שרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?
-
@מיישה כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
@נוהג-לעזור כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
כידוע, יש דיבור קל על שלג כבד בתחילת שבוע הבא באזורים נרחבים בארץ.
אצלנו במשפחה זה קצת פחות חגיגה כי יש לנו חתונה ביום ראשון…
אם באמת השלג יצנח עלינו בהפתעה אנו עלולים להתקע בדרך לאולם או בחזור…
לכן חשבתי לרכוש שרשראות לגלגלים למקרה הצורך, דא עקא שבחנות גילו לי שהמוצרר עולה כ 600 ש"ח (כמדומני עוד לפני מע"מ)
נרתעתי מהמחיר, וחשבתי אולי אפשר להכין לבד משרשראות שיש בטמבור,
מישהו התנסה בזה?
אשמח לכל עזרהבנידון,
יש בזה בחינת הכנסת כלה…או יותר נכון הסעת כלה…יש לי משהו בשבילך, מבחינתי קח את זה ותזמין לי חדש (או שתשלם לי עלות)
הדבר הזה:
https://s.click.aliexpress.com/e/_olwr1Xg
מחזיק אצלי ברכב כסגולה שלא נצטרך…דווקא נראה לי רעיון
אבל כעת השלג נראה לא באופק
כך שדי ירדתי מכל הלחץ הזה…
בא נראה מחר מה אומרים ההחזאים. -
כך שדי ירדתי מכל הלחץ הזה…ברעיון אולי אתה צודק אבל קח בחשבון שיש הרבה ממה להילחץ לדעתי כדאי לשאול את המומחים אבל לדעתי ברמה כזאת של קור שעל זה כמעט אין חולק שיהיה קר מאוד עלול להיווצר שכבת כפור על הכביש (קרח על הכביש במשמעות הלא מתחכמת…) שאז זה מאוד מסוכן נהיגה מבחינת החלקה וגם לכאורה לא יעזור חלק מהפטנטים שהובאו לעייל
נכתב להסבת תשומת ליבך לכך כי ראיתי שהעניין לא הוזכר -
אגב, שמים לכל הגלגלים? (יש לי אאוטלנדר 4X4)
אם זה הנעה כפולה (4X4) אתה כמעט לא תצטרך שרשראות והרכב ייסע באותה המידה בין עם ובין בלי שרשראות.
ועכשיו תזה שלא בדקתי אותה: ע"פ ההסרטות הABS לא עובד בשלג למרות שזה זמן שממש צריכים אותו (אולי זה בגלל שאין וויבראציות בהחלקה) ולכן בבלימה עם היגוי: יתכן וצריך לפמפם.הדבר האמיתי שצריך להדאיג אותך זה איך להגיע לירושלים כי חוסמים כבישים כשיש שלג משמעותי. תעקוב אחרי התחזית ותקח רזרבה של כמה שעות (גם החזאים לוקחים רזרבות אבל זאת החתונה של אחותך)
-
@הלי כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
כך שדי ירדתי מכל הלחץ הזה…ברעיון אולי אתה צודק אבל קח בחשבון שיש הרבה ממה להילחץ לדעתי כדאי לשאול את המומחים אבל לדעתי ברמה כזאת של קור שעל זה כמעט אין חולק שיהיה קר מאוד עלול להיווצר שכבת כפור על הכביש (קרח על הכביש במשמעות הלא מתחכמת…) שאז זה מאוד מסוכן נהיגה מבחינת החלקה וגם לכאורה לא יעזור חלק מהפטנטים שהובאו לעייל
נכתב להסבת תשומת ליבך לכך כי ראיתי שהעניין לא הוזכרצודק לחלוטין
רק באמת אני לא רואה מה יש לעשות מלבד ליסוע לאט לאט הכי בזהירות שאפשר -
@גיל כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
אז אני לא צריך את הדברים האלו? כבר חשבתי להזמין, שיהיה בתא מטען…
כירושלמי במקור וחובב שלג מושבע, הנסיון הראה כך:
-
שלג של כ1-3 ס’'מ הוא מחליק מאד ושרשרת לא תעזור כי אין לה במה “לנגוס”.
רכבים עם הנעה קדמית (ללא שרשרת): נוסעים במישור אבל מתקשים בעליות ומתפרפרים - לפעמים נתקעים וצריכים דחיפה מאחורה ולפעמים מצליחים ליסוע על כקמ"ש בודד…
ברכבים עם הנעה אחורית הבעיה מתעצמת כי אין משקל בחלק האחורי כמו בקדמי וגם אין את האפקט של העברת משקל בתאוצה לחלק האחורי (משום שאין זכר לתאוצה).
רכבי הנעה כפולה נוסעים כמעט חלק. -
בשלג של כ10 ס’'מ
רכבי הנעה קדמית יוכלו ליסוע עם שרשראות, אבל יתקשו עד לא יצליחו ללא השרשראות משום שהרכב צריך “לטפס” לשלג ואין לו קמצוץ של אחיזה בשביל לעשות זאת אך עם שרשראות זה יזרום איכשהו.
רכבי הנעה אחורית: יהיה להם יותר קשה והם אף עלולים “לפורר” את השרשרת משום שאין מספיק אחיזה וגם כשהיא “תעיף” את כל השלג עד הקרקעית האחיזה לא תצליח להרים את הרכב לשלג + להניע אותו, וכ"ש בעליות.
רכבי הנעה כפולה יזדחלו להם בהצלחה. -
בשלג של יותר מ15 ס’'מ אין לרכבים הרגילים הרבה מה לחפש וגם לרכבי ההנעה הכפולה זה מתחיל להיות תלוי בגורמים נוספים כגון צמיגים, נעילת דיפרנציאל בקרות וכו’ לכאורה שרשרת תועיל לרכבים אלו.
רק לזכור: שרשרת בשלג קל לא מועילה ורק גורמת לטלטלות ברכב ויתכן גם להמעטת האחיזה.
כל הדברים שנאמרו פה הם ע"פ הסברה והמציאות שנראתה לעיניי באותו זמן… אין בדברים הללו שמץ של מידע ברור וכמובן שאין לי שום אחריות על כל תוצאה כל שהיא שלא תקרה…
-
-
@מאיר כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
אם זה הנעה כפולה (4X4) אתה כמעט לא תצטרך שרשראות והרכב ייסע פחות או יותר אותו הדבר.
אחר בקשת המחילה …
בשלג האחיזה יורדת באופן משמעותי [לפעמים יותר ולפעים פחות בהתאם למצבו] אך בכל אופן העניין באחיזה דלה הוא לא רק היכולת להתקדם אלא גם ואולי בעיקר היכולת לבלום ולפנות
וכאן אין הרבה הבדל בין הנעת 4X4 להנעה קדמית [אולי בסיבובים לרכב עם בקרת אחיזה כמו סובארו תהייה עדיפות ועדיין זה לא יעזור בבלימה יותר מכל רכב בעל ABS וESP]בקיצור לכל רכב האחיזה יורדת מאד והנסיעה מסוכנת גם ברכבי שטח , אומנם לרכבי 4X4 בצירוף צמיגים מחורצים תהייה עליונות , אבל ממש לא אותו דבר כמו נסיעה בכביש רגיל
-
@יצחק-רשטונ כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
@מאיר כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
אם זה הנעה כפולה (4X4) אתה כמעט לא תצטרך שרשראות והרכב ייסע פחות או יותר אותו הדבר.
אחר בקשת המחילה …
בשלג האחיזה יורדת באופן משמעותי [לפעמים יותר ולפעים פחות בהתאם למצבו] אך בכל אופן העניין באחיזה דלה הוא לא רק היכולת להתקדם אלא גם היכולת לבלום ולפנות
וכאן אין הרבה הבדל בין הנעת 4X4 להנעה קדמית [אולי בסיבובים לרכב עם בקרת אחיזה כמו סובארו תהייה עדיפות ועדיין זה לא יעזור בבלימה יותר מכל רכב בעל ABS וESP]בקיצור לכל רכב האחיזה יורדת מאד והנסיעה מסוכנת גם ברכבי שטח , אומנם לרכבי 4X4 בצירוף צמיגים מחורצים תהייה עליונות , אבל ממש לא אותו דבר כמו נסיעה בכביש רגיל
צודק! התכוונתי ייסע אותו הדבר בין עם שרשראות ובין בלי שרשראות. אבל תודה שעדכנת אני אדגיש את העניין.
-
@יצחק-רשטונ כתב בשרשראות לגלגלים לנסיעה בשלג, אפשר להכין לבד?:
וכאן אין הרבה הבדל בין הנעת 4X4 להנעה קדמית
כאחד שבשלגים בשנים האחרונות הסתובב בבירה עם D MAX 44 אני חושב שזה לא ממש מדויק, לא חוויתי כמעט קושי באחיזה [הכוונה היא לנסיעה רציפה במהירות זהירה ולא לסיבובים שאז וודאי שהאחיזה יורדת] בבלימה חייבים זהירות גדולה מאד מרחק וכו’ ראיתי גם ג’יפים משמעותיים שהתרסקו על איזה עמוד [מסתמא שגם לא ניתן כ"כ להשוות בין מערכות ה 44 והצמיגים שיש ברכבים שהוזכרו פה וכנ"ל]
-
דבר אחד חשוב לזכור, גם אם יש לך סילברדו ושלג בשבילך זה כמו אספלט תמיד יהיה טיפש אחד שייסע עם רכב בלי אחיזה ויאבד שליטה ויתרסק עליך
אז כמה שפחות לצאת בזמנים האלה יותר טוב