מי יכול להיות מלווה לנהג חדש, והאם יום בשנה חשוב שנה?
-
שלום וברכה.
רציתי לשאול מהו וותק הנהיגה הנצרך בכדי להיות מלווה לנהג חדש (זכור לי 5 או 3 שנים)?
בנוסף ידוע שבביטוח לפעמים הם כותבים “שנת הוצאת רשיון נהיגה וכו’” כלומר שלכאורה הם מחשבים את השנים לפי השנה האזרחית ולא שנה שלימה.
השאלה היא לעניין מספר השנים שנצרכים למלווה, האם יש צורך בשנים מלאות או שזה ממוספר לפי “ראש השנה” האזרחי {הנוצרי, יש לציין}? (למשל מי שעשה רשיון בסוף שנת 2020, האם רק בסוף 2025 יחשב לו 5 שנים או כבר “באחד לחודש הראשון”…)
תודה רבה!
-
@אאוטלנדר כתב במי יכול להיות מלווה לנהג חדש, והאם יום בשנה חשוב שנה?:
רציתי לשאול מהו וותק הנהיגה הנצרך בכדי להיות מלווה לנהג חדש (זכור לי 5 או 3 שנים)?
מיהו מלווה
העומדים באחת מההגדרות הבאות:בעלי רישיון נהיגה באותו סוג רכב במשך 5 שנים לפחות שמלאו להם 24 שנים.
אם הם בעלי רישיון להוראת נהיגה - גם אם טרם מלאו להם 24 שנים.
בעלי רישיון נהיגה בתוקף לאותו סוג רכב במשך 3 שנים לפחות, שמלאו להם 30 שנים. -
@EBA כתב במי יכול להיות מלווה לנהג חדש, והאם יום בשנה חשוב שנה?:
@מיכאלוש כתב במי יכול להיות מלווה לנהג חדש, והאם יום בשנה חשוב שנה?:
במשך 5 שנים לפחות
לדעתי זה עונה גם על השאלה השניה, וזה גם ההיגיון.
יום בשנה חשוב שנה תשאיר לסדר א’.אבל בא נחזור 20 שנה אחורה… שוטר עם כובע יוצא מניידת מאזדה לאנטיס לבנה שעליה סירנה מסתובבת כשבידו פנקס דוחות המגובים בדפי “קופי”… המידע היחיד שיש לפניו הוא שנת הוצאת הרשיון. אולי “וותק נהיגה” משמעותו לפי שנים ע"פ החוק? ושוב @גיל ?
-
@אאוטלנדר קודם כל מתנצל שלא עניתי פעמיים לקריאתו של ר’ @מאיר .
לגבי הותק - ציטט נכון @מיכאלוש , לפרטים נוספים ראה באסק רלב"ד .אגב אני אשמח אם מישהו יכיר לי מורה נהיגה פחות מגיל 24, שאין לו רישיון נהיגה 5 שנים. רק הלימודים לזה לוקחים כשנה - לזריזים. ומי יקח מורה כזה?? נפלאות החוק…מבחינת חשבון שנה - בכל מקום בחוק, אם לא צויין אחרת, שנה נחשבת שנה מלאה מבחינת תאריך לועזי (לצערנו), דהיינו רישיון שתאריך ההתחלה שלו נניח 23.04.24 - שנה נגמרת ב-22.04.25 בחצות. וכדברי @EBA . כולל סדר א’.
@מאיר כתב במי יכול להיות מלווה לנהג חדש, והאם יום בשנה חשוב שנה?:
אבל בא נחזור 20 שנה אחורה… שוטר עם כובע יוצא מניידת מאזדה לאנטיס לבנה שעליה סירנה מסתובבת כשבידו פנקס דוחות המגובים בדפי “קופי”… המידע היחיד שיש לפניו הוא שנת הוצאת הרשיון. אולי “וותק נהיגה” משמעותו לפי שנים ע"פ החוק? ושוב @גיל ?
זה דומה למוכר בחנות אלכוהול שרוצה לברר אם העומד מולו בגיל המותר למכירה… מבקש ת"ז ועושה חשבון. איזה חשבון? כמו שכתבתי לעיל, שנה שלמה לועזית, דהיינו אותו התאריך, בניכוי יום, ועד חצות של אותו היום.
בהערת אגב, גם לפני 20 שנה היו הרבה יותר נתונים, רק שזה לא ישב לשוטר בניידת אלא היה עולה בקשר מול קצין נתונים בתחנה ומקבל מידע. היום לשוטר יש ערימות של מידע, ומה שאין לו - יש בוחן תנועה זמין לענות לו על הכל (ואת זה כתבתי כאן , באדיבות @טכנולוג היקר). -
@גיל כתב במי יכול להיות מלווה לנהג חדש, והאם יום בשנה חשוב שנה?:
(ואת זה כתבתי איפשהו לאחרונה… @Klonimoos ? )
-
הדרך הכי טובה לבדוק האם מישהוא יכול להיות מלווה, היא להיכנס לאתר של הצהרה על סיום הליווי: https://govforms.gov.il/mw/forms/NewDriver@mot.gov.il ולנסות להכניס את הפרטים שלו (כמובן בלי להגיש את הטופס בסוף), ולראות האם זה מצליח.
הממשק שם כותב באופן מאד ברור סיבה במידה שזה לא מצליח.
למשל: