רובוטי כן או לא?
-
@אשמהאא כתב ברובוטי כן או לא?:
אבל גם הרבה בתוך העיר
זה בהחלט תלוי איזה עיר. יש ערים ש1/4 זה הישג פנטסטי ויש ש1/10 זה בינוני. יש ערים שיש בהם פקקים בעליה (שחוץ מאת הברקסים זה הורס כל מכלול הנעה אפשרי ברכב) ויש ערים מישוריות שלא ידעו פקק מימיהם..
-
@אשמהאא קודם כל שאפו על התשובה הארוכה והמפורטת אבל רציתי לשאול עוד משהו קטן לגבי מחירים מידי פעם עולות מודעות ליד 2 במחירים של איזור 11-13k ש"ח שצריך פחחות נגיד או דברים קטנים עם קילומטרים של איזור 220-260k זה עדיין משתלם או שעדיף למצוא עם ק"מ יותר נמוך באיזור 14-16k ש"ח. תודה רבה לך.
-
@צילפינגים דעתי באופן כללי שאם רכב מסויים מחירו הממוצע הוא נניח 15 אש"ח אז אפשר למצוא אותו בין 12 ל18 (כמובן שברכבים יקרים יותר הפערים גדולים יותר) ועדיף לקחת את היקר יותר ולהוריד אותו במחיר מאשר לחפש את הזול כי הפער באחזקה של הרכב ובשלימות של האביזרים הנלווים הוא גבוה הרבה יותר מהסכום הזה וזה מה שעושה את ההבדל בין רכב ישן לפחות ישן
-
@y05832 כתב ברובוטי כן או לא?:
@מאיר כתב ברובוטי כן או לא?:
יש ערים שיש בהם פקקים בעליה (שחוץ מאת הברקסים זה הורס כל מכלול הנעה אפשרי ברכב
אכפת לך להרחיב קצת, אולי גם דרכי התמודדות, ע''מ שנחכים?
כשמאיצים צריכת הדלק היא כ 1/2 בתחילת ההאצה!!! וכשיש פקק אנחנו מאיצים כל הזמן. כשאנו בולמים אנחנו בעצם "שורפים" אנרגיה - כל המרחק שהרכב היה עושה אם לא היינו בולמים. בעליה ההאצה הרבה יותר בזבזנית.
הפתרון לענ"ד הוא לשמור מרחק בפקקים כדי שנוכל לשייט במהירות קבועה כמה שאפשר. אז נכון שיתכן שיכנס לנו רכב או שנים לנתיב אבל אם אין יולדת ברכב זה ממש שוה את זה..
בעליות של ירושלים כשיש פקקים אני מעדיף את הנתיב הימני שם המהירות יציבה יותר מאשר בנתיב השמאלי (שם יש ג"כ בלימות פתע מסוכנות) והופתעתי לראות שברוב המקרים הנתיב הימני עם המשאיות היה בסופו של דבר המהיר יותר (כנראה בגלל שכולם ממהרים ועוברים לשמאלי...) -
@מאיר אחדד את דבריך- באופן כללי נסיעה בהילוך נמוך מבזבזת יותר דלק מכיוון שהסל"ד גבוה והמהירות נמוכה ומאידך נסיעה בהילוך גבוה כאשר המהירות נמוכה גם מאיצה את הבלאי וגם מבזבזת דלק ולכן חשוב לשמור על מהירות יציבה בהתאם לתנאי הדרך, להמנע מעצירות שהם בעצם איבוד האנרגיה של ההאצה וכמו שאמר @מאיר לא להצמד לזה שלפניך וכך אתה גם שומר על הרכב וגם פחות מבזבז דלק
-
@תלת-אופן כתב ברובוטי כן או לא?:
אני ממש לא מבין בזה
אבל סברא פשוטה שאם העולם ניסה להתקדם מידני לרובטי וממש מהר הפסיקו לייצר את זה כנראה שזה לא היה שווה [או בגלל שזה היה מידי טוב או בגלל שזה מידי לא טוב]
בכל אופן זה שונה ממה שעברו לאוטומט שזה לא דווקא בגלל שידני פחות טוב אלא משיקולי נוחות
משא"כ ברובוטי שזה היה נסיון קצר וכנראה לא כ"כ צלחדווקא ישנם הרבה רכבים חדשים על הכביש שהם רובוטיים כדוגמת הפיקנטו
-
יש כמה סוגים של רובוטי ואני לא מאוד מתמצא בזה אבל אני יודע שהרובוט של טויוטה קורולה הוא פשוט גיר ידני רגיל ועליו מולבש מכונה להעברת הילוכים, שמעתי שיש גם אנשים שהפכו רובוטי לידני, כמדומני שהרובוטי מהסוג ההוא ירד מהר מאוד מפס הייצור.