חוו"ד על רכב יונדאי אקסנט 2005
-
@אהרלה אני מעתיק כאן חוות דעת על הרכב
חוות דעת יונדאי אקסנט2000-2006
*יונדאי אקסנט מתאימה למי שצריך רכב מרווח יותר מסופר מיני, בתקציב של סופר מיני. גרסת ההאצ'בק בעלת הדלת החמישית משפרת את נפח ההטענה, והופכת את האקסנט לפתרון הולם עבור משפחות צעירות המסיעות ילדים - שכן המרווח מאחור מוגבל, אך תא המטען גדול. לאקסנט עיצוב אפור וחיוור, סביבת נהג משמימה ואיכויות ניהוג נמוכות. רמת הבטיחות גם היא בינונית בלבד. מאזדה 323 לנטיס וניסאן אלמרה יהיו עדיפות כפתרון למשפחה, אך האקסנט זולה מהן משמעותית. רכבים רבים מדגם זה שירתו בציי רכב - אך מומלץ להעדיף רכב מבעלות פרטית, ולוודא היטב את היסטוריית הטיפולים.אמינות: דגמי 2000-2001 סובלים מחיישן זרימת אויר רגיש הנוטה להזדהם, תקלה בה עדיף לטפל בהקדם מאחר וחיישן תקול מביא לעלייה בצריכת הדלק ולירידה בביצועים. עוד בדגמים הראשונים מוכר קושי בהתנעה עקב קצר בכפתור האובר-דרייב. ישנן גם כמה בעיות הקשורות בגיר האוטומטי: ידית ההילוכים מסרבת לעיתים לצאת מ-Park עקב פיוז שרוף, סוויץ' אורות אחוריים פגום או סולונואיד נעילה תקול. במידה והגיר נעול באחד ההילוכים או שההעברות נהיות קשות, יתכן והדבר קשור לבעיה חשמלית ולא דווקא לבעיה מכנית בתיבה עצמה, לרוב מדובר בקונקטורים פגומים או רתמת חיווט פגומה. בעיות בגיר עצמו לרוב מתרחשות עקב חיישן טמפרטורת הגיר. מומלץ מאוד לבדוק היטב את היסטוריית הטיפולים ורישומי המוסך ולוודא שהמכונית טופלה בזמן ולא עברה שיפוצים גדולים או תאונות רציניות.*
אל תשכח שלמכור אותו בהמשך לא בטוח שיהיה קל, בטח אם צריך להעביר אותו פעמיים בשנה טסט.
אבל על הצד שה"בובה-מייסעס" של המבוגרת, הקילומטראז' והמוסך מורשה נכונים אולי שווה לבדוק אם אין את הבעיות ש@הכל-בעז-ה ו@שלמה הזכירו, דווקא תוכל להנות מרכב אמין במחיר טוב -
@אהרלה לא יודע בקשר לנתונים האלה ספציפית,
אבל לי יש את הרכב הזה ואני מאוד נהנה, אמנם אין בו כלום חוץ מקדימה אחורה ימינה שמאלה,
אבל הוא עושה את העבודה אם אתה מחפש להגיע ממקום למקום.
צריכת דלק סטנדרטית למנוע 1600
תקלות אין בו הרבה, ומזגן מצוין
ויחסית הוא גם די מרווח.