חתך אותי מימין ובלם, ותובע אותי למשפט
-
אני לא בקיא בהתנהלות, אבל מי שאמור להביא עו"ד זה לא אתה אלא חברת הביטוח.
הוא תבע אותך לבד או יחד עם חברת הביטוח?
אם רק אותך, תעדכן את חברת הביטוח ותבדוק מה הם עושים בנידון.
בכל מקרה, צור איתם קשר.היה לך ביטוח ואם בית משפט יחליט שאתה אשם, החברת ביטוח צריכה לשלם את הנזק, לא אתה.
רק אם לא עמדת בתנאי הפוליסה החברה יכולה לסרב לשלם. -
@itzik @נייטרון-חפשי
הוא באמת תבע את החברת ביטוח ולא אותי באופן אישי, וב"ה יש לי כיסוי להוצאות משפטיות, רק שמרגיש לי שזה לא כ"כ מעניין את החברת ביטוח לנצח במשפט.
ולי זה מאוד חשוב.
אגב, הוא כל הזמן טען שיש לו מצלמות ברכב שתיעדו את התאונה, אבל עכשיו בתביעה, הוא טוען שאין לו כל סרטון מהאירוע, יש לי הקלטה שהוא טוען שיש לו מצלמות ברכב, האם זה יעזור לי משהו ?!
וגם זה שלא הבאתי לו פרטים שלי בעת התאונה האם זה לרעתי, [כי זה היה ערב שבת ומיהרתי מאוד, מה עוד שלא חשבתי שיש ויכוח על זה שהוא אשם] כי תכל’ס בשורה התחתונה הבאתי לו אח"כ את כל הפרטים, וגם בעת התאונה נתתי לו לצלם את מס’ הרכב ?! -
@טרנט-ע כתב בחתך אותי מימין ובלם, ותובע אותי למשפט:
יש לי הקלטה שהוא טוען שיש לו מצלמות ברכב, האם זה יעזור לי משהו ?!
יעזור מאוד!
לחברת הביטוח יש יותר עניין ממך לנצח אלא שהם לא מתרגשים כי הם רגילים לזה ומנהלים במקביל עוד עשרות תביעות.
אתה צריך לפנות לחברת הביטוח ולדווח על התאונה ולציין שהיה באשמתו, לתת להם את הקלטות השיחות ואת כל טענותיך ולהיות איתם בקשר בהמשך כדי לדעת אם צריך עוד משהו, כל השאר זה המקצוע שלהם ויעשו את זה יותר טוב ממך. -
כמו שנייטרון כתב, יש להם אינטרס לנצח וככל שסכום התביעה יותר גבוה כך האינטרס שלהם יותר גדול.
לגבי יש או אין וידאו, זה כן לזכותך אבל אני לא יודע אם בצורה משמעותית כי הוא יטען שהמצלמה לא צילמה מסיבה כלשהי (לא הייתה מחוברת, תקלה וכד’).
יש אפשרות סבירה שבית המשפט יפסוק אשמה משותפת ברמה כלשהי.
במקרה כזה שניכם תצטרכו להפעיל ביטוח על כל המשתמע מכך.אגב אם התביעה היא על פחות מ-5000 ש"ח היא כנראה לא תירשם בעבר הביטוחי אבל אני משער שזה רחוק מזה.
-
@itzik כתב בחתך אותי מימין ובלם, ותובע אותי למשפט:
לגבי יש או אין וידאו, זה כן לזכותך אבל אני לא יודע אם בצורה משמעותית כי הוא יטען שהמצלמה לא צילמה מסיבה כלשהי (לא הייתה מחוברת, תקלה וכד’).
יש אפשרות סבירה שבית המשפט יפסוק אשמה משותפת ברמה כלשהי.
במקרה כזה שניכם תצטרכו להפעיל ביטוח על כל המשתמע מכך.כשמדובר תביעה מקצועית, הם מגיעים לבית משפט רק במקרים קשים להכרעה, בכל מקרה שברור להם שהתביעה לא תצליח הם ינסו להוריד את התובע מהסיפור ולומר לו שהם לא ממליצים לתבוע ולא מממנים אותו, ובשביל זה להבנתי מועילות ההקלטות הנ"ל לצייר תמונה שלא תצליחו בקלות להוציא כאן משהו ואז הוא ירד מזה או יתפשר על סכום סמלי.
בנוסף, אולי עליך לתבוע אותו במקביל כדי שיהיה לו מה להפסיד אבל תתיעץ עם חברת הביטוח.