רכב רועד בכל מצב (p,d,r,n)
-
שלום יש לי רכב יונדאי i25 2015 שעשה קצת פחות מ100k, ולפני למעלה משנה התחילו רעידות שהורגשו בעיקר בהפעלת מזגן.
כיום יותר משנה אחרי אני כבר אחרי ניקוי מצערת כולל פירוק שלה, החלפת שלושת התושבות (ויש רעידות גם בניוטרל) והחלפתי גם פלאגים וקוילים למקורי
ולצערי התקלה עדיין לא נפתרה
האם יש למישהו פה עוד רעיון מה אפשר לבדוק עוד?
הלכתי כבר לשני מוסכים שלא הצליחו למצוא מה הבעיה וזה פשוט משגע אותי כי גם השקעתי מלא כסף ולא רק שהבעיה לא נפתרה, היא אפילו החמירה בתקופה האחרונה וגם יש רעידות בלי מזגן בכלל.
אציין שאין בעיות סחיבה ואני מגיע עם הרכב בכיף ל120
והרעידות מורגשות בעיקר בסלד של 650 בערך ולכן בתחילת הנעה אין כמעט רעידות כי הסלד יחסית גבוה ואז כשהוא מתייצב מתחילים להרגיש ולכן בנסיעה אני לא מרגיש אפשר לומר בכלל רעידות למעט פעמים בודדות שיש במהירות נמוכה (עשיתי גם איזון גלגלים לפני חודשיים שלושה כך שאין קשר לזה)
וכשאני מדליק מזגן ונמצא על d אז יש לפעמים צניחות של הסלד ל530-50 לשניה ואז עולה חזרה ל650 בערך
ובנוסף ואין לי חיישן maf אלא יש לי map וזה החיישן היחידי שלא ניקיתי ולא פתחתי אותו כי כל מי שאמרתי לו על החיישן הזה אמר לי שלדעתו אין קשר והוא גם נמצא במיקום לא נוח במיוחד
מקווה שפירטתי מספיק אם יש משהו להוסיף בשאלה אשמח שתגידו
תודה רבה לכולם!!! -
@klopkk כתב ברכב רועד בכל מצב (p,d,r,n):
החלפת שלושת התושבות
החלפת למקורי ?
וצריך לבדוק כמה טעינה יש והאם יש בעיה במגעים שבי האלטרנטור למצבר ומה מצב המצבר חדש או ישן ואיו נפילות מתח -
@הכל-בעזרת-השם כתב ברכב רועד בכל מצב (p,d,r,n):
החלפת למקורי ?
לקוריאני לא מקורי
אבל גם לפני זה לא היו לי מקוריות (אם היה נשאר קצת רעידות אז סבבה, או לפחות היה נחלש בניוטרל אבל המצב רק מחמיר ככל שעובר הזמן)
וגם במנוע עצמו מרגישים ביד שהוא ממש רועד
המצבר בן שנתיים במצב מצויין
אבל האם יכול להיות שהאלטרנטור הוא זה שגורם לרעידות? כי גם כשהמזגן כבוי יש רעידות
מצורף סרטון (רואים את הרעידות בעיקר בצינורות של המים והמכסה לחץ) -
@הכל-בעזרת-השם כתב ברכב רועד בכל מצב (p,d,r,n):
החלפת למקורי ?
לקוריאני לא מקורי
אבל גם לפני זה לא היו לי מקוריות (אם היה נשאר קצת רעידות אז סבבה, או לפחות היה נחלש בניוטרל אבל המצב רק מחמיר ככל שעובר הזמן)
וגם במנוע עצמו מרגישים ביד שהוא ממש רועד
המצבר בן שנתיים במצב מצויין
אבל האם יכול להיות שהאלטרנטור הוא זה שגורם לרעידות? כי גם כשהמזגן כבוי יש רעידות
מצורף סרטון (רואים את הרעידות בעיקר בצינורות של המים והמכסה לחץ)שים תוסף דלק לבנתיים להזיק זה לא מזיק אולי נסתם פילטר דלק אולי אינג’קטור וכו
-
@klopkk
הסיבות לזה מאוד מאוד רחבות מצערת חיישן אוויר קוייל פלג מזרק בריחת אוויר מהסעפת או כל מקום אחר אלטרנטור וכו… תתחיל לבדוק דבר דבר אבל הדבר הראשון שתעשה זה כל חיבור קונקטור שאתה רואה פשוט תחזק אותו זה הכי חשוב ולאט לאט בעז"ה תמצא כמובן שגם מים חשוב מאוד לראות שיש ועוד דבר תבדוק מה מצב רצועת האלטרנטור אם היא מתוחה מספיק או לא או יבשה מדי זה גם יכול לגרום לזה כנעל"ד בהצלחה -
@הכל-בעזרת-השם שמתי לפני 5k קילומטר ולא היה שום שינוי
נראה לך יעזור שוב?
