אנו נוסעים והם נוסעים. אז מה ההבדל?
-
עמדתי ואתבונן, עמדתי ועמדתי ועמדתי…
על זה הדיבור: הרמזור בצומת זיקים שבכביש 4 לכיוון דרום היבהב את אורו הירוק, עבר לכתום ומשם לאדום כפי המסורת. כמובן שעצרתי, ותאמינו לי שלא עצרתי בגלל שהיו בצומת כמה שוטרים, אלא כי צריך לשמור על החוק אז עצרתי. עמדתי.
ואתבונן מימיני והנה נכנסת לצומת משאית הנושאת את הסמל “פורד”, והיה בה משהו חריג: לא היה לה לוחית זיהוי! השוטרים חמורי הסבר שהיו בצומת כן הביטו בה אבל לא הורו לה לעצור אלא נתנו לה להמשיך כדרכה. מאחוריה הייתה עוד משאית שעליה סמל של פורד ובלי לוחית זיהוי והכל כרגיל…
הרמזור שעשה מלאכתו נאמנה הדליק את שתי המנורות העליונות שהיו ברשותו, פעולה המכונה בפי הציבור “כתום אדום”, ובמקביל דרכתי את דוושת המצמד והיטתי את ידית ההילוכים למקום המיועד. או אז השוטר-חמור-הסבר הורה לי לעצור ובעצם לסרב לפקודת הרמזור שאורו כבר הוחלף לירוק.
בנתיים חולפות להן עוד ועוד משאיות רובן פורד ועוד כאלו שאינן, הצד השווה שבהן שלכולן אין לוחית זיהוי וכולן פונות שמאלה לכיוון מרכז הארץ כשבין כל כמה משאיות שכאלו היתה לה ניידת כזו או אחרת.
הרמזור שככל הנראה לא קלט את המתרחש, כיבה והדליק את אורותיו בדיוק לפי ההנחיות שקיבל מהאלגוריתם החקוק בליבו, ואילו חמורי-הסבר התעלמו ביודעין ממופע האורות שהוצג מעליהם, משל לא הייתי אחרי יום עבודה מפרך כלל וכלל.
ניחשתם נכון! מדובר היה במשאיות הסיוע ההומניטרי המגיע כמידי יום אל רצועת עזה במטרה לא לפגוע חלילה בזכויות האדם של רוצחי התינוקות הנצורים בה, בדיוק כפי שקבע החוק הבינלאומי.
את האמת לא היה לי כח למנות את מספרן, אבל האגדה מספרת שמדובר בכ700 משאיות מידי יום מלאים בכל טוב מצרים… מעבר שכזה לא לוקח דקה או שתיים… ואילו אני: עמדתי.
עמדתי ואתבונן, מדוע? מדוע משאיות שאמנם הן כה יפות, חדשות ומכובדות בכדי לא לפגוע ברגשותיהם העדינים של המחבלים השפלים, זוכות למעבר חופשי ללא כל הפרעה, ואין כל תמרור או רמזור שיכול לעמוד מפניהם ואילו אני; עמדתי. מה רע שגם הם יעמדו כמוני ע"פ הוראות הרמזור שנמסרו לנו מאבותינו? מה ההבדל? מה?
חוק בין לאומי: הבנתי
. סעיפים בעסקת החטופים: הבנתי
. אולי האוכל מועבר גם לחטופים: הבנתי
. זכויות אדם: ה-ב-נ-ת-י!!! די כבר!!!
אבל למה לעזאזל המשאיות השחצניות האלו זוכות להיות כ"מלך פורץ גדר לעשות לו דרך" בזמן ששוטרים בני עמי מוסרים נפש בקור כשהם רטובים עד לשד עצמותם, בכדי שחס וחלילה שום משאית לא תצטרך לעצור ולו לרגע קט? זה מה שאני אספר לנכדים? שחסמו את הכבישים בארץ הקודש לכבוד משאיות האוייב? אני עמדתי, ועמי לא התבונן… (ע"פ ישעיהו א’ ג’)
הלב כואב, הלב נשבר. אין לי אלא לראות את המחזה ולהוזיל דמעה
, מלוחה מתמיד.
