האם יכול להיות שמילאתי דלק בחינם??
-
לפני כשבוע מילאתי דלק, הכנסתי את הכרטיס אשראי, הוא יצא, אני בא למלאות את הדלק ורואה שעצרתי מדי רחוק, עד שאני מתניע וכו’ מגיע למקום הנכון, מכניס את הדלק, ואני כבר מרגיש שזה לא לגמרי ‘זורם’ לי (כנראה לי קשור לכך שלקח זמן עד שמילאתי), לחיצה פה ושם, עד שלאט לאט המיכל מתמלא בסוף, אני מדליק את הרכב, ורואה שאכן התמלא המיכל.
למעשה לא נגבה ממני שום כסף בכרטיס אשראי, מלבד 0.0 שקלים שזה רק בשביל הבדיקה וכנראה לקחת את הטוקן של הכרטיס.
אני רוצה לשאול רב האם אני צריך לדבר עם החברה, אך לפני כן אני רוצה לדעת האם יכול להיות שחברת דלק ככה תתן ‘לגנוב’ אותה, או שזה לא הגיוני הסיפור…
מישהו פה יכול לעזור לי בנידון? -
@צבי-דורש-ציון כתב בהאם יכול להיות שמילאתי דלק בחינם??:
אני רוצה לשאול רב האם אני צריך לדבר עם החברה, אך לפני כן אני רוצה לדעת האם יכול להיות שחברת דלק ככה תתן ‘לגנוב’ אותה, או שזה לא הגיוני הסיפור…
הכל יכול להיות. אני פעם שילמתי במזומן על תדלוק, והבן-דוד שכח לקחת ממני כסף והלך. אבל קראתי לו ואמרתי לו “מה - היום זה חינם? בוא קח כסף” (תחנה יהודית, דרך אגב).
היו מקרים ששכחו ובגלל זה עשו נוהל בתחנות לקחת אשראי ולהעביר לפני תדלוק (בשירות מלא).
אז כן, תשאל רב. -
אתה מדבר על מקרה של מזומן, שם זה ודאי יכול להיות, אבל האם יכול להיות שמכונה כזו אפשר ‘לעבוד’ עליה? זה מחשב, לא בן אדם, נשמע מוזר…
בוודאי, אם התאפסה העסקה, אין חיוב. אבל המשאבה נשארה פתוחה. יש הגיון בבאג שקרה שם.
-
לפני כשבוע מילאתי דלק, הכנסתי את הכרטיס אשראי, הוא יצא, אני בא למלאות את הדלק ורואה שעצרתי מדי רחוק, עד שאני מתניע וכו’ מגיע למקום הנכון, מכניס את הדלק, ואני כבר מרגיש שזה לא לגמרי ‘זורם’ לי (כנראה לי קשור לכך שלקח זמן עד שמילאתי), לחיצה פה ושם, עד שלאט לאט המיכל מתמלא בסוף, אני מדליק את הרכב, ורואה שאכן התמלא המיכל.
למעשה לא נגבה ממני שום כסף בכרטיס אשראי, מלבד 0.0 שקלים שזה רק בשביל הבדיקה וכנראה לקחת את הטוקן של הכרטיס.
מישהו פה יכול לעזור לי בנידון?לצערי (שלא תרויח את הכסף)
מניסיון שלי לפעמים זה לא מיד לוקח את הכסף
חכה יומיים ותראה אם זה עדיין לא ירד -
@יצחק-1 כתב בהאם יכול להיות שמילאתי דלק בחינם??:
של ערבים
גניבת גוי אסורה.
ולעצם העניין, זה מה שאני מתפלא, שבעוד שאנחנו לא רוצים לגנוב, אבל אם זה פטנט, למה שאנשים אחרים לא יגנבו?
-
ולעצם העניין, זה מה שאני מתפלא, שבעוד שאנחנו לא רוצים לגנוב, אבל אם זה פטנט, למה שאנשים אחרים לא יגנבו?
אני חוזר על דבריי, ומבאר אותם:
@גיל כתב בהאם יכול להיות שמילאתי דלק בחינם??:
בוודאי, אם התאפסה העסקה, אין חיוב. אבל המשאבה נשארה פתוחה. יש הגיון בבאג שקרה שם.
הלשון הוודאית שלי היא שלא יהיה חיוב באיפוס עסקה, מכאן ואילך הכל “ככל הנראה”. אין פה איזה טריק ידוע. לדעתי מה שקרה הוא שהמשאבה נשארה פתוחה גם לאחר איפוס העסקה, ולכן היה תדלוק. וזה בסך הכל באג, שלא בטוח שיחזור על עצמו במקרה דומה. אחרת - היו יודעים על זה כבר
, אא"כ מי שגילה קיים בעצמו
“אוזניים לכותל”, ואם כן, אז הכותל שומע עכשיו
…
עוד דבר, שמעתי פעם שיש איזשהו מאזן תקופתי שעושים בתחנות הדלק, בין ההכנסות לליטרים שתודלקו, ככה שאם היתה כזו תופעה “מסחרית”, לדעתי החברה הייתה יודעת כבר שיש איזו פירצה או גניבה שמתרחשת, ונכנסת לעובי הקורה. -
למה שיתאפס העסקה?
אם הוא החזיר את הצינור למקום מייד המכונה מתאפסת
אם הוא לא החזיר למקום זה עדיין פעיל -
@ראובן-שבתי אני לא זוכר אם החזרתי…
אבל מאד מסתבר שכן, לא נראה לי שהנחתי את זה על הרצפה…
אז לפי זה אתם תטענו שהעסקה בוטלה, וזה כאילו סתם לקחתי את הצינור וסחטתי אותו וזה הצליח, כן?