והאם זה שהרכב מתנהג רגיל ומאיץ מעולה לא אומר שהזרקת הדלק בסדר? -
@דוד-100 קוילים ופלאגים הוחלפו כבר
רצועת אלטרנטור במצב מעולה ומתוחה
ויש מספיק מים
העניין הוא שלא בא לי לקנות כל הזמן חלקים (לא זולים במיוחד…) ולגלות שזה לא שינה כלום
לכן אמרתי אן יש למישהו רעיון למה אני יכול לבדוק שלא ידרוש הוצאה כספית מיותרת
או בקיצור האם יש דרך לבדוק את שאר הדברים שכתבת בלי להוציא יותר מדי כסף מיותר? -
@klopkk מנוע 1600 או 1400?
האם הרעידות מחמירות כשאתה מרים את ארבעת הלחצנים של החלונות יחד?
אולי זה מייצב זרם (רגולטור שהוא חלק מהאלטרנטור)
ובכלל יש לי תחושה שזה קשור למה שדיברו @מן-ההר ו @נייטרון-חפשי https://rechavimzelaze.ovh/post/42197 -
@שלמה כתב ברכב רועד בכל מצב (p,d,r,n):
האם הרעידות מחמירות כשאתה מרים את ארבעת הלחצנים של החלונות יחד?
אולי זה מייצב זרם (רגולטור שהוא חלק מהאלטרנטור)ג"א מצטרף.
@שלמה כתב ברכב רועד בכל מצב (p,d,r,n):
ובכלל יש לי תחושה שזה קשור למה שדיברו @מן-ההר ו @נייטרון-חפשי https://rechavimzelaze.ovh/post/42197
נראה לי שהמערכת ההיא לא קיימת הרכב שלו.
ובנוסף ואין לי חיישן maf
אתה בטוח?
לא נראה לי שיש כזה דבר, אולי הוא חלק מהמצערת.
עכ"פ, דבר ראשון הייתי בודק אלטרנטור כמו שכתב @שלמה (מה מצב המצבר?).
דבר שני בדיקת וואקום, כי זה הכי קל, כשאוטו יציב על סרק מרססים בעדינות ספריי קרבורטור בכל האזורים החשודים, אם יש דליפת וואקום תורגש עלייה בטורים בריסוס באזור הדליפה.
יש נורת תקלה כלשהי? -
-
@נייטרון-חפשי חיפשתי גם באתר ש@שלמה הביא למציאת מקט ואין אצלי חיישן maf אלא רק map (לא מופיע בשרטוט בכלל)
ואנסה באמת את מה שכתבת עם הספריי קרבורטור יכול להיות רעיון טוב לא חשבתי עליו
אבל השאלה אם אני אשפריץ אותו באיזור של הצינורות גומי זה לא יכול יהרוס אותם?
ואין שום נורות תקלה ברכב -
@נייטרון-חפשי כתבתי כבר למעלה שהוא במצב מעולה בן שנתיים בערך וכבר לפני שנה+ התחילו הרעידות ככה שהוא היה במצב עוד יותר טוב מהיום
-
@klopkk זו תקלה קשה לאיבחון אבל זה נשמע כמו בעיה חשמלית, מכיוון שהחלפת אלטרנטור זה סיפור יקר (ולא בטוח יעזור) הייתי מנסה להטיל את האשמה באיזשהו קצר במערכות נוספות שלא הגיעו עם הרכב, מולטימדיה/מרימי שמשות/אולי אפילו קודנית.
- האם הבעיות התחילו אחרי התקנה כלשהי?
- נסה לנתק פיוזים של מערכות ולראות האם הרעידות מפסיקות, או לחילופין בדיקת התנגדות באמצעות מולטימטר (אני לא יודע בדיוק איך עושים).
זה מה שהייתי בודק בעצמי אבל אני לא בטוח בעצמי ויש סיכוי שלא תמצא כלום.
הרכב היה אצל מישהו מומחה אמיתי?
-
אין לך כזה ברכב?
-
-
@נייטרון-חפשי 1.לא אחרי משהו ספציפי
2. אבדוק אבל אין לי רעיון אפילו מה לנסות לנתק
3. תגדיר מומחה אמיתי (היה אצל שני מוסכניקים שונים שבדרך כלל נחשבים מאוד מומלצים)