בקשת מידע נוזל לניקוי שמשות
-
דבר ראשון תודה על הפורום, והלוואי וילך ויפרח
לענייננו, מה הנוזל לניקוי שמשות המומלץ,
יש כמובן את מה שנמכר בכל תחנת דלק, יש את ההמלצות לשים רק מים וחלקם יגידו עם נוזל לניקוי חלונות, ויש גם כל מיני טבליות בעלי אקספרס,
אשמח אם מישהו יעשה לי סדר מה מומלץ מה אסור, ומה אפשרי,
וכמובן, מה ברכב ישן (שגילו מעל 10 שנים או מעל 15 שנים) כבר כן אפשרי ואין צורך להשקיע יותר מידי בזה -
@יראת-שמים כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:
לא כדאי לשים מים, זה יכול לגרום לקורוזיה ושאר מרעין בישין.
גם הנוזל של השמשות? בטוח? [עד היום שמעתי רק על נוזל קירור למנוע ולרדיאטור]
-
@אשמהאא כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:
יש במקסטוק ב 10 ש"ח גם זול וגם מצויין,
מצוין ממה שמוכרים בתחנות דלק ובמוסכים?
או שעדיף את החומרים המקוריים?@יראת-שמים כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:
@שלמהX לא כדאי לשים מים, זה יכול לגרום לקורוזיה ושאר מרעין בישין.
גם ברכב ישן זה עד כדי כך רעיון גרוע?
המים הורסים את הצינורות וכדו' באופן מיידי? -
-
-
@שלמהX יש גם אנשים שחיו עד גיל 100 ועישנו קופסא ליום...
לא אמרתי שזה בטוח מזיק, רק שזה יכול להזיק. לדוג', סבון ונוזל לניקוי חלונות ביתי, יכולים לעשת קצף ולגרום לסתימות למיניהם. וכו'
בשביל לנקות מסתבר שעדיף חומר אמיתי ולא מים וסבון. (למרות שהקצף שהסבון יצור לך יראה מגניב).
אם מלוכלך לך באופן שזה רק מורח את הלכלוך, תקח ספריי חלונות ונייר סופג, ותנקה ידנית.
בהצלחה -
@aiib כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:
@שלמהX אני משתמש במים רגילים... והכל טוב ב"ה אצלי...
מה חשבת שבאותו רגע שתשים מים כל הצנרת תהפוך לגוש אבנית?
אלו דברים שקורים באיטיות עד שקיימת הצטברות אבנית ברמה שחוסמת את הנחיר או הצינור.גם אם לא תעשה טיפולים לרכב הוא יחזיק 50,000 ק"מ במצב הזה. אבל התוצאה היא בלאי מואץ ובמקום להחזיק 300,000 ק''מ הוא מחזיק רק 50,000 -
@מאיר כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:
@aiib כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:
@שלמהX אני משתמש במים רגילים... והכל טוב ב"ה אצלי...
מה חשבת שבאותו רגע שתשים מים כל הצנרת תהפוך לגוש אבנית?
אלו דברים שקורים באיטיות עד שקיימת הצטברות אבנית ברמה שחוסמת את הנחיר או הצינור.גם אם לא תעשה טיפולים לרכב הוא יחזיק 50,000 ק"מ במצב הזה. אבל התוצאה היא בלאי מואץ ובמקום להחזיק 300,000 ק''מ הוא מחזיק רק 50,000בהודעה קודמת כתבתי שהרכב עשה הוא בן 20 ומשהו שנים ולפחות 10 אם לא 20 שנים לא תחזקו אותו עם נוזל ייעודי. ב"ה הכל כרגיל.
כמובן שזו לא הוכחה שתמיד זה ככה [וכפי שכתב ניק אחד שיש זקנים בני 100 שמעשנים חבילת סגריות ליום ובריאים כמו שור...] אבל באתי לתת פרופורציות
-
א כדאי לשים מים, זה יכול לגרום לקורוזיה ושאר מרעין בישין.
לא בטוח שהחומר הזול הוא הרבה יותר טוב
-
זה יכול לגרום לקורוזיה
המערכת הזו עשויה פלסטיק והנוזל הייעודי הוא לא אנטי פריז (מונע חימצון) וממילא קורוזיה לא קשורה לכאן (אולי התכוונת אבנית)
הנוזל הכי יקר שיכול להיות יעלה לך 35-40 שקלים, ואתה יכול למצוא גם ב10-15 שקלים למיכל
מיכל של 2 או 4 ליטר?
-
במים רגילים יש אבנית שבשלב מסויים עלולה לסתום את הנחיר כמו שכתב @מאיר ועדיין גם אם עוד 10 שנים תשלם למוסך 200 שקל כדי להחליף נחיר (או מעלי ב8 ש"ח) יצאת בחיסכון גדול ולחילופין ניתן לשים מים מזוקקים או לשפוך למיכל מסיר אבנית אחת לחצי שנה (או שלש שנים)
מצד חומרי הניקוי אמר לי המוסכניק שלי וגם ראיתי בעיני שלפעמים דווקא החומרים ה"ייעודיים" מכילים חומרי צבע ומשאירים משקעים שסותמים את הצינורות מתי שהוא
את הטבליות מעלי ניסיתי ומבחינתי הם עושים את אותה עבודה - "צובעים את המים בכחול ואין דרך לדעת אם הם מנקים יותר ממים רגילים"
לעומת זאת ספריי חלונות וודאי מנקה ולא נראה שעלול להכיל משקעים
באופן אישי אני הרבה פעמים שם את החומרים של מקסטוק מטעמי נוחות וזמינות כי כמו שאמרתי זה לא כ"כ משנה ונזק גדול לא יכול לצאת מזהמים לרדיאטור מזיק לרכב יותר מסיגריות לאדם ונוזל אנטיפריז במקסטוק עולה 12.90
נראה לי כך אבל ניסיתי רק את הדוגמא של רכב -
@נייטרון-חפשי כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:
המערכת הזו עשויה פלסטיק והנוזל הייעודי הוא לא אנטי פריז (מונע חימצון) וממילא קורוזיה לא קשורה לכאן (אולי התכוונת אבנית)
צודק, זה דומה כי הצבע של האבנית שנוצר על מיכל שקוף (ע"ע קומקום שלא ניקו הרבה זמן), מזכיר את הצבע של קורוזיה (חרדל/ברונזה לוידע איך לקרוא לצבע הזה).תודה על התיקון.
מיכל של 2 או 4 ליטר?
אני חושב שמה שיש לי זה של 2 ליטר שקניתי ב20 שקלים. קוראים לזה 'ויש וש' נדמה לי.
-
@נייטרון-חפשי
@יראת-שמים כתב בבקשת מידע נוזל לניקוי שמשות:מיכל של 2 או 4 ליטר?
אני חושב שמה שיש לי זה של 2 ליטר שקניתי ב20 שקלים
אני יודע שקונים את זה בשופרסל
דיל, 2 של 4 ליטר ב-22 ש"חודרך אגב מה שיש בחומרים האלו ספציפית, זה שהם לא צריכים שטיפת מים אחריהם והם משאירים זגוגית ללא סימני טיפות.
-
ספריי חלונות וודאי מנקה ולא נראה שעלול להכיל משקעים
אבל חובה להוסיף גם מים כדי שלא יהיה מידי קצף
נוזל אנטיפריז במקסטוק עולה 12.90
שים בתוכו צמר פלדה ותראה את התוצאה (זה מבחן לנוזל איכותי, בגלל שברזל כלים מחליד בקלות)