אם כן לכאורה זה כבר שאלה הרבה יותר רצינית מבחינה הלכתית. -
חשוב לי מאד לדעת אם מה שכתבתי מקודם נכון
אז לפי זה אתם תטענו שהעסקה בוטלה, וזה כאילו סתם לקחתי את הצינור וסחטתי אותו וזה הצליח, כן?
אם כן לכאורה זה כבר שאלה הרבה יותר רצינית מבחינה הלכתית.מי שיש לו ידיעה בעניין, אשמח מאד שיגיד לי! זה מאד חשוב לי.
תודה רבה!!! -
אם כן לכאורה זה כבר שאלה הרבה יותר רצינית מבחינה הלכתית.בעבר חיישן הזרימה היה ממוקם במתקן התדלוק (בחיבור בין הצינור לבין המשאבה). אז אנשים היו אוהבים בסיום התדלוק להרים את הצינור ולהטות אותו לכיוון הרכב ואז היה ממשיך לצאת מהצינור דלק שנשאר שם, איזה ליטר אחד לדעתי, אם בכלל.
אבל זה כבר מזמן לא ככה, חיישן הזרימה יושב על הפיה (שמת לב שיש נורה מהבהבת שם?) וממילא ברגע שהזרימה נסגרת - לא יצא כלום, מקסימום מה שבקצה הפיה.
כבר אמרתי שלדעתי היה שם איזה באג חריג, אם לא באיפוס העסקה אז בתקשורת בין המערכת לחיישן, או בין ההתקשרות של מערכת הגבייה לחברת האשראי.
אבל מה יש עוד להתפלפל? תשאל רב, ונשמח שתעדכן מה פסק כבודו. -
אבל מה יש עוד להתפלפל? תשאל רב, ונשמח שתעדכן מה פסק כבודו
אבל לרב צריך להסביר את המציאות, שנראה לי בענייננו משפיעה קצת על הפסק.
לדוגמא:
אם סיימתי את השירות והתאפסה העסקה כי החזרתי את זה למקום, אז זה לכאורה ממש לגזול, באתי ולקחתי, אז מה אם הם לא חסמו את זה?
ואם זה רק ‘באג’ כשעשיתי הכל כמו שצריך, אז זה אולי רק השבת אבידה או החזרת הלוואה ואז גם יש נפק"מ בגוי ובמספר השותפים (אם יש שו"פ בכל לכל אחד ואחד) וכו’ או שבכלל, אני לא צריך לבדוק אם הם גבו ממני, ככה הם נותנים את השירות… -
אבל לרב צריך להסביר את המציאות, שנראה לי בענייננו משפיעה קצת על הפסק.
לדוגמא:
אם סיימתי את השירות והתאפסה העסקה כי החזרתי את זה למקום, אז זה לכאורה ממש לגזול, באתי ולקחתי, אז מה אם הם לא חסמו את זה?
ואם זה רק ‘באג’ כשעשיתי הכל כמו שצריך, אז זה אולי רק השבת אבידה או החזרת הלוואה ואז גם יש נפק"מ בגוי ובמספר השותפים (אם יש שו"פ בכל לכל אחד ואחד) וכו’ או שבכלל, אני לא צריך לבדוק אם הם גבו ממני, ככה הם נותנים את השירות…בשני האופנים שאתה מציין מדובר שאתה תדלקת כרגיל, ומשהו במערכת שם קרה, אז ככה או ככה זה לא תלוי בך. ואם היה מתאפס כדת סמוטריץ’ ומשרד האוצר אז אחרי ש"החזרת את זה למקום" לא היה יוצא לך כלום. לכן ברור שהיה כאן באג, איזה באג? לא נראה לי שזה יעניין את הפוייסק. לגבי הטיעונים הבאים - אני מפקפק בהם, אבל בוא נשאיר את זה למורך ורבך.
-
@צבי-דורש-ציון למה שלא תגיד לרב את כל הצדדים האלה?
לדעתי מסתבר שזה לא גזל אבל יש השבת אבידה -
@גיל @קינג-קומפיוטר וכל העונים ומתעניינים היקרים. טוב, אז שאלתי את הרב והוא אמר שאני לא צריך לפנות אליהם ולשאול אותם - ובקיצור, לא צריך לשלם (למה נסעתי כזה קצת…
)
אני יגיד בערך את הסיבה שהוא אמר (זה קצת מסובך להסביר את זה כאן) אבל נראה לי שראוי שלא ימשיך על זה נידון כאן בפורום (בכפוף לדעת המנהלים כמובן…)
אז בגדול העניין הוא, א. למי בדיוק אני יפנה? לפקידה? דרקטור? וכו’ ומה אני יאמר, איך בדיוק ייגבו ממני כסף? אבל נניח לכל זה,
בעיקר הסברה היא שכל עוד אני עשיתי הכל בתום לב ללא שום נסיון לגנוב מהם, הם אינם רוצים שבשביל מאה שקל אני יחזור לחפש אותם, ועל דעת זה חברה גדולה כזו מתנהלת.
תודה רבה לכל המסייעים והעונים!!בברכת בקרוב אצלכם…
-
הם אינם רוצים שבשביל מאה שקל אני יחזור לחפש אותם, ועל דעת זה חברה גדולה כזו מתנהלת.
אני מאמין אבל שהם כן רוצים לדעת על התקלה.
תשובה מעניינתרב דיין? -
@מיוחד כתב בהאם יכול להיות שמילאתי דלק בחינם??:
רב דיין?
רב שעונה גם בדיני ממונות כגון אלו, זה הרב שאני שואל אותו את רוב השאלות שיש לי…