-
אני פוגש אותם ליד הת’'ת שלי באיזור תעשיה דרומי אשקלון
-
@אבי-ים כתב באנו נוסעים והם נוסעים. אז מה ההבדל?:
@מאיר כתב באנו נוסעים והם נוסעים. אז מה ההבדל?:
בכדי שחס וחלילה שום משאית לא תצטרך לעצור ולו לרגע קט
החשש כנראה שאם הם יעצרו לרגע יבואו אנשי צו 9 ויחסמו אותן לזמן ממושך (ובצדק!)
כשהן דוהרות זה יותר בעייתי לעצור אותןזה באמת בעיה לעצור משאיות? המשאיות נוסעות בנתיב הימני והרכבים האחרים נוסעים בשמאלי (אגב גם שאר הרכבים מורשים ליסוע באדום) אם צו 9 ירצו הם יכולים עם 2 רכבים ואומץ לחסום אותם להרבה זמן.
-
אויש כמה שאתה צודק … כמה שזה כואב …
רק להזכיר שהמחבלים כבר פוצצו את הסכם הכניעה [מחילה שאני לא מסוגל לקרוא לבושה הזאת עיסקה] ואנחנו עדיין שולחים להם את הסיוע שיאפשר להם לשרוד עוד כמה חודשי לחימה עם בטן מלאה…מה שנותר לעשות זה רק להבין שהקב"ה מנהל את הכל וכל הקיום שלנו פה הוא נס וכל העולם כולו שריו ויועציו מסתובבים סביב מדינת היהודים הזעירה והכל מרוב שנאתם אלינו ועדיין אנחנו קימיים… איך? בדיוק בגלל זה ! כל המחלמות האלו והרדיפה הבלתי פוסקת ליהודים לאורך ההיסטוריה הם שהחזיקו אותנו כעם וגרמו לנו לזכור שלא ככל העמים בית ישראל , שאנחנו שונים שאנחנו מובדלים [תחשבו לרגע אם לא היה מלחמות ופיגועים כמה יהודיות היו נשואות לערבים ל"ע או לחילופין אם לא היה שואה כמה יהודים היו נאבדים לדראון עולם באירופה וכו’ וכשאני מסתכל על מערכת הרשע המשפט והתקשורת שעובדת אצל אויבינו אני חושב לעצמי כמה היינו יכולים גם אנו פה לאבד בתוך שטף החלוניות והמתירנות הצבעונית של ימינו ללא רדיפה בלתי פוסקת מצידם שמזכירה לנו כמה שאנחנו שונים] -
@מאיר צודק בכל מילה. ואחחח אילו מילים… כל מילה בסלע כפשוטו…
אהבתי את השנינות של “כל טוב מצרים”. ועוד, כיד ה’ הטובה עליך.
אני לא מצדיק אותם, באמת שלא, אבל רק שתדע, שבפעם האחרונה שאחת השיירות עצרה למשך דקה - העלו באש כמה משאיות. לכן הטררם. לא שאני מסכים עם הטררם, או עם כל מה שעומד מאחורי זה.
לגבי הכותרת - דע את אשר אתה כבר יודע, שאנו נוסעים - בדרך האמת, והם נוסעים - בדרך השקר, כאילו שלהאכיל את האויב יגרום להם או לשאר האומות לסמפט אותנו ולא קמעה…
זה שקר, ובידוע שעשו שונא ליעקב. ויה"ר שיקויים בנו “וחרב לא תעבור בארצכם” וכדאי’ בחז"ל
“אפילו חרב של שלום” (אגב גם שם זה הגיע ממצרים, יעויין תענית כב. בסוף העמוד) וכל שכן סיוע לאויב “של שלום”.