאני כותב זה לא עונה על גוף השאלה, אבל זו הערה על עצם השאלה.
אני חושב שיש ברכב כמה דברים שלגעת בהם זה עלול לעלות בנפשות.
ולדעתי לשנות תאורה בפנסים אם זה לא מותאם, ועלול לסנוור - זה לא שאלה של חוק או טסט, אלא של פיקוח נפש.
אני כמה פעמים כמעט עשיתי תאונה עקב נהג שהפנסים שלו גבוהים מידי (הכביש גישה למקום מגורי הוא חשוך).
לדעתי חייבים לתת על זה את הדעת. -
@אינטרקום ומכאן נשאלת השאלה איך יש רכבים שעוברים תקינה עם לדים מסנוורים
רוב החדשים בפרט החשמליים וה7/8 מקומות מסנוורים
זה ממש מפריע בפרט למי שעשה לייזר בעיניים -
@ראובן-שבתי
אני לא יודע, ולא בזה עסקה תשובתי,
(כדרכך את צמוד לרעיון המרכזי באשכול, ולא מוכן לגלוש )
אני בעיקר הערתי שבן אדם שעושה שינוי חייב לקחת על עצמו אחריות גם ערכית ולא לחשוב רק איך הוא מקמבן את החוק. -
@אינטרקום כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
@ראובן-שבתי
אני בעיקר הערתי שבן אדם שעושה שינוי חייב לקחת על עצמו אחריות גם ערכית ולא לחשוב רק איך הוא מקמבן את החוק.ועל זה עניתי שאם לא החוק יש פה שאלה מהותית איך זה עובר תקינה
ומשכך הלמדנים יגידו שמוכח שזה לא מסכן חיים דאם היה מסכן חיים זה לא היה עובר תקינה
(החוק לכאורה לא אוסר על שינוי מצד סיכון חיים אלא מצד שאין לעשות שום שינוי באוטו, כמו שאסור לשנות צבע ואסור לשנות גובה סוג גלגלים) -
@ראובן-שבתי כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
@אינטרקום כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
@ראובן-שבתי
אני בעיקר הערתי שבן אדם שעושה שינוי חייב לקחת על עצמו אחריות גם ערכית ולא לחשוב רק איך הוא מקמבן את החוק.ועל זה עניתי שאם לא החוק יש פה שאלה מהותית איך זה עובר תקינה
ומשכך הלמדנים יגידו שמוכח שזה לא מסכן חיים דאם היה מסכן חיים זה לא היה עובר תקינה
(החוק לכאורה לא אוסר על שינוי מצד סיכון חיים אלא מצד שאין לעשות שום שינוי באוטו, כמו שאסור לשנות צבע ואסור לשנות גובה סוג גלגלים)אנחנו נכנסים פה לויכוח שמן הסתם לא ניתן להוכיח אותו, כי ניתן להתווכח מהו חוק מסויים, אבל לא ניתן להוכיח מה היתה "כוונת המחוקק",
בכל אופן, אני סבור שכבודו טועה, האיסור לשנות צבע רכב, זה כי צבע רכב זה אחד מסימני הזיהוי שלו. וגובה גלגלים זה נושא בטיחותי לחלוטין, זה יכול להפוך רכב.לגבי פנסים, אין ראיה מהחוק, כי יש הרבה מקרים שהחוק המרובע מאשר רכב מסויים שעומד בתקינה הישראלית, אבל הוא לא יחייב אותך להחליף פנסים מהפנס המקורי (מדגיש שלגבי דבר זה אין לי סימוכין, זו סתם תובנה שבנויה אצלי במח, ואין לי כרגע ראיה לה).
עריכה: כרגע בדקתי שוב ומצאת את הכתבה הזו, ששופכת אור תרתי משמע, על הנושא. וזה לא כפי שכתבתי. לעייונכם.
-
@ראובן-שבתי כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
@אינטרקום ומכאן נשאלת השאלה איך יש רכבים שעוברים תקינה עם לדים מסנוורים
רוב החדשים בפרט החשמליים וה7/8 מקומות מסנוורים
זה ממש מפריע בפרט למי שעשה לייזר בעינייםיצרנים שמביאים ככה רכבים אין למדינה מה לעשות והם חייבים לאשר את זה
אבל למשל טויוטה קורלה שהגיעה עם פנס צהוב רגיל אז המחשב בודק לפי הדגם של הרכב ואם הוא לא הגיע אם זה אז זה לא עובר טסט
הפיתרון היחיד למי שרוצה להחליף למשהו חזק במסגרת החוק זה פנס של קסנון -
-
@מאיר די יקר תנסה לבדוק
https://www.google.com/search?q=פנס+קסנון+לרכב&safe=active&sca_esv=590857804&sxsrf=AM9HkKm5s-eAfd2lu9ds7faemc9ZWl99zA%3A1702552134486&ei=RuJ6ZYmXHY7jkgWBtKvoCA&oq=פנס+של+קסנון&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiFtek16DXoSDXqdecINen16HXoNeV159IAFAAWABwAHgBkAEAmAEAoAEAqgEAuAESyAEA-AEG4gMEGAAgQQ&gs_ivs=1&sclient=gws-wiz-serp -
@מוטי-ברנד כתב בהאם זה חוקי להחליף את פנסי החזית ללדים?:
@מאיר די יקר תנסה לבדוק
https://www.google.com/search?q=פנס+קסנון+לרכב&safe=active&sca_esv=590857804&sxsrf=AM9HkKm5s-eAfd2lu9ds7faemc9ZWl99zA%3A1702552134486&ei=RuJ6ZYmXHY7jkgWBtKvoCA&oq=פנס+של+קסנון&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiFtek16DXoSDXqdecINen16HXoNeV159IAFAAWABwAHgBkAEAmAEAoAEAqgEAuAESyAEA-AEG4gMEGAAgQQ&gs_ivs=1&sclient=gws-wiz-serpאם הבנתי נכון כל נורה בסביבות 250 ש"ח.
האם יש עוד דברים שצריך לשנות ברכב? -
-